Dolar 32,4809
Euro 34,7450
Altın 2.440,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

En İyi Kas Gevşetici İlaçlar ve Kremler

En İyi Kas Gevşetici İlaçlar ve Kremler
A+
A-

En İyi Kas Gevşetici

Günlük hayatın içerisinde çok fazla sorun ile karşılaşıyoruz. Masa başında çalışmak zorunda olduğumuz saatler bir süre sonra bize kas problemleri olarak geri dönüyor. Buna ek olarak, hareketsiz bir yaşam tarzı benimsediğimiz için yine çeşitli sağlık problemleri ile karşılaşabiliriz. Yoğun spor aktiviteleri de bir süre sonra vücudumuzu zorlayabilir. Tüm bu problemlerden dolayı, kas spazmı ve ağrıları yaşayabiliriz. Bu tür durumlardan kurtulmak adına tıbbın bize sunmuş olduğu imkanlardan faydalanmalıyız. Bu imkanların başında ise kas gevşeticiler geliyor. Yazımızda, en iyi kas gevşetici hakkında tavsiyeler alabilirsiniz. Buna ek olarak, kas gevşeticinin nasıl kullanılacağına dair bilgiler de edinebilirsiniz.

Kas Gevşetici İlaç Nasıl Kullanılır?

Kas Gevşetici İlaç Nasıl Kullanılır?

Kas gevşetici kullandığınız takdirde birçok sorunu çözebilirsiniz. Ancak, bu tür ilaçların alışkanlık yapma ihtimali de bulunuyor. Bu noktada, ilaçları, doktor tarafından reçete edildiği şekilde kullanmalısınız. İlacı kullanmayı aniden bıraktığınız takdirde sorunlar yaşayabilirsiniz. Çekilme belirtileri adı verilen sorunlar canınızı sıkabilir.

Kas gevşetici ilaçlar; merkezi sinir sistemini baskılayarak insanlara etki eder. Bu yüzden, dikkat ve uyanıklık gibi hususlarda sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca, makine veya araç kullanırken kas gevşetici ilaç kullanmanız ciddi bir hata olacaktır. İlk kez bu tür bir ilaç kullanıyorsanız yatmadan evvel almaya dikkat etmelisiniz. Kas gevşetici ilaçlar tek başına kullanılmalıdır. Alkol başta olmak üzere morfin türevi ilaçlar, uyku ilaçları ve bitkisel ilaçlar ile kas gevşetici ilaçların alınması asla tavsiye edilmez.

Kas gevşetici ilaç kullanmanın belirli bir yaş sınırı da mevcuttur. Bilhassa 65 yaş üzeri vatandaşların bu tür bir ilacı kullanması sakıncalı olabilir. Buna ek olarak, karaciğer veya beyne zarar veren bir hastalığı olanların kullanması tavsiye edilmez. Bir başka deyişle, farklı hastalıklarınız varsa önce doktora danışmalısınız. Doktorun tavsiyesinin ardından reçeteniz ile beraber kas gevşetici kullanabilirsiniz.

Kas Gevşeticilerin Zararları Var Mı?

Kas Gevşeticilerin Zararları Var Mı?

Birçok durumda kas gevşetici kullanabilirsiniz. Fazla ısınmadan yapmış olduğunuz sporların ardından kaslarınız istemsiz olarak kasılır. Bu yüzden, yoğun bir ağrı yaşayabilirsiniz. Bu gibi hallerde, kas gevşetici kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, çarpma veya kaza gibi durumlarda kaslarda gerilme artar. Bu sorunun üstesinden gelmek için de kas gevşetici kullanabilirsiniz. Adale romatizması başta olmak üzere fıtık ve eklem ağrıları, felç ve Parkinson gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kas gevşeticiden faydalanabilirsiniz.

Kas gevşetici ilaçlar; merkezi sinir sistemine etki eder. Bu sayede, adale kasılmasını normal hale getirir. Anestezi sırasında meydana gelecek ağrıyı azaltmak adına da kas gevşetici kullanımı işe yaramaktadır. Bozulan motor fonksiyonlarını düzelten kas gevşetici ilaçlar; ağrıların ortadan kaldırılmasını sağlar. Kas gevşetici ilaçlar; çok fazla işe yarasa da bazı durumlarda risklere sebebiyet verebilir.

  • Bel ve boyun fıtığınız varsa sizin için kas gevşetici kullanmak doğru bir karar olmaz. Çünkü, bu tür ilaçlar; tahmin edebileceğiniz üzere kasların kasılmasını durdurur. Bu gibi hallerde, vücudun ağırlığı kemiklere biner. Bu durum; size ağrı ve acı olarak geri dönecektir.
  • Şiddetli ve dayanılmaz ağrılarınız varsa kas gevşetici ilaçlardan faydalanabilirsiniz. Bir başka deyişle, acil servis gibi ortamlarda ağrınızı dindirmek adına size bu ilaçları uygulayabilirler. Ancak, bu gibi durumlarda, uzun süre dinlenmeniz şarttır.
  • Kas gevşeticilerin yan etkileri olabilir. Hatta, bu yan etkilerin oldukça ağır olduğunu da ifade etmeliyiz. Göğüs ağrısı, kaşıntı, el ve yüzde şişme; başlıca yan etkiler arasında bulunur. Bunun yanı sıra, bulantı ve kusma gibi belirtilere de rastlanır.
  • Kas gevşeticilerin psikolojik yan etkileri de olabilir. Birçok insan; kas gevşetici kullandıktan sonra halüsinasyon gördüğünü iddia eder. Ayrıca, ruh hali değişikliği de ortaya çıkabilir.

