Dolar 32,3366
Euro 35,2085
Altın 2.246,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Saç Ekimi Fiyatları 2022 Güncel Liste ( Tüm Klinikler )

Saç Ekimi Fiyatları 2022 Güncel Liste ( Tüm Klinikler )
A+
A-

Yazı İçeriği ve Başlıkları

Saç Ekimi Fiyatları 2022

Saç ekimi fiyatları listesinde Türkiye’nin önde gelen saç ekim merkezlerinin tek tek fiyatları alınarak fiyatlar hazırlanmıştır. Dolayısıyla saç ekimi fiyatı politikası her saç ekim merkezinde sürekli olarak değişebilmektedir. Bunun sebebi;

  • Dönemsel
  • Uygulanan Teknik
  • Gereksinim Duyulacak Greft Sayısı
  • Saç Ekimi Hariç Yapılacak Ek Uygulamalar

Söz konusu farktörlerden dolayı aynı saç ekim merkezinden 2 kişi aynı anda fiyat alsa dahi farklı bir ücret ile karşılaşabilirler. Bu sebeple aşağıda yer alan rakamlar saç ekimi merkezlerinin ortalama fiyatlarıdır. İşte güncel 2022 yılı saç ekim fiyatları!

Saç Ekimi Fiyatları 2022 Türkiye

Son yıllarda dünya geneline baktığımız zaman, saç ekimi alanında Türkiye’nin açık ara en önde olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilmekteyiz. Bunun sebepleri olarak hastalara verilen hizmet, hekimlerimizin son derece tecrübeli olması ve ekonomik açıdan birçok Avrupa ülkesine göre daha uygun olmasıdır. Bu sebeplerden ötürü saç ekimi için Türkiye’yi yalnızca vatandaşlarımız tercih etmekle kalmıyor. Aynı zamanda tüm dünya üzerinden birçok hastaya ev sahipliği yapıyor ve hizmet veriyoruz.

Peki saç ekimi fiyatları 2021 yılına girdiğimizde nasıl değişti? Sizler için hazırladığımız son derece detaylı bu tablodan tüm fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Buna göre bir saç ekimi operasyonu rotası planlamada bir adım önde olabilirsiniz.

saç ekimi fiyatları

Saç Ekimi Fiyatları Listesi

  • AHD Clinic: Greft başına 1€
  • Acıbadem Hastanesi: 9.000₺
  • Arenamed: 10.000₺
  • Asmed Hair: Greft başına 2,50€
  • Asuman Hair Transplant: 15.000 – 20.000₺
  • Bilgehan Aydın: 13.000₺
  • Clinicexpert: 8.000₺
  • Clinic Hair: 8.000₺ – 10.000₺
  • Dr. Murat Küçüktaş: Greft başına 3₺
  • Dr. Muttalip Keser: Greft başına 3,5€
  • Emphair: 7.000₺ – 9.000₺
  • Estecenter: 6.000₺
  • Estetik International: 6.000₺
  • Esteworld: 7.000₺
  • Hermest Saç Ekimi: 6.000₺ – 12.000₺
  • İlhan Serdaroğlu: 10.000₺ – 15.000₺
  • Sibel Ulusan Medical Hair: 3.000€
  • Medical Park: 5.000₺ – 10.000₺
  • Özgür Nalbant: Greft başına 2,25₺
  • Serdar Gökrem: 8.500₺
  • Serkan Aygın: 2.200€ – 2.800€
  • Şahin Çelik: 9.000₺ – 12.000₺
  • Zekeriya Kul: Greft başına 1€

İlgnizi Çekebilir: Türkiye’nin En İyi Saç Ekim Merkezleri

Türkiye’nin önde gelen tüm saç ekim merkezlerinin saç ekimi fiyatlarının bir kısmı yukarıda alfabetik olarak listelenmiştir. Saç ekiminde fiyatların belirlenmesinde etkili olan faktörler neler, saç ekimi maliyeti nasıl analiz edilir gibi soruların yanıtlarını detaylı bir şekilde vereceğiz. Her yeni bir yıla girildiğinde ekonomideki dalgalanmalara paralel olarak birçok ürünün, hizmetin ve genel ihtiyaçların da fiyatları değişmektedir. Saç ekimi fiyatları da bu ekonomik ve küresel durumlara paralel olarak 2020 yılına göre farklılıklar göstermektedir.

Saç Ekim Fiyatları İstanbul

İstanbul saç ekim fiyatları dövizin artması ile birlikte paralel olarak artmaktadır. Bu sebeple 2022 yılındaki fiyatları ile 2021 yılındaki fiyatlar arasında çok fark olması olağan bir durumdur.

 

Arenamed Saç Ekimi Fiyatları

Arenamed saç ekimi fiyatları mega seans FUE 10.000 TL olarak gözlemlenmektedir. Tek seansta maksimum greft saç ekimi işlemi uygulanmaktadır. Arenamed Saç Ekimi Merkezinde Serkan Aydın tarafından birçok başarılı ekim gerçekleştirilmiştir. Serkan Aydın saç ekimi operasyonlarına katılırsa fiyat 10.000 TL olmaktadır. Serkan Aydın’ın kendisinin katıldığı operasyonlarda, kanal açma işlemini yaptığı bilinmektedir. Arenamed saç ekimi fiyatı belirttiğimiz gibi mega seans tek fiyattır. Greft sayısı ne kadar olursa olsun bu sabit fiyat politikası izlenmektedir.

 

Acıbadem Saç Ekimi Fiyatları

Acıbadem saç ekimi fiyatları 9.000₺’den başlamaktadır. Fiyatlar belirlenirken, greft sayısı ve teknik baz alınmaktadır. Saç ekimi operasyonlarını kadrosundaki plastik ve rekonstrüktif cerrahları gerçekleşmektedir. Acıbadem hastanesi aynı zamanda hastalara taksitle ödeme imkanı da sunmaktadır. Gerçekleştireceğiniz konsültasyon sonrası çok daha net bir saç ekim fiyatı alabilirsiniz. Acıbadem Hastanesi’nde özel saç tedavileri saç ekimi operasyonlarına dahil değildir. Bu yüzden özel saç tedavisi için ekstra 1.000₺ ödemeniz gerekecektir.

 

Asmed Hair Saç Ekimi Fiyatları

Asmed Hair Transplant saç ekimi fiyatları greft başına belirlenmektedir ve saç ekim fiyatı greft başına 2,5€ şeklindedir. Bu fiyat, Dr. Koray Erdoğan’ın katıldığı saç ekimi operasyonları için belirtilmiştir. Asmed ekibindeki bir diğer doktor olan Alp Bayramoğlu’nun katıldığı saç ekimi operasyonlarında ücret, greft başına 1,5€’dur. Asmed Hair başarılı saç ekimi operasyonlarına sahip olsa da ücreti diğer saç ekimi merkezlerine oranla daha fazladır. Saç ekimi operasyonları İstanbul, Ataşehir Asmed Clinic içerisinde yapılmaktadır.

