Dolar 32,5147
Euro 34,8095
Altın 2.430,83
BİST 9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

İstanbul En İyi Restoranlar Tam Listesi

İstanbul En İyi Restoranlar Tam Listesi
A+
A-

İstanbul En İyi Restoranlar

İstanbul; coğrafi konumu itibariyle yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en önemli şehirlerinden birisi! Bu güzel şehre herhangi bir sebepten dolayı geldiyseniz yapacağınız çok şey var! Gezilip görülmesi gereken yerler konusunda önünüzde çok sayıda seçenek bulunuyor. Buna ek olarak, İstanbul’da yeme içme konusunda çok sayıda alternatif mekan sizleri bekliyor. İstanbul’da yalnızca Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini değil dünya mutfaklarına ait çok sayıda yemeği de yeme imkanınız var! Bir başka deyişle, her damak tadına hitap eden restoranlar bu şehri farklı kılan detaylardan yalnızca birisi! Yazımız sayesinde İstanbul en iyi restoranlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Son derece keyifli bir yazıyı okumaya hazır mısınız?

İstanbul En İyi Restoranlar Listesi

Nicole Restoran

Nicole Restoran

Beyoğlu’nda bulunan bu restoranın bilhassa manzarasına hayran kalacaksınız. İstanbul en iyi restoranlar arasındadır. İtalyan Konsolosluğu bahçesinin yanı sıra Adalar’a kadar uzanan eşsiz manzaraya sahip olan bu restoran; tarihi açıdan da bir öneme sahip. Çünkü, adını Agnes Marthe Nicole’den alan bir mekan. Bu isim; Fransisken rahibelerinin hastalara şifa dağıttığı tarihi binanın yöneticisidir. Nicole Restaurant; manzarasının yanı sıra diğer beklentilerinize de cevap verecek bir restorandır. Yerli ve taze malzemeler ile hazırlanan mevsimsel menüleri sayesinde harika lezzetlerin tadına bakabileceksiniz. Bunun yanı sıra, şato tarzı şaraplara ağırlık veren bir mekandır. Ayrıca, servisi çok iyidir. Pazar ve pazartesi günleri kapalı olan bu mekana haftanın diğer günlerinde uğrayabilirsiniz.

Calipso Fish

Calipso Fish

Balık restoranı arıyorsanız sizin için en doğru tercih bu Calipso Fish olacaktır. 2014 yılından bu yana hizmet veren bu restoran; Küçükyalı’da bulunuyor. Deniz ürünleri gastronomisi konusunda otuz yılı aşkın tecrübesi bulunan işletmecilerin sahibi olduğu bu restorandan kötü bir şekilde ayrılmanız mümkün değil!. Soğuk ve sıcak mezelerinin yanı sıra taze Ege otları, özenle seçilmiş taze balıkları, özel soslu deniz kabukluları, spesiyalleri ve tatlıları derken hayran kalacağınız çok özelliği bulunan bir restorandır. Son olarak, son derece zengin bir şarap menüsü içerisinden seçim yapmanız isteniyor.

360 İstanbul

360 Istanbul

İstiklal Caddesi; İstanbul denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden biridir. Yeme içme mekanları konusunda da bir hayli popüler olan İstiklal Caddesi’nde 360 Istanbul isimli restorana gitmelisiniz. Bu restoran, İstanbul en iyi restoranlar arasında tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında yer alıyor. Zengin bar ve seçkin şarap menüsü ile size hitap eden bu restoranın etkileyici İstanbul manzarası eşliğinde yemek yemeyi vaat ettiğini söyleyebiliriz. Hem dünya hem de Türk mutfağından harika lezzetler burada sizleri bekliyor.

Asmali Cavit

Asmalı Cavit

Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Beyoğlu Asmalımescit sınırları içerisinde yer alıyor. Bu noktada, felekten bir geceye ev sahipliği yapmak adına tercihiniz Asmalı Cavit olmalı! Pirzola, ızgara kalamar, meyhane köftesi ve ciğeri derken mutlaka tatmanız gereken çok sayıda lezzete ev sahipliği yapıyor. Mezeleriyle de meşhur olan bu mekanın ödüllü bir meyhane olduğunu hatırlatmalıyız.

Beyti Restoran

Beyti Restoran

İstanbul’daki en iyi et restoranını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Beyti Güler’in sahibi olduğu bu restoran; Florya sınırları içerisinde bulunuyor. Üç katlı yapının içerisinde on adet yeme içme salonunun yanı sıra üç adet teras var! Herhangi bir et yemeğini en lezzetli haliyle burada yiyebilirsiniz. Ayrıca, mekanın tasarımında Türk ve Osmanlı dönemi sanatına dair nitelikler bulabilirsiniz.

Mikla Restoran

Mikla Restoran

Hem Türk hem de İskandinav kültürüne ait tasarım detaylarının bu restoranda kendisine yer bulduğunu söylemeliyiz. Beyoğlu sınırları içerisinde the Marmara Pera Hotel’in teras katında yer alan bu restoranın manzarasına hayran kalacaksınız. Restoranda tadacağınız rafine yemeklerin her birini çok seveceksiniz. Ayrıca, restoranda canlı müzik yayını da yapılıyor. Pazar günleri hariç istediğiniz her gün bu restorana gidebilirsiniz.

