Dolar 32,5216
Euro 34,9599
Altın 2.438,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

En İyi 3 Coin Borsası ve Bilgileri

En İyi 3 Coin Borsası ve Bilgileri
A+
A-

En İyi Coin Borsası

Yatırımcılar elektronik ortamda yatırım yapmak amacıyla coin alımı yapmaktadırlar. Bu çoğu yatırımcı tarafından geleceğe yatırım olarak düşünülse de bazı kişilerce hala yoğun risk barındırmaktadır. En iyi coin borsası tercihlerinde dikkatli davranmak beraberinde önemli kazanımları getirmektedir. Genellikle yatırımcılar tarafından bir borsa platformu seçilir. Ardından bu platform üzerinden alış satış gerçekleştirilir. Özetle kur sistemi mantığına da benzeyen bu sistem elektronik para birimlerine yatırım yapılarak işleyen bir sistemdir.

Örneğin bir para birimine yatırım yaptığınızda bu para birimi yatırım yaptığınız birime göre değer kazanırsa buradaki fark sizin kazancınızdır. Bu kazancın temel kaynağı da kur dalgalanmaları veya birimlerin değer kaybıdır. Bu nedenle değer kazanacağı düşünülen para veya coin birimine yatırımcılar tarafından yatırım yapılarak kar elde etmek hedeflenir.

Yatırım birçok kişi ve kurumlarca yapılan ihtiyat odaklı bir faaliyettir. Günümüzde elektronik para birimlerinin ortaya çıkması ve kur sisteminin teknolojiye aktarılması ile birlikte bu faaliyetler oldukça yaygınlaştı. Bu faaliyetlerle birlikte pasif gelir elde etmek isteyen kullanıcıların sayısı da artmıştır. Bunun yanında yalnızca birikim ve yatırım yapmak isteyen kullanıcılar da bulunmaktadır. Alternatif kripto para borsalarına yer verdiğimiz ilgili yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

https://haberard.com/en-iyi-kripto-para-borsasi/

En İyi Coin Borsası Seçerken Güvenliğe Dikkat!

Bir borsada aranılan ilk özelliklerden biri güvenliktir. Dolayısıyla yatırımcıların güvenlik ihtiyacını karşılayabilen bir platform kullanım sayısını artırmayı başaracaktır. İnsanlar yatırımlarının güvende olduğunu bilmeyi ister. Yatırımının güvende olmadığını düşünen biri o platformu kullanmayacaktır. Bu nedenle güvenliğin en yüksek seviyede tutulduğu, sisteminde doğrulamalara yer veren platformlarla çalışmalısınız. Bu platformlar aşağıdaki gibidir.

  • Binance
  • Coinbase
  • Gate.io

Sıralı platformlar yüksek güvenlik sistemleri ile donatılmıştır. Bu platformlardan bitcoin alınabilmektedir. Her bir platforma dair bilgi vermek faydalı olacaktır.

Binance Etkili Bir Arayüze Sahip

Binance Etkili Bir Arayüze Sahip!

Binance en çok kullanıma sahip platformlardan biridir. Basit arayüzü sayesinde kolaylıkla kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra drop, farming ve stake gibi işlemlere de müsaade etmektedir. Ticaret hacmi en yüksek borsa olması ile bilinen Binance, güvenlik bakımından da yeterli düzeydedir.

Kendi coini (bnb) de bulunan platform birçok coini listelemektedir.  EOS UNI TRON AVAX gibi ağlarla coin transferlerini de desteklemektedir. Platformun bilinen dezavantajı ise yüksek kullanım nedeni ile işlemlerde gecikmeleredir. En iyi coin borsası söz konusu olduğu zaman Binance nitelikli bir borsa olarak akıllarda yer edinmektedir.

Coinbase Güvenliği Ön Planda Tutuyor

Coinbase Güvenliği Ön Planda Tutuyor!

Coinbase merkezi Amerika’da bulunan en güvenli coin platformu olarak bilinmektedir. Büyük yatırımcıların desteklediği ve kullandığı platform yüksek güvenlik önlemleri nedeni ile birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. BTCCASH ve LITECOİN i destekleyen platformlardan biridir. İki faktörlü doğrulama sistemine sahiptir. Bitcoin ihlallerine karşı 250.000 dolar sigortaya sahiptir. Bilinen dezavantajları ise yüksek komisyon ücretleri ve cüzdan anahtarlarının kontrol edilmemesidir. Coinbase En iyi coin borsası olarak gruplandırılan borsalar arasında yer almaktadır.

Gate.io Pratik Bir Kullanım Özelliğine Sahip

Gate.io Pratik Bir Kullanım Özelliğine Sahip!

Gate.io hacmi düşük olsa da bu platform da yüksek güvenlikli bir platformdur. Fon şifresi kullanımı ile güvenliğini yüksek tutan platform en yeni alt coinleri de bünyesinde listelemektedir. Yeni coinlere herkesten önce sahip olmak isteyen kullanıcılar için harika bir platformdur. Ara yüzü biraz karmaşık gibi görünse de kullanımı bir seviyeden sonra kolaylaşmaktadır. Bilinen dezavantajı ise vadeli işlemlerde yüksek komisyon ücretleri kesmesidir.

En Fazla Coin Hangi Borsada?

Kullanıcılar bitcoin platformlarının spekülasyona açık platformlar olduğunu bildiği için daha fazla coin bulunduran platformlar aramaktadır. Bunun sebebi spekülasyondan en az etkilenen coinleri tercih etmektir. En fazla coini listeleyen platformu merak eden kullanıcılar için bir listeleme yaptık. Fazla coin bulunan platformlar şu şekildedir;

  • Binance
  • OKEx
  • Coinbase

Platformlardan bahsedecek olursak binance güncel olarak 356 adet coin listeleyerek en fazla coin listeleyen platform olmaktadır. Sonraki sıra ise OKEx e aittir. OKEx şu an bünyesinde güncel olarak 329 adet coin bulundurmaktadır. En güvenli platform olarak bilinen Coinbase ise şu an 139 adet coin listelemektedir. Bu sırala güncel olarak yeni coin çıkaran platformlar değil en fazla coin bulunduran platformlar arasında yapılmıştır.

Hangi Borsa Daha Güvenilir?

Bu soru genellikle yeni yatırımcılar tarafından sorulmaktadır. En güvenli platform diyemesek te güvenli platformlar bulunmaktadır. Bu platformlar genellikle çift faktörlü doğrulama ve kod sistemleri ile güvenliği yüksek platformlardır. Bu platformları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

  • Coinbase
  • Binance
  • Gate.io

Sıralı platformların hepsinde iki faktörlü doğrulama ve cüzdan koruması bulunmaktadır. Bu nedenle yatırımcı olarak tercih edeceğiniz en güvenli borsalar bunlardır. Yüksek kullanım sayılarına bakacak olursak birçok yatırımcı tarafından da tercih edildiği görülmektedir. Bu nedenle bu platformları kullanmak yatırımlarınızı sağlama alacaktır. Sanal para sistemlerinde görülen hackleme işlemleri sebebi ile güvenli borsalar tercih etmek zorunda olan yatırımcılar bu platformlara yönelebilirler. En iyi coin borsası tercihlerinde dikkatli davranmak güvenli bir şekilde yatırım yapmak anlamına da gelmektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.