 

Asuman Hair Transplant Saç Ekimi Fiyatları

Asuman Hair Transplant saç ekimi fiyatları 15.000 – 20.000₺ aralığındadır. Bu saç ekimi merkezinde tek mega seans saç ekimi fiyatı politikası benimsenmiştir. Bu tek mega seansta maksimum greft saç ekim operasyonları yapılmaktadır. Bu nedenle 2.000 greft için de 5.000 greft için de aynı fiyat uygulaması yapılmaktadır. Saç ekimi operasyonlarının yanı sıra sakal ekimi ve kaş ekimi gibi operasyonlarda yapılmaktadır.  Asuman Hair Transplant saç ekimi operasyonlarını Emsey Hospital içerisinde gerçekleştirmektedir.

 

Bilgehan Aydın Saç Ekimi Fiyatları

Bilgehan Aydın saç ekimi fiyatları 13.000₺ olarak bilinmektedir. Ancak saç ekim fiyatları uygulanan teknik, bakım ürünleri ve ekstra ıgf tedavisi ile değişkenlik gösterebilmektedir. Bilgehan Aydın saç ekimi hizmetlerinin yanı sıra estetik hizmetleri de vermektedir. Kullanılan saç ekimi tekniklerinin arasında FUE, DHI ve Traşsız saç ekimi teknikleri bulunmaktadır. Bilgehan Aydın saç ekimi operasyonlarını İstanbul, Maçka da gerçekleştirmektedir.

 


Clinicexpert Saç Ekimi Fiyatları

Clinicexpert saç ekimi fiyatları 8.000₺ şeklindedir. Saç ekimi fiyatları tek mega seans için geçerlidir. Hastalarına FUE ve DHI saç ekimi teknikleri ile hizmet vermektedir. Bu saç ekimi merkezinin günde 10’dan fazla saç ekimi yaptığı bilinmektedir. İstanbul’un Şişli ilçesinde hizmet vermektedirler.

 

Emphair Saç Ekimi Fiyatları

Emphair saç ekimi fiyatları FUE 7.000₺ ve DHI 9.000₺ şeklindedir. Saç ekimi fiyatları operasyonlarda kullanılan tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda bu fiyatlara ek olarak merkez tarafından verilecek ilaçlar için de ekstra ücret istenilebilmektedir. Emphair Saç Ekimi Merkezi Ankara ve İstanbul’da saç ekimi operasyonları gerçekleştirmektedir. Saç ekimi operasyonlarına ek olarak sakal ekimi ve yara iyileştirme operasyonları da yapılmaktadır. Acıbadem Hastanesi’nde saç ekimi operasyonları gerçekleştirilmektedir.

 

Estecenter Saç Ekimi Fiyatları

Estecenter saç ekimi fiyatları 6.000₺ şeklindedir. Saç Ekiminde kullanılan tekniklere göre fiyatlarda değişkenlik gözlenebilmektedir. Operasyonda saç ekimi teknikleri olarak FUE ve DHI teknikleri uygulanmaktadır. Saç ekimi operasyonlarına ek olarak estetik alanda da hizmet verilmektedir. Aynı zamanda özel saç tedavisi, sakal ekimi ve kaş ekimi hizmetleri de gerçekleştirmektedirler. Estecenter hastalarına İstanbul Şişli’de hizmet vermektedir.

 

Estetik International Saç Ekimi Fiyatları

Estetik International saç ekimi fiyatları 6.000₺’den başlamaktadır. Saç ekimi teknikleri arasında en bilineni Organik Saç Ekimi tekniğidir. Saç ekimi operasyonlarının fiyatları kullanılan tekniklere ve operasyonda yer alan doktorlara göre değişkenlik göstermektedir. İstanbul Mecidiyeköy’de saç ekimi hizmetlerini veren Estetik International, aynı zamanda hastalarına estetik operasyonları alanında da hizmet vermektedir.

 

Esteworld Saç Ekimi Fiyatları

Esteworld saç ekimi fiyatları 7.000₺ olarak bilinmektedir. Saç ekimi operasyonlarında uygulanan saç ekimi tekniklerine ve greft sayısına göre bu fiyat değişkenlik gösterebilmektedir. Günde 6 – 7den fazla saç ekimi operasyonları gerçekleştirilmektedir. Bu nedenden ötürü bazı saç ekimi operasyonlarının sonuçları istenildiği gibi başarılı olmayabilir. Esteworld saç ekimi operasyonları İstanbul Altunizade ve Bahçelievler ilçelerinde gerçekleştirilmektedir. Saç ekimi operasyonlarının yanı sıra estetik operasyonlar da gerçekleştirmektedirler.

 


Hermest Saç Ekimi Fiyatları

Hermest saç ekimi fiyatları FUE tekniği için 6.000₺ ve DHI tekniği için 12.000₺ şeklindedir. Saç ekimi fiyatları uygulanan tekniğe göre belirlendiği için alınan greft fiyat üzerinde etkili değildir. Tek seansta maksimum greft ile çalışmayı prensip haline getirmiş olan saç ekimi merkezi, FUE ve DHI tekniğinin yanı sıra Long Hair FUE, sakal ekimi ve kaş ekimi gibi alanlarda da hizmet vermektedir. Hermest Saç Ekimi Merkezi saç ekimi operasyonlarını Altunizade Academic Hospital’da gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda bir günde en fazla üç ya da dört saç ekimi operasyonu gerçekleştirdikleri bilinmektedir. Hermest Saç Ekimi Merkezinde saç ekimi fiyatı belirlendikten sonra hiçbir ek masraf talep edilmediği gözlemlenmektedir.

 

İlhan Serdaroğlu Saç Ekimi Fiyatları

İlhan Serdaroğlu saç ekimi fiyatları 10.000₺ ile 15.000₺ arasında değişmektedir. Saç ekim fiyatları kişilerin saç açıklığına ve greft sayısına göre değişebilmektedir. İlhan Serdaroğlu saç ekimi operasyonlarının yanı sıra sakal ekimi ve kaş ekimi operasyonları da yapmaktadır. Aynı zamanda estetik cerrahi alanında da hizmet vermektedir. Saç ekimi operasyonlarını İstanbul, Kadıköy’de gerçekleştirmektedir.

 

Medical Park Saç Ekimi Fiyatları

Medical Park saç ekim fiyatları FUE 5.000₺ ve DHI 10.000₺ şeklindedir. Saç ekim fiyatlarının değişken olma sebebi kişinin açıklığı ve saç ekim operasyonunda kullanılacak tekniktir. Aynı zamanda saç ekimi operasyonlarının yanı sıra hastalarına estetik alanlarında da hizmet vermektedir. Saç ekimi operasyonlarını Bilge Türk Bilen ve Dilek Şenen gerçekleştirmektedir. Medical Park saç ekimi için birçok yerde hizmet vermektedir. Bu nedenle hangi Medical Park’da saç ekimi operasyonu yaptıracaksınız, oranın saç ekimi kadrosunu bakmanız gerekmektedir.

