Dolar 32,3778
Euro 34,7209
Altın 2.427,46
BİST 9.985,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

En İyi Prezervatif Markası Hangisi?

En İyi Prezervatif Markası Hangisi?
A+
A-

En İyi Prezervatif Hangisi?

Prezervatif sayesinde istenmeyen gebeliklerden korunma şansına erişebilirsiniz. Bu noktada, en iyi prezervatif ile bu durumu kendiniz de test etmelisiniz. Piyasada çok sayıda prezervatif markası bulunmaktadır. Ancak, her prezervatif markasının iyi olduğunu söyleyemeyiz. Yumuşak lateksten üretilen prezervatifler; dikkatli kullanılmak zorundadır. Bilhassa yırtılmaması adına dikkatli takılması gerekir. Ayrıca, prezervatif, penis sertleştiği zaman takılmalıdır. Boşalmanın ardından spermin kadın vajinasına akması ile gebelikten korunma başarısız olacaktır. Bu yüzden, penisin tamamen yumuşamadan çıkartılması şarttır. Lateks prezervatifler; ISO 4074 standardına uygun olarak düzenlenmektedir.

Prezervatifler arasında dikkat çekenlerden birisi de meyve aromalı prezervatiflerdir. Çok daha ince ve şık olduklarını söyleyebiliriz. Cinsel ilişkiye eğlence katacak türden farklı aromalarının olduğundan bahsetmeliyiz. Bilhassa kadınların tercihi aromalı prezervatifler olmaktadır. Aromanın hoş kokusu; penisten gelen kokuyu bastırmaktadır. Bu sayede, kadınlar, cinsel ilişkiye çok daha iyi odaklanırlar. Çilek aromalı prezervatiflerin daha çok tercih edildiğini söylemeliyiz. Cinsel ilişkiyi daha keyifli ve tatlı hale getirmek adına bu tür prezervatiflerin seçimi doğru olacaktır.

Tüm bunların yanı sıra, kadınlar için görünmez bir prezervatif türü bulunmaktadır. Nano gümüş köpük içeren bu prezervatif türünün gebelikten korunma noktasında önemli faydasının olduğunu söylemek gerekir. İnce olmasından mütevellit görünmez adıyla tanınmaktadır. Bu prezervatifi takanların üzerlerinde hissetmeleri mümkün olmayacaktır. Gebelikten korunma başta olmak üzere kayganlaştırma ve birtakım anti bakteriyel özellikler taşımaktadır.

Prezervatif Seçiminde Neler Dikkat Edilmelidir?

Prezervatif Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

En iyi prezervatif seçiminde dikkat edilmesi gereken farklı hususlar bulunmaktadır. Hangi prezervatif türünü seçerseniz seçin, her şeyden önce, prezervatifin sizin ölçülerinize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Büyük prezervatif takmanın birtakım sıkıntıları bulunmaktadır. Çünkü, bu tür prezervatifler yüzünden meninin dışarı akması söz konusu olacaktır. Bu durum hem gebelik riskini arttırır hem de bazı bulaşıcı hastalıkların oluşmasına sebebiyet verir. Bunun yanı sıra, büyük prezervatifler yüzünden cinsel ilişkiden alınan hazzın daha az olacağını ifade edebiliriz. Bu yüzden, erkekler için normalden büyük prezervatif takmanın ciddi bir hayal kırıklığı olacağı aşikardır.

Küçük prezervatif takmak ise yine farklı sorunlara sebep olmaktadır. Dolaşım sistemi problemleri başta olmak üzere genital doku ve sinir hipoksisi, peyroni hastalıkları olmak üzere farklı türden sorunlar ortaya çıkacaktır. Tüm bu sebeplerden dolayı, herkesin kendi beden ölçülerine uygun bir prezervatif takması en doğru seçenek olarak dikkat çekmektedir. Bilhassa prezervatif konusunda uzman markaların ürünleri tercih edilmelidir. Bazı markalar, prezervatiflerin performansını arttırmak adına lateksini profesyonel vulkanizasyon aşamasından geçirmektedir. Prezervatif seçiminde kalite güvencesinin yanı sıra kullanıcıların sağlığı da son derece önemlidir. Vulkanize edilen lateks; laboratuvar testlerinden geçmelidir. Prezervatifte her zaman daha yüksek kaliteyi hedefleme noktasında üretim sırasında her türlü malzemenin sıcaklığı üzerinde çok sıkı izleme ve yerinde kontrol uygulamaları gerçekleştirilmelidir.

Prezervatif Seçimi Konusunda Tavsiyeler

Aslında prezervatif, neredeyse 400 yılı aşkın süredir cinsel ilişkilerde kullanılmaktadır. Cinsel yolla hastalık bulaşmaması ve istenmeyen gebelik meydana gelmemesi noktasında prezervatiflerin önemi son derece fazladır. Fakat, ilerleyen zaman ile prezervatiflerin bu özelliklerinin dışına çıkan daha farklı amaçlar doğrultusunda kullanıldığını söyleyebiliriz. Günümüzdeki prezervatif çeşitleri; cinsel ilişkiden alınan hazzı arttırma amacıyla kullanılmaktadır. Cinsel ilişkiye yön vermesi amacıyla kullanılan prezervatiflerin dört farklı çeşidi bulunmaktadır. Birçok kişinin aklında bu prezervatif türlerinin hangisinin daha iyi olduğuna dair sorular vardır.

