Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Olur Mu?

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Olur Mu?
A+
A-

Göğüs kıllarından saç ekimi olur mu yanıtı günümüzde modern tıp teknikleri sayesinde evet olarak cevaplanabilir. Saç ekimi uygulamaları uygun bir donör bölgenin teşhis edilebilmesi ile mümkün olur. Bu doğrultuda hastaların baş bölgeleri donör bölge olmak için yeterli koşulları taşımıyorsa, farklı bölgeler inceleme altına alınır. Doktorların onay vermesi ile donör olmaya aday olacak bölgelerde gerekli incelemelerin yapılmasının ardından bu bölgelerden greft toplama işleminin gerçekleştirilmesi mümkün olur.

Göğüs kıllarından saç ekimi olur mu sorusuna daha net bir şekilde yanıt alabilmek için saç ekimi merkezleri ile iletişime geçebilirsiniz. Gireceğiniz kısa bir muayenenin ardından doktorunuz sizinle ilgili gözlemleri hakkında açıklama yapacaktır. Böylece göğüs bölgenizin saç ekimi için uygun niteliklere sahip olup olmadığını anlamanız mümkün olur.

Saç Ekimi Vücut Kıllarından Yapılır Mı?

Göğüs kıllarından saç ekimi olur mu sorusuna modern teknikler cevap olur. Günümüzde artık saç e kimi uygulamaları en modern tıp ekipmanları ile gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda kafa derisinde saç dökülmesi sorunu yaşayan hastalar için vücutlarının diğer bölgeleri alternatif olabilir. Özellikle baş bölgesinde mevcut olan saç dökülmesi genele yayılmış ise bu durumda saç ekim uzmanları bu bölgedeki greftlerin güçsüz olabileceğine kanaat getirir. Sonuç olarak hastanın vücudunda yer alan diğer bölgeleri donör bölge olarak kullanmayı tercih eder. Bu doğrultuda göğüs bölgesinde bulunan kıllar incelenir ve uygun bulunduğu taktirde saç ekimi uygulamaları için kullanılabilir.

Göğüsten Greft Alınır Mı?

Saç ekimi uzmanlarının donör olarak tercih edecekleri bölge genelde yoğun olarak kılların bulunduğu bölgedir. Göğüs bölgenizde eğer kıl miktarı yoğunsa ve bu kıllar yeterli güce sahipse bu durumda donör bölge olarak göğüs bölgeniz tercih edilir. Göğüs bölgenizde yer alan kıl kökleri zayıfsa ve yeterli yoğunluğa sahip değilse, donör bölge arayışı vücudunuzun diğer bölgeleri üzerinden devam eder. Göğüs bölgesinden alınacak kıl kökleri ile saç ekimi şu aşamalar ile gerçekleşir;

  • Göğüs bölgesi operasyon öncesinde incelenir ve muayene edilir.
  • Özel kök toplama cihazları ile göğüs bölgesinden kıl kökleri toplanır.
  • Greft olarak adlandırılan bu kökler laboratuvar ortamına alınır.
  • Özel sıvılar ile bu greftlerin canlı kalabilmesi sağlanır.
  • Donör bölgeden kök toplama işleminin sonuçlanması ile baş bölgesinde saç ekimi uygulamasının yapılacağı alan temizlenir.
  • Uygulama alanında saç ekimi tekniğine uygun hazırlıklar yapılır ve greftlern yerleştirileceği kanallar açılır.
  • Göğüs bölgesinden toplanan greftlerin baş bölgesine nakli sağlanır.

Bütün uygulamanın sonlanmasının ardından baş bölgesi sarılarak saç ekimi uygulamaları sonuçlanır. Göğüs kıllarından saç ekimi olur mu sorusuna daha açık yanıt bulmak için saç ekim merkezleri ile iletişime geçebilirsiniz.

makalemizin sonuna, Bu tarz makaleler için https://haberard.com/saglik/ sayfamızı güncel olarak takip edebilirisiniz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.