Dolar 32,3269
Euro 35,0739
Altın 2.300,06
BİST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Akciğer Hastalıklarında Türkiye’deki En İyi Doktorlar

Akciğer Hastalıklarında Türkiye’deki En İyi Doktorlar
A+
A-

Akciğer Hastalıklarında En İyi Doktor

İnsanlar; hem genetik faktörlere hem de yaşa bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklarla mücadele ederler. Birçok hastalık tedavi edilmediği takdirde kişinin ölümü ile sonuçlanabilir. En riskli hastalık kategorisinden birisi de akciğer hastalıklarıdır. Birçok kişinin aklında akciğer hastalıklarında en iyi doktor kim sorusu yer alır.

Akciğer Hastalıkları Nelerdir?

Akciğer Hastalıkları Nelerdir?

Akciğer hastalıkları denildiği zaman akla doğal olarak astım, göğüste su toplanması, bronşit, nefes darlığı, verem, zatürre gibi rahatsızlıklar gelir. Bilhassa astım ve KOAH’ın en yaygın hastalıklar arasında bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu hastalıklardan muzdarip olan kişiler solunum yolu sıkıntıları ile doktora başvururlar.

Astım; birçok insanın yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Akciğerdeki hava borularının daralmasından dolayı ortaya çıkar. Bu hastalık yüzünden insanlar nefes alıp vermekte zorlanırlar. Buna ek olarak, bazı kişiler; kıl, toz ve aspirin gibi şeylere karşı alerji duyarlar. Bu noktada, insanların alerji duydukları şeyler ile karşılaşmasından dolayı ortaya astım krizi çıkabilir. Astımın belirtileri arasında nefes darlığı, göğüste ıslık sesi, göğüste tıkanıklık hissi ve üç haftadan uzun süren öksürük bulunur.

Nefes darlığı; bu hastalığın en dikkat çeken belirtisidir. Kendisini astım atakları ile gösterir. Bu yüzden, insanların geceleri uykudan uyanmasına dahi rastlanabilir. Geceleri ortaya çıkan öksürük ve eforla gelen öksürük krizleri; kişinin astım hastalığına yakalandığının belirtileri arasında bulunur.

KOAH; en az astım kadar popüler olan bir diğer akciğer hastalığıdır. Diğer adının kronik bronşit olduğunu söylemek gerekir. Akciğerlerdeki hava yollarının daralmasına bağlı olarak kişinin soluk alıp vermesi esnasında hava akımının kısıtlanması olarak da tanımlanabilir. Akciğerlere giren ve çıkan havayı soluk darlığına sebep olacak şekilde kısıtlamasıyla ne kadar ciddi bir rahatsızlık olduğunu gösterir. Balgam çıkarma, öksürük, nefes darlığı, kan tükürme, göğüste tıkanma, hırıltılı solunum, kalp yetmezliğine bağlı olarak ayaklarda şişme gibi dikkate alınması gereken belirtileri vardır.

Akciğer hastalıklarının en tehlikelisi olarak dikkat çeken KOAH; farklı tedaviler ile ortadan kaldırılabilir. Her şeyden önce, kişinin sigarayı bırakması gerekir. Bunun yanı sıra, tozlu ve dumanlı ortamlardan kaçınılmalıdır. Son olarak, doktor tarafından verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Türkiye'nin En İyi akciğer Doktorları

Türkiye’nin En İyi Akciğer Doktorları

Türkiye’de göğüs hastalıkları konusunda uzman çok sayıda doktor vardır. Akciğer hastalıklarında en iyi doktor ve doktorlara şu şekilde örnek verebiliriz.

  • N.Dilek Bakan; İstanbul Memorial Hastaneleri grubu bünyesinde görev alır. Yirmi yılı aşkın tecrübeye sahiptir. Bilhassa akciğer nakli ile ilgilenir. Bu konuyla ilgili çok sayıda kongreye ve kursa katılmıştır. Göğüs hastalıkları ve tüberküloz üzerine uzmanlaşmıştır. Buna ek olarak, Pulmoner Fibrozis tedavisini en iyi şekilde uygulayan hekimlerden birisidir.
  • Bu listede olmayı hak eden bir diğer akciğer doktoru ise Dr. Levent Kart’tır. 14 yılı aşkın deneyimi ile ne kadar başarılı bir isim olduğunu ifade eder. Birçok kişinin yaşam kalitesini düşüren KOAH ve astım hastalıklarını en iyi şekilde tedavi eder. Bunun yanı sıra, bulaşıcı hastalıklar ve akciğer kanseri ile de ilgilenir. Selçuk ve Erciyes Üniversiteleri’nden mezun olduktan sonra Türkiye’nin en iyi hastanelerinde görev yapmıştır.
  • Listemizin üçüncü sırasında Sami Öztürk bulunuyor. İstanbul Hisar Hastanesi’nde görev yapan Öztürk; göğüs hastalıkları kategorisinde yirmi yılı aşkın deneyimiyle kendisini ispat etmiş bir isimdir. Astım ve KOAH başta olmak üzere çok sayıda hastalığın tedavisinde uzmanlaşmıştır. Solunum sistemi enfeksiyonları, alerjik ve immünoloji hastalıkları dahil olmak üzere çok sayıda hastalık kendisinin ilgi alanına girer. Kendisi hem yurt içinde hem de yurt dışında çok sayıda konferansa katılmıştır.
  • Bu listede olmayı hak eden isimlerden birisi de Dr. Levent Tabak’tır. İstanbul Amerikan Hastanesi’nde görev alan Tabak; göğüs hastalıklarında 29 yılı aşkın deneyimi ile göz doldurur. Astım, KOAH, bronşit, akciğer kanseri, hava yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve daha birçok hastalığın tedavisinde uzmanlaşmış bir isimdir.
  • Servet Kayhan; İstanbul Medical Park Grubu Hastaneleri’nde faaliyetlerine devam eder. Göğüs hastalıkları alanında neredeyse yirmi yıla dayanan tecrübesiyle hastalarının sorunlarına çözüm bulur. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra göğüs cerrahisi alanında uzmanlık eğitimi almıştır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde birçok farklı hastanede çalışmıştır. Astım ve KOAH başta olmak üzere uyku apnesi, bulaşıcı hastalıklar, bronkoskopi, stent ve daha birçok hastalığın tedavisinde uzmanlaşmıştır.

Akciğer Hastalıklarında Uzman Doktorlar

  • Dr. Demet Karnak; Ankara’daki en iyi akciğer doktorları arasındadır. Kendisine ait muayenehanesi vardır. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş başarılı bir doktordur.
  • Didem Katar; Ankara’nın en iyi akciğer doktorlarından biridir. Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapar. 1995 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.
  • Dr. Gül Karakaya; bilhassa immünoloji ve alerji hastalıkları uzmanı olarak bilinir. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.
  • Dr. Gökhan Yuncu; göğüs cerrahisi alanında uzmanlaşmıştır. Akciğer kanseri, robotik cerrahi ve aşırı terleme gibi hastalıklarla ilgilenir. Akciğer zarı, göğüs duvarı tümörleri ve daha birçok tedavide uzmanlaşmış bir isimdir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.