Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Hızlı Tren Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Hızlı Tren Bilet Fiyatları Ne Kadar?
A+
A-

Hızlı Tren Bilet Fiyatları

Şehirler arası ulaşımda trenin önemi oldukça büyüktür. Neticede tren ile istenilen yere hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gitmek mümkündür. Tabii ki farklı şehirleri, yolcuları ve kültürleri de yine tren sayesinde tanımak olasıdır. Farklı bir şekilde seyahat edilebilmesi ve hızlı bir şekilde gidilmek istenen yere ulaştırması yüzünden YHT sıklıkla tercih edilmektedir. Bu aşamada da hızlı treni tercih etmek isteyenler hızlı tren bilet fiyatları hakkında sorgulamalar yapıp, bilgi sahibi olmak istemektedirler.

Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi başarıyla devam etmekte ve yaklaşık 4 saatte İstanbul’dan Ankara’ya ulaşım sağlamaktadır. Ayrıca konforlu bir şekilde ulaşıma müsaade etmesi de YHT’nin tercih edilme sıklığını artırmaktadır.

Yüksek Hızlı Tren gideceğiniz şehre araçtan daha kısa sürede ulaşmanızı ve aynı zamanda çok daha ekonomik bir şekilde seyahat etmenizi sağlamaktadır. Ayrıca YHT’nin vagonları oldukça konforlu ve bir o kadar rahattır. Böylelikle ulaşımdan keyif alınmakta Ankara’ya kolay şekilde gidilebilmektedir.

yüksek hızlı tren bilet fiyatları

Yüksek Hızlı Tren Bilet Fiyatları

Yüksek Hızlı tren bilet fiyatları sürekli sorulmakta ve merak edilmektedir. Tabii ki YHT kullanacak kişilerin farklı indirimlerden yararlandıklarını söylemek mümkündür. Bu arada indirimler yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişiklik göstermektedir.

Aynı anda gidiş dönüş bileti alan ve istasyonda farklılık bulunmayan kişilerin Yüksek Hızlı Tren biletlerinde yüzde 20 indirim uygulanmaktadır.

13 yaş ile 26 yaş arasında bulunan kişilerin genç indirime dahildirler. Genç indirimi yüzde 20 olarak uygulanmakta ve tüm geçleri kapsamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ve resmi ya da özel kurumlarda öğretmenlik yapan kişiler, her yolculuklarında yüzde 20 indirim hakkı kazanmaktadırlar. Ayrıca üniversite ve yüksekokullarda akademisyenlik yapan kişiler de indirime dahildir. Bunun dışında yine müdür, müdür yardımcıları ve Türk uyruklu olan ve başka ülkelerde çalışan öğretmenler de indirimden yararlanmaktadırlar.

Aktif olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev alan askerlerin yüzde 20 oranında indirim hakları söz konusudur. Bunun yanı sıra yine 60-65 yaş arası yolcular yüzde 20, 65 yaş üzeri yolcular yüzde 50 indirim almaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, 7 yaş altı çocuklardan herhangi bir ücret almazken, 7-12 yaş aralığına yüzde 50 indirim uygulamaktadır. Aynı zamanda TCDD personelleri ile birinci derece akrabalarının yüzde 20 indirim hakkı bulunmaktadır.

Hızlı tren bilet fiyatları bu indirimler üzerinden değerlendirilmektedir. Tabii ki en çok merak edilen şey, İstanbul Ankara YHT bilet fiyatları olmaktadır. TCDD tarafından açıklanan 2019 tarifesine göre İstanbul Halkalı’dan Ankara Gar’ına en düşük 84 Türk Lirası bedelle seyahat edilebilmektedir. Bunun dışında ek indirimlerle birlikte fiyatlar 42 TL’ye kadar düşebilmektedir. Bu arada yolcular, hızlı tren bilet fiyatları için https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/ sitesinden yararlanabilmektedirler.

Hızlı Tren Bileti En Uygun Nasıl Temin Edilir?

Hızlı tren bileti fiyatları hemen hemen aynıdır. Dolayısıyla en uygun şekilde temin etmek için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın sitesini kullanmak yeterli olacaktır. Buradan öncelikle hangi gardan binileceği ve nereden inileceği belirlenmeli, ardından tarih aralığı seçilmelidir. Tüm seçimler yapıldıktan sonra bilet fiyatları kişilerin karşısına çıkacaktır.

Hızlı tren ile seyahat etmenin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajları basit bir şekilde sıralamak gerekirse:

  • Seyahatin daha az maliyetli olmalı
  • Bir kültür turu havasında yapılması
  • Otomobilden daha hızlı gidebilmesi
  • Konforlu ve rahat ulaşıma olanak sağlaması

İlk etapta sayılabilmektedir. Tabii ki insanlarla sosyalleşmek ve kaynaşmak için kullanılması da bir diğer artısı olarak değerlendirilebilmektedir. Sonuç olarak hızlı tren bilet fiyatları hem uygun hem de az maliyetli olduğu için YHT’nin tercih edildiğini söylemek mümkündür.

hızlı tren bileti nereden alınır

Hızlı Tren Bileti Nereden Alınır?

Yüksek Hızlı Tren ile seyahat etmek isteyenler ve bunu nasıl yapacağını bilemeyen kişiler ilk olarak biletlerin nereden alınabileceğini sormaktadırlar. Tabii ki biletler https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/ sitesinden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Ayrıca Gar içerisindeki bilet gişelerinden bilet kestirmek de mümkündür.

