Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Göz Çizdirme Fiyatları 2022 Listesi

Göz Çizdirme Fiyatları 2022 Listesi
A+
A-

Göz Çizdirme Fiyatları 2022

Vücudumuzdaki tüm organlarımızın önemi çok büyüktür ancak gözün yeri biraz farklı. Gözümüz yardımıyla bir şeyin varlığını algılama, sezme durumuna ‘’görmek’’ diyoruz. Bazen bu çok fonksiyona sahip en önemli organlarımızdan biri olan gözümüz, bazı sebeplerden dolayı görevini yerine getiremeyebiliyor. Gözümüz görevini aksatıyor ve uzağı yakın, dünyayı bulanık yaptığı bazı durumlar oluşabiliyor. Gözümüzde bazen hipermetrop, astigmat, miyop gibi görme problemleri oluşabiliyor. Bu görme problemlerinin lazer ışınları kullanılarak tedavi edilmesi işlemine lazer tedavisi, yani diğer bir adıyla ‘’göz çizdirme’’ deniliyor.

Göz Çizdirme Ameliyatı Nedir?

 

Göz Çizdirme Ameliyatı Nedir?

Temel anlamda baktığımızda göz çizdirme ameliyatı bir nevi lazer tedavisidir. Lazer tedavisi ise korneanın, yani gözün dış tabakasının en önünde yer alan dokunun tıraşlanmasıyla yapılan bir yöntemdir. Ancak bu konuda uzman bir doktora tedavi olmak, işin en önemli kısmını oluşturmaktadır. Lazer tedavisinin hemen hemen herkese yapılabilmesi için, bazı önemli noktalara dikkat etmeliyiz. Uzman bir doktora gitmeli, uygun ameliyathane koşullarının olduğunu kontrol etmeliyiz. Gittiğimiz hastanenin altyapısını, temizlik koşullarını kontrol etmemiz çok önemlidir. Ayrıca cihazların son teknoloji ürünü cihazlar olup olmadığını sormalı ve bunu öğrenmeliyiz. Lazer tedavisinin yani göz çizdirmenin yapılabilmesi için, son teknoloji ürünü cihazların mutlaka olması gerekir. Ancak bu son teknoloji ürünü cihazlarla gerçekleştirilen tedavi sonucunda hastalar kaliteli bir görüşe sahip olabiliyorlar. Lazer Göz Ameliyatı hakkında daha detaylı bilgiye diğer yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Göz Çizdirme Operasyonu Nasıl Yapılır?

Lazer göz çizdirme işlemi, göz problemlerini ortalama 10 dakika içinde sona erdiren ve sizi gözlük takmaktan kurtaran çok basit bir işlemdir. Ancak şuna çok dikkat etmeliyiz, bu işlemin işinin ehli olan bir doktor tarafından yapılması gerekir. Göz çizdirme işleminin nasıl yapıldığını anlatalım. Gittiğiniz uzman doktorunuz, öncelikle göz topografi haritanızı çıkartır. Göz ile ilgili gerekli testler ve ölçümler yapılır. Testlerden sonra lazer tedavisi çeşidini doktorunuz belirler.

Göz muayenesine devam edilir ve göz tansiyonu, göz numarası ve gözün gücü doktor tarafından kontrol edilir. Tedaviniz için her şey uygun ise gözünüze özel bir damla damlatılır. Göz retinanızda bir sorun çıkarsa ve ameliyat olmaya uygun değilseniz, Argon lazer tedavisi uygulanır ve göz çizdirme ameliyatı ortalama 15 –  20 gün sonrasına ertelenir.

Testlerden sonra,  gözünüzde herhangi bir sorun çıkmazsa göz retinanıza damla damlatılır ve konulan bu damla sonrasında göz bebeğiniz büyür. Sonrasında gözünüz lazer ameliyatı için hazır duruma gelir. Aparat kullanılarak, gözün kırpılmasına engel olunur. Bu işlem çok kısa sürmektedir. Aslında lazer göz çizdirme ameliyatı da desek, bu ameliyattan çok kısa bir tedavi işlemi gibidir. Lazer göz çizdirme işlemi, ortalama 10 – 15 dakika arası sürmektedir. Ameliyat işleminde herhangi bir acı ağrı ya da his duymazsınız. Ameliyatınız bittikten sonra gözünüz steril bir bez yardımı ile kapatılır.

