Dolar 32,3607
Euro 34,7711
Altın 2.402,02
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Saç Dökülmesine Çözüm Önerileri Nelerdir?

Saç Dökülmesine Çözüm Önerileri Nelerdir?
A+
A-

Saç Dökülmesine Çözüm

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda sıklıkla görülen bir sorundur. Alopesi genellikle üst saçın incelmesidir ve zamanla saçlar zayıflar ve dökülür. Saç döküldükten sonra ise zamanla tekrar büyümez. Saç dökülmesi yaşlanma belirtisi değildir. Orta yaş ve ergenlik döneminde sık görülen bir semptomdur ve bu yüzden dikkat gerektirir. Bu önlemler ise konusunda uzman bir doktor tarafından alınmalı ve eğer kaçınılmazsa saç ekimi yapılmalıdır. Saç dökülmesi, gençlerden yaşlı erkeklere ve kadınlara kadar herkes için yaygın olabilir ve saç dökülmesinin birçok olası nedeni vardır. Saç dökülmesine çözüm önerilerinde bahsetmeden önce sorunun kaynağını bulmakta fayda vardır.

Peki Saç Neden Dökülür?

Peki Saç Neden Dökülür?

Erkeklerde saç dökülmesi ergenlik döneminden sonra ortaya çıkmaya başlar. Erkek genetiğinin saç dökülmesine adapte olması nedeniyle yaşlılıkta kellik sorunu ortaya çıkar. Kadınlarda saç dökülmesi nadirdir, ancak bireysel genetik farklılıklardan kaynaklanır. Stresli bir yaşam, tiroid hormon dengesizliği, doğum kontrol hapı kullanımı, doğum, emzirme ve menopoz gibi durumlar kadınlarda saç dökülmesinin nedenleridir. Aynı zamanda yanlış bir biçimde sarı taramak ve ısıya maruz bırakmak da saç dökülmesine neden olmaktadır.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesine çözüm için öncelikle doğru bir teşhis gerekir. Öncelikle saç dökülmesinin nedenini ve saç dökülmesinin türünü bilmeniz gerekir. Bu açıdan saç dökülmesine neden olan faktörleri belirlemek ve uygun tedaviyi planlamak için dermatolojik muayene yaptırmanız gerekir. Saç dökülmesi yaşayan herkes saçlara ve saç derisine zarar verme ihtimali olan saç bakım ürünlerinden uzak durmalıdır. Yüksek proteinli bir diyete geçmek özellikle önemlidir.

Vitamin eksikliği ortaya çıkarsa, vitamin eksikliğinin giderilmesi gerekir. Tiroid veya diğer patolojilerin neden olduğu saç dökülmesi için öncelikle hastalığın tedavi yöntemlerine uymalısınız. Saç dökülmesini önlemek için farklı tedaviler vardır. Bu açıdan kullanılan en yaygın yöntemlerden biri saç ekimidir. Saç ekimi, saç derisinin arka kısmından dökülmeyen ve sağlıklı olan saçların alınıp, saçların döküldüğü kısma uygulanarak dengeli bir görünüm oluşturma girişimidir. Esas olarak bu işlem erkekler için kullanılır. Ancak günümüzde pek çok kadın da saç ekimi yöntemine başvurmaktadır.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Doğal saç dökülmesi normal şartlar altında geri döndürülemez. Ancak saçınızın incelmesine neden olabilecek diğer nedenlerden saçınızı koruyabilirsiniz. Saç kurutma makineleri, fön gibi ısıtıcılar, saç boyaları, saç maşaları, örgüler, düzleştiriciler ve kimyasal içeren kozmetiklerin tümü saçınızı kurutabilir, kırılgan hale getirebilir ve inceltebilir. Saçların dökülmesini engellemek için, saçınızı doğal hale getirmeli ve mümkün olan en doğal rengi ve şekli vermelisiniz. Saç boyası gibi kimyasalların kullanımı arasında saçların iyileşmesi için zaman vermek de iyi bir seçimdir.

Saç tipine uygun şampuan kullanan kişiler saç sağlığına önemli katkı sağlar. Orta sertlikte doğal kıllara sahip ve nazik olan taraklar, doğru fırçalamayı beraberinde getirir. Ayrıca bu sayede, kırık uçlardan veya ayrık uçlardan kaçınabilirsiniz. Bu açıdan saçınızı ıslakken taramamak da faydalıdır.

Saç dökülmesi problemlerini önlemek için çoğu zaman tıbbi müdahale gerekebilir. Saç dökülmesiyle uğraşmak zaman zaman stresli olabilir ve bu stres daha fazla saç kaybetmenize neden olabilir. Bu yüzden öncelikle stresi atmanız ve hayatta sabırlı olmanız gerekir. Saç dökülmesi kaçınılmaz bir sorun olabilir. Bu nedenle mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir. Bu açıdan herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Bu sayede gerekli olan tedaviyi bulmadan önce yapılan testler ile saç dökülmesinin nedenlerini öğrenebilirsiniz. Dökülme sorunun için saç ekimi tedavisi en etkili yöntemdir. Saç Ekimi Fiyatları yazımızdan güncel fiyat listesine ulaşabilirsiniz.

