Dolar 32,3312
Euro 35,1633
Altın 2.241,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Doğum Kontrol Hapı En İyisi

Doğum Kontrol Hapı En İyisi
A+
A-

Doğum Kontrol Hapı En İyisi Hangisi?

İnsanlar istenmeyen gebeliklerden korunmak ve bu şekilde cinsel ilişkiye girmek istemektedirler. Dolayısıyla ilk etapta doğum kontrol hapı tercih edilmekte ve gebelik bu şekilde engellenmektedir. Yalnız burada kullanılacak doğum kontrol hapının niteliği sorgulanmakta ve Doğum Kontrol Hapı En İyisi aramaları yapılmaktadır.

Bilindiği üzere doğum kontrol hapı bir hormondur. Bu hormon gebe kalmayı engellemekte ve bir süre kişinin hamile kalmasının önüne geçmektedir. Dolayısıyla düzenli olarak kullanılmalı ve mutlaka doktor gözetiminde tercih edilmelidir. Yani kafaya göre doğum kontrol hapı kullanımı hem hastanın genel sağlığını bozabilmekte hem de istenmeyen olayların yaşanmasına yol açabilmektedir.

Türkiye’de condom, ertesi gün hapı ve bununla birlikte doğum kontrol hapı en çok tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinin arasındadır. Tabii ki istenmeyen gebelikleri engellemenin en basit ve risksiz yolu doğum kontrol hapı olarak ifade edilmektedir. Bu aşamada kişiler bazı sorular sormakta ve Doğum Kontrol Hapı En İyisi hangisi demektedirler. Aslında konuya ilişkin net bir yanıt vermek mümkün değildir. Çünkü hepsi aynı hormonu içerdiği için sonuçlar benzer olacak ve istenmeyen gebeliğin önüne geçilecektir.

Doğum kontrol hapı yalnız gebelik engellemek için değil, adet düzenlemek için de kullanılmaktadır. Yani adet problemi yaşayan ve adet görmekte sıkıntı yaşayan kişiler doktor gözetiminde doğum kontrol hapı kullanabilmektedirler. Bu bağlamda en iyi ilacın doktor tarafından verileceğini ve tavsiye edileceğini söylemek mümkündür.

Doğum Kontrol Hapı Nereden Alınır?

Doğum kontrol hapı bilindiği üzere sadece eczanelerde satılmaktadır. Yani bu isimle başka bir yerden ilaç almak mümkün değildir. Ancak bazı dolandırıcılar internet üzerinden bu hapın satışını yaptıklarını iddia ederek kadın sağlığıyla oynamakta ve hastaların maddi açıdan kayıp yaşamalarına sebep olmaktadırlar.

Aslında doğum kontrol hapı doktor tarafından yazılmalıdır. Kişilerin ilk etapta kadın doğum uzmanlarına başvurmaları, şikayetlerini ya da taleplerini anlatmaları gerekmektedir. Eğer doktor istenmeyen gebelikler için doğum kontrol hapı önerirse verilen kullanma talimatına uygun olarak haplar her gün tüketilmelidir.

Kadın doğum doktorları sadece gebelik engellemek için değil, adet düzenlemek için de bu ilacı yazabilmektedirler. Tabii ki ilaç doktorun önerdiği şekilde her gün alınmalı ve hiçbir şekilde aksatılmamalıdır. doğum kontrol hapı bir hormon olduğu için düzenli alınmadığı takdirde işe yaramayacak ve istenmeyen gebeliklerden korumayacaktır.

Doğum Kontrol Hapı Nasıl Kullanılır?

Doğum kontrol hapı edinilen bilgilere göre her gün alınmak mecburiyetindedir. Tabii ki gün atlamamak ve aynı saatlerde kullanmak tedavi için büyük önem taşımaktadır. Eğer düzenli bir şekilde alınmazsa hem istenmeyen gebelikler meydana gelebilmekte hem de adet düzensizlikleri ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple kutu bitene kadar düzenli almak ve kutu bitmeden yeni ürünü temin etmek doğru olacaktır.

Türkiye’de kadınların büyük bir bölümü prezervatif dışında doğum kontrol hapı ile korunmaktadırlar. Bilindiği üzere bu haplar düzenli olarak alınmak mecburiyetinde olup, hormon ihtiva etmektedirler. Haliyle kadın doğum doktorunun önerileri mutlaka dikkate alınmalı, kullanım önerilerine uygun bir şekilde haplar tüketilmelidir.

