Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

En İyi Bebek Şampuanı Markaları Listesi

En İyi Bebek Şampuanı Markaları Listesi
A+
A-

En İyi Bebek Şampuanı

Bebeklerimizin sağlığı her şeyden önemli! Bilhassa cilt sağlığı söz konusu olduğunda kullandıkları şampuan ve sabun gibi ürünlerin önemi artıyor. Bebeklerin cildine özel olarak üretilen şampuan ve sabunların sayısı çok fazla olsa da seçimleri sırasında dikkat etmeniz gereken unsurlar bulunuyor. En iyi bebek şampuanı hakkında tavsiyeler vereceğimiz yazımızda aradığınız her türlü bilgiye ulaşacaksınız!

Bebek Şampuanı Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bebek Şampuanı Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bebeklerin ciltleri yetişkinlere kıyasla çok daha hassas ve incedir. Bu yüzden, her şampuan türünün bebekler için uygun olmadığını ifade etmeliyiz. Bebeğinizi banyo yaptırırken kullanacağınız en iyi bebek şampuanı, bebeğin cilt yapısına uygun ve özel bir şekilde üretilmelidir.

  • Bebek şampuanı seçiminde ilk olarak ürünün kimyasal madde içermediğine dikkat etmelisiniz. Bilhassa formaldehyde ve 1,4-dioxane maddelerinin kanserojen etkisinin olduğunu söylemek gerekir. İçerisinde bu maddeler bulunan şampuanlardan kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • Sabun ve deterjan miktarı en az olan şampuanın seçilmesi şarttır. Bunun yanı sıra, hiçbir şekilde göz yakmayan şampuanların bebeğin sağlığı adına daha doğru bir tercih olacağını ifade etmeliyiz.
  • Koku ve boya maddesi bulunmayan, %100 doğal malzemelerden üretilen şampuanları araştırmalı ve satın almalısınız.
  • Çok fazla köpürmeyen şampuanın tercih edilmesi gerektiğini ifade edebiliriz. Çünkü, çok köpüren şampuanın içerisindeki deterjan oranı fazladır.
  • Son olarak, satın alınacak şampuanın PH değerinin 7,5 olmasına dikkat etmelisiniz.

Yukarıdaki kriterlere uygun ve aynı zamanda dermatolojik olarak test edilmiş bir şampuandan yana tercih yapmanız tavsiye edilmektedir.

Bebek Şampuanı Tavsiyeleri

Bebek şampuanı satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsettik. Piyasada çok sayıda bebek şampuanı bulunmaktadır. Ancak, aşağıda adı geçen markaların ürünlerinin hem çok beğenildiğini hem de fiyat performans oranı bakımından çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

  • Mustela
  • Dalin
  • Sebamed
  • Uni Baby
  • Johnson’s Baby
  • Bübchen
  • Evomere
  • Baby&Me
  • Farmasi
  • Nivea
Mustela Bebek Şampuanı

Mustela Bebek Şampuanı

Mustela Bebek Şampuanı

Görüp görebileceğiniz en iyi bebek şampuanları arasında bulunmaktadır. Farklı cilt tiplerine uygun olarak üretilmesinin ciddi bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Bitkisel içerikli olması bir başka avantaj olarak dikkat çekiyor. Normal ciltli, kuru ciltli ve çok kuru ciltli bebekler için ayrı ayrı hazırlanmış şampuanlar bulunmaktadır. Normal ciltli bebekler için üretilen şampuan; paraben ve kimyasal içermemektedir. Alerjik bir etkisi bulunmaz. Yenidoğandan itibaren tüm bebeklerin kullanımına uygundur. Bebeğinizin saçının kolay bir şekilde taranmasını mümkün kılmaktadır. Kuru ciltli bebekler için hazırlanan şampuan ise yoğun nem sağlamakla beraber cilt ve saçlardaki kuruluk ve gerginlik hissini en aza indirgemektedir. Son olarak, çok hassas ciltli bebekler için özel olarak üretilmiş şampuanı da mutlaka kullanmalısınız. Mustela bebek şampuanının hem kokusu hem kalitesi, hem de konağa karşı etkili performansı bilhassa sosyal medyada çok fazla övülmektedir.

Dalin Bebek Şampuanı

Dalin Bebek Şampuanı

Dalin Bebek Şampuanı

1990’lı yıllardan bu yana hayatımızda bulunan, neredeyse her reklam kuşağında karşımıza çıkan Dalin bebek şampuanı; yıllar geçmesine rağmen kalitesinden ödün vermemektedir. %98 doğal içeriğinin yanı sıra asla göz yakmayan özelliği bulunmaktadır. Paraben, alkol, boya ve deterjan içermemektedir. Kendine has kokusunun ve yumuşacık etkisinin yeni anne olmuş kişilerin beğenisini topladığını söyleyebiliriz. Şampuanın yumuşaklık etkisi de yapılan klinik testlerle kanıtlanmıştır.

Sebamed Bebek Şampuanı

Sebamed Bebek Şampuanı

Sebamed Bebek Şampuanı

Yukarıda da söylediğimiz üzere iyi bir bebek şampuanının cildin PH dengesi ile uyumlu olması gerekir. Bu noktada, Sebamed markasının bebek şampuanını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Güçlü etkisi ile bebeğin kafa derisinin direncini arttırmaktadır. 5.5 PH değeri ile asit manto gelişimini desteklemektedir. Hiçbir şekilde renklendirici içermediğini de söylemeliyiz. Paraben ve alkol içermemesi sayesinde beğeni toplamaktadır. Bilhassa bebeğinin son derece hassas bir cildi olan kadınların tercihi olabilir. Fiyatının ideal olduğunu eklemeliyiz.

