Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

En Etkili Uyku İlacı ve Şıp Diye Uyutan İlaçlar!

En Etkili Uyku İlacı ve Şıp Diye Uyutan İlaçlar!
A+
A-

En Etkili Uyku İlacı 

Uyku düzeni ile ilgili bir sorun yaşıyor ve bu sorun gündelik hayatlarınız ile birlikte iş hayatınızı ya da sosyal hayatınızı da etkiliyorsa ilaç desteği alabilirsiniz. Tavsiyemiz, öncelikli olarak bir uzmandan yardım almak ve onun yönlendirmesi ile birlikte ilaç kullanmanız olacaktır. Az sonra bahsedeceğimiz ilaçların büyük bir kısmı reçete ile satışa sunuluyor ve bunun dışında ilaçlara erişim sağlama gibi bir durumunuz olmayacaktır. En etkili uyku ilacı listesini inceleyerek sizler de yardım alabilir ve bu ilaçlar sayesinde uyku problemini de ortadan kaldırabilirsiniz.

şıp diye uyutan uyku ilacı listesi

Şıp Diye Uyutan Uyku İlacı Listesi

Atarax

Sakinleştirici olarak da kullanabileceğiniz beyaz renkteki bu ilaç, hali hazırda oblong, çentikli tablet şeklinde satışa sunulmuş durumda. Az sonra yer vereceğimiz diğer ilaçlara kıyasla daha hafif ve yan etkileri de çok daha azdır. Uyku problemi yaşayanların kullanabileceği ilaçlardan bir tanesidir ve sakinleştirici etkisi ile de vücut dinginliğini sağlama konusunda önemli bir yere sahiptir.

Nedir ve ne için kullanılır sorusuna, prospektüs şu şekilde yanıt veriyor: Ruhsal sıkıntı ve huzursuzluk halinin giderilmesinde etkilidir. Bununla birlikte kaşıntı problemi için de bu ilacın kullanılabileceğini hatırlatmak gerekiyor. Erişkinlerde, anksiyete ve kaygı bozukluklarının tedavisinde kullanılan Atarax, sakinleştirici etkisi ile vücudu yumuşatıyor ve uyku sorununu da kısa süre içerisinde ortadan kaldırıyor. Kullanım şekli, doktorunuza danıştığınız takdirde daha sağlıklı ve doğru bir biçimde tarafınıza aktarılacaktır.

Cipralex

Reçete ile satılan ve en etkili uyku ilacı listesinde yer verebileceğimiz isimlerden bir tanesidir. Uyku problemini doğrudan değil, dolaylı yoldan çözümlüyor ve prospektüse göz attığımızda etken maddenin ‘’Essitalopram’’ olduğunu görebiliyoruz. Yan etkiler bölümüne göz attığımızda ise ‘’Uyku’’ detayı karşımıza çıkıyor ve az önce de ifade ettiğimiz gibi dolaylı yoldan uyku sorunu için fayda sağlıyor.

Çok fazla düşünen, çok fazla sorgulayan ve bu yüzden gündelik hayata ya da iş hayatına adapte olma konusunda sıkıntı yaşayan hastalar için tavsiye edilen ilaçlardan bir tanesidir. Uzman tavsiyesi ile kullanılması gerekiyor, aksi takdirde zararlı olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

desyrel

Desyrel

‘’Antidepresan’’’ olarak piyasada yer alan Desyrel, sakinlik ve dinginlik adına tercih edilebilecek ilaçlardan bir tanesidir. Uyku probleminin tedavisinde ve uyumayı kolaylaştırmada etkili olduğu biliniyor. Yan etkileri bir hayli fazla ve çok güçlü bir antidepresan olduğunu da dikkate almanızı öneriyoruz.

  • Korku, gerginlik ve ruhsal sıkıntıların giderilmesinde olduğu gibi uyku sorununun çözümlenmesinde de etkilidir.
  • Vücudu kısa süre içerisinde ağırlaştırır ve aynı zamanda uykuya dalma sürenizi de hızlandırır.
  • Sakinleştirici etkisi vardır ve stresli anlarda imdadınıza yetişecek güçlü koruma planlarından bir tanesidir.
  • Kasların gevşetilmesi ve vücudun rahatlaması için de kullanılabilir.

Tüm bu etkiler göz önünde bulundurulduğu takdirde uykuya çok daha çabuk dalabilmek adına fayda sağlayabileceğinizi sizler de görebiliyorsunuz.