 

Serkan Aygın Saç Ekimi Fiyatları

Serkan Aygın saç ekimi fiyatları FUE 2.200€ ve DHI 2.800€ şeklindedir. 1 seansta en fazla 4500 greft saç ekimi gerçekleştirilmektedir. Başarılı saç ekimi işlemlerini gerçekleştiren bu klinik, saç ekimi işlemlerini günde 10 saç ekimi gerçekleştirebilecek Serkan Aygın kliniğinde yapılmaktadır. Saç ekimlerini Serkan Aygın’ın kendisi tarafından değil yetiştirdiği ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. Serkan Aygın saç ekimi fiyat verildikten sonra hiç bir ek masraf talep edilmeyeceği resmi sitesinde belirtilmekte.

 

Zekeriya Kul Saç Ekimi Fiyatları

Zekeriya Kul saç ekimi fiyatları greft başına verilmektedir ve saç ekim fiyatları greft başına 1€ olarak belirlenmiştir. Dr. Kul, Saç ekimi tekniği olarak FUE ve N.I.T. (Needle Implantation Technique) tekniklerini kullanmaktadır. İstanbul, Şişli’de Vital Fulya’da saç ekimi operasyonlarını gerçekleştirmektedir. Zekeriya Kul saç ekimi dışından estetik operasyonları alanında da hizmet vermektedir.

 

Saç Ekim Fiyatları Ankara

İstanbul’dan sonra Ankara’ya baktığımızda saç ekimi alanında başarılı saç ekimi merkezleri vardır. 2021 yılında dövizin yükselmesi sebebi ile saç ekim fiyatları Ankara için belli başlı değişiklikler gözlemlenmiştir.

 

Dr. Muttalip Keser Saç Ekimi Fiyatları

Dr. Muttalip Keser saç ekimi fiyatları greft başına verilmektedir ve saç ekimi fiyatları greft başına 3,5€ olarak belirlenmiştir. Dr. Muttalip Keser, saç ekimi operasyonlarında çok yüksek miktarda greft ile çalışmamaktadır. Aynı zamanda saç ekimi operasyonları tek seans değil iki seans sürebilmektedir. FUE saç ekimi tekniğini uygulayan Dr. Muttalip Keser saç ekimi operasyonlarını Ankara’da gerçekleştirmektedir. Bu saç ekimi fiyatları dikkate alındığında yaklaşık 2.500 greftlik bir saç ekimi operasyonunun ücreti 8.750€ olacaktır. Dr. Muttalip Keser başarılı saç ekimi operasyonları gerçekleştirse de ücret bakımından biraz yüksek görülebilmektedir.

 


Serdar Gökrem Saç Ekimi Fiyatları

Serdar Gökrem saç ekimi fiyatları 8.500₺ şeklindedir. Saç ekim fiyatlarının seans olarak belirlendiği gözlemlenmektedir. Serdar Gökrem, saç ekimi operasyonlarını ekseriyetle 2 seans şeklinde yapmaktadır. Saç ekimi operasyonlarını Ankara, Çankaya’da gerçekleştirmektedir. Operasyonda fiyatlar uygulanacak olan tekniğe ve hastadaki açık alana göre değişebilmektedir. Saç ekimi tekniği olarak FUE ve DHI teknikleri uygulanmaktadır.

 

Şahin Çelik Saç Ekimi Fiyatları

Şahin Çelik saç ekimi fiyatları 9.000₺ olarak bilinmektedir. Saç ekim fiyatları seans olarak belirlenmektedir. Bu zamana kadar yapmış olduğu başarılı saç ekimi operasyonları ile bilinen Şahin Çelik, Ankara’da saç ekimi operasyonlarını gerçekleştirmektedir. Operasyonlarda saç ekimi tekniği olarak FUE ve DHI tekniklerinin kullanıldığı görülmektedir. Saç ekimi operasyonlarının yanı sıra sakal, bıyık ve kaş ekimi hizmetleri de vermektedir.

 

Saç Ekim Fiyatları İzmir

 

Clinic Hair Saç Ekimi Fiyatları

Clinic Hair saç ekimi fiyatları 8.000₺ ile 10.000₺ arasında değişmektedir. Saç ekimi operasyonlarına ek uygulanacak tedaviler -özel saç tedavisi, özel saç terapisi vb.- fiyatların değişiminde rol oynamaktadır. Clinic Hair saç ekimi merkezi İzmir’de saç ekim operasyonlarını yürütmektedir. Clinic Hair saç ekimi merkezinin sadece FUE tekniği ile işlem yaptığı biliniyor. Saç ekimi operasyonlarının yanı sıra kaç ekimi operasyonları da yapmaktadır.

 

Sibel Ulusan Medical Hair Saç Ekimi Fiyatları

Sibel Ulusan Medical Hair saç ekimi fiyatları 3.000€ şeklindedir. Saç ekimi tekniği olarak FUE tekniği kullanılan bu saç ekimi merkezinde, saç ekim fiyatı tek mega seans olarak belirlenmiştir. Bu nedenle hastadan alınacak greft sayısı, saç ekimi operasyonunun fiyatını etkilememektedir. Dr. Sibel Ulusan’ın ekimlere bizzat girdiğinde saç ekimi fiyatı 3.000€ şeklinde olmaktadır. Dr. Hanımın eşi Zafer Ulusan ve ekibinin girdiği saç ekimi operasyonlarının fiyatı ise 10.000₺ şeklindedir. Sibel Ulusan saç ekimi operasyonları haricinde saç simülasyonu ve özel saç tedavisi hizmeti de vermektedir. Medical Hair saç ekimi operasyonlarını İzmir’de gerçekleştirmektedir.

 

Saç Ekim Fiyatları Antalya

 

AHD Clinic Saç Ekimi Fiyatları

AHD Clinic saç ekimi fiyatları greft başına belirlenmektedir ve saç ekim fiyatı greft başına 1€ şeklindedir. Hakan Doğanay’ın ekibinin gerçekleştirdiği ekimlerde saç ekim fiyatı greft başına 3₺ olarak bilinmektedir. 2.000 greftlik bir saç ekimi operasyonu için ödemeniz gereken ücret 2.000€ olmaktadır. AHD saç ekimi merkezinde bu masraflara ek olarak ücretsiz özel saç tedavisi de yapılmaktadır. Dr. Hakan Doğanay saç ekimi operasyonlarını Antalya’da gerçekleştirmektedir.

 

Saç Ekim Fiyatları Bursa

 

Dr. Murat Küçüktaş Saç Ekimi Fiyatları

Dr. Murat Küçüktaş saç ekimi fiyatları greft başına 3₺ ve 4₺ şeklindedir. Eğer saç ekimi operasyonu sırasında donör alan olarak hastanın kafasındaki saçlar kullanılacaksa greft başına 3₺ olarak belirlenmektedir. Yani 3.000 greftlik bir saç ekimi operasyonu için 9.000₺ ödemeniz gerekecektir. Eğer donör alanınız yeterli değil ise sakaldan alım yapılmaktadır. Bu durumda saç ekim fiyatı greft başına 4₺ olmaktadır. Özetle 2.000 greftin hastanın kafasından alındığı ve 500 greftin sakaldan alındığı bir operasyon ücreti, 8.000₺ olacaktır. Dr. Murat Küçüktaş saç ekimi operasyonlarını Bursa’da gerçekleştirmektedir. Saç ekimi operasyonlarının yanı sıra estetik alanında da hizmet vermektedir.

