Dolar 32,5298
Euro 34,8547
Altın 2.483,93
BİST 9.546,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Steam Oyun Başlatılıyor Diyor Başlamıyor Hatası

Steam Oyun Başlatılıyor Diyor Başlamıyor Hatası
A+
A-

Steam Oyun Başlatılıyor Diyor Başlamıyor

2003 yılında piyasaya sürülen Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen bir yazılımdır. Steam, çoğunlukla çok oyunculu oyunlar ve sosyal ağlar için kullanılan bir dijital dağıtım, sosyal eğlence platformudur. İlk başta, Counter-Strike adlı iyi bilinen bir oyunu güncellemek için bir araç olarak tasarlandı. Şimdi, dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformu. Steam ile oyunları otomatik olarak yükleyebilir ve güncelleyebilir, gruplar ve arkadaş listeleri oluşturabilir ve ayrıca pazar kısmından alışveriş de yapabilirsiniz.

Steam’in birincil işlevi, kullanıcıların sanal kütüphanelerindeki çeşitli oyunları ve yazılımları bilgisayarlarına oyun önbellek dosyaları olarak indirmelerini sağlamaktır. Yaklaşık 150 milyon kayıtlı Steam kullanıcısı bulunmakta. Ancak tüm yazılımlarda olduğu gibi, Steam’de de bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunlardan en can sıkıcı olanı şüphesiz kullanıların da en çok şikayet ettiği steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyor sorunudur.

Steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyor sorunu, ne yazık ki yaygın bir sorundur. Genellikle Steam istemcisine müdahale eden işletim sistemine ya da sistemde bozuk, hasarlı dosyalara yol açar. Fakat endişelenmenize gerek yok bu sorunun nedenleri ve buna bağlı olarak farklı çözümleri var. Bu yazıda, adım adım bazı olası çözümleri anlatıyoruz. Steam istemcinizi kullanarak oyunları başlatmak için aşağıdaki kılavuzu okuyun ve adımları izleyin.

steam oyunlar başlamıyor çözüm kılavuzu

 

Steam Oyunlar Başlamıyor Çözüm Kılavuzu

1. Yöntem Windows 10’unuzun Güncel Olduğundan Emin Olun

Bilgisayarınızda her şeyin düzgün çalışmasını sağlamak için en son Windows 10 sistemi gerekir. Steam oyun başlatılıyor deyip başlamıyor ise, Windows 10’unuz için henüz yüklemediğiniz uygun bir güncelleme olabilir.

Windows 10’unuzda Windows güncellemesini kontrol edin:

  • Arama kutucuğuna Start yazıp güncelleme yazın. Ardından, sonuçtan güncellemeleri kontrol et’i tıklayın.
  • Güncellemeleri kontrol et’i tıklayın.
  • Mevcut güncellemeleri yükleyin.
  • Windows’unuzu yeniden başlatın ve çalışıp çalışmadığını görmek için oyununuzu Steam’de çalıştırmayı deneyin.

Eğer Windows güncel mi diye kontrol ettikten sonra cihazınızın güncel olduğunu öğrenirseniz, lütfen bir sonraki yöntemimizi deneyin.

2. Yöntem Oyun Önbellek Dosyalarınızı Doğrulayın

Steam’de oyun başlatılıyor diyor fakat başlamıyor ise oyun önbellek dosyalarınızı doğrulamanız gerkir. Oyun önbellek dosyalarınızın doğrulanması, bilgisayarınıza yüklediğiniz oyun dosyalarını Steam sunucularındaki en son sürümlerle karşılaştırır. Oyun dosyaları farklıysa, dosyaları değiştirir veya oyunların düzgün çalışması için gerekli olan ek dosyaları ekler. Oyun önbellek dosyalarınızı doğrulamak için bilgisayarı yeniden başlatın ve sonra Steam’i başlatın. Kütüphane bölümüne gidin, oyuna sağ tıklayın ve bağlamsal menüden “Özellikler” i seçin.

Oyun önbellek dosyalarınızı doğrulamak için ilk önce: “Yerel Dosyalar” sekmesine gidin ve “Oyun önbellek dosyalarınızı doğrula” yı tıklayın. Steam, oyun dosyalarını doğrulamaya başlayacak ve işlem tamamlandıktan sonra, dosyalar yeniden indirilecek ve Steam ile değiştirilecektir. Bu işlem birkaç dakika kadar sürebilir. Windows işletim sistemini yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini görmek için oyunu Steam’de başlatmayı deneyin.

3. Yöntem Oyunları Uyumluluk Modunda Çalıştır

Steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyorsa aynı ekranda kalmaya devam ediyor ise oyunları uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Windows 10’daki Uyumluluk Modu, yazılımın eski bir sürümü taklit ettiği veya eski veya uyumsuz yazılım veya dosyaların bilgisayarın yeni donanımı veya yazılımıyla uyumlu kalmasını sağlamak için başka bir işletim sistemini taklit ettiği bir yazılım mekanizmasıdır. Steam oyunlarını Uyumluluk Modunda çalıştırmak için, kurulum klasörüne gidin (genellikle C: \ Program Files (x86) \ Steam dizininde bulunur). Steam kurulum klasöründe “steam apps” klasörünü bulun ve açın.