Neolokal

Neolokal

Karaköy’de bulunan bu restoranın iç tasarımına hayran kalmamak elde değil! Katmer ve Tirit başta olmak üzere ızgara deniz levreği, kuzu pazı sarma ve daha birçok yemeğin bu restoranda müşterilere sunulduğunu söylemeliyiz.

Nusr-et Steakhouse

Nusr-Et Steakhouse

Nusr-Et’in adını duymayan kalmamıştır. Hem Türkiye’de hem de dünyanın belki de her yerinde popüler olan bu restoranda yemek yeme şansını elde edebilirsiniz. Etiler’de bulunan bu restoran sayesinde en güzel et yemeklerini tadabilirsiniz. Dana ve kuzu etinin her çeşidini bulabileceğiniz zengin menüsüyle sizleri büyüleyecek bir mekan! Nusr-Et; bilhassa eti pişirme yöntemleriyle adından söz ettiriyor. Ete tuz serpme hareketi ile meşhur olan Nusr-Et; etin kalitesi noktasında da en iyisini sunuyor. Steakhouse restoranlarının dışında Nusr-Et Burger şubelerinde de özel burgerlerini yeme şansınız bulunuyor.

Leb-i Derya Restaurant

Leb-i Derya Restaurant

Beyoğlu’nda bulunan bu restoranın hem menüsüne hem de manzarasına hayran kalacaksınız. Kendine has kokteyllerinin yanı sıra şarap menüsüyle de en iyisini sunan bir mekan! Soğuk mezeleri ve ara sıcakları muhakkak tatmalısınız. Eti bol mantısı, kırk baharatlı bonfilesi ve taze balık seçenekleri ile size en iyisini vaat eden bir restoran olduğunu ifade etmeliyiz. Boğaz manzarasında yemek yiyebileceğiniz bu restoranda DJ performansıyla kaliteli vakit geçireceksiniz.

Sunset Grill&Bar

Sunset Grill&Bar

İstanbul’un en popüler mekanlarından birisi! Ulus Parkı’nın içerisinde bulunan bu restoranın boğaz manzarasına sahip olduğunu söylemeliyiz. Kaliforniya mutfağının yanı sıra Türk mutfağına dair çok sayıda lezzet de menüde bulunuyor. Buna ek olarak, restoranın bir de Sushi barı var! Bir başka deyişle, dünya mutfağına dair aradığınız her lezzeti burada bulabilirsiniz. Son olarak, restoranın öğle yemeklerinde de hizmet verdiğini söylemeliyiz.

Mürver Restaurant

Mürver Restaurant

Karaköy’de yer alan bu restoranda nefis İstanbul manzarası eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Restoranın menüsünde yer alan tüm lezzetlerin sürekli yanan odun ateşinde pişirilerek sizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı etlerin yanı sıra Ege otlarıyla beraber servis edilen ahtapot da hayran kalacağınız lezzetler arasında bulunuyor.

Zuma

Zuma

İstanbul’da gezmeyi seviyorsanız Zuma restoranı mutlaka duymuşsunuzdur. 2008 yılında açılan restoranın ilk şubesi Ortaköy’de olsa da günümüzde İstinye Park’ta hizmet verdiğini ifade etmeliyiz. Bu restoranda gerçek Japon lezzetlerini tatma şansına erişebilirsiniz. Et yemekleri, deniz mahsulleri, et ızgaralar, mezeler, çorba, pilav derken önünüzde çok sayıda yemek seçeneği bulunuyor.

Vogue Restaurant

Vogue Restaurant

İstanbul Boğazı manzarasına sahip mekanlardan birisiyle karşınızdayız! Restoranın sade ve şık dekorasyonuna hayran kalacaksınız. Fırınlanmış kuzu inciğinin yanı sıra levrek ve daha birçok lezzetli yemek burada sizleri bekliyor. Japon mutfağına ait lezzetleri de burada tadabilirsiniz.

Çiya Sofrası

Çiya Sofrası

Kadıköy’ün en popüler restoranlarından birisi de Çiya Sofrası! Burada Anadolu’nun her türlü lezzetini bulabilirsiniz. Kebaplar, zeytinyağlılar ve mezeler; hayran kalacağınız lezzetler arasında yer alıyor. Restoranın menüsünün her gün değiştiğini de ifade edebiliriz.

Günaydın Et Lokantası

Günaydın Et Lokantası

İstanbul’da muhakkak rastlayacağınız restoranlardan birisi de burası! Ülkemizde steakhouse kültürünün yaygınlaşmasını başlatan isimlerin başında Günaydın Et Lokantası geliyor. Köfte, döner, biftek başta olmak üzere etin hemen hemen her türünü bu restoranda bulabilirsiniz.

Ajia Restaurant

Ajia Restaurant

Kanlıca’nın popüler mekanlarından birisi de bu restoran! Akdeniz ve dünya mutfağına ait tüm lezzetleri bu restoranda bulabilirsiniz. Restoranın barının gece geç saatlere kadar hizmet verdiğini de ifade etmeliyiz. Ayrıca Türkiye’nin En İyi Şefleri adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.