Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İstanbul’un En İyi Saç Ekim Merkezleri ve 2022 Güncel Fiyatları

İstanbul’un En İyi Saç Ekim Merkezleri ve 2022 Güncel Fiyatları
A+
A-

En İyi Saç Ekim Merkezi Neresi ve Fiyatları Nedir?

İstanbul’un en iyi saç ekim merkezi listesi, Avrupa’nın önde gelen kuruluşları tarafından açıklandı! En iyi saç ekim merkezleri ve saç ekimi fiyatları raporunun tam listesi.


Dünyanın en iyi saç ekim merkezlerine sahip Türkiye, saç ekiminde dünyanın başkenti olarak kabul edilmesi ile Türkiye’ye sadece saç ekimi için günde 2.000 turist gelmekte. Üstelik sağlık turizmi sayesinde Türkiye yılda yaklaşık olarak 5 milyar dolar gelir elde etmektedir. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık turizmine yönelik 2023 hedefinin 1,5 milyon sağlık turisti ve 10 milyar dolar sağlık turizmi geliri olarak açıkladı. Aynı zamanda sağlık bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre Türkiye’de sağlık hizmeti alan uluslararası hastaların geldiği ilk üç ülkenin sırasıyla Azerbaycan, Irak ve Almanya olduğu belirtildi.
Avrupa’nın önde gelen kuruluşları tarafından paylaşılan Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezi raporları doğrultusunda detaylı bir inceleme yaptık. Üstelik uluslararası hastaların sağlık turizminde en çok tercih ettiği şehirler sırasıyla “İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Erzurum ve Yalova” olarak tespit edilmiştir.

DİKKAT! En Ünlü ya da Pahalı Saç Ekim Merkezi En iyisi Değildir

Saç Ekiminde Bilinmeyen Gerçekler!

  • Her yerde görünen saç ekim merkezleri; Bazı saç ekim merkezlerinin reklam bütçeleri çok yüksek olduğu için bir çok bilboardlarda, websitelerinde ve forumlarda sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bu sayede bir çok yerde aynı firmalar görünebiliyor. Kısacası firmaların sürekli göz önünde olmaları çok iyi oldukları anlamına gelmemekte.
  • Ünlülerin tercih ettiği saç ekim merkezleri; Saç ekim merkezleri ünlülere reklam yapabilmek için belli ücretler ödeyerek saç ekimi gerçekleştirmektedir. Sonrasında da bu ünlülerle saç ekim merkezleri video ve fotoğraflar çektirdikleri bilinen bir gerçek. Yani bazı ünlüler para karşılığı saç ektiriyor.
  • Lüks hastane ve Klinikler; Görsel anlamda çok iyi görünen klinikler ya da hastaneler aynı şekilde kalitede paralellik sağlamayabilir. Türkiyenin en ünlü hastaneleri kar marjinalini arttırmak adına en uygun fiyata ekim yapan günlük saç ekimcileri çağırdıkları bilinen bir gerçek. Bu sebeple aynı hastanede hep farklı ekipler saç ekimi yapmakta dolayısıyla da çok fazla insan mağdur olmaktadır.
  • Televizyon programlarına çıkanlar; Televizyon programlarına katılmak için belli bir ücret ödenmektedir. Evet yanlış duymadınız ulusal yayın yapan bir TV programına katılmak için program başına ücret veren herkes TV karışsına çıkabiliyor.

İstanbul’un En İyi Saç Ekim Merkezi Listesi

İstanbul’un en iyi saç ekim merkezlerinin listesi oluşturulurken Avrupa’nın en saygın kurum ve kuruluşları tarafından açıklanan rapora göre hazırlanmıştır.

İstanbul en iyi saç ekim merkezi listesinde yer alan kuruluşların iletişim bilgileri de yer almaktadır. Üstelik bu iletişim bilgileri ile merkezin resmi web sitelerine ulaşılıp detaylı bilgi alınması mümkündür. Karşınızda en iyi saç ekim merkezi listesi.

  • Hermest Saç Ekimi
  • Asmed Hair Transplant
  • NIMCLINIC Saç Ekimi ve Estetik
  • Transmed Saç Ekimi
  • Dr. Zekeriya KUL
  • Dr. Serkan Aygin Saç Ekim Merkezi
  • Esteworld Saç Ekim Merkezi

 

1- Hermest Saç Ekimi Merkezi

Listemizin ilk başında 2002 yılından bu yana neredeyse tüm uluslararası ödülleri toplayarak aktif bir şekilde çalışmalarını yürüten Hermest Saç Ekimi Merkezi gelmekte. Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezi listesinde 1 numara olduğu gibi İstanbul’un en iyi saç ekim merkezi listesinde de 1 numara olarak yerini almaktadır. Teknolojiye büyük yatırım yapmaları sayesinde bundan yararlanan HERMEST, sıkı ve kalıcı saç ekimi sonuçları yaratarak hastalarına en iyi hizmet kalitesi garanti ediliyor. Araştırmalar sonucunda bu klinik hakkında hiçbir memnuniyetsiz hasta olmadığını görüyoruz ve bu sebeple gönül rahatlığı ile seçilebilecek saç ekim merkezleri listesinde kendilerine 1 numarada yer veriyoruz.