 

Saç Ekimi Fiyatları Denizli

 

Özgür Nalbant Saç Ekimi Fiyatları

Dr. Özgür Nalbant saç ekimi fiyatları greft başına verilmektedir ve saç ekimi fiyatları greft başına 2,25₺ olarak belirlenmiştir. Dr. Özgür Nalbant, Denizli Özel Vizyongöz Hastanesi’nde saç ekimi operasyonlarını gerçekleştirmektedir. Saç ekimi operasyonlarında FUE tekniği kullanılmaktadır. Aynı zamanda özel saç tedavisi hizmeti de verilmektedir. Dr. Özgür Nalbant’ın bu saç ekim fiyatı dikkate alındığında, yaklaşık 3.000 greftlik bir saç ekimi operasyonu 6.750₺ tutmaktadır.

 

Saç Ekimi Fiyatları 2022 ve  Saç Ekimi Fiyat Belirleme Modelleri

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki saç ekimi fiyatları 2022 yılında da değişkenlik göstermektedir. Bu nedenden ötürü bu fiyatları belirleyen modelleri belirtmek gerekir. Kesin ve net bir rakam vermek söz konusu olmamakla birlikte yaklaşık olarak verilen rakamlar kafanızda belirli bir çerçevenin oluşmasında etkili bir rol oynayacaktır. Bu maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Saç ekimi tekniğine göre fiyat belirleme
  2. Greft başına fiyat belirleme
  3. Standart/sabit fiyat belirleme
  4. Doktor seçimine göre fiyat belirleme
  5. Saç ekimi merkezinin bulunduğu lokasyon ve lüks hizmete göre fiyat belirleme

Saç Ekimi Tekniğine Göre Fiyat Belirleme

1. Saç Ekimi Tekniğine Göre Fiyat Belirleme

Saç ekimi operasyonlarının fiyatlarını belirleyen en önemli modellerden birisi kuşkusuz operasyonda tercih edilecek saç ekimi tekniğidir. Teknolojinin gelişmesi ile saç ekimi alanında birçok yeni ekim teknikleri gelişmiş ve hastalara daha iyi hizmet verilmesi sağlanmıştır. Hastalar kendilerine uygun olan saç ekimi tekniğini birçok opsiyon arasından doktoru ile birlikte belirleyebilmektedir. Hastaların saç ekimi operasyonunda kullanılmak üzere belirlediği bu tekniklere göre, saç ekimi fiyatları 2021 yılında da değişiklik göstermektedir. Yazımızın ilerleyen kısımlarında sizlere bu tekniklerden ve fiyatlandırmalardan detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Hangi Saç Ekim Tekniği Benim İçin En Uygun?

Öncelikle sizin için hangi saç ekimi tekniği en uygun buna karar vermelisiniz. Bu kararı bir uzman ile belirlemek çok büyük önem teşkil etmektedir. Uygulanacak analizler sonucu ihtiyacınız olan tekniği seçmeniz, saç ekimi operasyonundan en iyi şekilde yararlanmanıza olanak sağlayacaktır. Birçok saç ekimi tekniği bulunmaktadır ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir seçim yapabilme olanağınız da vardır.

Saç Ekimi Teknikleri ve Fiyatları

Değerli okurlarımız sizlere saç ekimi fiyatlarını belirleyen modeller arasında saç ekimi operasyonunda uygulanacak olan saç ekimi tekniklerinin rolünden bahsetmiştik. Saç ekimi operasyonunda kullanılacak olan saç ekimi tekniğine göre maliyet de değişmektedir. Şimdi dilerseniz bu saç ekim teknikleri hangileri, hangi saç ekimi tekniğini seçmeliyim, bu saç ekimi tekniklerinin fiyatları nelerdir gibi sorulara yanıt verelim.

Fue saç ekimi ve fiyatları

a. FUE Saç Ekimi ve Fiyatları

Saç ekimi operasyonları ilk olarak hayatımıza FUT (Follicular Unit Transplantation) tekniği ile giriş yaptı. FUT tekniği ile belki de sayısız saç ekimi operasyonu gerçekleştirildi fakat bu tekniğin çok büyük bir dezavantajı bulunmaktaydı. Bu teknik ile yapılan operasyonlarda hastaların donör bölgelerinden alınan saç folikülleri şerit halinde alındıkları için saç ekimi operasyonu sonrası bariz bir şekilde görünen bir yara izini de hastalarda bırakmaktaydı. FUT saç ekimi tekniği halen daha kullanılabilir olsa da hemen hemen hiçbir hasta tarafından tercih edilmemektedir.

90’ların sonuna geldiğimizde, tıp sektörünün gelişen teknoloji ile doğru orantılı bir şekilde ilerlemesinden ötürü FUE (Follicular Unit Extraction) hayatımıza girdi. Saç ekiminde FUE tekniği günümüzde bilinen diğer saç ekimi tekniklerinin de modern babası konumuna geldi. FUE tekniğini bu kadar ayrıcalıklı kılan özellik ise hastaların donör bölgelerinde, operasyon sonrası herhangi bir yara izi olmasına yol açmamasıdır. FUE tekniğinde donör bölgeden saç kökleri özel bir mikromotor sayesinde tek tek toplanmaktadır. Bir şerit şeklinde herhangi bir kesim işlemi söz konusu değildir.

FUE saç ekimi fiyatları ise ülkemizde minimum 6.000 TL’den başlamaktadır. Operasyonda kullanılacak diğer özel ek malzemeler ya da operasyon sonrasında uygulanacak özel saç tedavisi söz konusu olduğunda fiyatlarda değişiklik gözlemlenebilmektedir. Aynı zamanda hastanın açıklığına göre ekilecek greft sayısı da operasyonun gerçekleşeceği saç ekim merkezine göre de değişiklik gösterebilmektedir. Yine de bir fiyat aralığı belirtmek gerekirse, FUE saç ekimi tekniği ile gerçekleştirilecek olan saç ekimi operasyonlarının taban fiyatı 6.000 TL iken üst fiyatı ise 10.000 TL olarak söylenebilir. Yalnız belirttiğimiz gibi bu fiyatlar saç ekimi merkezine, hekime ve greft sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

DHI saç ekimi ve fyatları

b. DHI Saç Ekimi ve Fiyatları

Saç ekiminde FUE tekniğinin, FUT tekniğinden sonra bir devrim niteliğinde olduğunu belirtmiştik. FUE tekniğini bir kademe daha üst seviyeye taşıyan saç ekimi tekniği ise kuşkusuz DHI (Direct Hair Implantation) tekniğidir. DHI tekniği, yaygın olarak Choi Tekniği, Kalem Tekniği ya da Tıraşsız Saç Ekimi olarak da bilinmektedir. DHI saç ekimi tekniğinin FUE tekniğinden en büyük farkı ise hastanın donör bölgesinden alınan saç köklerinin Choi Pen adı verilen özel implanter kalemler ile belirtilen yerlere transfer edilmesidir. Özel olarak üretilen bu Choi Pen, saç ekiminde ilk çıktığı zaman her hastada uygulanamıyordu. Ancak teknolojinin gelişmesi ile bu özel kalemler de gelişerek günümüzde hemen hemen her hastada uygulanabilir hale getirildi.

