Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Saç Ekimi Acıtır Mı?Daha Sonra Ağrı Yapar Mı?

Saç Ekimi Acıtır Mı?Daha Sonra Ağrı Yapar Mı?
A+
A-

Saç ekimi acıtır mı? İlk kez saç ekimi yaptıracak olanlar tarafından endişeyle yanıt aranan bir durumdur. Modern teknolojinin giderek daha fazla donanım kazanması ve saç ekim tekniklerinin çok daha profesyonel bir şekilde hayata geçirilmesi saç ekimi operasyonlarından elde edilen başarıyı da sürekli olarak arttırmaktadır. Çeşitli birçok saç ekim tekniği sayesinde saç ekimi yaptırmak artık kişiye özel daha kolay hale gelmiştir. Elbette yaptırmak için henüz karar veremeyenlerin akıllarında saç ekimi acıtır mı sorusu yerini almaya devam eder. Ancak saç ekim operasyonlarında kullanılan tekniklere ve anestezi oranına bağlı olarak ağrı ve acı eşiği değişiklik gösterebilir.

Saç Ekimi Sonrası Acıyı Azaltmak İçin Ne Yapılabilir?

Saç ekimi acıtır mı? Acıyı azaltmak için neler yapılabilir? Gibi araştırmalar her geçen gün artış göstermektedir. Saç ekim operasyonları esnasında hastaların acıyı hissetmemesi adına kullanılan bazı anestezi türleri mevcuttur. Bunlar;

  • Lokal anestezi,
  • Sedasyon,
  • İğnesiz anestezi çeşitleridir.

Lokal anestezi saç ekim operasyonlarının büyük çoğunluğunda kullanılmakta olan anestezi türüdür. Ekim yapılacak olan bölgeye uygulanan bu anestezi sayesinde bölge hissiz hale gelir. Sedasyon tamamen uyku moduna geçiren bir anestezi türüdür. Hasta uyutularak işleme geçiş yapılır. İğnesiz anestezi ise yeni nesil bir anestezi türüdür ve basınçlı pompalar kullanılarak deri altına anestezik ilaçlar enjekte edilir. Bu tür anestezi çeşitleri kullanıldığında hasta herhangi bir acı hissetmez ve saç ekimi acıtır mı sorusuna da hayır cevabını alması mümkün hale gelir.

Ağrısız Saç Ekimi Mümkün Müdür?

Saç ekim işlemlerinin tamamen acısız olduğundan söz etmek mümkün değildir. Ancak saç ekimi acıtır mı sorusuna tamamen evet yanıtını vermek de doğru değildir. Saç ekim operasyonlarında iğne ve benzeri cihazlar kullanıldığından ve deri üzerinde işlem yapıldığından elbette acılı bir süreçtir. Ancak acıyı en aza indirmek ve hastanın konforlu bir şekilde süreci geçirmesini sağlamak adına anestezi verilerek işlem tamamlanır. Kullanılan anestezi türüne ve uyuşma oranına bağlı olarak hastanın işlem esnasında hissedeceği acı ve ağrı oranında da farklılıklar meydana gelir.

Saç Ekimi Acıtır Mı?Daha Sonra Ağrı Yapar Mı? konulu makalemizin sonuna geldik. Yorumlar bölümüne merak ettiklerinizi yazabilirsiniz. Bu tarz makaleler için https://haberard.com/saglik/ sayfamızı güncel olarak takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.