Dolar 32,5691
Euro 34,7564
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

En İyi Korku Oyunları Bilgisayar, Konsol ve Mobil

En İyi Korku Oyunları Bilgisayar, Konsol ve Mobil
A+
A-

En İyi Korku Oyunları

1980 kuşağının en ilgi gösterdiği alan korku filmleri iken günümüzde korku oyunları filmlerin önüne geçmiş durumda. Korku oyunlarının bu kadar çok talep görmesi sebebiyle yeni korku oyunları da piyasa da hızla yerini almaktadır. Korku türündeki oyunlar birçok kişi tarafından sevilerek ve korkarak oynanıyor. Hatta bazı bilgisayar korku oyunları, bırakın oynamayı izlerken bile birçok kişinin tüylerini ürpertiyor. Günümüzde birkaç arkadaşın toplanıp korku oyunu gecesi yaptıklarını bile görmekteyiz. Hal böyle olunca bizler de en iyi korku oyunları hangisi bir liste hazırlamaya karar verdik. Listemizi hazırlarken hem pc hem mobil hem de konsol oyuncularını düşünerek bir ayrıştırma yaptık. Önceden hatırlatmakta fayda var. Bahsedeceğimiz korku oyunlarının birçoğu şiddet ve mide bulandırıcı içerikler barındırdığından dolayı +18 sınırında olabilir. Oyunları oynarken buna dikkat etmenizi öneririz.

En İyi Korku Oyunları PC

Mobil oyunlar ve konsol oyunları ne kadar popüler olsa da bilgisayar oyunlarının hayatımızdan çıkacağı gibi bir durum yakın gelecekte hiç olası görünmüyor. Bundan ötürü bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz en iyi korku oyunları hangileriymiş, gelin hep beraber bir göz atalım.

Outlast

Outlast

Listemizin ilk sırasında yer verdiğimiz Outlast oyunu, bilgisayar korku oyunları arasında belki de en iyilerinden biri olabilir. Genel konusu bakımında oyunda bir gazeteciyi canlandırmaktasınız. Bir akıl hastanesi hakkında araştırma yapmak için oraya gidersiniz ve olaylar işte tam bu noktada başlar. Oyun içerisinde elinizde gece görüşü bulanan bir kamera var ve etrafa aslında bunun ile bakıyorsunuz. Bu yüzden kameranızın pillerine oldukça dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda eğer herhangi bir panik atak, epilepsi ya da kalp rahatsızlığınız bulunuyorsa, bu oyunu oynamanızı önermiyoruz.

Amnesia: The Dark Descent

Amnesia: The Dark Descent

Öncelikle başlamadan belirtmek gerekir ki ilk oyunumuz +18 yaş grubuna özel bir oyundur. Amnesia: The Dark Descent, birinci şahıs bakış açısı ile oynanan bir hayatta kalma korku oyunudur. 2010 yılında yayınlandığı günden bugüne hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip bu oyun, sizlere iliklerinize kadar titreyeceğiniz bir deneyim yaşatacağını iddia ediyor. Sizler de korku oyunlarını seviyorsanız kesinlikle denemeniz gereken bir oyun.

Slender: The Arrival

Slender: The Arrival

İnternet ortamında popüler olmuş bir karakter olan Slender Man’i her an dibinizde hissettiğiniz bir korku oyunu. Oyunun amacı oldukça basit. Issız bir ormanda ipuçlarını içeren parçaları bulmak. Ancak atmosfer oldukça korkutucu bir durumda. Oyun birinci şahıs bakış açısı ile oynanıyor ve bu oyunda da elinizde bir el feneri ile ipuçlarını arıyorsunuz. Tek sorun her an her yerden korkunç Slender Man’in çıkabilecek olması. Oyundaki ses unsurlarının iyi yerleştirilmiş olması içinizi ürpertmeyi gerçekten başarıyor.

En İyi Korku Oyunları PS4

Bilgisayar oyunlarından sonra belki de en çok oyuncu barındıran platform PlayStation 4’tür. Çok büyük oyun kütüphanesine sahip olan bu konsolda en iyi korku oyunları da oldukça dikkat çekmekte.

Until Dawn

Until Dawn

En iyi korku oyunları playstation listemizde ilk sırada Until Dawn yer almakta. Until Dawn interaktif bir korku oyunu. Yani oyunda alacağınız her karar ileride sizlere keşke bu kararı almasaymışım dedirtecek cinsten. Aynı zamanda başarılı bir korku oyunu olan Until Dawn’da kimleri kurtarabileceğinizi sadece oynayarak bilebilirsiniz.

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil serisine aşina iseniz ve bu oyunun diğerlerinden ne farkı var diyorsanız sıkı durun. Öncelikle klsaik üçüncü şahıs bakış açısı bu oyunda yerini birinci şahıs bakış açısına bırakıyor. Bu da demek oluyor ki oyunda yaşanacak korkuyu çok daha fazla hissedeceksiniz. Oyunda hiçbir yer güvenli değil ve bu karanlık ortamda her zamankinden daha tedbirli olmak zorundasınız.

The Evil Within 2

The Evil Within 2

Korku oyunlarında oyuncuyu korkutan en önemli şeyler belki de atmosfer ve seslerdir. The Evil Within 2 oyununda bu atmosfer olmasa bile korkuyu hissedebiliyorsunuz. İlk oyuna göre birçok oyuncu tarafından daha çok beğenilen oyunu siz korku oyunları severlere tavsiye ediyoruz.

En İyi Korku Oyunları Mobil

Bilgisayar ya da PlayStation yerine mobil cihazlarınızı tercih ediyor olabilirsiniz. Yapımcılar mobil oyuncuları da düşünerek bu platformda da korku oyunu üretmektedir. Sizlerde beğendiğiniz, oynamak istediğiniz korku oyunlarını, cihazınızın işletim sistemine uygun olan marketlerinde bulup oynayabilirsiniz.

Sinister Edge

Sinister Edge

Mobil korku oyunu denilince ilk akla gelen ve tercih edilen Sinister Edge olmaktadır. Oyun genel olarak bir ev içerisinde geçmekte olup, oyuncu evde aile bireylerini ararken çeşitli korkunç durumlarla karşılaşmaktadır. Oyun içerisinde verilmekte olan uyarılar esas alınarak seri bir şekilde aile bireylerinin bulunması gereklidir.

Home

IOS tabanlı bir oyun olan Home oyunu, piksel grafikli bir oyun olmakta ve eşsiz bir korku macerası olarak sunulmaktadır. Oyun genel olarak yabancısı olduğunuz bir evde uyanmanız ve neler olup olmadığını anlamaya çalışmanız şeklinde.

Evil Nun

Evil Nun

Evil Nun, diğer oyunların aksine evde değil okulda geçmekte olup okuldaki korkunç unsurlardan kaçılarak kurtulmayı amaçlamaktadır. Bu korkunç unsurların başında ise hayalet rahibe gelmektedir.  Oyunda okuldan kaçmanın yanında hayatta kalmak için gerekli ürünlerinde toplanmasını esas almakta olup Oyun içerisinde para kazanmak ve kazanan paralarla farklı malzemeler satın almak mümkündür.

Sizler için öncesinde hazırlamış olduğumuz En İyi PC Oyunları yazımızı da henüz okumadıysanız, okumanızı öneririz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.