DHI saç ekimi tekniğini günümüzde ayrı bir teknik olarak görmeyen bir kesim de söz konusudur. Bu nedenle kimileri tekniği kötülemekte kimileri ise bunun bir satış stratejisi olduğunu iddia etmektedir. Ancak DHI saç ekimi tekniği araştırıldığı zaman FUE tekniğinin alt yapısını kullansa da operasyonların işleyişleri birbirlerinden farklıdır. DHI saç ekimi tekniği belirttiğimiz gibi Tıraşsız saç ekimi olarak da bilinmektedir. Bunun nedeni ise DHI saç ekiminde alınan greftlerin ekileceği bölgede saçların tıraş edilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bunun avantajı ise iyileşme sürecinde tamamen saçsız kalmamış oluyorsunuz. Yani günlük hayatınızda hiçbir aksaklık yaşamadan devam edebilmektesiniz. Bu yöntem daha çok uzun saçlı erkekler, kadınlar ve saçını kestirmek istemeyen kişiler tarafından tercih edilmektedir.

DHI Saç Ekimi Dezavantajı

DHI saç ekimi tekniğinin bir dezavantajı yok mu? Elbette DHI saç ekimi tekniğinin de bir dezavantajı bulunmaktadır. DHI saç ekimi tekniği öncelikle çok fazla açıklığı olan hastalarda kullanılmaz, tercih edilmez. Çünkü bu teknikle alınan greft sayısı daha azdır. İşlemler tek tek implanter kalem ile yapıldığı için de operasyon süreçleri FUE tekniğine oranla daha uzun sürebilmektedir. Bu nedenden ötürü de DHI saç ekimi tekniği fiyatları FUE tekniğine oranla daha fazladır. Bir fiyat skalası belirtmek gerekirse DHI saç ekimi tekniğinin taban fiyatı minimum 7.000 TL iken üst fiyatı ise 15.000 TL olarak görülmektedir. Tekrar belirtmemiz gerekirse bu fiyatlar merkezden merkeze, hekime ve greft sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Robotik Saç Ekimi ve Fiyatları

c. Robotik Saç Ekimi ve Fiyatları

Robotik saç ekimi tekniği ise saç ekiminde varılan son noktalardan birisidir. Bu teknikte tüm teknikler gibi FUE saç ekiminin alt yapısını kullanmaktadır. Robotik saç ekimin tek farkı, greftlerin toplanma işleminin bir robot cihaz tarafından doktor kontrolünde gerçekleştiriliyor olmasıdır. Bu cihaz tarafından toplanan greftler daha sonra açılan kanallara doktor ve hemşireler tarafından ekilmektedir. Robotik saç ekiminde kullanılan bu cihazdan ötürü fiyatlarda aynı orantıda artış göstermektedir. Yaklaşık bir rakam belirtmek gerekirse, Robotik saç ekimi tekniğinin fiyatları hemen hemen 15.000 TL ve 20.000 TL arasında değişmektedir. Unutmadan söylemek gerekirse bu tekniği kullanan merkez sayısı daha azdır.

d. Saç Sıklaştırma İşlemleri ve Fiyatları

Ekseriyetle saçlarında, favorilerinde ya da herhangi bir bölgede yer alan seyrek alanlar için sıklıkla tercih edilen saç sıklaştırma işlemleri, diğer saç ekimi tekniklerine nazaran fiyat yönünden çok daha uygundur. Bunun temel nedeni ise bu işlem için hastadan alınacak greftlerin çok daha az olmasıdır. Saç sıklaştırma işlemleri yapılırken hastanın tercihine göre FUE ya da DHI tekniği kullanılabilir. Operasyonda seçilecek bu teknikler de operasyonun maliyetini etkilemektedir. Saç sıklaştırma operasyonlarında genellikle 500 ve 2.000 sayıları arasında bir greft kullanımı söz konusudur. Maliyet açısından bir fiyat aralığı vermek gerekirse hem ihtiyaç olan greft sayısı hem de uygulanacak olan saç ekimi tekniğine göre minimum 2.000 TL ve maksimum 4.500 TL civarlarında değişen bir fiyat skalasına sahiptir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz saç ekimi teknikleri farklı fiyatlara sahip olduğu gibi hastanın greft sayısına göre de değişebilmektedir. Saç ekimi fiyatları 2022 için tablomuz tahmini bu şekildedir.

Saç Ekimi Teknikleri Minimum Fiyat Maksimum Fiyat
FUE* 6.000 TL 10.000 TL
DHI 7.000 TL 15.000 TL
Robotik Saç Ekimi 15.000 TL 20.000 TL
Saç Sıklaştırma 2.000 TL 4.500 TL

*FUE Tekniği birçok farklı seçenek içerebilir bu da yapılacak olan FUE operasyonunun maliyetini arttırabilir.

greft başına fiyat belirleme

2. Greft Başına Fiyat Belirleme

Bilindiği üzere saç ekimi işlemi, hastaların donör alanlarından alınan greftlerin ekimin gerçekleşeceği alana transferi ile gerçekleşmektedir. Donör alandan alınan bu greftlerin yapıları değişkenlik gösterebilmektedir. Greftler yapılarına göre içerisinde 1’li, 2’li, 3’lü, 4’lü, 5’li gibi saç kökü barındırabilmektedir. Bu nedenden ötürü alınan greft sayısından daha önemlisi bu greftlerin kaç köklü olduklarıdır. Bazı saç ekimi merkezleri fiyatlandırma politikalarını ise greft üzerinden yapmaktadır. Bundan ötürü saç ekimi fiyatları 2022 senesinde de tıpkı geçmiş yıllardaki ki farklı farklı hesaplanabilmektedir.

Öncelikle hastalarına greft başına göre fiyat veren birçok klinik bulunmaktadır. Bu yöntemden yararlanabilecek hem avantajlı hastalar hem de dezavantajlı hastalar vardır. Saç ekimi yapılacak alanı az olan hastalar, yani düşük sayıda greftlerin açıklıklarını kapamada yeterli olacak hastalar için oldukça avantajlı ve tercih edilen bir modeldir. Çünkü hastalar 2.500 greft ile kapatılabilecek bir alana 4.000 greft ücreti doğal olarak ödemek istemezler. Bu yönden de greft başına fiyat belirlenirken maddi anlamda daha avantajlı konuma gelmiş olurlar. Diğer yandan saç açıklığı fazla olan kişiler ise bu noktada dezavantajlı duruma düşebilmektedir. Çünkü açıklıkları ne kadar fazla ise o kadar fazla ödemeleri gerekmektedir ve bu da doğal olarak maliyeti ciddi ölçüde arttırmaktadır.

Greft Başına Fiyat Nasıl Değişmekte?

