Dolar 32,3190
Euro 35,0421
Altın 2.282,74
BİST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri ve Ağız Diş Sağlığı Merkezleri

SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri ve Ağız Diş Sağlığı Merkezleri
A+
A-

SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri

Çoğumuz diş hastanelerine gitmeye tereddüt ediyoruz, bunun önemli bir sebebi de diş hastanelerinin sgk anlaşmalarının olup olmadığından emin olmamamız. Sizler için hazırladığımız SGK anlaşmalı diş hastaneleri yazısında, diş hastaneleri hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

Diş Hastanesi Nedir?

Diş Hastanesi, diş problemi çeken hastalara hizmet veren bir diş hekimliği alanıdır. Böyle göz önüne alındığında, tıbbi durumları, psikiyatrik bozuklukları veya fiziksel kısıtlamaları olan ve diş bakımı gerektiren hastalara kapsamlı diş bakımı sunar. SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri de tıpkı diğer diş hastaneleri gibi ana odağı, hasta ve dış ortamda ya da hastane ortamında, tıbbi olarak tehlikeye düşmüş bir hastaya müdahale etmek ve tedavilerini sağlamaktır. Diş hastanelerindeki klinikler, özel ihtiyaçları, karmaşık tıbbi koşulları, fiziksel kısıtlamaları ve diş fobisi olanlar için kapsamlı diş bakımı sağlar.

Diş hastaneleri, aynı zamanda tıbbi açıdan karmaşık hastalarda çeşitli oral koşulları değerlendiren bir dizi klinik çalışma yürütmektedir. Amaçları, kronik ve akut tıbbi durumlarla etkileşimleri ve bu hastaların hem ağız hem de tıbbi sağlıkları için daha iyi nasıl yönetilebileceklerini belirlemektir. Hastanelerin gelecek planları arasında bu klinik çalışmaların genişletilmesi ve bu projeleri desteklemek için kurumsal ve özel sektör finansmanının geliştirilmesi yer alıyor.

Devlet Hastanelerinde ve Özel Üniversitelerde Diş Hekimliği

Eskiden beri en korkulan rahatsızlıklardan biri olan diş ağrısının tek korkulan yanı yaşadığımız acı verici süreç değil aynı zamanda da tedavi maliyetleriydi. Bilindiği üzere 2012 yılından itibaren hastanelerde hem devlet hastanelerinde diş hekimliği hem de özel üniversite hastanelerinin diş hekimliği bölümleri SGK ile anlaşma sağladı.

Özel Hastanelerde Diş Hekimliği

Hastaların tercih ettiği özel diş hastanelerinde muayeneler ve tedavi süreçleri vatandaşlar için masraflı olabilmekte. Ne yazık ki Sgk anlaşmalı özel diş hastaneleri ile alakalı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir çalışması bulunmamakta.

Pek çok vatandaş diş hekimliğinin hangi hastanelerin SGK ile anlaşmaları olduğu hangilerinde para ödenmesi gerektiğini net olarak bilmemekte. Aslında SGK anlaşmalı diş hastaneleri içerisinde yapılan muayene, tedavi ve işlemler Sgk tarafından karşılanmaktadır.

Üniversite Hastanelerinin Diş Hekimliğinde SGK Anlaşmaları

Üniversite hastanelerinde ise durum biraz farklı. Üniversite hastanelerinde olduğumuz ilk diş muayenemiz ve panaromik film yani röntgen ücretlerinin sadece yaklaşık olarak yüzde onu için SGK ödenek sağlamakta. Dolayısıyla da üniversite hastaneleri yasal hakları olan ücreti talep edebilmektedirler. İlk muayene haricinde üniversitelerin diş hekimliklerinde ağız ve diş sağlığınızla alakalı tedavilerinizi yaptırabilirsiniz.

İstanbuldaki Sgk anlaşmalı diş hastaneleri

İstanbul’daki SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri

İstanbul ‘da Avrupa yakasında; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu ilçelerinde çekinmeden ve maliyeti düşünmeden gidebileceğiniz SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri bulunmaktadır.  İstanbul Anadolu yakasında ise Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde yer almakta olan Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne giderek ağız ve diş problemlerinizle ilgili tetkik ve tedavilerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Adalar’da da Ağız Diş Sağlığı Merkezi bulunmaktadır.

