Dolar 32,5631
Euro 34,7032
Altın 2.496,42
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

En İyi Tansiyon Aleti 2022 Tam Listesi

En İyi Tansiyon Aleti 2022 Tam Listesi
A+
A-

En İyi Tansiyon Aleti

Kalbimiz sürekli olarak vücuda aort damarı aracılığıyla kan pompalamaktadır. Bu pompalama işlemi sırasında kan, basınç ile damarlara gönderilir. Damarların içlerinde oluşan basınç, tansiyon olarak tanımlanır. Kısacası kan basıncı olarak da tanımlanabilen tansiyon, doku ve organların yeterince kanlanabilmesi ve yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için son derece önemlidir. Kalp her kasıldığında kanı, atardamarlara belirli bir basınç ile pompalar, kalp kası gevşediğinde de damarlar içinde bir miktar basınç kalır. Bu iki basınç türü, büyük ve küçük tansiyon olarak adlandırılır. En iyi tansiyon aleti yazımızda siz değerli okurlarımıza tansiyonlarınızı en doğru şekilde ölçebileceğiniz tansiyon aleti tavsiyeleri vereceğiz. Tansiyon aletleri ile ilgili tavsiyelere geçmeden önce dilerseniz tansiyon aletlerinin çeşitleri ve bu çeşitlerin arasındaki farklara kısaca değinelim.

Tansiyon Aletleri Çeşitleri

Günümüzde kullanılmakta olan 3 çeşit tansiyon aleti bulunmaktadır. Havalı, cıvalı ve elektronik olmak üzere 3e ayrılmaktadır. Evde kullanılmak üzere alınacak tansiyon aletlerinde genellikle pratik olmasından ötürü elektronik tansiyon aletleri tercih edilmektedir. Hasta yoğunluğunun çok fazla olduğu hastane ve klinik gibi ortamlarda ise cıvalı tansiyon aleti tercih ediliyor.

1) Cıvalı Tansiyon Aleti

1) Cıvalı Tansiyon Aleti

Cıvalı tansiyon aletleri için en eski tansiyon aleti olduklarını kolaylıkla söyleyebiliriz. Yalnız eski olmasından ötürü kötü olduğu düşünülmemelidir çünkü tansiyonu çok doğru ölçen tansiyon aletleri cıvalı olanlardır. Eğer bir dezavantajı olduğunu söylemek gerekirse kapladıkları yerin çok büyük olmasını söyleyebiliriz. İçerisinde doğal bir mekanizma kullanıldığından ötürü hata payı bulunmamaktadır. Aynı zamanda cıvalı tansiyon aleti ile ölçüm yapılırken stetoskopa da ihtiyaç vardır. Bundan dolayı eğitimli bir kişinin ölçüm yapması en doğru olanıdır. Fiyat olarak baktığımızda bu tansiyon aletlerinin gayet pahalı olduklarını ve ender bulunduklarını söyleyebiliriz.

2) Klasik Manşonlu Tansiyon Aleti

2) Klasik Manşonlu Tansiyon Aleti

Herkesin bildiği klasik tansiyon aletidir. Ölçüm yapılırken şişirilen kısımda meydana gelen basıncın yavaşça gevşetilmesi ile kan basıncı yani tansiyon ölçülür. Şişirme mekanizmasında herhangi bir problem olmadığı takdirde tansiyonu doğru ölçer. Cıvalı tansiyon aletleri gibi çok yer kaplamasa da orta seviyede yer kapladığını belirtebiliriz. Bu yüzden evde kullanmak için gayet uygun bir tansiyon aletidir. Herhangi bir ayarlama da yapmak gerekmez. Dolayısıyla mekanik bir problem yaşamadığınız sürece sonsuza kadar kullanabilirsiniz.

3) Elektronik Tansiyon Aleti

3) Elektronik Tansiyon Aleti

Günümüzde evde kullanmak için tercih edilen en yaygın tansiyon aletidir. Elektronik tansiyon aletleri çok küçüktür herhangi bir yer kaplamazlar. Aynı zamanda ölçüm yaparken de bir stetoskopa ihtiyaç duyulmaz. Bundan dolayı kullanımı oldukça pratiktir. Birçok çeşit, model ve marka bulunmaktadır. Çeşitlere göre üst koldan ölçüm yapanlar olduğu gibi bilek kısmından da ölçüm yapan çeşitleri de vardır. Elektronik tansiyon aletlerinin tercih edilmesindeki bir diğer sebep ise geriye dönük ölçmüş olduğunuz tansiyonlarınızın verilerini saklayabiliyor olmasıdır. Bu sayede tansiyon değerlerinizdeki değişiklikleri rahatça gözlemleyebilirsiniz. Belirtmemiz gereken önemli nokta ise hangi çeşit elektronik tansiyon aletini tercih ederseniz edin ölçüm yaparken aleti kalp seviyesinde tutmanız gerekmektedir.

