Dolar 32,4238
Euro 34,4423
Altın 2.488,20
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Dünyanın En İyi Arabaları Seçildi!

Dünyanın En İyi Arabaları Seçildi!
A+
A-

Dünyanın En İyi Arabaları Listesi

Araçlar hem bir ihtiyaç hem de koleksiyon unsuru olarak görülebilmektedir. Kadın ve erkek çok sayıda insan çoğu zaman ulaşım ihtiyaçlarını gidermek bazen de koleksiyon oluşturmak adına farklı modellerde ve fiyat aralıklarında araçlara yönelebilmektedir. Bu ihtiyaçları ve istekleri karşılayacak gerek yerli gerekse ithal çok sayıda araç türü ve modelinin varlığından söz edebiliriz. Araç tercih edilme nedeni ne olursa olsun ihtiyaca ve isteğe uygun araç temini sağlamak mümkün olabilmektedir. Hatta bütçelere uygun seçimlerde bulunmakta da olası olabilmektedir. Bizler bugün listemizi hazırlarken Dünyada yılın otomobil ödüllerine layık gösterilen otomobilleri baz aldık. Gelelim dünyanın en iyi arabaları ve modellerinin neler olduğuna.

Jaguar I-Pace: En İyi Otomobil

Jaguar I-Pace: En İyi Otomobil

Jaguar I-Pace, tamamen elektrikli ilk SUV modeli olarak biliniyor. Elektrikli otomobiller şu an için ülkemizde ne kadar yaygın olmasa da gelecek vadeden bir teknoloji. Jaguar I-Pace, Dünya otomobil ödüllerinde tam 3 farklı kategoride aday gösterilerek bir ilke imza atıyor. Aynı zamanda I-Pace tam 3 alanda en iyi ödülüne layık görülüyor. Jaguar I-Pace, en iyi çevreci otomobil ödülü, en iyi tasarıma sahip otomobil ödülü ve yılın en iyi otomobili ödülünü topluyor. En iyi çevreci otomobil ödülünü almasının büyük etkenlerinden birisi de doğal olarak elektrikli olmasından kaynaklanmakta. Aynı zamanda hem iç hem de dış tasarımıyla göz kamaştıran bir model. Dünyanın en iyi arabaları arasında kuşkusuz ilk sırayı Jaguar I-Pace hak ederek almakta.

Audi A7: Yılın Lüks Otomobili

Audi A7: Yılın En İyi Lüks Otomobili

Yeni A7 Sportback sportif bir zarafetin simgesi ve yeni bir tarzın elçisi olarak karşımıza çıkıyor. Hareketsizken dahi etkileyici olan eşsiz bir görünüme sahip olan Audi A7, bizleri hiç şaşırtmayarak yılın en iyi lüks otomobili ödülünü kucaklıyor. Audi A7, son derece akıcı bir tasarıma sahip olan ve iç mekanında da çok fazla lüks öğe barındıran bir otomobil, tüm bunlara ek olarak etkileyici bir performans sunmasıyla da büyük takdir kazanan bir otomobil oluyor.

McLaren 720S: Yılın En İyi Performans Otomobili

McLaren 720S: Yılın En İyi Performans Otomobili

Yılın en iyi performans ödülünü Mclaren 720S’in alması pek de şaşırtıcı olmadı. Hali hazırda piyasaya ilk sürüldüğü günden beri gündem yaratan bir araç ve drag yarışlarında çok belirleyici rol oynayan bir otomobil olmakta. 0 ile 96 km/s hızlanmasını 2,8 saniyede tamamlayabilen araç olan McLaren 720S, yılın en iyi performans ödülünü alması yerinde bir karar olmuş diyebiliriz.

Suzuki Jimny: Yılın En İyi Şehir Otomobili

Suzuki Jimny: Yılın En İyi Şehir Otomobili

Suzuki Jimny aslında ufak bir arazi aracı olarak da karşımıza çıkıyor. Japonya’da ilk üretildiğinde fabrika taleplere yetişmekte zorlanmıştı. Ufak boyutlarından ötürü şehir kullanımına çok uygun olan Jimny, en iyi şehir otomobili ödülünü hak ettiğini gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

