Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Dünya Üzerinde Ekonomisi En İyi Ülkeler

Dünya Üzerinde Ekonomisi En İyi Ülkeler
A+
A-

Ekonomisi En İyi Ülkeler

Kara kütlesi açısından Dünya’da ekonomisi oldukça iyi olan ülkeler bulunuyor. İhracat- İthalat arasındaki totalde yapılan incelemeler sonrasında ekonomisi en iyi olan ülkeler tespit edilmiştir. Buna göre yapılan incelemeler sonrasında ise ekonomisi en iyi ülkeler olarak baktığımızda birinci sıraya Amerika Birleşik Devletleri’nin geçtiğini söyleyebiliriz.

Dünyada Ekonomisi En İyi Olan Ülkeler

Dünyada Ekonomisi En İyi Olan Ülkeler

Ekonomi yarışında Amerika ve Çin rekabeti oluşmaya başlamış durumda diyebiliriz. Çin, Dünyanın en iyi ekonomisine sahip ülkesi olmak için koşuyor. Ekonomisi en iyi ülkeleri sıraladığımızda;

  1. Amerika Birleşik Devleti -580,250 milyon dolar
  2. Çin Halk Cumhuriyeti- 13.368,073 milyon dolar
  3. Japonya -971,767 milyon dolar
  4. Almanya -951,340 milyon dolar
  5. Birleşik Krallık- 2.828,833 milyon dolar
  6. Fransa- 2.780,152 milyon dolar
  7. İtalya -075,856 milyon dolar
  8. Brezilya- 1.867,818 milyon dolar
  9. Güney Kore- 1.720,489 milyon dolar
  10. Kanada- 1.712,479 milyon dolar

Yer alıyor. Dünyanın en iyi ekonomisine sahip olan 10 ülkesini belirledik. Listenin başında ise önemli bir fark atmış olduğu görülen Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomisi

Amerika Birleşik Devletleri’nin, gelişmiş karma bir ekonomiye sahip olduğunu söylemek mümkün. Dünyanın en büyük satın alma gücüne sahip, ekonomisi gelişmişlik gösteren bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ülkenin, teknolojik olarak en güçlü ülke konumunda yer aldığını söyleyebiliriz. Ülkenin 20.580,250 milyon dolar değerinde bir alım gücü bulunur. Ülkenin üretimleri ise özel sektör tarafından yapılır. Sanayi sektöründe boy gösteren Amerika, teknolojik üretimleriyle ekonomisini şahlandırmayı başarmıştır.

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomisi

Dünyanın en gelişmiş ve ekonomisi iyi diyebileceğimiz ülkelerden biri de Çin Halk Cumhuriyeti’dir. 13 milyon trilyonluk bir ekonomiye sahip olan Çin’in Amerika’nın hemen arkasında yer aldığını görmekteyiz. Fakat son yıllarda Dünyanın en iyi ekonomisine sahip olma yolunda daha da hızlı çıkış yakalamış olduğu görülüyor. Özellikle birkaç yıl sonrasında Amerika ile arasındaki farkı kapatarak en iyi ekonomiye sahip olacağı düşünülüyor.

Japonya Ekonomisi

Japonya Ekonomisi

Japonya’nın ekonomisi de hızla büyüme sürecine girmiş durumda. Almanya’nın hemen önüne de yer alan Japonya’nın yerini korumaya devam etmektedir. Nominal olarak bakıldığı zaman Dünyanın ekonomisi en iyi olan üçüncü ülkesi konumunda yer alıyor. Satın alma gücü paritesi açısından incelendiğinde ise Dünyanın ikinci büyük gelişmiş ülkesi olmayı başarıyor.

Almanya Ekonomisi

Almanya’nın güçlü bir ekonomiye sahip olmasının altında yatan en önemli etkenlerden biri dış satım girdisinin çok yüksek olması diyebiliriz. Öyle ki dış satım gücü fazla olduğundan dolayı ülkenin, ekonomisi en iyi listeler arasında dördüncü sırada yer aldığını söyleyebiliriz.

Birleşik Krallık Ekonomisi

Birleşik Krallık, GİSYİH ekonomisinin %80’ne katkı vermesiyle bilinen bir ülkedir. Özellikle finansal hizmetler endüstrisinde önemli bir çıkış yakalamıştır. Alım gücü yüksek olarak ifade edebileceğimiz ülkenin, ekonomisi iyi ülkeler sıralamasında 5. basamakta yer aldığını söylememiz mümkün.

Fransa Ekonomisi

Fransa Ekonomisi

Nominal satın alma açısından Fransa, Dünyanın altıncı büyük ülkesi olma konumunda yer alır. Satın alma gücü paritmetresi açısından inceleme yaptığımız zaman dokuzuncu sırada bulunur. Ayrıca, Avrupa Birliğinin Almanya’dan sonra en büyük ikinci ülkesidir. Karma bir ekonomiye sahip olan ülkenin, güçlü bir üretim anlayışı bulunur. Hava taşıtı, nükler enerji, raylı sistem gibi üretimleriyle ekonominin güçlü ülkelerinden biri olmayı başarmıştır.

İtalya Ekonomisi

İtalya, Euro bölgesi açısından 3. ve nominal GİSYİH bakımından ise 8. sırada yer alır. İtalya’nın özellikle Sanayi ekonomisi konusunda gelişmiş bir alt yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, İtalya’nın ekonomisinin dayanmış olduğu en önemli hizmetler Turizm, makine, iletişim, motorlu taşıtlar, tekstil, giyim ve beyaz eşyadır.

Brezilya Ekonomisi

Brezilya, en değerli endüstriye sahip ülkelerden biridir. Özellikle ülkede yetiştirilen tarım ürünlerinden metal, deri üretimleri satım gücünün artış göstermesini sağlamıştır. Her ne kadar 2021 senesi itibariyle ekonomisinde biraz daralmalar görülmüş olsa da dünyanın ekonomisi en iyi ülkeler arasında yerini almayı başarıyor.

Güney Kore Ekonomisi

Güney Kore, nominal açıdan 11.  ve satın alma gücüyle de 13. sırada yer alan ülke konumundadır. Asya’nın dördüncü büyük ülkesi konumundadır. Özellikle Güney Kore ülkesi, fakirleşmiş bir haldeyken Han Nehri müzesi sonrasında ekonomik kalkınma sağlamıştır.

Kanada Ekonomisi

Kanada, küçük bir nüfusa sahip ülkelerden biridir. Fakat küçük nüfusa sahip olması ve aynı zamanda bol doğal kaynakları barındırması, ekonomisini canlı tutmasına neden olmuştur. Petrol ve Ormancılık önemli sektörlerinden biridir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.