Dolar 32,5122
Euro 34,9033
Altın 2.442,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

En İyi Termos Markaları ve Fiyatları

En İyi Termos Markaları ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Termos Hangileri?

Son zamanlarda termoslar oldukça popüler olmuş durumda. Dışarıya çıktığımızda hemen hemen herkesin çantasında ya da elinde termos kullandığını görüyoruz. Kullanım alanlarının çok geniş olması, termosları ilgi çekici kılan en belirgin özellikleridir. Piknikte, yürüyüşte, kampta, sahil turlarında veyahut işe giderken bile termosları kullanabilirsiniz. İnsanların normal bir şişeden ziyade termos seçmelerinin en önemli sebebi ise içeceklerini istedikleri şekilde muhafaza etmeleridir. Ancak tam bu noktada en iyi termos markaları önem kazanıyor. Piyasada bulunan pek çok termos estetik açıdan albenili gözükse de işlevini yerine getirmiyor. Dolayısıyla termos tercihinizi yaparken sizin için önemli olan koşulları sağladığına emin olmalısınız. Sizlere tavsiye niteliğinde hazırlamış olduğumuz listemizden faydalanıp buna göre tercih yapabilirsiniz. Ancak dilerseniz en iyi termos önerilerimize geçmeden evvel termos seçimleri hakkında bilmeniz gereken birkaç detaydan bahsetelim.

En İyi Termos Seçiminde Önemli Noktalar

En İyi Termos Seçiminde Önemli Noktalar

İyi bir termos seçimi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken pek çok nokta var. Bu noktalara uygun bir şekilde termos seçtiğiniz takdirde hem uzun ömürlü hem de kullanışlı bir termos almış olacaksınız.

Öncelikle termos almadan evvel kendinize bir bütçe belirlemeniz yerinde olacaktır. Çünkü belirleyeceğiniz bütçeye göre daha fonksiyonlu bir termosa sahip olabilirsiniz. Dolayısıyla aradığınız termosun fiyat performans ürünü mü yoksa daha profesyonel bir ürün mü olacağına siz karar vereceksiniz.

Termos seçimindeki bir diğer önemli konu ise sıcak ve soğuk tutma süreleridir. Bu sürenin önemi de termosunuzu nerede kullanacağınıza göre değişir. Örnek olarak günlük olarak kullanacaksanız fiyat performans ürünü bir termos çok rahat ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ancak kamp ya da piknik gibi alanlarda termos kullanacaksanız içeceğinizin mevcut ısısını daha uzun süre koruyacak bir termos tercih etmelisiniz. Bu arada önemli bir detay vermemiz gerekiyor. Termoslar ısıyı belli bir şekilde koruyor olsa da içerisindeki sıvının bozulmasına engel olmuyor. Dolayısıyla içerisinde süt ve ayran gibi içecekler saklayacaksanız dikkat etmenizde fayda var. Çünkü çok uzun ömürlü olmayacak.

Diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise termosunuza koyacağınız gazlı içeceklerdir. Termoslara gazlı içecek koymanızı pek tavsiye etmiyoruz. Şayet yine de saklamak isterseniz içine mutlaka bir miktar buz koyun. Gazlı içecekler termosların içinde bir basınç meydana getirecektir. Doğal olarak bu da termosun kapak sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyecektir.

Termos Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Her şeyden önemlisi termosunuzun hijyenidir. Termosunuz ile işiniz bittikten sonra mutlaka içini boşaltıp temizleyin. Hatta bulaşık makinesi yerine elinizde yıkamanız termosunuzun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. İçerisinde herhangi bir sıvıyı uzun süre bekletmeyin. Çünkü termosunuzda bakteriler için uygun bir ortam hazırlamış olursunuz.

Termos kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise termosunuza koyduğunuz sıvının miktarıdır. Eğer soğuk bir içecek koyacaksanız limite takılmanız pek sorun değil. Ancak termosunuza sıcak bir içecek ekleyecekseniz, kesinlikle ağzına kadar doldurmamalısınız. Çünkü sıcak içecek buhar yapacağı için içeride ufak bir gaz birikimine neden olacaktır. Dolayısıyla termosunuzu açtığınızda tatsız durumlar ile karşılaşmanız mümkün.