Dilerseniz en iyi tansiyon aleti listemize geçelim ve sizlere hangi tansiyon aletleri neden iyi bunlar hakkında bilgilendirme yapalım.

En İyi Tansiyon Aleti Top 5

1) Omron M2 Basic Tansiyon Aleti

1) Omron M2 Basic Tansiyon Aleti

Listemizin bir diğer üyesi Omron M2 Basic tansiyon aletidir. Bu elektronik tansiyon aleti de üst koldan ölçüm yapmaktadır. Microlife’a nazaran tam 21 ölçüm hafızası bulunmaktadır. Bu sayede geriye dönük tansiyon ölçümlerinizi kolayca takip edebilirsiniz. Tansiyon aletinin üzerinde bulunan geniş ekran sayesinde de gözleriniz yormadan tansiyon değerlerinizi okuyabilirsiniz. Aynı zamanda Omron M2 Basic 22 ile 32 cm genişliğinde manşete sahiptir ve pil ömrünü uzatmak için pil tasarruflu bir sistemi bulunmaktadır. Bundan ötür tercih edilen en iyi tansiyon aletleri arasında yer almaktadır.

2) Braun Bua 6150 Tansiyon Aleti

2) Braun Bua 6150 Tansiyon Aleti

Ev için tansiyon aleti düşünenlere Braun Bua 6150 önerebileceğimiz mükemmel bir ürün. Tam otomatik çalışan bu elektronik tansiyon aleti üst koldan ölçüm yapmaktadır. Kullanıcılara 2 ayrı kullanıcı desteği de sunan Braun Bua 6150 kişi başı 40 ölçüm olmak üzere toplamda tam 80 ölçüm kapasitesine sahip. Kolluk çevresi 42 cm’e kadar izin veren tansiyon aleti günlük yaşantınızda kullanabileceğiniz pratik bir cihaz. Taşıma çantası sayesinde seyahatlerinizde de yanınızdan ayırmadan rahatça kullanabilirsiniz.

3) Braun Bp 2000

3) Braun Bp 2000 Tansiyon Aleti

Bir diğer Braun ürünü olan Bp 2000 ise bilekten tansiyon ölçümü yapabileceğiniz bir tansiyon aleti olarak karşımıza çıkıyor. Büyük ve küçük tansiyon ölçmekle kalmayıp aynı zamanda nabız ölçümü de yapan bir tansiyon aleti. Ürünün diğerlerine göre tek dezavantajı yaptığınız ölçümleri 10 adete kadar saklaması olduğunu söyleyebiliriz. Onun dışında Braun Bp 2000 de gayet küçük bir cihaz bundan dolayı saklaması da taşıması da gayet rahat.

4) Omron Rs1 Hem 6120

4) Omron Rs1 Hem 6120 Tansiyon Aleti

Listemizin sonuna geldiğimizde bir diğer Omron marka tansiyon aletini görüyoruz. Bu tansiyon aleti ise bilekten tansiyon ölçümü yapmaktadır. Yalnızca 280 gram olmasında ötürü çantanızda dahi rahatça taşıyabileceğiniz bir tansiyon aleti olarak karşımıza çıkıyor. Sizler de üst koldan ölçüm yapan tansiyon aletlerini rahatsız buluyorsanız Omron Rs1 sizler için ideal bir tansiyon aletidir.  Gelişmiş intellisense teknolojisi basınç ön ayarı yapmadan rahat bir şekilde kontrollü şişirme ya da tekrar şişirme ve indirme işlemi yapar.

5) Microlife A2 Classic

5) Microlife A2 Classic Tansiyon Aleti

Evde rahat ve doğru bir üst kol ölçümü sağlayan bu ürün birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kan basıncı eşik göstergesi ile beraber çok rahat değerlerin okunmasını izin verir. Aynı zamanda bu elektronik tansiyon aleti tam 30 ölçüm değerine kadar kayıt yapar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.