Greft başına istenilen fiyatlar saç ekimi merkezlerine ve doktorlara göre değişmektedir. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen bir standart fiyat olmasına rağmen özel merkezler fiyatlarda değişiklik yapabilmektedir. Bu değişikliklerin sebebi ise yukarıda bahsettiğimiz ekimlerde kullanılacak olan tekniklerden kaynaklanmaktadır. Fiyattaki değişiklikleri etkileyen diğer önemli faktörler ise operasyon için gerekli olan unsurlardır. Bunlar; operasyon odası, 3-4 kişiden oluşan operasyonu yürütecek ekip, anestezi uzmanı ve medikal ilaçlardır. Greft başına ücret değişse de bu faktörler gibi temel giderler değişmeyecek ve saç ekim fiyatına doğal olarak yansıyacaktır.

Kamu Sağlık Hizmetleri 2021 için fiyatları greft başına 2 TL olarak belirlemişti. Bu ülkemizdeki vatandaşlar için belirlenen fiyattır. Yurtdışından gelecek olan turistler için ise fiyat 2,25 TL olarak belirlenmiştir. Bu 2 TL’den başlayan fiyatlar bahsettiğimiz etmenler doğrultusunda artış gösterebilmektedir. Ayrıca 2022 yılının fiyat tarifesinin 21 Ocak tarihinde açıklanması beklenmektedir.

Belirtilen fiyat üzerinden bir örnekleme yapalım. Diyelim ki 4.000 greftlik bir açıklığınız bulunmakta, bundan ötürü 2 x 4.000 = 8.000 TL gibi bir fiyat ortaya çıkar. Operasyonunuzda DHI tekniği tercih edildiğini varsayarsak bu fiyat üzerine ortalama 1.000 TL ya da 6.000 TL arasında bir fiyat eklenebilir. Aşağıdaki tabloda daha fazla örnek inceleyebilirsiniz.

GREFT MİKTARI GREFT FİYATI TOPLAM FİYAT
1.500 3.000 TL
2.000 4.000 TL
2.500 5.000 TL
3.000 2 TL* 6.000 TL
3.500 7.000 TL
4.000 8.000 TL
4.500 9.000 TL
5.000 10.000 TL

*Tabloda kullanılan 2 TL fiyatı örnekleme açısından kullanılmıştır.

Peki burada sorulması gereken önemli sorulardan birisi şudur. Ne kadar greft açıklığım var ve bunu nasıl hesaplayabilirim? Şimdi sizlere tüm dünyada saç ekiminde standart haline gelen bir ölçekten bahsedeceğim ve bu sayede sizlerde tahmini olarak açıklığınızı ölçüp, greft sayısını hesaplayabilirsiniz. Fakat hatırlatmakta fayda var birçok saç ekimi merkezi de saç ekimi analizlerini ücretsiz yapmakta. Dilerseniz daha sağlıklı sonuçlar için saç ekimi merkezleri ile de iletişime geçip konsültasyon ayarlayabilirsiniz. Buradan En İyi Saç Ekim Merkezi listesine bakabilirsiniz.

Hamilton-Norwood Ölçeği ve Saç Ekimi Fiyatları

3. Hamilton-Norwood Ölçeği ve Saç Ekimi Fiyatları

Dünya üzerinde standart haline gelen bir ölçek, bir skala mevcut. Bu ölçek sayesinde kişiler saçlarındaki açıklıkları hesaplayabilmekte ve kendilerini sınıflandırma içerisine koyabilmektedir. Bu ölçeğin ismi Hamilton-Norwood ölçeğidir ve genelde Norwood ölçeği olarak kullanılmaktadır.

1951 yılında Dr. James Hamilton tarafından hazırlanmış olan bu ölçek, daha sonrasında 1970’lerde Dr. O’Tar Norwood tarafından son haline revize edilmiştir. Ölçek erkek tipi saç dökülmelerini sınıflandırmaktadır. Kadın tipi kellik ölçeği olarak kullanılamaz. Kadın hastalar hesaplamalarını yaparken, kadın tipi kellik ölçeği olan Ludwig ölçeğini dikkate almalıdır. Norwood ölçeği bizlere vermiş olduğu bilgiler açısından oldukça yararlıdır. Bu bilgiler şunlardır:

  • Hastanın şu anki anına kadar kaybedilen saç miktarını belirleme ve ihtiyaç olan greft sayısını hesaplama.
  • Durum ilerledikçe, gelecekte ne kadar saç kaybedilebileceğini tahmin etme ve ona göre tedavi yöntemleri geliştirme, uygulama.
  • Durumun mevcut gelişim aşamasına göre uygun şekilde nasıl tedavi edilebileceğini, hangi saç ekimi tekniğinin uygun olacağını tespit etme.

Norwood ölçeği erkek tipi dökülmeleri temelde 1 ile 7 derece arasında sınıflandırmakta ve 12 tip dökülme türü belirlemektedir. Bu ölçek sayesinde sizlerde kendi saçlarınızı kıyaslayabilir ve ihtiyaç olunan tahmini greft sayısını belirleyebilirsiniz. Erkek tipi saç dökülmesinin evrelerini sınıflandırmak için kullandığımız Norwood ölçeğinde, ne kadar ileri evrelere dönüşürseniz, saçınızı kurtarmanız için mevcut saç ekimi operasyonları o derece önemli ve zor olur. Çünkü ihtiyaç olan greft sayısı donör bölgesinin yetersizliği sebebi ile karşılanamayabilir. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede hareket etmek için saç dökülmesi aşamasını tespit etmek oldukça önemlidir.

Norwood Ölçeği Tip 1

Norwood Ölçeği Tip 1

İlk evre olan bu dönemde saç çizgisi belirgin sınırlar içerisindedir. Çoğu zaman mevsimsel ya da stres kaynaklı dökülmeler ile sıklıkla karıştırılmasından dolayı çoğunlukla tedavi yöntemleri kullanılmadan geçen evredir. Genç yaştaki kişilerde dökülmenin devam etmesi durumunda saç çizgisi kaybolma riskini taşıdığından ötürü, erken evre olsa dahi destek tedaviler önerilmektedir.

Norwood Ölçeği Tip 2

Norwood Ölçeği Tip 2

Erkeklerde görülen kellik sorunun ilk temel evresidir. Bu evrede ön saç çizgisinin, orta hatlara kadar gerilemiş olduğu gözlemlenmektedir. Olgun saç çizgisi şakakların her iki tarafında saçsız ya da çok az saçlı bırakarak,  oluşan bu gerileme görüntüsü kellik olarak kabul edilebilecek minimal saç dökülmesini içerir. Yaklaşık olarak gerçekleştirilecek 500 ile 1.600 greft aralıklı bir saç ekimi işlemi hastanın bu evrede ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Norwood Ölçeği Tip 2a

Norwood Ölçeği Tip 2A

Tip 2’nin bir varyasyon evresidir. Bu evrede ön saç çizgisi artık orta kısımda bir adacık bırakmadan düz bir şekilde gerilemiştir. Bu da daha fazla görünen kel alanı temsil etmektedir. Bu aşamada saç ekimi operasyonu ile nispeten daha az miktarda greftler sayesinde önlem alınabilmektedir.

Norwood Ölçeği Tip 3a

Norwood Ölçeği Tip 3A

Bu evrede saçlar vertex bölgesine daha da yaklaşmaktadır. Ön saç çizgisi olabildiğince düz bir hal almaya başlamıştır. İleri derece erkek tipi dökülmelerinin başlangıcı sayılabilecek önemli bir evredir.