Ar-Ge çalışmalarının devamlı nitelikte olması bu sektör ve özellikle hastalar için en uygun araçların geliştirilmesine çok büyük katkı sağlamaktadır. Bu çalışmalarından en yenisi ve hatta en iyisi kendi özel tasarımlı “slit”leri olmaktadır. Alman mühendislik firması ile ortak çalışmalar sonucu geliştirdikleri bu özel slit sayesinde saç köklerinin saç derisine ekimi çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle saç ekimi operasyonlarında %99’a varan oranda devrim niteliğinde kalıcı bir başarı ortaya çıkarmaktadır.
Çok uzun yıllardan beri bu sektörde yer alan firma, uzman doktorlar ve estetik cerrahileri bünyesinde barındırmakta ve kaliteli işlemler yapmanın sözünü vermekte. Hermest saç ekimi işlemlerinin fiyatları ise 9.000TL’den başlamaktadır.

websitesi: https://hermestclinic.com/
Adres: Altunizade, Nuhkuyusu Cd No : 191/2, 34662 Üsküdar/İstanbul
İletişim: 0534 664 1515

Not: Hermest Saç Ekim Merkezi’nden %25 indirim nasıl alabilirsiniz öğrenmek için yazının sonunuda “saç ekimini nasıl ucuza getirebilirim?” başlıklı yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

 

2- Asmed Hair Transplant

Listemizde hızla ilerlerken istanbuldaki en iyi saç ekim merkezlerinden ASMED Saç Ekimi Merkezine 2.sırada yer vermek istedik. Dilerseniz kendilerinin çalışmalarına hep birlikte göz atalım.
ASMED büyük bütçeler ile inovatif çalışmalara önem veren Türkiye’de önemli bir kuruluştur. Üstelik bu inovatif çalışmalar sayesinde saç ekimi operasyonlarında her geçen gün daha başarılı ve etkili sonuçlar elde edilmektedir. Bununla birlikte kafa derisi analizi ve kapsama değeri hesaplamaları için gelişmiş FUE yöntemini kullanmaktadırlar. ASMED yeniliklerinden olan Ke-Bot robot tarama sistemi ve K.E.E.P. gömme plakası tüm dünyadaki FUE cerrahlarının da dikkatini çekmektedir.

Bunların dışında saç ekimi operasyonlarında son teknolojiye sahip cihazları kullanarak saç ekimine bilimsel, matematiksel ve aynı zamanda sanatsal yaklaşım sergiliyorlar. Bu sayede hastalar da öngörmüş olduğu doğal sonuçlara ulaşmakta zorluk çekmiyorlar.

Fiyatlar greft başına 2€-2,5€  arasında değişmekte. Örneğin; 3000 greft saç ekimi için 6.000€ gözden çıkarmak gerekiyor. Fakat saçsız alanınız çok ise ve ortalama 4000 greft ekileceğini düşünürseniz, ödeyeceğiniz ücret de ortalama 9.000€ – 10.000€’yu bulacaktır. Saç ekim fiyatının çok yüksek olduğunu düşünüyorsanız; Yazının sonunda %40’a varan indirim nasıl alınır anlatıyoruz.

websitesi: https://www.hairtransplantfue.org
Adresi: Atatürk Mahallesi, Sedef Cd. No:1/1, 34758 Ataşehir/İstanbul
İletişim: 0216 464 1111

Not: Asmed Saç Ekim Merkezi’nden %25 indirim nasıl alabilirsiniz öğrenmek için yazının sonunuda “saç ekimini nasıl ucuza getirebilirim?” başlıklı yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

3-NIMCLINIC Saç Ekimi ve Estetik

Hem ucuz olsun hem de iyi bir saç ekim merkezi olsun diyenler için Nimclinic. Türkiye’nin şüphesiz en iyi saç ekim merkezlerinden olan Nimclinic uygun fiyatları ile düşük bütçeliler için en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek başarı oranı ve yılların tecrübesi olsa gerek hastalarına %100 memnuniyet vaad ediliyor. Yüksek memnuniyet oranı ile de en çok güven veren kliniklerin başında yer alıyor.