Eczaneden kafaya göre doğum kontrol hapı almak ve kullanmak hiç de sağlıklı değildir. Hatta Doğum Kontrol Hapı En İyisi aranırken doktor ile görüşmek ve en iyisi hakkında karar kılmak daha isabetli olacaktır.

doğum kontrol hapı hangi amaçla kullanılır

Doğum Kontrol Hapı Hangi Amaçla Kullanılır?

Doğum kontrol hapı iki farklı amaçla kullanılmaktadır. Birincil amaç, istenmeyen gebeliklerin önüne geçmektir. Kadınlar, cinsel ilişki sonrasında hamile kalmamak ve gebelikten sakınmak için bu yolu tercih edebilmektedirler.

Doğum kontrol hapı kullanılmasının diğer bir amacı da adet düzensizliğini gidermektir. Özellikle bazı kadınlar aylarca regl olamamakta ve bu durumdan dolayı bazı sağlık sorunları yaşamaktadırlar. Ancak doğum kontrol hapı ile kısa sürede adet olmak ve düzenli regl görmek mümkündür.

Piyasada çok faklı şekilde doğum kontrol hapı satılmaktadır. Ancak kişiler de Doğum Kontrol Hapı En İyisi aramakta ve kendilerine en uygun olan ürünü satın almak istemektedirler. Aslında birçok ürünün etken maddesi aynı olduğu için aralarında fark bulunmamaktadır. Tabii ki Doğum Kontrol Hapı En İyisi, doktor gözetiminde kullanılandır.

Doğum Kontrol Hapı Çeşitleri

Doğum kontrol hapı en iyisi sorusuna yanıt vermek için ufak bir araştırmadan sonra, sizler için birkaç çeşidinden kısaca bahsedelim. İçeriklerine ve farklılıklarına bakarak sizler de kendinize en uygun olan ilacın hangisi olduğuna karar verip doktorunuzla görüştükten sonra ilacı alabilirsiniz.

  • Yazz doğum kontrol hapı: 24+4 yani 28 tabletlik bir çeşit olan Yazz’ın son 4 hapı etkin maddeler olan hormonları içermiyor. Kullanımına ara verip kafa karışıklığı yaratılmaması adına böyle şekillendirilen Yazz’ın en hafif yan etkilere sahip olduğu söyleniyor. Yazz’ın fiyatı şu an 40 TL civarında.

yasmin doğum kontrol hapı

  • Yasmin doğum kontrol hapı: Doğum kontrolünün dışında sivilce, sebore ve ödem gibi sorunlar için de kullanılan Yasmin, en çok tercih edilen haplardan. 21 günlük tablet şeklinde satılan Yasmin’in Drospirenon ve Etinil estradiol maddelerine alerjileri olan kadınlar tarafından kullanılmaması gerekiyor. Yasmin doğum kontrol hapı fiyatı şu an 37 TL civarında.
  • Ginera doğum kontrol hapı: Etkin maddesi Gestoden ve Etinilestradiol olan Ginera, çok tercih edilen haplardan biri. Şu anki fiyatı 23 TL civarında.
  • Diane 35 doğum kontrol hapı: Bu hap, gebeliği önlemenin dışında akne ve kıllanma tedavisi için de kullanılıyor. Şu anki fiyatı 13 TL civarında.
  • Reginon doğum kontrol hapı: Uygun fiyat doğum kontrol haplarından biri daha olan ve aynı zamanda aile hekimleri tarafından ücretsiz temin edilebilen markalardan biri de Reginon. Etkin maddeleri Gestoden ve Etinilestradiol. Bu maddelere alerjiniz varsa ilacı kullanmamanızı öneririz. Reginon’un piyasa fiyatı ise 7 TL civarında.

 

  • Microgynon doğum kontrol hapı: 21 tabletlik bu hap, piyasadaki en uygun fiyatlı markalardan biri. Ayrıca bazı aile hekimleri tarafından ücretsiz olarak da temin edilebiliyor. İlacın etken maddesi olan Etinil estradiol ve levonorjestrele alerjin varsa, bu hapı kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Microgynon doğum kontrol hapının fiyatı şu an 3 TL civarında.