Norwood Ölçeği Tip 3

Norwood Ölçeği Tip 3

Ön saç çizgisi daha belirgin şekilde gerileme gösterir. Bununla birlikte kafa bölgesinin vertex kısmı da bu evrede yavaş yavaş açılmaya başlar. Saç dökülmesinin hasta tarafından kabul gördüğü dönem olarak bilinmektedir. Bu dönemde saç ekimi operasyonuna karar veren hastalar için ise yaklaşık olarak 1.900 ile 2.700 greft yeterli olabilmektedir.

Norwood Ölçeği Tip 3 vertex

Norwood Ölçeği Tip 3 Vertex

Bu evrede artık ön saç çizgisinin orta kısma kadar ilerlemesinin yanında tepe bölgesi olarak nitelendirilen vertex bölgesinde de dökülmeler baş göstermeye başlamaktadır. Kişilerde en çok moral ve motivasyon bozan dökülme evresi bu evredir. Bu evreden sonra dökülme bu kadar ile kalabileceği gibi ilerleyip diğer Norwood tiplerine de dönüşebilmektedir.

Norwood Ölçeği Tip 4

Norwood Ölçeği Tip 4

Tıpkı bir önceki evrede olduğu gibi şakaklar ve tepe bölgesi açıklığı daha da belirgin hale gelmektedir. Artık saç dökülmesinin bariz açık alanlar şeklinde kendini iyice belli ettiği en net dönemdir. 28-35 yaş grubu arasındaki erkeklerde daha sık rastlanmaktadır. Saç dökülmelerinin ilerlediği bu evrede hasta saç ekimi işlemi yaptırmak istiyorsa tahmini olarak 2.800 ile 4.000 arası greft yeterli olacaktır.

Norwood Ölçeği Tip 4a

Norwood Ölçeği Tip 4A

Tip 4’de olduğu gibi vertex bölgesinde açıklık görülmese de ön saç çizgisi vertex bölgesine çok yakın konumdadır. Bu tip dökülmede orta yaş grubu erkeklerde sıklıkla gözlemlenmektedir.

Norwood Ölçeği Tip 5

Norwood Ölçeği Tip 5

Bu evrede artık şakak bölgesi ve tepedeki saçsız alanlar oldukça genişlemiştir. İki bölge arasındaki saçlı şerit neredeyse yok denecek kadar incelmiş ya da seyrelmiştir. Doktorlar tarafından kritik evre olarak da adlandırılmaktadır. Nitekim Tip 4’ten Tip 5’e geçiş oldukça hızlıdır ve genelde hastalar farkında olmadan kısa sürede bu evreye geçiş yaparlar. Açıklıklar daha belirgin, saç yapısı daha zayıf ve cansızdır. Saçsız alanların iyice belirginleşmeye başladığı bu evrede 4.000 ile 5.000 greftlik bir saç ekimi seansı, hastaların ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacaktır.

Norwood Ölçeği Tip 5a

Norwood Ölçeği Tip 5A

Norwood Tip 5’in alt evresi olarak bilinen bu evrede, Tip 5’de görülen vertex ile ön saç çizgisi arasındaki ince şeritli saç ortadan kalkmıştır. Hastalarda artık saçsız alanlar iyice genişlemiş durumdadır.

Norwood Ölçeği Tip 6

Norwood Ölçeği Tip 6

Ön bölgede ince bir saç çemberi, hemen arkasında ise açıklığı iyice belirginleşmiş olan saçsız bölge gözlemlenir. Hala saçlı olan arka ve yanlarda ise seyrelmeler mevcuttur. Donör bölge burada çok önemlidir. Hastalar bu noktada saç ekimi tedavisi yaptırmak isterse 5.000’den fazla bir greft sayısına ihtiyaçları olacaktır.

Norwood Ölçeği Tip 7

Norwood Ölçeği Tip 7

Bu evrede saç köprüsü tamamen ortadan kalkmıştır. Şakaklar, ön ve vertex dökülmeleri birleşmiştir. Saç ekimi tedavileri donör bölgenin uygun olması ile doğrudan alakalıdır. Saç skalasının tamamlandığı son evredir. Şayet hastaların donör bölgeleri uygunsa 5.000 ve hatta 6.000’den fazla greftlik bir saç ekimi operasyonu zorunludur.

Açıklayıcı olması adına gerçek hastalarda Norwood aşamalarını incelemeniz, sizler için daha faydalı olacaktır.

Yukarıda sizlere bahsetmiş olduğumuz Norwood ölçeğinin A varyasyonlarında vertex bölgesinde dökülmeler gözükmez ve ihtiyaç olan greft sayısı normal evreler ile aynıdır. Normal evredeki dökülmelerin vertexsiz hali bu varyasyonlarda aynı şekilde yaşanmaktadır. Bu nedenden ötürü normal evrelerde ihtiyaç olan greft sayısı aşağı yukarı bu varyasyonlarda da ihtiyacı kolaylıkla karşılayacaktır. Unutmadan tekrar hatırlatmak isteriz ki vermiş olduğumuz ölçek sizlerin kafasında bir şekil ve plan oluşturmak için verilmiştir. Ne kadar greft sayısına ihtiyacınız olduğunu saç ekimi merkezlerinde yaptıracağınız analizler ile kesin ve daha doğru bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Ludwig Ölçeği ve Saç Ekimi Fiyatları

4. Ludwig Ölçeği ve Saç Ekimi Fiyatları

Ludwig ölçeği, kadın tipi saç dökülmesini ölçmek için kullanılan bir yöntemdir ve kadınlarda saç dökülmesini tanımlamak söz konusu olduğunda genel kabul görmüş standarttır. 1977 yılında, kadın tipi saç dökülmesini saç yoğunluğuna göre sadece üç aşamaya ayıran Dr. Erich Ludwig tarafından, bir kadının saçının kaybolduğu dereceye dair bir fikir vermek için geliştirilmiştir.

Dr. Ludwig, o zamana kadar oldukça nadir görülen saç dökülmesi teşhisi konan kadın sayısındaki sürekli artış nedeniyle bu özel modeli yaratmaya yönlenmiştir. Bu modelde, grafik desenler şiddetine göre ilerleyici saç dökülmesini temsil etmek için kullanılır ve aşağıdaki maddeler için çok yararlıdır:

  • Hastanın şu anki anına kadar kaybedilen saç miktarını belirleme.
  • Durum ilerledikçe, gelecekte ne kadar saç kaybedilebileceğini tahmin etme.
  • Durumun mevcut gelişim aşamasına göre uygun şekilde nasıl tedavi edilebileceğini tespit etme.

Kadınlarda saç dökülmesinin evrelerini sınıflandırmak için kullanılabilecek Ludwig ölçeği tipleri 3 aşamada belirlenmiştir. Ne yazık ki, Ludwig ölçeğinde ne kadar ileri giderseniz, saçınızı kurtarmanız için mevcut seçenekler o kadar az olur. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede hareket etmek için saç dökülmesi aşamasını tespit etmek oldukça önemlidir.