Göz Çizdirme Fiyatları Hastaneler

 

Göz Çizdirme Fiyatları Hastaneler

Göz çizdirme tedavisinin ne olduğunu ve bu işlemin nasıl yapıldığını anlattık. Şimdi göz çizdirme tedavisinin fiyatlarına bir bakalım. Göz çizdirme tedavisi denildiği zaman akla ilk gelen 5 hastane vardır. Bu hastaneler:  Dünya Göz Hastanesi, Veni Vidi Göz Hastanesi , Batı Göz Hastanesi, Kudret Göz Hastanesi ve Göz Vakfı gibi özel göz hastaneleri bulunmaktadır. Bu hastanelerin tek branşı göz ve göz hastalıklarıdır. Ayrıca neredeyse artık tüm özel büyük hastanelerin göz bölümlerinde göz çizdirme ameliyatı yapılmaktadır. Tabi ki en mantıklısı özel göz hastanelerinde bu lazer işlemlerinin yapılmasıdır.

Dünyagöz Hastanesi Göz Çizdirme Fiyatları 2022

Dünyagöz Hastanesi göz çizdirme ameliyat yaklaşık olarak 7.500 TL tutarındadır. Smile / Relex Lazer Ameliyatı ortalama 6.500 TL, İlasik Lazer Ameliyatı 6.500 TL civarındadır. Femtosaniye Lazer Operasyonu yaklaşık olarak 8.000 TL tutarındadır.

Dünyagöz Hastanesi’nde 2021-2022 muayene ücretleri SGK’lı hastalar için 305 TL, profesör muayene ücreti ise 495 TL’dir.

Veni Vidi Göz Hastanesi Göz Çizdirme Fiyatları 2022

Veni Vidi Göz Hastanesi göz çizdirme ameliyatı ortalama olarak 4.000 TL ile 6.000 TL arasında tutmaktadır. No Touch Laser ise 4.000 TL civarındadır. iLASIK Tedavisi, Göz Kuruluğunda Lazer Tedavisi – IRPL, Excimer Laser, LASIK, TPRK, No Touch Lazer (Göz lazer ameliyatı), PresbyMAX, Argon Laser , YAG Laser, FDT (Fotodinamik Tedavi) ve SLT (Selektif Laser Trabeküloplasti) işlemleri Veni Vidi Göz Hastanesi’nde tercih edilen diğer işlemlerdir. Bu işlemlerin net fiyatı için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

Veni Vidi Göz Hastanesi 2021-2022 muayene ücretleri SGK çalışanları için 100 TL ve emekliler için 85 TL tutar. Yapılan tüm testler ücretsizdir.

Batı Göz Hastanesi Göz Çizdirme Fiyatları 2022

Batı Göz Hastanesi göz çizdirme fiyatları genellikle 8.000 ile 12.000 arasındadır. Excimer Lazer ,(No Touch Lazer – PRK – LASEK, LASIK, iLASIK, WAVEFRONT), ReLEx SMILE ve PRESBYOND Lazer de Batı Göz Hastanesi’nde yapılan diğer işlemlerdir. Hastanın durumuna göre operasyon fiyatları değişiklik gösterir.

Batı Göz Hastanesi muayene ücreti SGK’lı çalışanlar için 125 TL, profesör muayenesi 200 TL, emekli 110 TL, emekliler için profesör muayenesi ise 180 TL’dir.

Kudret Göz Hastanesi Göz Çizdirme Fiyatları 2022

Araştırmalarııza göre, Kudret Göz Hastanesi göz çizdirme fiyatları 5.500 TL civarında değişmektedir.

2022 yılında Kudret Göz Hastanesi muayene ücretleri SGK’lı çalışanlar için 110 TL, emekliler için ise 95 TL’dir.