Saç ekimi haricinde, estetik cerrahı, diş hekimi ve medikal estetik doktoru ile saç ekimi haricinde estetik operasyonları, diş tedavileri ve medikal estetik tedavileri de gerçekleştirilmektedir. %100 müşteri memnuniyeti anlayışıyla saç ekimini güvenle yaptırabileceğiniz bir kliniktir.

websitesi: https://nimclinic.com/
Adresi: Kayışdağı Cd. no:47, 34750 Ataşehir/İstanbul
İletişim: 0546 747 1010

Not: Nimclinic Saç Ekim Merkezi’nden %25 indirim nasıl alabilirsiniz öğrenmek için yazının sonunuda “saç ekimini nasıl ucuza getirebilirim?” başlıklı yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

4- Transmed Saç Ekimi

Saç ekimi ve estetik operasyonlarında kalıcı çözümler sunabilen istanbulun en popüler saç ekim merkezlerinden biridir Transmed. Saç ekimi yaptıranların iyi yorumları ile kendinden sıkça bahsettiren bir saç ekim merkezidir. modern cihazları ile hem Fue hem de DHI (sizin için hangi yöntemin daha uygun olduğunu öğrenmek için yazının altında saç ekimi yöntemlerini okumanızı tavsiye ederiz) yöntemlerini uygulayarak saç ekimi yaptırmak isteyenler için tercih fırsatı bırakmaktadır. Bünyesinde saç ekimi uzmanları ve estetik cerrahları barındırmaktadır böylelike dileyenlere kombine estetik operasyonları olma fırsatı yakalama imkanı sağlanmakta.

Saç ekimi fiyatları 11.000 TL’den başlayıp 25.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Saç Ekimi fiyatlarında değişkenlik saç ekilecek greft miktarı ve uygulanacak yönteme göre değişmektedir.

websitesi: https://www.transmed.com.tr/
Adresi: Fulyalı sok. No:7, 34330 İç Levent/İstanbul
İletişim: 0 212 281 13 00

Not: Nimclinic Saç Ekim Merkezi’nden %25 indirim nasıl alabilirsiniz öğrenmek için yazının sonunuda “saç ekimini nasıl ucuza getirebilirim?” başlıklı yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

5- Dr. Zekeriya KUL

Bir diğer başlığımızda Dr. Zekeriya Kul karşımıza çıkmakta. Yurtdışından bir çok hastanın istanbul’a gelmesini sağlayan Dr. Zekeriya kul saç ekiminin yanı sıra aynı zamanda alanında uzman bir estetik cerrahisidir.

Kendileri son derece kişi odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor bundan ötürü de hastalarda daha doğru sonuçlar elde ediyorlar. Kişiye özel bir planlama gerçekleştirerek, saçların orijinal saçlar gibi deriden çıkış açısı ve yönüne sahip sonuçlar elde ediyorlar. Buna yönelik de “stick and plant” tekniğini kullanıyorlar. Bu teknik hali hazırda dünyadaki birçok cerrah tarafından da kabul görmüş durumda.

Kendileri bir dönem Brezilya’da da çalışmalar yürütmüştür. Oradaki yerli halkın bu tür işlemlere bakış açısını incelemiş ve Türkiye’deki hastalarını da yapılan tüm işlemler boyunca dikkatle bilgilendirerek çok iyi sonuçlar elde etmiştir.

Saç ekimi fiyatları greft sayısına göre belirlenen bu merkezde greft başına 1 € fiyat görülmektedir. Ortalama 3.000 greftlik bir saç ekimi operasyonu için 3.000 € ödemeniz gerekecektir.

Adresi: Vital Fulya Plaza, Teşvikiye Mahallesi Hakkı Yeten Cd., No:23, 34365 Şişli/İstanbul
İletişim: 0533 276 50 07

 

6- Dr. Serkan Aygin Saç Ekimi Merkezi

Hız kesmeden listemize devam ettiğimizde Dr. Serkan Aygin tarafından kurulan Dr. Serkan Aygin Saç Ekimi Merkezini görüyoruz. Ünlü doktor Pariste yılın en iyi saç ekimi doktoru ödülünü almış değerli bir Türk doktorudur. Bu kadar başarınını yanında tabi olarak Dünyanın dört bir yanından büyük talep görmektedir. Büyük bir kitlesi olan ve Dr.Serkan Aygin’ın saç ekimi işlemleri ortağı olduğu Doku Medicalda gerçekleştirmektedir. Doku medical olarak Saç ekimi haricinde estetik operasyonları da gerçekleştirilmektedir.

Adres: Akat, Nispetiye Cad. Seyran Apt. D:35/5, 34340 Beşiktaş/İstanbul
İletişim: 0212 351 59 89

 

7- Esteworld Saç Ekimi Merkezi

Listemizin sonuna geldiğimizde karşımıza son olarak Esteworld Saç Ekimi Merkezi çıkmakta. Saç ekimi işlemleri dışında hatta estetik cerrahi alanında da hizmet vermekte. Esteworld de 2000’li yılların başından beri uzman kadrosu ile birlikte sektörde yer almaktadır. Saç ekimi konusunda diğer başarılı saç ekimi merkezlerinden farkı, hastalarına VIP Saç Ekimi yöntemini sunmalarıdır. Bu yöntem, özellikle yoğun iş temposu içinde olan kişilerin daha hızlı ve günlük hayatlarından çok da geride kalmadan saç ekimi işlemini yaptırmalarına olanak sağlamakta. Böylelikle bu yöntem ile analizlerinde 3D teknolojisini de kullanmaktadırlar.