Largactil

Psikoleptik ilaç grubunda yer alan Largactil, antidepresan ve uyku ilacı olarak kullanılmaktadır. Birçok antidepresan ilacı gibi doğrudan değil ancak dolaylı yoldan uyumanıza neden oluyor ve bu da uyku problemini çözümlemek adına yeterli oluyor. Günlük doz olarak 25 mg olarak bir değer belirlenmiş durumda ancak bu konuda uzmanların tavsiyelerini dinlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Yapılacak kontroller neticesinde vücudunuzun ihtiyacına yanıt verecek dozu ve miktarı da yine uzmanlar belirleyecek ve bu konuda da sizlere bilgi sunacaklardır.

Largactil, oldukça etkili ve tek bir hap sayesinde 12 saatlik derin bir uykuya dalabiliyorsunuz. Yan etkileri ise ağırlamış beden, baş ağrısı ve şiddetli mide bulantısı olarak karşımıza çıkıyor.

Tolvon

Dijital dünyada adını en çok duyacağınız ilaçlardan bir tanesidir ve hatta en etkili uyku ilacı olarak listenin en üst sıralarında yer vermeyi planlıyoruz. Antidepresan grubunda yer alan bu ilaç, doğru ve düzenli kullanım ile birlikte stresli dönemlerinizde rahatlamanıza yardımcı oluyor ve vücuda doğrudan etki ederek daha uyuşuk ve yorgun bir hal almasını sağlıyor.

Uyku problemi yaşayanlar için uzmanların en çok yazdığı ilaçlardan biridir ve yan etkileri de diğer ilaç gruplarına kıyasla çok daha azdır. 10 ila 13 saat aralığında derin bir uykudan bahsetmek mümkün ve daha da önemlisi bağımlılık yapan bir ilaç olmamasıdır. Yalnızca ihtiyacınız olduğu anlarda kullanabilir ve uyku sorununu da ilaç yardımı ile çözümleyebilirsiniz.

En Etkili Uyku İlacı Listesi 2022

Remeron

En etkili uyku ilacı listesinde yer vermek istediğimiz isimlerden biri de Remeron olarak karşımıza çıkıyor. Etkili diye belirtmemizin özel bir nedeni var çünkü ilacı aldıktan çok kısa bir süre sonra etkisini hissediyorsunuz ve maksimum 2 saat gibi bir süre içerisinde kendinizi yatakta buluyorsunuz. Ortalama 14 saat gibi derin bir uykuya imkan sunan ilaç, stresli dönemlerinizde en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olabilmeye aday.

Antidepresan grubunda yer alan ilaçların büyük bir kısmı ne yazık ki bağımlılığa sebebiyet veriyor ve psikolojik bağımlılığın yanı sıra fiziksel bağımlılık da söz konusudur. Remeron bu konuda rahatlıkla kullanabileceğiniz ve tercih edebileceğiniz isimlerden biridir. Kesinlikle bağımlılık yapmıyor ve yalnızca ihtiyaç duyduğunuzda alıyorsunuz.

Nutraxin Herbal

Bitkisel uyku ilacı kapsamında değerlendirilebilecek isimlerden bir tanesi ile karşınızdayız. Yan etkisi olmadığı ifade ediliyor ve daha da ilginç olanı, herhangi bir şekilde kimyasal madde barındırmadığı söyleniyor. Hali hazırda dijital dünyada en çok konuşulan doğal ilaçlardan bir tanesi ve kullanıcı yorumları da olumlu görünüyor.

Antidepresan sınıfında yer almıyor ve yalnızca uyku problemi olan kimseler için tavsiye ediliyor. Reçetesiz satın alabileceğiniz bu ilaç hakkında verilen bir diğer bilgi ise bağımlılık yapmadığı yönünde ve en az 10 saatlik derin bir uykudan bahsediliyor. Piyasada buna benzer çok fazla doğal uyku ilacı var ve bitkisel olduğu yönde söylentiler de devam ediyor ancak emin olmadığınız ya da uzmandan tavsiye almadığınız takdirde kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz.

Xanax

En etkili uyku ilacı listesinde son olarak Xanax’a da yer vermek istiyoruz. Bu ismi daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ve yan etkileri konusunda da sizleri bilgilendirmeyi düşünüyoruz. Bunun nedeni ise dijital dünyada çok fazla isminin yer alıyor olması ve kulaktan dolma yanlış bilgilerin bilgi kirliliğine sebebiyet vermesidir.