Göz Vakfı Göz Çizdirme Fiyatları 2022

Göz Vakfı diğer göz hastanelerine göre daha uygun ücretlere sahiptir. 2022 yılı göz çizdirme fiyatları Göz Vakfı’nda ortalama olarak 3.500 TL ile 5.000 TL arasındadır.

Göz Vakfı için muayene ücreti ise 100 TL’dir.

Göz Çizdirme Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösterir?

Herkesin bildiği gibi göz çizdirme fiyatları pek çok değişkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu değişkenlerin arasında operasyonu yaptıracağınız tıbbi kuruluş, tercih ettiğiniz doktorun yetkinliği ve alandaki ünü etkilidir. Gözlerdeki tıbbi rahatsızlık, rahatsızlığın türü ve ne kadar ileri seviyede olduğu, göz topolojisi de göz çizdirme ameliyatı fiyatlarını değiştirir. Bunlarla birlikte hastanın yaşı ve genel sağlık durumu da fiyatlar üzerinde fark yaratabilir.

Göz Çizdirme Ameliyatından Sonra Göz Kusuru Yeniden Tekrarlar Mı?

Göz çizdirme ameliyatı çoğu hasta için kalıcı sonuçlar sağlar. Fakat az da olsa hastaların bir kısmında yeniden miyop, hipermetrop, astigmat ya da bazı diğer rahatsızlıklar tekrar eder. Bu elbette hastaya, ameliyatın sonuçlarına, göz kusurunun sebepleri ve ciddiyetine bağlı olarak değişir. Özellikle genç hastalar çok uzun süre boyunca göz çizdirme ameliyatının sonuçlarından faydalanabilirler. 50 yaş üzeri hastalarda göz kusurlarının tekrarlama olasılığı daha yüksektir. Göz kusurunun tekrarlaması kesin olarak öngörülmese de yüksek ihtimalle kalıcılığını korur.

Göz Çizdirme Ameliyatı Riskleri

 

Göz Çizdirme Ameliyatı Riskleri

Her operasyonda olduğu gibi göz çizdirme ameliyatı da bazı risklere sahiptir. Bu riskler arasında şunlar yer alır:

  • Göz kuruluğu: Ameliyattan sonraki ilk altı ay boyunca gözleriniz alışık olmadığınız şekilde kuru olabilir. Dolayısıyla göz doktorunuz bu sorunu çözümlemek için göz damlası kullanmanızı sağlayacaktır.
  • Göz kamaşması ya da parlak görme: Genellikle birkaç günden birkaç haftaya kadar gözde kamaşma hissi ile parlak görme problemleri gözlemlenebilir.

Nadiren de olsa ciddi cerrahi komplikasyonlar oluşabilir. Daha net bilgi için doktorunuza danışınız.

 

YORUMLAR

  1. Ayşenur dedi ki:

    Burada belirlilen fiyat tek göz için mi geçerli iki göz için mi

    1. saro dedi ki:

      1 tane için diğeri hemen düzeliyor

      1. Ayşenur dedi ki:

        Nası yani

  2. Ali yildirim dedi ki:

    Sizden randevu almak istiyorum.

  3. Dinçer baltacı dedi ki:

    0.50 sağ sol gözlerim gözlük kullanıyorum ve gözlüksüz çok ağrıyor gözlerim çizdirmek istiyorum gözlük kullanmayı istemiyorum ne kadar fiyata yapılıyor 2’si

    1. Ugur dedi ki:

      Gpzum yakını görmüyor uç numara gözlük kullanıyom amalıyat fiyatı ne kadat

  4. Rana dedi ki:

    Sol gözüm -11,5 sağ gözüm -10,5 buna bir çare arıyorum. Gözlüksüz hiç göremiyorum. Doğum yapmak yasak, ancak sezeryan ile oluyor . Tamam çözüm var ama, PARAM YOK

    1. Ufuk dedi ki:

      Paranız yoksa devlet hastanesinde katarakt ameliyatı ile mercek değişimi yapılabilir

  5. sercan dedi ki:

    fıyatların alakası yok.Batıgöz 12 bin tl dedi 2 göz için…

    1. Hatice dedi ki:

      En kalitelisi hangisi acaba. Fiyat performans doğru orantılı mı ?