İstanbul Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerin’den Randevu Almak

İstanbul’da yer almakta olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerin’den randevu almak için telefonla onlara ulaşabilir veya hastane randevu sistemi olan MHRS 182 hattından randevu alarak enerjinizden ve zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz.

  • Topçular Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Ataşehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi
  • Beylikdüzü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
  • İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
  • Bağcılar Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kartal Ağız ve Diş Hastanesi
  • Sancaktepe Ağız ve Diş Hastanesi
  • Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Sgk Anlaşmalı İstanbul Diş Fakülte Hastaneleri;

  • Dentaydın İstanbul Aydın Üniversitesi
  • İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi
  • İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
  • Okan Üniversitesi Diş Hastanesi
  • Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
  • Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
  • İstanbul Tıp Fakültesi
  • Bezmialem Üniversitesi Diş Hastanesi

SGK Anlaşmalı Diş Hastaneleri Fiyat Tarifeleri

Diş tedavilerinde kemik içi implantların bedelleri ödenmez. Lakin bunun için birtakım koşulları karşılamak gerekir. Eğer ki bu koşullar karşılanmaz ise ücret ödemesi gerçekleştirmek durumunda kalabilirsiniz. Bu koşullar;

  • Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak gelişen, maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybının olduğu vakalarda,
  • Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik vakalarında,
  • Konjenital diş eksikliği vakalarında,
  • Dudak damak yarığı vb. doğumsal anomalilere bağlı, diş ve ilgili kemik doku defektlerinin olduğu vakalarda

Öncelikle belirtmek isteriz ki, 18 yaşını doldurmamış kişilerin ortodontik diş tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanmaktadır. Bu nedenden ötürü, Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversitelerin diş hekimliği fakültelerince üç diş hekimi tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenmesi halinde, özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerine başvurabilirler. Sağlık kurulu raporunda yapılan tedavinin estetik amaçlı olmadığı ve maloklüzyon tipi açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanılması önerilmektedir.

YORUMLAR

  1. Şenay özboztepe dedi ki:

    Ben randevu alamıyorum neden acaba

  2. Arslan dedi ki:

    Rande vu alamıyorum diş bölümüne

    1. İsimsiz dedi ki:

      Genel adına bak

  3. Arslan dedi ki:

    Diş etlerim çekildi porselen dişlerim kanama yapıyor çürük dişlerim var antibiyotik kullanmaktan biktim özelde yapılması lazım dediler fiyatı çok geldi yaptiramiyorum randevu almam gerekiyor ama 2 aydır madurum kime danisicağimi bilmiyorum lütfen yardımcı olun

    1. Muray dedi ki:

      Dis vucudun bir parcasi degil galiba kahrolsun fakirlikmi demek lazim yada curuk dislerle insan icine cikmamikmi gerekir

    2. mete dedi ki:

      olur mu canım mesela ben 37 günde işimi hallettim hemde hastaneye gidip sıra beklemedim ne diyorlardı hastanede sıra beklenmiyor artık evet evde 36 gün bekledim 37. gün işim çözüldü bunu süper birşey gibi gösterenleri Allah’a havale ediyorum.. eskileri kötüleyenler ben kendi adıma çok özlüyorum o zamanı en azından hastanede beklesem de iyi kötü 1-2 günde çözülüyordu işimiz. yıllar önceki imkanlarla yapılıyordu bunlar. sözde çağ atladık ama sonuç ortada sadece binadan oluşan hastaneleri söylemiyorum bile.mesela hadımköy de pandemi hastanesi varmış mış mış en teknolojik cihazlar varmış mış mış tabii yersen … covid şüphesiyle götürdüğümüz yakınımızı sağlık ocağına götürseniz daha iyi diye geri çevirdiler.

  4. Dursun dedi ki:

    SSK anlaşmalı mi implant yaptıracam altı yukarı 6 aşağı bilgi verir misiniz