Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

En İyi Ayakkabı Markaları 2022 Tam Liste

En İyi Ayakkabı Markaları 2022 Tam Liste
A+
A-

En İyi Ayakkabı Markaları 2022 Listesi

Değerli okurlarımız, bugün sizlerin karşısına en iyi ayakkabı markaları listesi ile çıkıyoruz. Daha öncesinde hem Türkiye’nin En İyi Giyim Markaları hem de Dünyanın En İyi Giyim Markaları hakkında bilgiler vermiştik. O yazılarımıza da bu bağlantılardan ulaşabilirsiniz. En iyi ayakkabı markaları hakkında bilgiler vermeden önce kısaca ayakkabı ve türlerinden bahsedelim.

Ayakkabı Çeşitleri ve Kısa Tarihi

Ayakkabının tarihi kesinlikle kıyafetlerin tarihi kadar eskidir. Eski çağlarda birçok insan, tabanı deriden ya da tahtadan sandallar giyerdi. Bu tür sandallara örneğin Antik Mısır’da sıklıkla rastlanmaktadır. Eski Yunanların ise avlanırken çizme giydikleri bilinen bir gerçektir. Bunun yanı sıra hamama da bir tür ayakkabı ile girdikleri söylenmektedir. Orta çağa geldiğimizde ise ayağı sarması için yumuşak deri ya da kumaştan yapılan ayakkabıların burunlarının sivri olduğunu görebilmekteyiz. Yolculuk sırasında ise potinler ya da baldırlara kadar çıkan çizmeler giyilmesi görünmekteydi. 14. yüzyıl sonlarına doğru öylesine uzun burunlu ayakkabılar üretildi ki, bunlarla yürüyebilmek için ayakkabının burnunu bir zincirle diz kemerine bağlamak gerekiyordu.

Ayakkabıyı tanımlarken kısaca ayaklarımızın yerden direkt temasını keserek bizleri yabancı maddelerden ve farklı hava şartlarından koruyan nesne desek yanlış olmayız. Birçok ayakkabı çeşidi var ve bunların günlük hayatta kullanım alanlarının farklı olması da söz konusu. Bot, çizme, sandalet, topuklu, spor ve iskarpin gibi pek çok çeşit söz konusu. Fakat hangi çeşit ayakkabıyı alacak olursak olalım, ayakkabıda aranılan kriterler hemen hemen bellidir. Alacağımız ayakkabı hem şık hem de sağlığımız açısından rahat bir ayakkabı olmalı. Dışarıda geçirdiğimiz vakit ne kadar çok olursa, ayaklarımız o derece ayakkabı içerisinde kapalı olacak demektir. Bu nedenle sağlıklı bir ayakkabı alınması, tercih edilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Öte yandan bu konuya dikkat edilmediğinde birçok ayak rahatsızlıkları ile karşı karşıya kalmamız çok muhtemel olmaktadır.

En İyi Ayakkabı ve Ayak Sağlığı

En İyi Ayakkabı ve Ayak Sağlığı

Eğer ayakkabı satın alırken bazı önemli noktalara dikkat etmezsek birçok ayak rahatsızlığına davetiye çıkarmış oluruz. Hatalı ayakkabı seçtiğimiz takdirde karşılaşabileceğimiz rahatsızlıklardan birkaçı şunlardır;

  • Baş parmakta şekil bozukluğu,
  • Baş parmakta kireçlenme meydana gelmesi,
  • Ayak parmakları arasındaki sinirlerde sıkışma meydana gelmesi,
  • Çekiç parmak hastalığı,
  • Topuk dikeni.

Bu ve bunlar gibi birçok rahatsızlıktan kaçınmak için ayakkabı alırken sağlıklı, kaliteli, ortopedik olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu hastalıkların dışında nasır ve mantar hastalıkları da yanlış ayakkabı seçimi meydana gelmektedir. Dilerseniz en iyi ayakkabı markaları listemize geçiş yapalım.

En İyi Ayakkabı Markaları Listesi

Kemal Tanca

Kemal Tanca

Kemal Tanca, kalitesi ve özgün tasarımlarıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan bir ayakkabı markasıdır. Dünyanın birçok büyük markalarıyla iş birliği yapan ve çizgisiyle fark yaratan bir marka olarak sektörde öncü firma olarak bilinmektedir. Kemal Tanca ayakkabılarının en bilinen yönü deriyi kaliteli işlemesidir. Deriyi yaşam içerisinde tekrar yorumlandırdığı söylenmektedir.

