Dolar 32,5798
Euro 34,9832
Altın 2.425,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Black Mirror En İyi Bölümler

Black Mirror En İyi Bölümler
A+
A-

Black Mirror En İyi Bölümler Tam Liste

2011 yılında hayatımıza giren ve binlerce kitlenin severek izlediği Black Mirror dizisini hala izlemeyen kaldı mı? Eğer henüz başlamadıysanız, yazımızı okuduktan sonra fikriniz değişebilir. Distopik bir kurgu olan dizi, son zamanların en beğenilen ve izlenilen dizileri arasına girmeyi başardı bile! Biz de bu yazımızda Black Mirror en iyi bölümler hangileri onlardan bahsettik.

Her bölümünde farklı konuları ve olayları ele alan dizinin genel anlamda işlediği olay örgüsü ise; ileriki zamanlarda teknolojik cihazların çok başka bir boyuta atlaması işlenir. Aklınızda oluşan robotlar, uçan arabalar ya da bu tarz klişeleşmiş düşünceler bahsettiğimiz bir boyut değil. Çok daha farklı bir atmosfer havası soluyacaksınız. Teknolojik gelişmeler küçük ayrıntılar ile bizlere gösterilse de dizideki karakterleri de oldukça etkileyen şeylerdir. Teknolojik gelişmelerle birlikte, dizi de bir de ahlaki değerler ele alınır. Bireyin yaşadığı içsel çatışmaları ve ikilemlerine de dizi de yer verilir.

İleri bir çağı ele alarak teknolojiyi ve ahlaki konuları işleyen Black Mirror’da gelecekte karşılaşabileceğimiz teknolojik aletlerin de birer simülasyonlarını görmüş oluyoruz. Hem dramatik açıdan hem de öğreticilik konusunda bizlere çok fazla şey kazandırabilecek bu dizinin konusunu merak ediyor musunuz? Öyleyse, yazımızı okumaya devam edin.

Black Mirror Konusu

Diğer dizilere göre farklı bir çizgide ilerleyen ve bize geniş bir bakış açısı sağlayan Black Mirror, konusu olarak da oldukça ilgi çekici bir dizidir. Diziyi sevenler ya da izlemiş olanlar konuyu kavramış olsa da bilmeyenler için temayı biraz daha açalım. Dizi, her bölümde farklı konuları işler. Yani normal diziler gibi birbirine bağlantılı bölümler yerine her yeni bölümde bambaşka bir serüvene şahit olacaksınız. Bu açıdan da fazlasıyla dikkat çekici bir dizi diyebiliriz. Black Mirror, herhangi bir diziyi izlemeye başladıktan sonra devamını getiremeyenler ve yarıda bırakanlar için bir nevi biçilmiş kaftandır.  Bir önceki bölümü izlememiş olsanız dahi diziyi kavrayabilirsiniz. Aynı zamanda herhangi bir bölümden de diziyi izlemeye başlayabilirsiniz. Şunu belirtmeliyiz ki, her bölümü birbirinden güzel olan bu diziyi bir kez izlediğinizde, diğer bölümleri izlemekten kendinizi alı koyamayacaksınız. Fazlasıyla bağımlılık yapan dizinin 5. Sezon çekimleri de devam ediyor.

Ölen bir insanı, aynı şekilde robotik bir kod ile görseniz eminiz ki aklınızı kaçırırsınız. İşte Black Mirror, sadece bunu yapmakla kalmıyor aynı zamanda insanların beyinlerine çip yerleştiriyor ve aslında çok farklı bir çağa geçiş sağlıyor. Gelecek için de bizleri neler karşıladığını, neler yapılabileceğini çok büyük bir hayal gücüyle sunmuş oluyor.

Her bölümünün birbirinden güzel ve bambaşka olduğu Black Mirror dizisinin izleyicileri tarafından en çok beğenilen ve en iyisi olarak adlandırdıkları bazı bölümlerini sizler için inceledik.  Bu sayede eğer henüz diziyi izlemediyseniz, sizlere sıraladığımız bölümlerden ilginizi çeken bölümle bu serüvene başlayabilirsiniz. Black Mirror’ın ismine En İyi Netflix Dizileri adlı yazımızda da yer vermiştik. O yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz. Bakalım, Black Mirror en iyi bölümler hangileriymiş.

Black Mirror En İyi Bölümler Top 5

Her bölümü IMDb puanı olarak oldukça yüksek olan dizi için yapılan geri dönüşler de sizleri izlemeye teşvik edecek türden. Dizinin her sezonunda en fazla 6 bölüm vardır. Bu bölümler ise yaklaşık 1 saattir. Bu açıdan da kısa film izlemeyi sevenler için de tercih edilmesi gereken bir dizi diyebiliriz. Peki, bu dizinin en iyi bölümleri hangileri, sırasıyla en yüksek puana sahip olan bölümleri aşağıda sizlere sıraladık.

1. White Christmas (IMDb 9,2)

1. White Christmas (IMDb 9,2)

White Christmas, dizinin en yüksek puanına sahip olan bölümüdür. 2. Sezonun 4. ve son bölümü olarak karşımıza çıkar. White Christmas, dizinin yılbaşı özel bölümü olarak da adlandırılır. Bölümde, 2014 noel mevsimi konu edinir. Bu bölümde birbirinden ürkünç olan üç farklı teknolojinin hikâyesi ele alınıyor. Karlar içinde bulunan, oldukça gizemli ve her şeyden uzak bir yerde geçen serüvende iki adam, bu serüvenin yolcuları oluyor. Bakalım bu iki adamı ne gibi teknolojik olaylar ve karşılaşmalar bekliyor. Merak ediyorsanız, internet platformundan bölümü bulabilirsiniz.