Esteworld hakkında daha fazla bilgi almak için kendi web sitelerine ulaşabilmeniz mümkündür. Operasyon fiyatları ise 7.000 TL’den başlamaktadır.
Adres: Altunizade, Kısıklı Cd. No:7, 34662 Üsküdar/İstanbul
İletişim: 0216 474 54 54

 

Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi Listesi

Yapılan kamuoyu araştırmaları sonucunda Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezlerinin listesi

  • Hermest Saç Ekimi
  • Dr. A. Muttalip KESER
  • NIMCLINIC Saç Ekimi ve Estetik
  • Asmed Hair Transplant
  • AHD Saç Ekim Merkezi
  • Dr. Zekeriya KUL
  • Ankara International Saç Ekimi Doç. Dr. Serdar GÖKREM
  • Dr. Serkan Aygin Saç Ekim Merkezi
  • Clinic Hair Saç Ekimi Merkezi
  • Esteworld Saç Ekim Merkezi

 

Türkiye’nin İl il En İyi Saç Ekim Merkezleri

Ankara’nın En İyi Saç Ekim Merkezi

Ankara’nın en iyi saç ekim merkezi denildiğinde ilk akla gelen isim Dr. A. Muttalip KESER Saç ekim merkezi olmakta. Kendileri son derece önemli estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanıdır. Üstelik dünyanın en değerli saç ekimi cerrahlarındandır. Hatta ne kadar önemli bir saç ekimi uzmanı olduğunu şu şekilde açıklayabiliriz; Dr. Keser devrim niteliğinde olan FUE yöntemini Türkiye’de uygulayan ilk plastik cerrah. Dr. Mutallip Keser, başkentimiz Ankara’da 1998 yılında kendi kurduğu Derma-Plast estetik merkezinde hizmet vermektedir.
Kendileri 2002 yıllarının sonlarına kadar bilimsel tecrübelerine istinaden kendi bilimsel çalışmalarını yürütmüştür. Aynı zamanda Türkiye ve Amerika’daki önemli üniversitelerinde tam 20 ay boyunca FUE olarak da bildiğimiz Follicular Unit Extractor isimli çalışmayı yürütmüştür. Dr. Keser, FUE yöntemi için aynı zamanda tüm hakları kendisine ait olan özel bir iğne tasarlamıştır.

Operasyon ücretlendirmesi greft hesabı şeklinde olmaktadır sabit bir ücreti yoktur, greft başı sabit ücret: 3,5€ olarak belirlenmiştir. Fiyat, ihtiyaç olunan greft sayısı ile çarpılarak belirlenmektedir.

Ankaranın en iyi saç ekim merkezi listesini incelemek için;

https://haberard.com/ankara-en-iyi-sac-ekim-merkezleri/

 

Antalya’nın En İyi Saç Ekim Merkezi

Antalya’nın en iyi saç ekim merkezi denildiğinde karşımıza AHD saç ekim merkezi geliyor. Üstelik kendileri turizmde Türkiye’nin en önemli şehri olan Antalya’da saç ekimi işlemlerini uyguluyorlar.
Antalya’da hizmet veren AHD saç ekim merkezi artık turistler tarafından en çok tercih edilen saç ekim merkezlerinden bir tanesi olmuştur. Hem DHI hem de FUE yöntemini uygulayarak saç ektirmek isteyen kişilere seçim tercihi imkanı sağlıyorlar. Hatta saç transferi için başın arkasındaki kalan donör olarak adlandırılan bölümde yeterli miktarda saç bulunmuyorsa sakal ve göğüsten de saç nakli yapabilen ender yerlerden bir tanesidir. Üstelik DHI yöntemi yanında bir çok saç ekimi operasyonlarına da öncülük yapan saç ekimi kuruluşlarındandır.

Saç ekimi fiyatları greft başına 1€ olarak gözükmektedir. Hastanın ekilecek greft sayısına son fiyat belirlenmektedir.

websitesi: https://www.drhakandoganay.com
Adresi: Güzeloba Mah. 2246. sokak No:9 – Antalya
İletişim: 0532 313 41 98

 

İzmir’in En İyi Saç Ekim Merkezi

Clinic Hair Saç Ekimi merkezi İzmir’in en iyi saç ekim merkezi denildiğinde ilk akla gelen isim olmakta. Hasta memnuniyetini prensip haline getirmiş olan Clinic Hair, başarılı bir saç ekimi merkezi olarak karşımıza çıkmakta.