Xanax, Alprazolam içeren ve panik bozuklukların tedavi edilmesinde hastalara düzenli olarak tavsiye edilen bir ilaçtır. Reçete ile temin edebilirsiniz ve psikiyatrik bir ilaç olduğu için uzman denetiminde kullanılması kesinlikle çok daha doğru olacaktır. Bu ilaç, anksiyete ile birlikte panik bozuklukların tedavisinde önemli bir yere sahiptir ve en çok yazılan ilaçlardan biri olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Yan etkilerine baktığımızda ‘’uyku’’ detayını görebiliyoruz ve yine birçok antidepresan gibi dolaylı yoldan sizleri uyutuyor. Xanax, nörotransmitter gaba miktarına katkıda bulunarak arttırılmasını sağlıyor ve bu da rahatlama duygusunu çok daha güçlü ve hissedilebilir bir hale getiriyor. Doğru bir biçimde kullanıldığında ve daha da önemlisi uzman denetiminde kullanıldığı takdirde en güvenilir ilaçlardan bir tanesidir. Kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmek yerine sizler de doktorunuza başvurabilir ve şikayetleriniz için en doğru ilacı birlikte tespit edebilirsiniz. Dilerseniz buradan en iyi uyku ilaçları listesine de göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Sinan dedi ki:

    Bana en etkilı uyku ilaci lazim

    1. Öznur dedi ki:

      Atarax bende kullanıyorum çocuğuma ve kendime çok iyi geldi çok memnunum. Kullanmanızı tavsiye ederim

      1. Bekir dedi ki:

        Anında mı uyutuyo

      2. Berre dedi ki:

        Atarax mi anindami uyutuyo bende kullandım ama hiç unutmadı siz nasıl memnun kaldınız Öznur hanım

  2. FATİH dedi ki:

    İyi günler en etkili hangi ilaç ismini verirsiniz en kısa sürede ve en az 10 saat deliksiz uyutan hangisi

  3. Erkan dedi ki:

    Ben görmedim faydasını

    1. Erkan dedi ki:

      Atarax 2 5

  4. Hülya dedi ki:

    Atarak beş para etmez

  5. Güven sancak dedi ki:

    Atarax, şu, bu fayda etmedi. Etkili bir ilaç varsa tavsiye edin, yoksa anestezi yani sedasyon ilacı aramaya başlayacam
    Eğer olmazsa uyuşturucu aramak zorunda kalacam.

    1. Bahri dedi ki:

      Redepra yı öneriyorum ben inşallah sanada faydası olur güzelbuyutur

    2. Mihriban dedi ki:

      Cipralex ve herhangi bir uyku ilacı için cipralexsi gündüz içiyorum gebece desyrel içiyorum akşam 10 da içiyorum 11 de uyuyorum
      Sabah ta 7 de dinç uyanıyorum ama 50 kg dan 78 e çıktım

    3. Selim dedi ki:

      Zikir ilaç olarak Xanax veya rexsapin

  6. Hüseyin Kahraman dedi ki:

    Bu ilaçların hemen hepsini kullandım. Uykumu getiriyor, fakat bu sefer yan etkileri devreye giriyor.. Hemen hepsi huzursuz bacak sendromuna sebep oluyor.. Yine uyuyamıyorum.. Xanax yeşil reçeteli olduğu halde, onun da bir faydasını görmedim…

    1. Reyyan dedi ki:

      Kardeşim bana en etkili olan ve gece icip hiç uyanmamak ilac istiyorum

  7. Leyla dedi ki:

    Seroquel iyidir.icip uzanıyorum bir kaç saniye sonra iptal.

    1. Erhan dedi ki:

      Bir kac saniyede olabilemez kac mg aceba

  8. Bilhan dedi ki:

    Listede adı yok ama ben stillnox kullandım ve muhteşem bir uyku kalitesi ve benim için bir yan etkisi yoktu.

  9. zyprexa bagimlisi dedi ki:

    duyusal tuhaflıklar da varsa 300lük Serex piyasanın lordudur.

  10. Sema Nur dedi ki:

    Bana doktor tavsiyesi olmadan eczaneden rahatça alabileceğim etkili uyku ilacı istiyorum varsa önerirmisiniz

  11. Ibrahim dedi ki:

    Ben olaxxnin kulanoyorum uykuya gec daliyorum ama10 12 saat uyutuyor beni ama tatsiz bir uyku gb bir bucuk ayda birbir gun yine uyutmuyor beni

  12. Reyyan dedi ki:

    Geceleri uyandırmaya uyku ilacı hangisi bilgisi olan cevap verir mii