Uni Baby Şampuan

Uni Baby Şampuan

Uni Baby Şampuan

Hem boyasız hem de köpüksüz şampuanlarının beğeni topladığını söyleyebiliriz. Uni Baby boyasız şampuan; adından da anlaşılacağı üzere hiçbir şekilde boya içermemektedir. Herhangi bir göz yakma etkisi bulunmamaktadır. Bebeğin cildiyle uyum sağlayan ürünün alerjiye sebep olması da mümkün değildir. Uni Baby’nin yenidoğan saç ve vücut şampuanı köpük formunu da istediğiniz takdirde satın alabilirsiniz. Bitkisel içerikli bu ürünler ile bebeğinizin hem saç hem de vücut temizliğini yapabilirsiniz.

Johnson's Baby Şampuan

Johnson’s Baby Şampuan

Johnson’s Baby Şampuan

Bebek yağları ile adından söz ettiren Johnson’s Baby; aynı zamanda dört farklı bebek şampuanına sahip olmasıyla da bilinmektedir. Gerçek göz yakmayan formülü ile bebeğinizi istediğiniz gibi banyo yaptırabilirsiniz. Sabun ve paraben içermemekle beraber hiçbir şekilde alerjik reaksiyona sebep olmazlar. Işıldayan parlaklık serisi şampuanı ise bebeğin saçının doğal parlaklığının artmasına ve normalden daha canlı görünmesine sebep olmaktadır. İçerisinde bulunan ipek proteinleri ve argan yağı ile son derece kaliteli bakım ve temizlik sağlamaktadır. Johnson’s Baby’nin söz dinleyen saçlar şampuanı ve bedtime şampuan ise hem bebeğin düzenli bir şekilde uyumasını hem de hiçbir şekilde alerjiye yakalanmamasını mümkün kılmaktadır.

Bübchen Şampuan

Bübchen Şampuan

Bübchen Şampuan

Alman markası olan bu ürün ile hem bebeklerin hem de çocukların saçlarının güvenli bir şekilde yıkanması mümkün olmaktadır. Papatya, buğday proteini ve bitki özlü yıkama hammaddesi içermesi ile beğeni toplamaktadır. PH dengeleyici özelliği ile aradığınız kaliteyi sunmaktadır. Hiçbir sabun maddesi içermez. Bunun yanı sıra, cildi dış etkilerden korumaktadır. Saçı ve cildi kurutmaması ile de konak sorunu yaşayan bebeklerin derdine derman olmaktadır. Yumuşatıcı etkisi ve hoş kokusu ile en iyi tercihlerden birisi olacağını söyleyebiliriz. Fiyatı da kalitesine göre son derece uygundur.

Evomere Şampuan

Evomere Şampuan

Evomere Şampuan

İtalyan markası Evomere ile bebeğinizin hem yüz, hem saç hem de vücut temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. %100 doğal kökenli içeriği ile hiçbir alerjiye sebep olmadan son derece güvenli bir temizlik sunmaktadır. Bitkisel özlerden ve yağlardan oluşan içeriği bulunmaktadır. Bebeğinizin cildini kurutan şampuanlardan yakınıyorsanız tercihiniz Evomere olmalıdır. Göz yakmadığını ve kimyasal içermediğini de eklemeliyiz. Sosyal medyada Evomere hakkında yapılan tüm yorumların olumlu olduğunu göreceksiniz. Bilhassa hoş kokusu ve uygun fiyatı ile beğeni toplamaktadır.

Baby&Me Şampuan

Baby&Me Şampuan

Baby&Me Şampuan

Ebebek markasının bir ürünü olan Baby&Me şampuan hem kızlar hem de erkekler için ayrı ayrı üretilmektedir. Papatya özlü içeriği ile beğeni toplamaktadır. 5.5 PH dengesi ile bebeğin cildine uygun özellikler taşımaktadır. Hem saç hem de saç derisinin yumuşak ve etkili bir şekilde temizlenmesini sağlamaktadır. Özel bir formülü bulunmaktadır. Bu sayede, kolayca durulanır ve hiçbir şekilde kalıntı bırakmaz.

Farmasi Bebek Şampuanı

Farmasi Bebek Şampuanı

Farmasi Bebek Şampuanı

Bilhassa Instagram’da adını çok fazla duyduğunuz Farmasi markasının bebek şampuanını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Göz yakmayan, alerjik etkisi bulunmayan, boya ve paraben gibi kimyasallar içermeyen, saçların yumuşamasını ve kolaylıkla taranmasını sağlayan bu şampuan ile bebeğinizin sağlığını en iyi şekilde düşünmüş olursunuz. Hodan özleri taşıyan içeriği ile bebeğinizin saçlarını nazik bir şekilde yıkayabilir ve durulayabilirsiniz.

Nivea Bebek Şampuanı

Nivea Bebek Şampuanı

Nivea Bebek Şampuanı

Nivea denildiği zaman akla doğal olarak cilt bakımı ürünleri gelmektedir. El ve yüz kremleri ile meşhur olan Nivea’nın aynı zamanda bir bebek şampuanı da bulunuyor. Diğer bebek şampuanlarına kıyasla daha etkin bir nemlendirme seçeneğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatı sayesinde neredeyse her bütçeye hitap etmektedir.

Bebeğinizin sağlığı adına yukarıda ismi geçen bebek şampuanlarını tercih etmelisiniz!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.