Saç ekimi haricinde, kaş ekimi ve mezoterapi alanında da hizmet veren Clinic Hair Saç Ekimi, Güzide Cansu Bilgili tarafından kurulmuştur. Böylelikle günümüzde hizmet vermeye devam etmektedir. Hatta saç aşısı dahil olmakla beraber başarılı işlere imza atan bir klinik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Operasyon fiyatları ise 8.500 TL ile 10.000 TL arası değişmektedir.

Adresi: Adalet, 1586/3. Sk. No:13, 35530 Bayraklı/İzmir
İletişim: 0232 343 25 85

 

Saç Ekimi Yaptıracaklar Aman Bunlara Dikkat!

Saç ekimi yaptıracak kişilerin saç ekimi yaptıracağı yerleri iyi araştırmaları gerekmektedir. Çünkü dünyanın saç ekim merkezi olan istanbulda sağlık bakanlığı yetkisi olmayan binlerce saç ekimi firması mevcut. Bu saç ekimi firmaları ucuz olmalarından dolayı çok talep görmektedir fakat maalesef insan sağlığını riske atmaktadır.

  • Sağlık Bakanlığından yetkinlik belgeleri var mı?
  • Saç Ekimi operasyonu hastanede mi oluyor?
  • Saç Ekimi yapacak uzmanların tecrübesi nedir?

Bunların haricinde sizin de mutlaka dikkat etmeniz gerekenler;

  • Saç ektirmeden 1 hafta önce alkol ve sigara tüketimini bırakmalısınız
  • Kadınlar mutlaka hormon ve kan değeri testlerini yaptırıp dermatoloğunuza göstermelisiniz
  • Saçları ektirmeden önce kolestrol ve tansiyon seviyenizi baktırmalısınız
  • Saç ekimine düğmeli ya da fermuarları bir elbise giymelisiniz
  • Saç ektireceğiniz günün sabahı mutlaka duş alınız

En İyi Saç Ekimi Sonucu İçin Ne Yapmak Gerekir

  • Operasyon yaptırdığınız yerin mutlaka ilaç kullanımlarını dikkate alınız ve düzenli şekilde kullanınız.
  • Saç ekiminden 2 hafta sonra saçları güçlendirecek gerekli vitamin takviyeleri alınız.
  • 1 ay sonrasında saç güçlendirici spreyler kullanınız.
  • Başınızdaki kan dolaşımını hızlandırmak için nazikçe günde 2 defa masaj yapınız.
  • Kesinlikle 1 ay boyunca alkol, sigara ve uyuşturucu kullanmayınız.

 

 

Saç Ekimi Fiyatları 2022

2021 Güncel Saç Ekimi Fiyatları
Saç Ekimi Yöntemi Minimum Maliyet Maksimum Maliyet
Sıklaştırma Ekimi ₺7.000 ₺20.000
FUE Saç Ekimi ₺7.000 ₺20.000
Mega Saç Ekimi* ₺8.000 ₺10.000
DHI ₺9.000 ₺15.000

 

Daha detaylı fiyat listesine bakmak isterseniz güncel 2021 saç ekimi fiyatları yazımıza bakabilirsiniz.

Saç Ekimini Nasıl Ucuza Getirebilirim?

Saç ekimi merkezleri düşük sezon olarak nitelendirilen yaz aylarında fiyatları indirim sağlamaktadır. Bu aylarda saç ektirmek isteyenler %30 hatta %40’a varan indirimler sağlayabilir. Çünkü saç ekimi talebi bu aylarda azaldığı için saç ekim merkezleri kampanyalar yapıyor.

İstanbul’un En İyi Saç Ekim Merkezleri Hangi Teknikleri Kullanıyor?

  • FUT: İlk uygulanan saç ekim tekniğidir. Saç derisi şerit halinde alınıp şerit halinde kel bölgeye yerleştiriliyor. Bu saç ekim yönteminin çapın gerisinde kalması sebebiyle artık neredeyse hiç bir saç ekim merkezi uygulamamaktadır.
  • FUE: Modern saç ekim tekniklerin tamamı FUE tekniği ile uygulanmaktadır. Kullanılan alet ya da sonrasında ek işlemler değişse de aslında hepsi FUE yöntemini uygulamaktadır. FUE yöntemi saçları teker teker alınıp teker teker yerleştirilmesi işlemidir.
  • DHI: Choi pen isimli kaleme benzeyen medikal alet içerisine saç kökleri konulup kel bölgeye o şekilde yerleştirilir.
  • Safir FUE: Bu yöntemde tek fark kanal açılması için neşter yerinse kesici alet olarak safir uca benzer medikal alet kullanılmaktadır.
  • Traşsız Saç Ekimi: Saç ekimi işlemlerinde tüm saçlar traş edilirken bu yöntemde kafanın üst kısımları traş edilmez. Başın sadece arkası ve gerekli görülürse yanları traş edilir. Kadınlar tarafından en çok talep edilen tekniktir.
  • Organik Saç Ekimi: Kişinin yağ dokusu alınır ve içerisindeki faydalı mineral ve vitaminler saç ekimi sonrasıda saç bölgesinde deri altına nüfus edilir.
  • Icegraft Saç Ekimi: Saç ekimi işleminde toplanılan kanallar buzlu kaplarda bekletilir. Amaç burada toplanan saçların ısıdan zarar görmesini engellemek.