Termosunuzu kullanırken darbe almamasına özen gösterin. Şayet dışarıdan darbe alması termosunuzu kullanılmaz hale getirebilir. Bu duruma ekstra özen göstermelisiniz. Diğer yandan termosunuzu kullanmadan önce yüzünüze çok yakın tutmayın. Çünkü içinde sıcak bir içecek varsa yüzünüze direkt temas etmesi muhtemeldir.

En İyi Termos Markaları

Sizler için en iyi termos markalarını sıraladık. Bu yazımızda hem termos fiyatlarını hem de özelliklerini öğreneceksiniz. Sizler de listemizdeki termoslardan birini tercih edebilirsiniz.

Kovea Black Stone Termos

Kovea Black Stone Termos

Listemizde ilk sırada karşımıza Kovea Black Stone termos çıkıyor. Bu termos tamamen paslanmaz çelikten yapılmıştır. Dolayısıyla zamanla herhangi bir aşınma durumu ile karşılaşma ihtimaliniz ortadan kalkmış oluyor. Termosun hacmi ise çeşit olarak karşımıza çıkıyor. Ancak en çok tercih edilen 1 litrelik olanıdır. Aynı zamanda termos soğuk içeceklerinizi 12 saat ve sıcak içeceklerinizi 24 saat aynı ısıda tutmaktadır. Kovea Black Stone termosun piyasa fiyatı ise 300 TL’den başlayan fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

Stanley Klasik Vakumlu Termos

Stanley Klasik Vakumlu Termos

En iyi termos markaları listemizde bir sonraki termosumuz Stanley markasının klasik vakumlu çelik termosu. Bu modelin de birden fazla litrelik seçeneği mevcuttur. Sıcak ve soğuk içecek fark etmeden 45 saate kadar ısı koruması sağlar. Ayrıca buzlu içecekleri de tam 8 güne kadar korur. Ham maddesi paslanmaz çelik olduğundan uzun ömürlü bir termos olarak karşımıza çıkmaktadır. Vakumlu termos herhangi bir şekilde sızıntı yapmaz. Bu termosun 1,3 litrelik kapasitede olanlarının fiyatı 440 TL civarında değişmektedir. Hacimler arttıkça doğru orantıda fiyatlar da artmaktadır.

Zwilling Termos

Zwilling Termos

Minimal tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir diğer termos ise Zwilling markasından geliyor. Bu termosun entegre fincanı ve çift duvarlı olması dikkat çeken bir özellik. Sıcak içecekleri tam 18 saat sabit ısıda, soğuk içeceklerinizi ise 24 saat boyunca sabit ısıda tutmaktadır. Kamp, piknik gibi aktiviteler için yanınızdan ayırmayacağınız bir termos. Kapağında bulunan özel kilit mekanizması sayesinde herhangi bir şekilde damla gibi sorunlar yaşamazsınız. Zwilling termosun 1 litrelik hacimli modelinin fiyatı ise 254 TL’den başlamaktadır. Bu da kendisini tam bir fiyat performans termosu yapmaktadır.

Aladdin Mocca

Aladdin Mocca Çelik Termos

Günlük termos kullananların en büyük tercihlerinden biri de Aladdin Mocca Termos. Sade ve doğal bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkan bu termos 350 ml’lik bir hacme sahiptir. Dolayısıyla piknik ve kamp gibi aktivitelerden ziyade, günlük yaşamda daha çok kullanmanıza uygun bir termos bardaktır. Sıcak içecekleri 3 saat, soğuk içecekleri ise 5 saat sıcak tutmaktadır. Ayrıca sızıntı yapmaması ve kompakt tasarıma sahip olması çantanızda rahatça taşıma imkanı sunar. Aladdin Mocca Çelik Termos fiyatı ise 170 TL’den başlamaktadır.

Thermos El Termosu

Thermos El Termosu

En iyi termos listemizin sonuna geldiğimizde karşımıza Thermos markasının paslanmaz çelik el termosu çıkmakta. Toplamda 470 ml’lik bir hacme sahip olması onu da günlük termos sınıfına sokuyor. Gün boyu taze kahvenizi sıcak bir şekilde yanınızda istiyorsanız tam size göre bir termos. Sıvıyı 12 saat sıcak ve 24 saat soğuk tutması küçük olmasına rağmen ilgi çekici bir hale getiriyor. 2 parçadan oluşan bu termos bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur. Ancak el ile yıkamanız daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Soğuk içeceklerde şayet içeceğinize buz eklemesi yaparsanız daha uzun saatlerde dayanmasını sağlarsınız. Thermos markasının bu ürünü ise 355 TL fiyatla karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.