Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Protez Saç ve Saç Ekimi Arasındaki Fark

Protez Saç ve Saç Ekimi Arasındaki Fark
A+
A-

Protez saç ve saç ekimi arasındaki fark bu işlemleri yaptırmak isteyenler tarafından en çok merak edilen durumlar arasında yer alır. Saç ekimi mi yaptırmalıyım yoksa protez saç mı takmalıyım diye merak edenler bu sorularına içeriğimiz içerisinde yanıt bulabilirler. Protez saç yaptırmak isterken saç ekimi yaptıranlar ya da saç ekimi yaptırmak isterken protez saça kayanlar ne yazık ki aralarındaki farkı anlamayan kimselerdir. Protez saç ve saç ekimi arasındaki fark en temel olarak profesyonelliktir. Protez saç hazır olan saçların yapıştırma gücüyle saç derisine yapıştırılmasıdır. Saç ekimi ise daha profesyonel iğneler, cihazlar, ilaçlar, greftler kullanılarak kişinin kendinden alınan kılların saç derisine enjekte edilmesidir.

Protez Saç Mı Yoksa Saç Ekimi Mi Tercih Edilmelidir?

Protez saç ve saç ekimi arasındaki fark aynı zamanda protez saçın bir nevi peruk görevi görmesidir. Protez saç yaptırmak isteyenler seyreklik yerine tamamen kellik durumuna çözüm bulmuş olurlar. Ancak saç ekimi yaptırmak isteyenler saç derisinin her bölgesine rahatlıkla bu işlemi yaptırabilirler. Protez saç ve saç ekimi arasındaki fark ve işlevler şu şekildedir;

  • Protez saç için kullanılan teknik oldukça basitken saç ekiminde kullanılan teknikler daha zahmetli ve profesyonellik gereken tekniklerdir.
  • Protez saç kalıcı değildir, geçicidir.
  • Saç ekimi uzun süre boyunca kalıcı olan bir tekniktir.
  • Protez saç peruk tarzında saç derisine yapışarak takılır.
  • Saç ekiminde ise kişinin kendisi donör olur ve saç derisine greftler eklenir.
  • Saç ekimi tam anlamıyla doğal bir işlemken, saç protezi yapay bir işlemdir.

Hangi Yöntem Daha Sağlıklıdır?

Protez saç ve saç ekimi arasındaki fark ve işlevler öğrenildikten sonra hangi yöntemin daha sağlıklı olduğu ve hangisinin tercih edilmesi gerektiği de bilinmek zorundadır. İnsanlar hangisini seçmesi gerektiği konusunda yanılgıya düşebilir ve tereddüt edebilir. Ancak protez saç daha kel saç derisine uygulanırken saç ekimi tüm saç derisi bölgesine uygulanabilir. Bu nedenle saç ekiminin daha sağlıklı ve daha doğal bir yöntem olduğundan bahsetmek yanlış olmaz. Daha doğru bir karar almak için hekiminizle görüşmenizde fayda vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.