Saç Ekiminde Hangi Yöntemi Tercih Etmeliyim?

En iyi saç ekim merkezileri listesinden sonra değinmek istediğimiz ve bilmeniz gereken bir diğer başlık hangi yöntemi tercih etmeniz gerektiği hakkında olacaktır. Son yıllarda teknolojinin de son sürat gelişmesi ile tıp dünyasında en ileri teknikler kullanılmaya başlandı ve bu sayede artık hastalara daha kaliteli hizmetler sunulabilmektedir. Aynı şekilde saç ekimi konusunda da bu durum pek farklı değil yani saç ekimi operasyonu için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Doğal olarak saç ekimi operasyonu yaptırmak isteyenlerinde kafaları karışmış durumda ve bundan dolayı akıllarında birçok soru işareti bulunmaktadır. Öyleyse gelin dilerseniz saç ekiminde kullanılan yöntemlere çok kısa bir değinip, soru işaretlerinizi gidermeye çalışalım.

FUE Saç Ekimi

Bu yöntem günümüzdeki en yaygın yöntem olup, diğer yöntemlerin de temel ana prensibinin başlangıcıdır. FUE yöntemi ile üstelik kesiksiz, dikişsiz ve izsiz saç ekimi işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu durum sonucunda doğal saç ekimi, tüm dünyada saç dökülmesi için tercih edilen bir çözüm haline gelmiş olmaktadır. Çünkü FUE öncesi FUT yönteminde hastaların, saç alınacak olan ense bölgelerine neşter ile cerrahi bir işlem yapılıyordu ve bunun sonucunda da hastalar operasyon sonrası kalan dikiş izlerinden çok fazla rahatsız olabiliyorlardı.

DHI Saç Ekimi

Saç köklerinin herhangi bir iz bırakmadan alındığı FUE yönteminden bahsetmiştik. DHI yönteminde ise tek farklılık çıkarılan saç köklerinin yerleştirilme zamanıdır. FUE yönteminde önce saç kökleri alınır, ardından kanal açma işlemi gerçekleşir ve son olarak alınan saç kökleri bu kanallara yerleştirilir. Fakat DHI yönteminde ise alınan saç kökleri kanal açma işlemi ile eş zamanlı olarak yerleştirilmektedir. Bu nedenle, kullanılan bu yöntemde operasyon süresi FUE yöntemine göre daha kısa sürebilmektedir. DHI yönteminde alınan greftler özel implanter kalemler ile açılan kanallara yerleştirilmektedir. Bu nedenle DHI tekniği, implanter kalem tekniği olarak da bilinmektedir.

Perkütan Saç Ekimi

Bu yöntem, saç ekimi uygulamaları arasında en yeni olanıdır. Ayrıca Perkütan saç ekiminin en ayırt edici özelliği, daha doğal sonuç veriyor olmasıdır. Bu yöntemde donör bölge olarak ense kısmı kullanılmaktadır. Mikromotor adı verilen cihaz sayesinde gevşetilen saç telleri cımbız benzeri bir alet ile toplanıp, daha sonra teker teker ekime hazır hale getirilir. Kanal açılma işlemi yapılır ve açılan kanallar yuvarlaktır. Burada belirtmemiz gereken önemli husus  bu kanal açma işlemi sürecidir. Bunun önemi ise yuvarlak kanal saç köklerini daha iyi kavramakta ve mikro düzeyde olmasında ötürü de çok daha sık saç kökü ekimine olanak vermesidir.

Altın Uçlu FUE Saç Ekimi

FUE gold tekniği çok sayıda ayrıcalıklı özelliği olan bir saç ekimi tekniğidir. Yani kullanılan aletler özel olarak tasarlanır, saç ekimini daha hassas hale getirmek için özel olarak imal edilir. Altının dokuyla teması gerçekleştiğinde dokuya herhangi bir zarar vermediği için, saçın doğal yapısını ve saçlı derinin formunu bozmadığı düşünülmekte. Bu nedenle FUE tekniğinde kullanılan tüm aletler altından üretilmektedir. Böylece alınan greftlerin kalitesi de korunmuş olur.

Ice Graft FUE Saç Ekimi

Alınan saç köklerinin canlılığını koruyabilmesi adına soğuk pedli solüsyonlar içerisinde bekletilmesi tekniğin temelini oluşturmaktadır. Alınan greftler özel bir soğuk solüsyonda bekletilmesi ile hücre ve doku kaybı önlenmektedir. Böylelikle daha sağlıklı saç köklerinin transferi gerçekleştirilerek daha başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır.

