Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

En İyi Kripto Para Borsası ve En Güvenilir 3 Borsa

En İyi Kripto Para Borsası ve En Güvenilir 3 Borsa
A+
A-

En İyi Kripto Para Borsası

Son yıllarda herkesin ilgisi kripto para üzerinde. Milyarderler, iş adamları ve yatırımcılar tüm borsa ve mevduat işlemlerini neredeyse kripto para üzerinden yapıyor. Sizler de kripto para borsasına girmek istiyorsanız kaydolup işlem yapacağınız birkaç en iyi kripto para borsası mevcut. Elbette bu noktada hangi kripto para borsası sizin için en iyisi buna siz karar vermelisiniz. Ancak önemli noktalardan biri seçtiğiniz borsa her şeyden önce güvenilir olmalı. Ayrıca hızlı ve kaliteli bir borsada yatırım yapmak her şekilde sizlere kar sağlayacaktır.

Kripto Para Nedir?

Kripto Para Nedir?

Bitcoin’i duymayan yoktur sanırım. Kripto para temelde dijital yani sanal bir para birimidir. Dijital ortamda da matematik temelli şifreler sayesinde korunmaktadır. İşin özüne indiğimizde yıllardır bir nevi kripto para kullandığımızı söylesek yanılmayız. Kredi kartlarımız ya da banka kartlarımızla yaptığımız işlemler aslında bir sanal paraydı. Kripto paranın burada ayrılan en belirgin özelliği herhangi bir hükümete bağlı olmadan ticarete açık olmasıdır. Bitcoin ile başlayan kripto para akımı şimdi birçok farklı token ile de hız kesmeden devam etmekte. Doğal olarak insanlar, Ethereum, USDT, Dogecoin ve daha birçok farklı token üzerinden kripto para borsasında yatırım ve ticaret yapıyor. Peki kripto paralar yani tokenlar nasıl üretiliyor? Bu piyasaya girmek isteyenlerin en merak ettiği sorulardan biri de bu.

Kripto Para Nasıl Üretiliyor?

Kripto Para Nasıl Üretiliyor?

Az önce de bahsettiğimiz gibi kripto para herhangi bir hükümete bağlı değil. Dolayısıyla tokenların üretimi kullanıcı temelli bir üretim modelinden geliyor. O zaman kafamıza göre kripto para üretelim dediğiniz duyar gibiyiz. Maalesef o iş tam olarak öyle olmuyor. Kripto para birimlerin de belirli bir üretim limiti var. Ancak bazılarında henüz limit belirlenmiş değil. Limit belirlenmemiş olması sizleri yanıltmamalı. Örneğin Ethereum’un şu an kripto para borsasında temini 98 milyon şeklindedir. Henüz limit belirtilmemiş olması şu an için onu değerli kılsa da ilerleyen zamanda kripto parada deflasyonist gözükmesi beklenir. Token değer kaybeder. Bir başka örnek olarak Bitcoin’e bakalım. Bitcoin ilk çıktığında protokolleri, şartlarında yalnızca 21 milyon bitcoin olabileceği yazmakta. Dolayısıyla üretim kanalında bir sınırlama mevcut. Bu da normal olarak günden güne tokena rağbeti arttırmaktadır.

Peki kripto para nasıl üretiliyor sorusuna geri dönecek olursak aslında işlem oldukça basit. Token üretimi tamamen bilgisayar ortamında yapılıyor. Bu işleme de türkçe de madencilik denilen mining deniliyor. Kripto para üretimi yapmak istiyorsanız çok güçlü işlemcilere sahip bilgisayarlarınız olmalı. Ayrıca internet bağlantınız da çok hızlı olmalı. Bu şartları sağladığınızda bilgisayarınıza kurduğunuz yazılımlar matematik şifrelerini çözmeye çalışarak kripto para üretiyor. Bu şekilde bir üretici olmuş oluyorsunuz.