Araç Alımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araç almak için önümüzde oldukça fazla seçenek bulunmaktadır. Bu seçimleri yapmaya başlamadan önce aracımızı ne amaçla istediğimizi belirlememiz gerekmektedir. Araç alımında nelere dikkat edilmelidir? Bu aracı alma nedenimiz bir ulaşım ihtiyacı mı yoksa model değiştirme gibi ihtiyaç dışı bir istek mi? Araç satın alma isteğimizi belirledikten sonra isteklerimize uygun araçların arasından seçimler yapabilir, bütçe gibi diğer unsurları da dikkate alarak seçimlerimizi sağlıklı bir şekilde oluşturabiliriz. Araçların tercihlerinde en yeni araçlar üzerinden tercihte bulunmamız mümkündür. Ancak fiyat aralığı uygun, aynı zamanda yeni model bir araç ihtiyacı içerisindeysek o zaman da ikinci el araçlara yönelim sağlayabiliriz. Her iki alternatif üzerinden de çok sayıda seçeneğe ulaşabilmemiz, istediğimiz araç modeline sahip olabilmemiz mümkün olabilmektedir. Bu konuda piyasa ağının oldukça geniş olduğu bir gerçektir.

Araç Seçimine Dair Bilinmesi Gerekenler

Araç seçimi oldukça hassas düşünmeyi, ince eleyip sık dokumayı gerektiren bir seçim olma özelliğine sahiptir. Nitekim en uygun değerli araç için bile belirli oranın üstünde ödeme yapılacağı herkesçe bilinmektedir. Peki, araç seçimine dair bilinmesi gerekenler neler olmaktadır? Öncelikle şunu netleştirmek gerekir. Neden araç alıyoruz? Bir ihtiyaç için mi, koleksiyonumuza yeni bir parça mı arıyoruz? Bu soruların cevapları bizleri araç modellerine ve tarzlarına götürecektir. İhtiyaç vb. nedenlerle aranan araç modelleri klasik standartlarda ve belirli fiyat aralıkları olan modeller olmaktadır. Ancak koleksiyona bir parça aramak için araç arayışı içinde olanların tercihi genellikle antika arabalar olmaktadır.

Peki, ulaşım ihtiyacımız için istediğimiz bir araçta ne aramalıyız? Bu tarz araçları almak istediğimizde nelere dikkat etmeliyiz. Öncelikle şu bilinmelidir. “ Bu aracı neden, kaç kişi kullanacağız? Sadece size ait bir araç mı olacak, yoksa ailenizle kullanacağınız bir araç mı?” bu soruların cevapları ile çok sayıda modeller arasından ciddi elemeler yapmış olacağız. Sonrasında bütçe ve zevkler karşımıza etken olarak çıkacaktır. Hangi fiyat aralığında araç arıyoruz? Sıfır kilometre bir araç mı, ikinci el bir araç mı istiyoruz? Hangi renk ve model bize hitap ediyor? Tüm bu soruların cevapları ile aha rahat ve sağlıklı bir araç seçimini yapabilecek, uzun ömürlü bir kullanım sağlayabileceksiniz. Ayrıca teknik değerlerini dikkate almak gerektiği de unutulmamalıdır.

Antika Araç Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Antika Araç Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Antika araçlara ilgi duyan ve antika araç koleksiyonu oluşturan pek çok insan bulunmaktadır. Klasik ulaşım aracı seçerken birtakım noktalara nasıl dikkat ediliyorsa, antika araç seçiminde bulunulurken de birtakım noktalara ve detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Nitekim satış hususu da klasik araç satışlarından farklı şekilde gerçekleşmektedir. Peki, antika araç seçiminde nelere dikkat edilmeli? Bu tarz seçimlerde öncelikle aranılan ve istenilen araç modelinin ne olduğunu iyi belirlemek gerekmektedir. Akabinde de aracın piyasa değerinin tespit edilmesi gerekmektedir. Olduğundan daha yüksek bir fiyat ödememek için bu detayın önemli olduğunu vurgulamak isteriz.

Araç alımında satıcı ile iletişim halinde olmak önemlidir. En önemlisi de aracı uzaktan, sanal ortamdan görerek değil, bizzat yakından inceleyerek almak gerekmektedir. Nitekim satın alınacak araç fiyat değeri oldukça yüksek nitelikte bir araç olma özelliğine sahip olmaktadır. Son olarak teknik özellikleri incelenmeli, teknik unsurları hakkında bilgi alınmalı ve test sürüşüne çıkılmalıdır. Bu detayları dikkate alarak koleksiyonunuza değerli bir antika araç katmış olacaksınız. Bu seçim yapmış olduğunuz en sağlıklı araç seçimi olacaktır.

Tüm bu detaylar farklı model ve ihtiyaçlara ilişkin bilgileri içermektedir. Yukarıda da detayları ile değindiğimiz gibi ihtiyaçlara, bütçelere ve isteklere hitap edecek farklı çok sayıda araca erişim mümkün olabilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.