Saç ekiminde kullanılan en yaygın yöntemler bu şekilde karşımıza çıkmaktadır. Sizler de saç ekimi operasyonunu yaptırmadan önce saç ekimi uzmanınız ile konuşup sizin için en sağlıklı ve uygun yöntemi belirleyebilirsiniz. Bildiğiniz üzere bu yöntemler aynı zamanda operasyonun verimliliğinden saatine kadar birçok etkenin değişmesine sebep olmakta. Kısacası önceden tekniği belirlemek sizin açınızdan daha faydalı olmasını sağlayacaktır.

Saç Ekimi Öncesi Sonrası

Saç ekimi işlemi yaptıracak kişiler, saç ekimi öncesi sonrası fotoğraflarını da genellikle arama motorlarında arama yaparak sonuçları görmek isterler. Fakat yasalar gereği saç ekimi öncesi sonrası fotoğrafları yayınlamak yasaktır. Bu sebeple saç ekimi öncesi sonrası fotoğraflarını görebilmek için saç ekim merkezleri ile whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

Saç Ekiminde Yapılan İşlemler

Öncelikle başlığımızda belirttiğimiz saç ekiminde yapılan işlemleri sizler için iki alt başlığa ayırmayı uygun gördük. Bunlar; saç ekimi öncesi işlemler ve saç ekimi sonrası işlemler olmaktadır. Saç ektirme operasyonu bir yere hemen gidip yaptırıp, ardından güzel sonuçlara ulaşayım düşüncesi ile yapılmamalıdır. Aksi takdirde ne yazık ki saç ektirmek için gittiğiniz merkezden daha kötü sonuçlar ile ayrılabilirsiniz. Bu sebepten ve sağlığınızdan ötürü saç ekimi yaptırmadan önce detaylı bir araştırma çok faydalı olacaktır. Örneğin saç ekimi öncesi gerçekleştirilen işlemler hakkında bilginiz olursa, gittiğiniz saç ekimi merkezinde operasyona başlamadan önce yetkili kişiler ile konuşurken dahi saç ekimi merkezinin ne kadar kaliteli ve profesyonel olduğunu anlayabilirsiniz.

Saç Ekimi Öncesi İşlemler

En iyi saç ekim merkezi listemizi paylaştıktan sonra, dilerseniz saç ekimi öncesi işlemlere geçip, sizleri bu önemli konu hakkında bilgilendirelim. Öncelikle saç ektirmeye karar veren kişi, saç ekimi öncesi kesinlikle gerekli muayene ve tetkikleri yaptırmalıdır. Muayene ve tetkik sonuçlarını uzman hekim tavsiyeleri ile birlikte değerlendirmelidir. Böylelikle operasyona karar verilmişse en az bir hafta öncesinden olmak suretiyle, kullanımı devam etmekte olan kan sulandırıcı ilaçlar bırakılmalıdır. Aynı zamanda tedavi sürecinde olan başka rahatsızlıklar, hastalıklar bulunuyorsa tedaviyi yapan doktor ile görüşülüp ona haber verilmeli ve gerekli işlemler buna göre yapılmalıdır. Bu önlemler sonuçta kişinin ileride farklı sağlık sorunları yaşamaması için dikkate alması gereken önemli noktalardır.

Bir diğer önemli noktaları da şu şekilde sıralayabiliriz. Bunlar:

  • Eğer kişi alkol kullanıyorsa saç ekimi işleminden en az bir hafta önce alkol kullanımını bırakmalıdır.
  • Kişi saçlarına losyon, jöle, saç kremi, saç spreyi ve wax gibi kimyasal içerikli ürünleri sürmemelidir.
  • Operasyondan önce tedavisi devam etmekte olan kalp, diyabet, tansiyon gibi hastalıklar mevcut ise operasyonu yapacak olan uzmana haber verilip, kullanılan ilaçların neler olduğu söylenmelidir.
  • Operasyon yapılmadan önce saçların yıkanmış olması gerekir.
  • Operasyonun gerçekleştirileceği gün kişi rahat çıkarabileceği kıyafetleri tercih etmelidir.
  • Sigara alışkanlığınız bulunuyorsa tedavi öncesi ara verilmelidir ki bu nedenle tedavide herhangi bir aksaklık olmasın .
  • Operasyondan bir gün öncesinde kafein içeren içecek tüketiminden kaçınılmalıdır.

Bütün bu tavsiyelere uyarak kliniğe giden hastalar operasyon odasına alınmadan önce hazırlık işlemine başlanır. Hazırlık aşaması da dahil operasyon öncesi işlemleri yapılan hasta, saç ekimi işlemine alınır. 6 ile 9 saat arası sürebilen bir saç ekim işleminden sonra hasta taburcu edilebilir. Fakat sürelerin farklılıkları hastadan hastaya, saç köklerinin verimliliğine ve uygulanacak olan saç ekimi tekniğine göre değişebilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası İşlemler

Değerli okurlarımız, saç ekimi öncesinde bilmeniz gerekenler gibi operasyon sonrası bilmeniz gerekenler de çok önemlidir. Bu maddeleri saç ekimi operasyonunuzu yaptırdıktan sonra uygulamanızı ve bunlara dikkat etmeniz gerektiğinizi unutmamalısınız. İyi bir saç ekimi merkezine başvurursanız, operasyondan aylar sonra dahi sizinle ilgilendiklerine şahit olacaksınız.  Dilerseniz artık maddelerimize göz atalım.