Oyunları uyumluluk modunda çalıştırmak için şu adımları takip edin:

  • “Common” klasörünü bulun ve açın.
  • Bilgisayarınızda yüklü oyunların bir listesini göreceksiniz.
  • Başlatmak istediğiniz oyuna sağ tıklayın ve bağlamsal menüden “Özellikler” i seçin.
  • Özellikler penceresinde “Uyumluluk” sekmesine bakın ve seçin.
  • “Uyumluluk modu” bölümünde, “Bu programı uyumluluk modunda çalıştır:” seçeneğini işaretleyin ve Windows 8’i veya açılır menüden Windows 10’dan daha eski sürümleri seçin.
  • Değişiklikleri kaydetmek ve özellikler penceresini kapatmak için “Uygula” ve “Tamam”ı tıklayın.
  • Sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için oyunu Steam’de tekrar başlatmayı deneyin.

4. Yöntem Ekran Kartı Sürücünüzü Güncelleyin

Steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyor sorunu ayrıca eski veya bozuk bir sürücü, özellikle ekran kartı sürücünüzden de kaynaklanıyor olabilir. Aygıt sürücünüzü güncelleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Bilgisayar üreticinizin web sitesinden veya NVIDIA, AMD, Intel gibi video kartı üreticinizin web sitesinden en son ekran kart sürücüsünü indirmeyi seçin. Ardından yeni sürücüyü Windows 10’unuza yükleyin. Ya da sürücüleri manuel olarak güncelleyemeyeceğini düşünüyorsanız ya da yeterli zamanınız yoksa, bunu Driver Easy programı ile otomatik olarak yapmanızı öneririz.

  • Drive Easy’yi yükleyin ve ardından Windows’unuzda çalıştırın.
  • Şimdi Tara’yı tıklayın. Bilgisayarınızın tüm sürücü sorunlarını hızla algılar.

Sisteminizde eksik veya güncel olmayan tüm sürücülerin doğru sürümünü otomatik olarak indirip yüklemek için Tümünü Güncelle’yi tıklayın. Tümünü güncelleme işlemi, Pro sürümü gerektirir ve tıkladığınızda yükseltme yapmanız istenir. İsterseniz ücretsiz de yapabilirsiniz, ancak bu kısmen el ile yapılabilir. Daha sonra Windows’unuzu yeniden başlatın ve çalışıp çalışmadığını görmek için oyununuzu Steam’de çalıştırmayı deneyin.

5. Yöntem Gereksiz Programları Kapatın

Steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyor sorunu gereksiz çalışan programlardan kaynaklanıyor da olabilir. Windows 10’unuzda çalışan bazı programlar Steam’in performansını engelleyebilir. Gereksiz programları kapatmaya çalışın. Sonra Windows’u yeniden başlatın ve çalışıp çalışmadığını görmek için oyununuzu Steam’de çalıştırmayı deneyin.

Hangi programları kapatmanız gerektiğinden emin değilseniz, resmi Steam web sitesinden https://store.steampowered.com/ Steam ile etkileşime girebilecek Programları referans olarak alabilirsiniz.

steam oyun başlatılıyor sorunu hiçbir yöntem çalışmıyor

Steam Oyun Başlatılıyor Sorunu Hiçbir Yöntem İşe Yaramıyor

Steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyor sorununuzu hiçbir yöntem çözmüyorsa denemeniz için bir joker yöntemimiz daha bulunmakta. Oyunların kurulu olduğu yere gidin. Steam dosyalarınızın nereye yüklendiğini bilmiyorsanız Başlat menüsünden Ara kısmına girip oyununuz ismini yazıp aratabilirsiniz, hala bulamıyorsanız arama kısmına Steam yazın Steam’deki dosyalardan oynamak istediğiniz oyunun dosyasına girin. Dosyada, x32 ve x64 bit adlı dosyalar bulunmaktadır. x64 içindeki dosyaları alın ve x86 dosyasına atın. Steam’de açılmayan oyun üzerine gelerek açmayı deneyin. Oyun başlatılıyor deyip başlamamaya devam ediyor ise bu sefer x86 dosyasındaki verileri alın ve x64 dosyasına atın. Daha sonra Steam’de açılmayan oyun üzerine gelerek tıklayın ve açmayı deneyin.

Kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı steam oyun başlatılıyor diyor başlamıyor ise size anlattığımız yöntemler denenen ve çözüm veren yöntemlerdir. Bu çözümlerden birinin oyun açılmama sorununun çözülmesine yardımcı olacağını ve oyunlarınızı Steam kullanarak oynayabileceğinizi umuyoruz.

YORUMLAR

  1. ebutalip dedi ki:

    ben steam e girdikten sonra oyunu başlat a tıklıyorum 5 saniye başlatılıyor diyor sonra kapanıyor bir sürü yöntem denedim olmadı yardım edebilecek var mı?

    1. kingless dedi ki:

      sen yapabildinmi ben 2 haftadır giremiyorum oyuna

      1. qweqwer dedi ki:

        ben de giremiyorum 2 haftadir :Dd

        1. Esad çağlar dedi ki:

          Işe yaradı mı? Ben de 2haftadır giremiyorum.

    2. umut dedi ki:

      ben 3 aydır giremiyom

  2. mert dedi ki:

    vallahi çok teşekkürler bende önbellek doğrulamadan sonra oldu aynı önbellek temizleme olayı epic games tede çalışıyo kütüphanede 3 noktaya tıklayıp direk doğrulayına basınca oldu tekrardan teşekkürler