Sonuç olarak, kas gevşetici kullanımı; birçok yerde olumlu sonuç verir. Ancak, olası yan etkilerine karşı da bilinçli olmalısınız.

Hangi Kas Gevşetici Kullanılmalı?

İlaç, hap ve krem olmak üzere çok sayıda kas gevşetici seçeneğiniz vardır. Bu noktada, aşağıdaki ilaçları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak yine de eczacınıza ya da doktorunuza danışmayı unutmayın. Kas gevşeticiler hakkında bilgi verdikten sonra şimdi de en iyi kas gevşetici tavsiyesinde bulunmalıyız.

Dikloron Kas Gevşetici

Dikloron Kas Gevşetici

Çevremizde en çok duyduğumuz kas gevşetici ürünlerin başında gelir. Reçetesiz satıldığını ifade etmeliyiz. Jel, kapsül ve tablet olmak üzere üç farklı şekilde satılır. Ancak, yine de doktor gözetiminde kullanmalısınız. Jel formundaki ürünü; günde bir kere kas gevşetilmesi istenen bölgeye uygulamalısınız. İlaç versiyonunu ise günde bir veya iki kere ağız yoluyla almalısınız. Kapsül formunda olanı ise günde en çok bir defa kullanmalısınız. Dikloron; etkisini kısa sürede göreceğiniz bir üründür. Yan etkileri arasında konsantrasyon problemleri, midede gaz yapması, uyku düzeni bozukluğu yer alır.

Nimes Combo Kas Gevşetici

Nimes Combo Kas Gevşetici

Birçok kişinin favorisi olan bu ürün ile sağlık problemlerinizi halledebilirsiniz. Jel formundaki bu ürünün etkisini en kısa sürede göreceksiniz. Kas gevşetici olmasının yanı sıra ağrı kesici özellikleri de bulunur. Eklemlerde kireçlenme tedavisinin yanı sıra ağrılı kas kasılmalarının tedavisinde de işe yarar. Ayrıca, kaza ve spor yaralanmalarında da faydalı olur. Ortopedik ameliyatın ardından oluşacak ağrıların azaltılmasında da etkili olacaktır.

Cabral Kas Gevşetici

Cabral Kas Gevşetici

Adını en çok duyduğumuz kas gevşetici ürünlerin başında gelir.  Aynı zamanda ağrı kesici özelliği de vardır. Karton kutuda 24 tablet şeklinde satıldığını ifade etmeliyiz. Aniden başlayan ağrılı kas kasılmalarının tedavisinde işe yarar. Kaslardaki gerginlikleri en kısa sürede ortadan kaldırır. Buna ek olarak, ağrıları dindirir. Kramp sorunundan muzdarip olan iskelet kasının işlevini etkin kılar.

Muscoflex

Muscoflex

Bu ilacın kullanımdan yalnızca on dakika sonra etkisini göstermesi ciddi bir avantaj! Ayrıca, etkisini bir gün boyunca devam ettirir. Buna ek olarak, dikkat ve konsantrasyon bozukluklarının yanı sıra ishal gibi yan etkileri de yoktur. Ancak, ilacı, günde en çok iki defa almalısınız. Problemli bölgeye jel ile masaj yaparak uygulamanız son derece faydalıdır. Yine de doktor reçetesi olmadan kullanmamalısınız.

Akineton

Akineton

Kas gevşetici hap kullanmak istiyorsanız sizin için en doğru tercih Akineton olacak! Ürünün her bir kutusunda 100 tablet var. Hap; merkezi sinir sistemi üzerindeki etkisini en kısa sürede gösterir. Ayrıca, yan etkileri; diğer ilaçlara kıyasla daha azdır.

Ben-Gay

Ben – Gay

Bilhassa elli yaş üzerinin en çok kullandığı kas gevşeticiler arasındadır. İçeriğinde bulunan özler sayesinde kas problemlerini en kısa sürede ortadan kaldırır. Bu ilacı; bebekler için dahi kullanabilirsiniz.

Deksalgin Jel

Deksalgin Jel

Hem ağrı kesici hem de iltihap önleyici bir ilaç olduğunu söylemeliyiz. Vücutta enfeksiyon ve ağrıya sebep olan etkenleri en kısa sürede ortadan kaldırır. Eklem, tendon ve kaslarda meydana gelmiş kas problemlerini çözer. Buna ek olarak, uygulandığı bölgedeki ağrı ve şişliği azaltır.

Etkili Ağrı Kesici ve Kas Gevşeticiler

En iyi kas gevşetici grubuna dahil olan diğer ilaçlar ve jel kremler aşağıda listelenmiştir;

  • Majezik: Günde bir tablet ve sabah aç karnına olacak şekilde aldığınız takdirde her türlü kas problemine çözüm bulabilirsiniz.
  • Dolgit: Deri üzerinde uygulanan bir krem olduğunu ifade etmeliyiz. Kas, romatizma ve ağrılı eklem hastalıkları için kullanılmaktadır.
  • Diclomec Plus Krem: Jele benzeyen formülü ile kas sorunlarının giderilmesinde etkili olur.
  • Kamfolin: Bel ve boyun tutulmalarından şikayet ediyorsanız Kamfolin tam size göre! Ağrıyan kısma sürerek uygulayabilirsiniz. Hafif bir yanma dışında bir şikayetiniz olmayacaktır.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.