Dolar 32,5122
Euro 34,9033
Altın 2.442,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

En İyi Drone Markaları ve Fiyatları

En İyi Drone Markaları ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Drone Markaları Nedir?

Temelde havada insansız bir şekilde uçan tüm araçlar dronedur. Bu araçların kontrolü uzaktan kumandalar yardımıyla yapılır. Kimimiz droneları avantajlarından ötürü tercih ediyor. Kimimiz ise tamamen hobi amaçlı tercih etmektedir. Ancak daha önce drone hakkında pek bir şey duymadıysanız ve bir drone sahibi olmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre. En iyi drone markaları ve fiyatları hakkında detaylı bilgilere geçmeden gelin dilerseniz dronelar hakkında kısa bir bilgi verelim.

Drone Nedir ve Bir Drone İle Neler Yapabiliriz?

Drone Nedir ve Bir Drone ile Neler Yapabiliriz?

Droneların en çok tercih edilme sebeplerinden biri havada video kaydı yapabilmesidir. Ayrıca dronelar uzaktan kontrol ile kullanımı da oldukça kolaylaştırmaktadır. Sadece kişisel keyif ve hobi amaçlı kullanılmaz. Dolayısıyla Savunma Sanayinde güvenlik amaçlı olarak kullanılır. Askerler sınır güvenliği ve devriye amaçlı da kullanmaktadır. İtfaiye departmanı yangın tespiti ve söndürmesi için kullanır. Bir diğer kullanım alanı ise arama kurtarma amaçlıdır. Bu alanlar genellikle devletin belli alanlarında profesyonelce kullanması ile oluşmuştur.

Günlük yaşam için ise düğün organizatörleri düğün fotoğrafçılığı için kullanmaktadır. Ayrıca emlak ve gayrimenkul alanlarında dış mekan çekimlerinde çokça kullanılır. Muhabirlerin habercilik alanında da drone kullandığını görmekteyiz. Görmüş olduğunuz gibi drone ile yapacaklarınız sizlere kalmış. Kaliteli ve teknolojik bir drone ile yapacaklarınızın sınırını siz belirleyeceksiniz!

Drone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle drone almadan önce amacınızı kesinlikle belirlemelisiniz. Çünkü dronelar da kendi içlerinde pek çok çeşide ayrılıyor. Örneğin uçurtma uçurur gibi bir drone alıp keyif yapmak istiyorsanız ona göre bir drone almalısınız. Ancak fotoğraf ya da video çekimi yapmak isterseniz de mutlaka ona uygun bir drone tercih etmelisiniz. Sonrasında drone alırken mutlaka batarya ömrüne dikkat etmelisiniz. Daha pahalı droneların daha uzun dayanan bataryaları olduğunu söylememiz gerekir. Dronelarda yer alan entegre GPS sistemi de sizler için önemli bir nokta olacaktır. Bu sayede tam koordinatlara ulaşım sağlayıp dronenunuzun kaybolma riskini ortadan kaldırmış olacaksınız.

En İyi Drone Markaları ve Fiyatları Listesi

Hangi drone en iyi merak ediyor musunuz? Kimilerine göre en pahalısı en iyisi olurken bu durum her zaman böyle değildir. Drone almak bir lüks ihtiyacı olarak sayılabilir. Dolayısıyla sizlerin bu hobisi için ayıracağı bütçe en önemli detayı oluşturmaktadır. Elbette bütçe problemi olmayan kullanıcılar daha pahalı ve daha iyi bir drone alacaktır. Ancak bu daha uygun fiyatlı drone’ların daha uyduruk olduğu anlamına gelmemektedir. Listemizde sizler için farklı fiyat skalalarında olan 3 farklı drone’dan bahsettik. Detaylarına baktığınızda aralarındaki farkların çok da büyük olmadığını sizler de fark edeceksiniz.

  • DJI Mavic 2 Pro
  • Hubson H501S X4
  • Aden E59S Fly More

Şimdi dilerseniz en drone markaları listemize geçiş yapalım.

DJI Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro

Listemizin ilk sırasında drone pazarının lider ismi DJI yer almaktadır. DJI markasının en meşhur serisi belki de Mavic serisidir. Mavic 2 Pro ise sizlerin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir dronedur. Ultra HD 4K kameraya sahiptir. Ayrıca içerisinde hyperlapse yani hızlandırılmış mod vardır. Drone çok yönlü engel algılama özelliğine sahiptir. En önemlisi de 30 dakikaya kadar uçuş süresi vardır. Drone fiyatı ise 25.3000 TLden başlamaktadır.

Hubsan H501S X4

Hubsan H501S X4

Sıradaki drone’umuz fiyat bakımından sizlerin yüzünü bir tık daha güldürecek. DJI kadar olmasa da gayet kaliteli bir drone’dur. 4K olmasa da 1080p Full-Hd görüntü seçeneği vardır. Aynı zamanda 25 dakikaya kadar uçuş süresi sunan bataryası vardır. Hubsan’ın bu modelinde sabit irtifa modu da ve beni takip et modu da vardır. Aynı zamanda anlık görüntü aktarımına da olanak sağlar. Birinci şahıs görüş kamerası ile uçuş yapmanıza imkan vermektedir. Hubsan drone’un fiyatı ise 2.169 TL civarında değişmektedir.

Aden E59S Fly More en iyi drone

Aden E59S Fly More

Fiyat performans canavarı arıyorum ve bütçem kısıtlı mı diyorsunuz? O halde Aden E59S tam size göre bir drone. Drone dünyasına yeni girecek olanların da sıklıkla tercih ettiği bir drone’dur. 4K kameraya sahip olması harika fotoğraflar ve videolar çekmenize olanak sağlamaktadır. Ayrıca 3 adet bataryası ile toplam 48 dakikaya kadar uçuş süresi vardır. Fotoğraf ve videolarınızı ise içerisinde olan gesture modu sayesinde el hareketleriniz ile çekmeniz mümkün. Bu drone’da da sabit irtifa modunun olduğunu söylemek gerekir. Piyasa fiyatı ise 1.299 TL civarında değişmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.