Crockett & Jones Compton

Crockett & Jones Compton

1879 yılında kurulan İngiliz firma, Forbes dergisinde de en iyi ve en pahalı ayakkabıları ile yer aldı. Fiyatları pahalı olsa da yine de İngiltere piyasasında alımı ulaşılabilir bir ayakkabı. Rahat ve birçok modeli olması ile kullanıcılarına gerçekten kaliteli bir ayakkabı giyme fırsatı sunuyor.

Adidas

Adidas

Hemen hemen herkesin bildiği Adidas kullanıcılarına gerçekten kaliteli ayakkabılar üreten bir firma. Spor ayakkabılar üzerinde yoğunlaşan firma ayak sağlığına da önem veren ortopedik spor ayakkabıları ile öne çıkıyor. Ayakkabı haricinde firmanın spor malzemeleri de ön plana çıkmaktadır. Adidas geçmişten günümüze hem erkek hem kadın kullanıcılarına kaliteli spor ayakkabılarını vaat etmeye devam etmekte.

Nine West

Nine West

Kadınlar için kaliteli ayakkabı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi kuşkusuz Nine West’tir. 1978 yılından beri sezonun ikonik trendlerini oluşturarak kadınlara hem kaliteli ayakkabı hem de çanta ve aksesuar çeşitleri sunmaktadır. New York’ta kurulan firma kadınlar için giyilebilir, zarif ve en önemlisi rahat ayakkabılar üretmeye devam etmektedir.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Kaliteli ve lüks ayakkabı dediğimiz zaman karşımıza çıkan diğer isimlerden birisi de kuşkusuz Louis Vuitton’dur. Louis Vuitton sadece ayakkabı değil aslında seyahat üzerine yolculuğuna başlayan bir firma. Genelde en meşhur çantaları ile tanınıyor olsa da ürettiği birçok kaliteli ayakkabılar ile her zaman alıcıların dikkatini çekmekte.

U.S. Polo ASSN

U.S. Polo ASSN

Kaliteli ve rahat ayakkabı markalarından bir diğeri de şüphesiz U.S. Polo ASSN’dir. Yalnızca ayakkabı alanında üretim yapmayan firma, aynı zamanda ürettiği kıyafetler ile de her zaman ilgileri üzerine topluyor. Son derece sağlıklı ve rahat ayakkabılar ürettiği için en iyi ayakkabı markaları listesinde yerini alan U.S. Polo birçok farklı modeli ile birçok alıcıya hitap etmekte.

Nike 

Nike

Nike en iyi ayakkabı markaları listemizde yerini alan bir diğer spor firma olmaktadır. Nike tıpkı Adidas markası gibi sadece spor ayakkabı üretmeyip, aynı zamanda spor malzemeleri de üreten bir firmadır. Spor ayakkabı konusunda yıllar süren tecrübesi ile kendi kitlesini kazanan Nike, kullanıcılarına kaliteli, rahat ve sağlıklı ayakkabılar üretmeye devam etmekte. Aynı zamanda ayakkabı model skalasında birçok ünlü isimle de çalışan Nike, spor konusunda da gerek futbol gerek basketbol hayranlarına özel ayakkabıları ile de dikkat çekmektedir.

The North Face

The North Face

The North Face genel anlamda kışın yaşadığımız zorlu koşullar için üretim yapan bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Ancak üretmiş olduğu birbirinden kaliteli ayakkabılar ile hem sağlıklı hem de rahat bir ayakkabı deneyimini kullanıcılarına sunuyor. Aynı kıyafetleri gibi botları ile de ünlü olan firmanın, aynı zamanda birbirinden kaliteli spor ayakkabılarını da bulmanız pek mümkün.

Skechers

Skechers

Rahat ve ortopedik ayakkabı denilince akla gelen ilk isimlerden birisi de elbette Skechers’dır. İlk olarak karşımıza ürettiği rahat spor ayakkabılarla çıkan markanın en önemli özelliği ayakkabılarında kullandığı hafıza tabanlardır. Bu tabanlar ayak şeklinizi alarak size mükemmel bir ayakkabı deneyimi sunmaktadır. Hafıza Köpük diğer bir adıyla Memory Foam olarak karşımıza çıkan bu teknoloji sayesinde Skechers, rakiplerinden bir adım önde olmayı başarabilen bir firmadır.

 

YORUMLAR

  1. Muzaffer dedi ki:

    Colombia
    Salomon
    Nevzat onay
    Under Amore
    markaları olmadan listedekiler ???