Ludwig Ölçeği Tip 1

Ludwig Ölçeği Tip 1

Başın üst kısmında saçın kademeli olarak incelmesi yaşanır. Bu aşamada saç dökülmesi o kadar hafif olabilir ki uzun süre fark edilmeden gidebilir. Erkek tipi saç dökülmesinin aksine, kadınlarda ön saç çizgisi genellikle fazla çekilmez. Bununla birlikte, saç dökülmesi kafa derisinin üst ve ön kısmında meydana gelebilir. Saç inceldiğinde, özellikle ortadan ayrılırsa, kafa derisi daha görünür olur.

Ludwig Ölçeği Tip 2

Ludwig Ölçeği Tip 2

Bu aşamada saç dökülmesi daha da ilerlemiş olarak kabul edilir. Kadınlarda bu evrede görülen saç dökülmesi fark edilir bir düzeydedir. Aynı zamanda bu evrede, kadınlar şu yönlerden her birini fark edebilir; saçların incelmesi ve dökülmesi, saç yoğunluğunun ve hacminin genel olarak azalması ve zamanla genişlemeye devam eden merkezi bir tepe bölgesi. Tip 2’de kafa derisi açıkça görülebildiğinden, bu evredeki kayıp diğer insanlar tarafından da oldukça fark edilir durumdadır.

Ludwig Ölçeği Tip 3

Ludwig Ölçeği Tip 3

Bu evre kadınlarda saç dökülmesinin son ve en aşırı gözlemlendiği evredir.  Bu noktada, saç çok ince yapılı bir durumdadır ve bu saç ile kafa derisini örtmek çok zordur. Doğal olarak da kafa derisi açıkça görünür hale gelmektedir. Genel olarak, taç üzerinde veya çevresinde ya da kafa derisinin orta kısmında hiç saç bulunmamaktadır. Doğal olarak gerçekleşmekte olan bu saç daralması ve yavaş yavaş incelmesi, zamanla daha da kötüye gitmektedir.

Kalan saç her iki tarafta da uzun olsa da saç dökülmesi şiddetli ve açıkça görülebilir bir noktadadır. Bu noktaya ulaştıktan sonra, uygun saç ekimi operasyonu ve saç foliküllerinin gelişimini teşvik eden tedavi yöntemleri kullanılarak giderilebilmektedir.

3. Standart/Sabit Fiyat Belirleme

Bu modeli benimseyen saç ekimi merkezi de oldukça fazladır. Bu modele göre saç ekimi merkezi tek bir fiyat belirler. Belirlediği bu fiyat çerçevesi üzerinde hastaların ihtiyaç duyduğu greft sayısına bakmaksızın işlemi yapar. Saç ekimi ihtiyacını 5.000 greft ile giderebilecek bir hasta ve 4.000 greft ile giderebilecek diğer bir hasta işlem sonuncunda aynı fiyatı ödemektedir. Elbette bu modeli de tercih eden birçok hasta bulunmaktadır ve birçoğu tarafından da avantajlı görülmektedir. Bu modeli uygulayan saç ekim merkezleri hastalara verilecek olan tek bir mega seansta greft sayısına ve açıklığa bakmazlar. Saç ekimi merkezinin tekniklere göre belirlemiş olduğu fiyatlar üzerinden saç ekimi operasyonları yapılmaktadır. Açıklığı çok olan hastalar tarafından daha fazla tercih edilen bu model, açıklığı az olan hastalara avantajlı gelmeyebilir.

4. Doktor Seçimine Göre Fiyat Belirleme

Saç ekimi operasyonlarınızın fiyatlarını, tercih edeceğiniz saç ekimi merkezlerinin yanı sıra merkezlerdeki doktorlar da belirlemektedir. Aynı saç ekimi merkezinde çalışan bir doktorun istediği fiyat, diğer doktordan daha fazla olabilmektedir. Doktorun yapmış olduğu başarılı ekimler, tecrübeleri ve popülerliği, bunun temel nedenini oluşturan faktörler arasında gelmektedir.

Burada saç ekimi operasyonu yaptıracak hastaların dikkat etmesi gereken son derece önemli bir nokta bulunmaktadır. Saç ekimi operasyonlarınızın mutlaka bir doktor tarafından yapılması gerekliliğini unutmamalı ve ona göre saç ekimi merkezinizi iyi araştırmalısınız. Bazı saç ekimi merkezlerinin hastalarına vermiş olduğu saç ekimi hizmetinde operasyonlara doktorun girmemesi büyük sağlık sorunları teşkil edebilmektedir.

5. Saç Ekimi Merkezinin Bulunduğu Lokasyon ve Lüks Hizmete Göre Fiyat Belirleme

Hiç şüphesiz saç ekimi fiyatları 2022 yılında, merkezlerin bulunduğu ile ve hatta ilçeye göre değişebilmektedir. Büyük şehirler bu anlamda daha çok imkana sahip olduğu için hali ile saç ekimi fiyatları da bu oranda değişmektedir. Her sektörde olduğu gibi, şehir faktörü de saç ekiminin fiyatında farklılıklar ortaya koymaktadır.

Bu çerçeveden bakıldığında, İstanbul gibi mega şehirlerde lüks veyahut merkeze yakın yerlerdeki kiralar, saç ekimi fiyatlarına doğrudan yansımaktadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda daha çok saç ekimi merkezinin bir şehirde bulunması, rekabete olanak tanımaktadır. Bu rekabetin bir getirisi olarak da saç ekimi merkezleri fiyatlarında değişikliğe gidebilmektedir. Dolayısıyla dönemden döneme işlemlerde birtakım kampanyalar uygulayabilmektedir.

Lüks açısından bu konuya baktığımız zaman şöyle söyleyebiliriz. Sağlık hizmetinde lüks bir ihtiyaçtan çok bir ekstra olarak gözükür. Ancak bu lüks sayılan ekstralar doğal olarak saç ekimi fiyatlarını belirleyen ve arttıran faktörler arasındadır. Bu lüks ekstralara örnek olarak şunları verebiliriz; ulaşım, otel, hasta için ayrılmış özel lüks oda. Tercih edeceğiniz bu lüks hizmetler sayesinde, saç ekimi operasyon sürecinizin çok daha konforlu ve sağlıklı geçmesini sağlayabilirsiniz. Saç ekimi operasyonunda tercih edebileceğiniz bu lüks hizmet, operasyon başarısını direkt etkilememektedir. Ancak dolaylı yoldan operasyon sürecini etkileyebilmektedir.

YORUMLAR

  1. Yusuf dedi ki:

    Merhabalar, Asuman hair saç ekim fiyatı istedim. Şu anki fiyatlar sizin yazdığınız fiyatlarla uyuşmuyor. 15.000 tl ile 20.000 tl arası fiyat veriliyor. Lütfen güncelleme yapın. İnsanlar yanlış yönlendiriliyor haberiniz olsun

  2. Üşümez dedi ki:

    Saç ekimi fiyatları bir tek burada doğru girilmiş

  3. ilayda dedi ki:

    merhabalar bende şuan fiyat araştırması yapmaktayım eşim için kampanyalı şuan çengelköy medivia tıp merkezinde 4.500₺ fiyat aldım.