  • İlk olarak sürekli duş almanızı gerektirecek ve sizi terletebilecek işlerden ve aktivitelerden bundan böyle uzak durmalısınız. Çünkü aksi takdirde terleme sonucu saç kökleriniz zarar görebilir ve operasyon başarısız olabilir.
  • Saç ekimi işleminden sonraki birkaç gece cinsel ilişkiden uzak durmanız önerilmektedir.
  • Saçlarınızın dökülmesi stres ve gerginlik kaynaklıysa o halde bu süre zarfında stresten mümkün mertebe uzak durmalısınız.
  • Saç ekimi öncesinde olduğu gibi sonrasında da alkolden uzak durmalısınız. Ne yazık ki işlem sonrası antibiyotik kullanımına başlayacaksınız ve alkol ise kan yolu ile direkt dolaşım sisteminize karışarak yeni saçlarınıza zarar verecektir.
  • Son olarak kafanızda hangi bölgeye saç ekimi yapıldıysa istirahat ederken o bölgeyi yastık ile temas ettirmemelisiniz. Aksi takdirde ödem sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Özellikle saç ekimi işlemi sonrasında da doktorunuzu can kulağıyla dinlemeniz gerekir. Verdiği ilaçları düzenli kullanmanız, tavsiyelerine uymanız ve düzenli olarak kontrole gitmeniz gerekir.

Operasyondan sonra yaşadığınız sorunlarda kendi kendinize çözüm üretmeye çalışmayınız. İlk olarak doktorunuzla iletişime geçmeniz, söyleyeceklerini uygulamanız sonuçta en doğru davranış olacaktır. Çünkü saç ekimi sonrası işlemler, en az operasyon ve öncesi kadar önemlidir. Yaptırdığınız saç ekimi operasyonundan beklediğiniz sonucu almanız için oysa bu maddeler büyük önem teşkil etmektedir.

YORUMLAR

  1. Muammer Sarı dedi ki:

    Hermest saç ekim merkezinde saç ektirmeyi düşünüyorum orada saç ektiren var mı?

  2. Oflu dedi ki:

    Ben ektirdim kardeşim ve tavsiye ederim. Saç ekimi sonucum benim çok memnun etti hemde saç ektirdikten sonra da benimle çok ilgilendiler. Tüm sorularıma sabırla cevap veren Esra hanım’a teşekkür ederim

    1. Baki dedi ki:

      Sene ve fiyat ve kac greft ektiniz acaba

  3. Yalnızkurt dedi ki:

    en iyi saç ekim merkezi arayışındayken hep karşıma hermest saç ekimi çıkıyor. Sadece türkiyedeki sitelerden değil almanca dahi arattığımda almanlar bile Türkiyeye saç ektirmeye gidin diyor. Türkiyenin saç ekiminde bu kadar iyi olması gururumuzu okşuyor

  4. Sercan Yılmaz dedi ki:

    Daha önce saçlarımı ünlülere saç eken bir klinikte saç ektirdim 1 yıl sonra ekilenlerin sadece %60-70i kaldı geriye kalanlar döküldü gitti. 2 yıl önce hermest saç ekimi merkezine ektirdim ve 2 yıl oldu ekilenler olduğu gibi duruyor. Hermest’in ektiği saçlar gerçekten de kalıyor. türkiyenin en iyi saç ekim merkezi olması ünvanını hak ediyorlar

  5. Ahmet Ç dedi ki:

    Bu listede Mutallip Keser 1. sırada olmalıydı. En iyi saç ekimleri Mutallip hoca yapıyor gerisi hikaye

    1. Murat dedi ki:

      Sizden önceki ve sonraki yeni hali olan saçınızın fotoğrafını alabilrmiyim

  6. üşümez dedi ki:

    Saç ektireceğim ama sürekli fiyatları artıyor. Bir saç ekimi bu kadar pahalı olmamalı

  7. Almanyalı dedi ki:

    Öncelikle bu güzel yazınız için geçte olsa teşekkür ederim.verdiğiniz listeyi araştırarak dr hakan doğanayda ektirdim.
    İsteyenler buradan ekimimi takip edebilir

  8. Ali dedi ki:

    Mega Hair Trans a ektirdim sonuç hüsran. Düşmanıma bile tavsiye etmem. 4 bin kök ektirdim 3 yüz kök bile çıkmadı paranızla rezil olmayın.