Doğum Kontrol Hapı Fiyatları

Gerek dünyada gerekse de Türkiye’de doğum kontrol hapı üreten birçok ilaç şirketi bulunmaktadır. Tabii ki bu şirketlerin farklı markalar altında ürettikleri ilaçlar, istenmeyen gebeliklerin önüne geçmede etkilidir. Ancak kadınlar doğum kontrol hapı alırken fiyatlara da dikkat etmekte ve en uygun ürünü satın almak istemektedirler.

Doğum kontrol hapı fiyatları markadan markaya farklılık arz etmektedir. Ancak piyasada en ucuz doğum kontrol hapının ortalama 6-7 TL, en pahalısının 30-35 TL bandında olduğunu söylemek mümkündür. Tabii ki burada önemli olan doktorun hangi doğum kontrol hapını tavsiye ettiği ve hangisinin kullanılmasına izin verdiğidir.

Bilindiği üzere doğum kontrol hapları periyod halinde kullanılır. Yani haftalık, iki haftalık ya da üç haftalık ürünler bulunmaktadır. Bu ilaçlar kullanım talimatnamesine uygun bir şekilde tüketildiği zaman istenmeyen gebeliklerin önüne geçmekte, adet düzenlemekte ve kistlerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Kadınlar için en önemli husus, doğum kontrol haplarında fiyata değil etkiye ve doktor önerisine dikkat etmektir. Böylelikle hem daha iyi sonuç alınacak hem de sağlık sorunları ortaya çıkmayacaktır.

doğum kontrol hapı güvenli mi

Doğum Kontrol Hapı Güvenli Mi?

Doğum kontrol haplarının büyük bir bölümü östrojen ile progesteron hormonu ihtiva etmektedir. Dolayısıyla bu ürünleri kullananlar dışarıdan hormon takviyesi aldıklarını unutmamalıdırlar. Ayrıca hormonlar mutlaka doktor gözetiminde kontrol edilmeli ve kafaya göre ilaç kullanımından kaçınılmalıdır. Böylelikle güvenli bir şekilde doğum kontrol hapından yararlanmak ve gebelikleri engellemek mümkündür.

Hiç kimseye sormadan doğum kontrol hapı almak ve kullanmak sağlıklı değildir. Yalnızca libido düşüşüne değil, ödem oluşumuna, bazı sağlık sıkıntılarına ve gebe kalmada uzun vadece problemlere sebep olabilmektedir. Dolayısıyla doğum kontrol hapı güvenli olsa da izinsiz kullanılmamalıdır.

Doğum kontrol hapı sebebiyle sağlık sorunu yaşamamak için kadın doğum doktorlarıyla görüşmek ve karar vermek daha isabetli olacaktır.

Doğum Kontrol Hapı İstenmeyen Gebelikten Korur Mu?

Doğum kontrol haplarının en büyük özelliği, gebeliğin oluşmasına engel olmasıdır. Yani bebek sahibi olmak istemeyen ve bir süre hamile kalmaktan korunmaya çalışan kadınlar, ilk etapta doğum kontrol hapı kullanmaktadırlar. Tabii ki bu hapları hiç kullanmayan kişiler, Doğum Kontrol Hapı En İyisi gebelikten korur mu diye sormaktadırlar.

Aslında doğum kontrol haplarının istenmeyen gebelikleri engellemesi için düzenli kullanılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra kullanım talimatları mutlaka yerine getirilmeli ve en ufak bir fire bile verilmemelidir. Bu sayede istenmeye gebeliğin önüne geçmek mümkün olacaktır.

Sonuç olarak doğum kontrol hapı istenmeyen gebeliklerden neredeyse yüzde 99 oranında koruma sağlamaktadır. İlacı bıraktıktan bir süre sonra gebeliğin oluşabileceğini unutmadan hatırlatmak gerekmektedir.

YORUMLAR

  1. Gamze dedi ki:

    Yanlış bilgi en ucuz 7 ve 3 TL olan hap 25 TL eczanelerde . Pandemiden dolayı sağlık ocağı hap vermiyor 1 yıldır . Eczane de bu durumu fırsata çevirdi

    1. Müzeyyen dedi ki:

      Aynen hatta şuanda eczaneden 53tl ye almak zorunda kaldım 3-4 ay içerisinde bu kaçıncı fiyat değişikliği sağlığımıza yapılan suistimal

      1. Seda gırgın dedi ki:

        53 mü ben 2 gün önce sordum 61 en ucuzu dedi 60a aylık iğne aldım aynı para diye