Biletini erkenden almak ve olası aksiliklerin önüne geçmek isteyen kişiler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın sitesi üzerinden işlemlerini basit bir şekilde tamamlayabilmekte ve biletlerine sahip olabilmektedirler. Bilindiği üzere İstanbul Halkalı’dan kalkan YHT Ankara’ya kadar ulaşmakta ve farklı duraklarda durmaktadır. Bu arada her il için farklı fiyat tarifesi olduğu unutulmamalıdır.

Hızlı Tren Bilet Nerelerde Geçerli?

Hızlı Tren biletleri tabii ki pek çok yerde geçerlidir. YHT ‘nin durduğu durakları sayarak bu sorunun yanıtını vermek mümkündür. Tabii ki İstanbul Halkalı’dan Ankara’ya kadar pek çok yerde duran YHT ile hem ulaşım kolay olmakta hem de bir problem ortaya çıkmamaktadır.

Alınan bilet mutlaka gidilecek yer için kesilmeli, buna riayet edilerek hızlı trene binilmelidir. Kısacası başka bir yer için bilet kestirdikten sonra YHT kullanmak çok da doğru olmayacaktır. Bu nedenle hızlı tren bilet fiyatları dikkate alınırken aynı zamanda geçerlilik hususunda da dikkat etmek ve yetkililere danışmak gerekmektedir.

Hızlı Tren Bilet Ücretleri

Hızlı tren bilet fiyatları çok fazla tartışılmış ve ciddi bir şekilde tartışma konusu haline gelmiştir. Ancak benzin fiyatları göz önünde bulundurulduğunda ve otomobil ile ulaşımın zahmetli olduğu hesaba katıldığında hızlı tren bilet fiyatları oldukça uygun düşmektedir.

İstanbul-Ankara arası YHT bilet fiyatları standart biletlerde 70 TL, esnek biletlerde 84 TL, business standart biletlerde 101,50 TL ve business esnek biletlerde 122 TL’dir. Farklı yaş gruplarına göre indirim oranları da mevcuttur. Bu fiyat politikalarına ek olarak ücretsiz ulaşımdan faydalanabilenler de bulunmaktadır. Bu kişiler; 0-6 yaş arası çocuklar, savaş gazileri ve onların birinci derece yakınları, ağır engelli vatandaşlar ve devlet sporcularından oluşmaktadır. Fakat şunu hatırlatmak gerekir. =-6 yaş aralıktaki çocuğunuz için ayrı oturma yeri istediğiniz takdirde, bilet almanız gerekecektir ama bu bilete %50 indirim uygulanmaktadır.

Hızlı tren yalnızca Ankara-İstanbul arasında değil, diğer bölgelerde de ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Tabii ki fiyat analizi yapıldığı zaman hızlı tren kullanımının ne kadar avantajlı olduğu da görülmektedir. Dolayısıyla bilet fiyatlarındaki indirimden yararlanıldığı zaman gayet uygun biçimde istenilen ile gitmek mümkün hale gelmektedir.

Hızlı Tren Bilet Satan Yerler

Hızlı tren bilet fiyatları kadar nereden biletin alınacağı da sorgulanmaktadır. Aslında bunun için basit bir bilgilendirme yapmak gerekmektedir. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), internet üzerinden bilet satışı gerçekleştirmektedir. Kurumun internet sitesine giren kişiler, buradan trene binecekleri ve inecekleri yeri belirleyerek açıkta olan biletleri görebilmektedirler.

Biletler tarihe ve mevsime göre değişkenlik gösterebilmekle birlikte açık bir şekilde fiyatlar halkla paylaşılmaktadır. Buradan kredi kartı ya da banka kartı ile kolay biçimde bilet temin etmek mümkündür.

Eğer internet üzerinden alışveriş yapamıyor ya da buradan alışveriş yapmaya güvenmiyorsanız bulunduğunuz ildeki gara giderek biletinizi hızlıca kestirebilirsiniz. Tabii ki bu işlem zahmetli olduğu için daha çok internet üzerinden alışverişin uygun olacağını belirtebiliriz.

Hızlı tren bilet fiyatları son derece uygunken bazı sitelerde bilet fiyatları satışa sunulmaktadır. Yani TCDD haricinde de internetten bilet almak mümkündür. Ancak en garantisi her zaman TCDD’nin sitesinden alışveriş yapmaktır. Türkiye’de hızlı ve güvenli ulaşım için tercih edilen tren seferlerinin pek çok kişi için avantajlı olacağını söylemek mümkündür. Siz de İstanbul’dan Ankara’ya ya da hızlı trenin gittiği diğer illere seyahatte bulunmak isterseniz biletleri hızlıca satın alabilirsiniz.

Otomobile nazaran çok daha ekonomik ve bir o kadar da hızlı olan YHT ile seyahatin ayrıca kültürel olarak sizleri memnun edeceğini ve keyifli dakikalar yaşamanıza sebebiyet verebileceğinizi eklemeliyiz. Siz de hızlı tren fiyatları göz atarak uygun ücretlerle seyahat edebilirsiniz.

YORUMLAR

  1. Nayif can dedi ki:

    Bilet alamıyorum

  2. Sema dedi ki:

    Sefer bulamıyorum