Saç Dökülmesi Tedavi Yöntemleri

Tarih boyunca saç dökülmesine çözüm için birçok farklı tedavi önerilmiştir. Ne yazık ki, doğal saç dökülme sürecini tersine çevirmenin pek çok yolu yoktur. Bu nedenle pek çok kişi peruk ve saç tokalarını kozmetik amaçlı kullanmaktadır. Diğer durumlarda, kayıp kaş ve kirpikleri simüle etmek için dövme kullanan insanlar vardır. Saç dökülmesini geciktirebilecek ve saçın geri kalanının sağlığını iyileştirebilecek birçok ilaç vardır. Ancak hiçbir ilaç saç dökülmesini tamamen durduramaz. Bu ilaçların birçoğunun etkilerinin devam etmesi için sürekli kullanılması gerektiğinden, saç dökülmesini geciktirebilen ilaçların çeşitli yan etkileri de tıbbi sorunlara yol açabilmektedir.

Saç ekimi, şimdi ve yakın gelecekte doğal olarak saç uzatmanın en etkili yoludur. Kortikosteroidler, otoimmün hastalıkların neden olduğu saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur. Ancak kortikosteroidler ağrılı olabilir ve tedavi bölgesinde ciltte incelme gözlemlenebilir. Bu yüzden saç dökülmesi için çözüm bulmadan önce tedavi yöntemlerini bilmeniz gerekir. Bu sayede sizin için en uygun olan yöntem ile sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç Dökülmesi İçin İlaç Tedavisi

Saç Dökülmesi İçin İlaç Tedavisi

FDA onaylı saç dökülmesi ve kalınlaştırıcı ilaçlar tıbbi gözetim altında kullanılabilir. İncelme ve zayıf saç bölgelerinde hafif ila orta derecede erken saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. İlacın etkisi, saç hacminde artış, seyrelen saçların kalınlaşması ve saç dökülmesinin önlenmesi olarak sunulmaktadır. İlaç tedavisinin baş ve tam saç dökülmesi üzerinde çok az etkisi vardır veya hiç etkisi yoktur. Çünkü saçlar tamamen döküldüğü zaman saç kökündeki hücreler ölür ve yeni saç çıkamaz. Bu noktada, yeni saçların çıkmasına yardımcı olacak hiçbir ilaç yoktur.

Saç Dökülmesi İçin Mezoterapi

Saç Dökülmesi İçin Mezoterapi

Mezoterapi, saç dökülmesi için sıklıkla kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Saç dökülmesine karşı yapılacaklar arasında bulunan saç mezoterapisi, sağlıklı saç ve saç derisi büyümesi için gerekli olan vitamin, antioksidan, mineral ve dolaşım düzenleyicilerin mikro iğnelerle doğrudan enjeksiyonunu içerir. Enjeksiyon yaklaşık 1 cm mesafede yapılır. Ardından saç derisine masaj yapılır. Hem erkek hem de kadınlara kolaylıkla uygulanabilen saç mezoterapisi 5 gün arayla 5 ila 10 seans arasında yapılmalıdır. Ayrıca işlemler uygularken ağrı olmaz.

Saç mezoterapisi tedavisi yıllık tedavi olarak kullanılabilir. Bazı durumlarda, aylık destek yükseltme şeklinde devam edebilir. Bu, saç dökülmesi sürecini kısaltır ve yeni, daha güçlü saçlar oluşturur. Saç bakımının ilk seansından itibaren farkı hissedebilirsiniz. Saçlarınız parlak ve ışıltılı bir görünüme kavuşabilir.

Saç Dökülmesine Çözüm İçin PRP Saç Tedavisi

Saç Dökülmesi İçin PRP Saç Tedavisi

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için en etkili olan PRP işlemi yine hastanın kanının alınıp belirli bir işlemden geçirilmesiyle yapılır. Burada fibroblast adı verilen parçalar kökleri besler, kök büyümesini sağlar. Bu açıdan saç dökülmesi engelleme için alınan kan, dökülen bölgelere enjekte edilir. Bu yöntem özellikle genetik saç dökülmesi durumlarında oldukça etkilidir. Mezoterapisi, kalıtsal saç dökülmesi olan kişilerde de PRP ile birlikte de kullanılabilir.

Saç Dökülmesi İçin Saç Ekimi

Saç dökülmesine iyi gelenler konusunun en çok tercih edilen yöntemi saç ekimidir. Günümüzde saç ekimi pek çok farklı teknik ile yapılabilir. FUT ve FUE teknolojisi, saç kökleri donör bölgeden alınıp saçsız bölgeye ekildiği yöntemleri içerir. Bu iki yöntem, daha doğal bir yönde büyüyebildiği için daha doğal bir görünüm sunar. Saç ekimi genellikle yüz ila binlerce saç kökü gerektirir ve bazıları birden fazla seans gerektirebilir. Ancak bu yöntemler ile ilgili unutulmaması gereken konu ekilen saçların birkaç hafta içinde dökülecek olmasıdır. Bu açıdan saçlar birkaç ay içinde doğal olarak uzamaya başlayacaktır. Fakat ekilen saçlar dışında bu bölgedeki saçlar dökülmeye devam ederse ekim gerekebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.