2. Hang The DJ (IMDb 8,9)

2. Hang The DJ (IMDb 8,9)

Black Mirror dizisinin en iyi 2. Bölümü ise, 4. Sezonun 4. Bölümü olarak yayımlanan Hang The DJ bölümüdür. Bölümde diğerlerinden oldukça farklı bir konu ele alınarak, ikili ilişkilere yoğunlaşıyor. Bölümde, Frank ve Amy adındaki iki genç yer alıyor. Bu iki genci, bütün ilişkilerin ne kadar süreceğini daha önceden belirleyen bir çöpçatan programı eleştiriyor. Bunun sonucunda da Frank ve Amy, oluşturulan bu sistemin mantığını sorgulamaya başlıyor. Bakalım, sorguları ve düşünceleri onları bu yolda nereye sürükleyecek?

3. Black Museum (IMDb 8,7)

3. Black Museum (IMDb 8,7)

Dizinin en sevilen bölümlerinden bir diğeri ise, Black Museum’dur. Bölüm, 4. Sezonun 6. Aynı zamanda son bölümü olarak karşımıza çıkıyor. Rolo Haynes adında bir adamın kurduğu ve adına Black Museum olarak belirlediği müze, Haynes’ın geçmişinde gerçekleştirdiği ve sonucunun pek de beklenildiği gibi gitmediği buluşlarını sergilediği bir yer. Bir gezgin ise, otoyolda ilerlerken ıssız bir yerde rastladığı bu müzeyi merak eder. Oldukça narin bulunan bu kriminolojik cisimlerin içlerinden en önemlisi, bölümde karakteri fazlasıyla rahatsız edecektir. Bu buluş neymiş, spoiler yemeden izlemenizi tavsiye ederiz.

4. San Junipero (IMDb 8,7)

4. San Junipero (IMDb 8,7)

Black Mirror, 3. Sezonunda 4. Bölümünde yer alan San Junipero, dizide kurgulanan bir şehirdir. Bu şehirde insanlar sürekli partilerde eğleniyor aynı zamanda sürekli genç ve mutlular. İnsanlar öldükten sonra da bilinçleri canlı bir şekilde saklanabiliyor. Bölümde karşımıza, 1987 yılında bir sahil kasabasında yaşayan utangaç ve genç bir kadın çıkıyor. Dışa dönük ve parti kızı olarak adlandırabileceğimiz bir karakter ile karşılaştıktan sonra ikisi arasında uzaya ve zamana karşı koyan fazlasıyla bir bağ güçleniyor. Bu serüvende de yine bizleri bir garip teknolojik gelişmeler beklemekte. İki bambaşka insanın arasında oluşan bu bağı merak ediyorsanız, hemen izlemenizi tavsiye ederiz.

5. The Entire History of You (IMDb 8,7)

5. The Entire History of You (IMDb 8,7)

Türkçesi, senin tüm geçmişin olarak çevrilen bölümde izleyicileri olağanüstü bir buluş karşılıyor. Bölüm, dizinin ilk sezonunun son bölümü olarak izleyicileri ile buluşuyor.  Bölümde yakın bir gelecekte geçen bir hikâye ele alınıyor. Burada yaşayan tüm insanlar, mucizevi bir şekilde duydukları, gördükleri ve yaptıkları her şeyi kaydeden bir hafıza implantına sahip. Günümüzde implantların diş alanında kullanıldığını bildiğimiz için, bölüm burada daha da garipleşiyor. İzleyicilerinin oldukça dikkatini çeken ve fazlasıyla beğenilen bu bölüm, en iyiler listesinde de 5. Sıramızda yer alıyor.

Black Mirror Son Sezon

Black Mirror, şimdiye kadar yayımlandığı tüm bölümleri ile dikkat çekmeyi başarmış ve yüksek oranda izleyici kitlesine sahip bir dizidir. Yukarıda sizlere belirttiğimiz en iyiler listesinde ileriki zamanda görebileceğimizi düşündüğümüz bir diğer bölüm ise, dizinin son sezonuna damgasına vuran Smithereens bölümüdür. Bu bölüm izleyicileri tarafından hem eleştirildi hem de oldukça takdir edildi. Bu denli sansasyonel bölümde ele alınan konu ise, Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg’dir. Sizlere sadece bu ayrıntıyı vermemiz yeterli diye düşünüyoruz. Olayların gidişatını merak ediyorsanız bölümü izleyerek, neden eleştirildiğini ya da beğenildiğini anlayabilirsiniz.

Genel anlamda Black Mirror, bilim kurgu üzerine yapılmış en ilgi çekici dizilerden biri olarak adlandırılabilir. Görkemli buluşlar ve iç güdülerin birbirine girdiği karmaşık durumlar aynı zamanda teknoloji ile dolu olan bir serüven istiyorsanız, hemen diziyi izlemeye başlamalısınız.

YORUMLAR

  1. Mert dedi ki:

    Bence gelmiş geçmiş en iyi bölüm 5.si net.