En Güvenilir 3 Kripto Para Borsası

Söylediğimiz gibi kripto para borsasına giriş yapmak aslında oldukça basit. Ancak önemli olan güvenilir en iyi kripto para borsası hangisi ise onu seçmek. Tabi ki bu seçimi yaptıktan sonra her şey bitmiyor. Bu alanda bir şeyler kazanmak istiyorsanız gündemi sürekli takip etmelisiniz. Gelişmelerden haberdar olmalı ve ekonomi anlamında bir bilgi birikimine sahip olmalısınız. Örneğin kripto para borsası takip edecek birisi grafik yorumlamayı bilmeli. Aksi halde körlemesine ve kulaktan dolma bilgiler ile pek bir kazanç sağlayamayacaksınız. Dolayısıyla kazanacağınız bu bilgiler doğrultusunda en iyi kripto para borsası içerisine giriş yapmak sizler için en karlı seçenek olacaktır.

Binance Kripto Para Borsası

Binance Kripto Para Borsası

En iyi kripto para borsası listemizin ilk sırasında Binance karşımıza çıkıyor. Binance’i seçmeniz için ise birçok neden var. İlk olarak milyonlarca insan ve hatta kurumsal yatırımcılar da Binance üzerinden işlem yapıyor. Doğal olarak bu da Binance’deki işlem hacmini çok daha fazla olmasını sağlıyor. Ayrıca token olarak baktığımızda bu platformda 350den fazla kripto para olduğunu görmekteyiz. Haliyle bu da yatırımcıyı kendine çeken etmenlerden biridir. En önemli tercih sebeplerinden biri güvenli olması. Örneğin Binance tam 46 ülkenin para birimini destekliyor. Binance’e üye olduktan sonra Türk Lirası ile dahi işlem yapmanız mümkün.

Binance üzerinden kripto para borsasına gireceksiniz kaldıraçlı sistem üzerinden de işlem yapabilirsiniz. Kaldıraç sisteminde karlar olduğu kadar riskler de var. Bunu kesinlikle göz önünde bulundurun. Ayrıca BNB kripto para birimini kitlemesinden ötürü yeni çıkan tüm tokenları Binance üzerinden ilk önce satın alabilirsiniz. Bu da gelecek vaat eden tokenlarda sizleri rakiplerinizin bir adım önüne geçirir.

Paribu

Paribu

En iyi kripto para borsası listemizin ikinci sırasında Paribu var. Paribu borsası 14 Şubat 2017 yılında aktif oldu. Kurulduğu günden bugüne yaklaşık 4,5 milyon kullanıcısı ile hala aktif olarak çalışmaktadır. Paribu üye olan kişilere her şeyden önce güvenli, kolay ve hızlı işlem yapmak imkanı sunuyor. Başta Bitcoin olmak üzere pek çok token al sat yapma imkanınız var. Ayrıca 7 gün 24 saat Türk Lirası yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Anlaşmalı bankalar arasında şu bankalar vardır:

  • Akbank
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Yapı Kredi
  • Fibabanka
  • Türkiye Finans Bankası
  • Şekerbank

Sizler de listelemiş olduğumuz banklardan biri ile 7/24 işlem yapabilirsiniz. Ayrıca 2021 yılında baktığımızda Paribu’nun borsa hacmi tam 2 milyar 790 milyon olarak karşımıza çıkıyor.

TR Binance

Binance’in ardından TR Binance Türkiye merkezi olarak karşımıza çıkıyor. TR Binance sayesinde kripto para borsasına Türk Lirası yatırıp çekmek, token almak oldukça basit. Ancak TR Binance’e üye olurken TC kimlik numarası istediğini de unutmayın. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz ilk kısımda bahsettiğimiz Binance’den işlem yapmanız gerekecek. TR Binance’in bir diğer ilgi çekici yanı ise oldukça kullanışlı ve basit bir arayüze sahip olmasıdır. Bundan dolayı kripto parasına yeni giren bir kişi iseniz dahi kolay bir şekilde uyum sağlama şansınız var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.