  • Klasik Prezervatif: Geçmişten bu yana kullanılan en eski prezervatif türü olarak bilinmektedir. Cinsel ilişki sırasında ortaya çıkması muhtemel hastalıkların önüne geçmek ve ilişkinin sonrasında gebe kalmamak adına bu prezervatif türü kullanılmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok satılan prezervatif türü olduğunu söyleyebiliriz. Satış rakamları bir hayli yüksek olsa da klasik prezervatifler arasında tercih yaparken kaliteli bir markanın ürünün satın almak şarttır.
  • İnceltilmiş Prezervatif: Farklı bir prezervatif türü olarak beğeni toplamaktadır. Kalınlığı oldukça inceltilmiştir. Bunun yanı sıra, esnek yapısıyla dikkat çekmektedir. Cinsel ilişkiden duyulacak olan hazzın tepe noktasına çıkarılması adına kullanıldığını söylemek gerekir. Ancak, erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin bu ürünü kullanması asla tavsiye edilmez. Bunun yanı sıra, çok ince olmasından dolayı cinsel ilişki sırasında vajinada patlayan bir prezervatif türü olduğunu ifade etmeliyiz. Bu yüzden, bu prezervatifin kullanıldığı cinsel ilişki sırasında çok hızlı hareketler yapmamak gerekir.
  • Tırtıklı Prezervatif: Klasik prezervatif ile aynı kalınlıkta olması ciddi bir avantaj olarak öne çıkmaktadır. Ancak, tırtıklı bir yapısı bulunmaktadır. Bilhassa, kadınların cinsel ilişkiden daha çok zevk alması adına tasarlandığını söylemek gerekir. Ancak, erkekler için aynı etkiye sahip değildir. Hatta, erkeklerin cinsel ilişki sırasında yaşamış olduğu hazzın daha da düşmesine sebep olmaktadır. Cinsel ilişkide ereksiyon sorunu yaşayan kadınların mutlaka kullanması gereken bir prezervatif türü olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç olarak, yukarıdaki prezervatif çeşitleri arasından size en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

En İyi Prezervatif Markası Tavsiyesi

En İyi Prezervatif Markası Tavsiyesi

Prezervatif markaları arasında seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Her şeyden önce, ürünün kaliteli olmasına çok önem vermelisiniz. Aksi takdirde, cinsel ilişkinin ertesinde hiç hoş olmayan bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, prezervatifin ne kadar haz sağladığı da önemlidir. Örneğin, piyasada lateks olmayan bazı prezervatifler vardır. Durex Gerçek Dokunuş ve Okey Tenn; bu prezervatiflerden bazılarıdır. Birçok kişinin tercihi olan bu ürünler ile istediğiniz hazzı sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Prezervatif markalarının bazıları son derece meşhurdur. Bilhassa tırtıklı prezervatif ürünlerinin beğenildiğini söylemeliyiz. Durex Mutlu Et ve Tahrik Et; tırtıklarla ve kabartmalarla donatılmış ürünlerdir. Okey Zirve, Ritim ve Karşılıklı Haz; yine öne çıkan kondom markaları arasında bulunmaktadır. Tırtık ve kayganlaştırıcı gibi etkenler dikkate alındığında prezervatiflerin son derece farklı özelliklerle satışa sunulduğunu söylemeliyiz. Ancak, prezervatif konusunda genel olarak kaliteden şaşmamak gerekir. Bu yüzden, Okey ve Durex markalarının ürünlerine güvenebilirsiniz. Güvenilir, kaliteli ve çeşitli olan bu ürünler ile cinsel ilişkiden almış olduğunuz hazzı arttırabilirsiniz.

Prezervatifin Yapıldığı Malzeme Önemli Midir?

Prezervatif; farklı şekillerde ve boyutlarda olmasının yanı sıra farklı malzemeler içermesinden dolayı da beğeni toplayan bir üründür. Bu sayede, herkesin isteklerine hitap etmektedir.

  • Lateks Prezervatif: Çok esnek ve ince olmasının yanı sıra bakteri ve virüslere karşı da etkili bir koruma sağlamaktadır. Isıyı aktarmaması bir eksi puan olarak düşünülebilir.
  • Poliüretan Prezervatif: Lateks prezervatiflere kıyasla daha ince olması ve ısı iletimi noktasında daha iyi olması bu ürünlerin dikkat çeken özellikleri arasında bulunmaktadır. Fakat, esnek olmasından mütevellit kısa sürede yırtılması söz konusu olabilir.
  • Poliizopren Prezervatif: Poliüretan prezervatiflere kıyasla daha kalındır. Fakat, yumuşak ve doğal olmasıyla dikkat çekmektedir.
  • Koyun Derisi Prezervatif: Zannedilenin aksine koyun derisi içermez. Isı transferinde son derece iyidir.

Sonuç olarak, yukarıdaki tüm kriterleri dikkate alarak prezervatif seçimini yapabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.