Dolar 32,3942
Euro 34,7933
Altın 2.438,85
BİST 10.007,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

En İyi Ekran Koruyucu

En İyi Ekran Koruyucu
A+
A-

En İyi Ekran Koruyucu Filmler ve Farkları

Ekran koruyucu, isminden de anlaşılacağı gibi telefon ekranlarını çizilmelere veya belli seviyedeki kırılmalara karşı korumak amacıyla kullanılır. Telefon ekranını tamamen kaplayan cam veya aynı işlevi görecek benzeri maddelerden yapılmaktadır. Günümüzde ekran koruyucuların önemi daha da artmış gözükmektedir. Çünkü insanlar çok donanımlı, kaliteli telefonları tercih etmektedirler. Bu yüzden de telefon almak için çok denilebilecek miktarlarda paralar ödemektedirler. Hal böyle olunca tabi en iyi telefon arayışından sonra bir de bu telefon için en iyi ekran koruyucu arayışları başlamaktadır.

En iyi ekran koruyucu aranırken doğal olarak fazlaca ekran koruyucu modelleri ile karşılaşmaktayız. Bu modeller arasından en iyisini seçmeye çalışmak artık en iyi telefonu seçmeye çalışmak kadar önemli hale gelmiştir. Ekran koruyucu seçimini yaparken farklı farklı özelliklerine bakmaktayız. Bu özellikler:

  • Telefon modeli,
  • Ekran koruyucunun koruma özelliği,
  • Ekran koruyucunun malzemesinin tipi,

şeklinde ayrılmaktadır.

Ekran Koruyucu Nasıl Kullanılır

Ekran Koruyucu Nasıl Kullanılır?

Telefonun en önemli ve hassas kısımlarından biri de telefonun ekranıdır. Günümüzde artık her telefonun dokunmatik ekranlı olmasından dolayı telefon ekranları daha da büyük önem kazanmıştır. Eğer ekranda herhangi bir kırılma veya çizikler olursa telefon kullanılamaz hale gelir. Aynı zamanda ekrandaki hasara göre telefonun kullanım konforu azalır. Bu yüzden insanlar telefonunun en önemli kısımlarından olan ekranı korumak amacıyla ekran koruyucular kullanırlar. Dolayısıyla kullandıkları ekran koruyucunun en iyi ekran koruyucular arasında olmasını isterler.

Günümüzde telefon ekranları geçmişteki telefon ekranlarına göre daha dayanıklı halde üretilmektedir. Ancak yine ekranın kırılması veya çizilmesi en olası durumlardandır. Bu durumdan dolayı ekran koruyucuların kullanılması bir gereklilik haline gelmiştir. Hemen hemen her insan telefonunu aldığı anda telefonunun ekranına ekran koruyucusunu taktırmaktadır. Ekran koruyucuların kullanımı artık klasikleşmiştir. Telefonunun ekranının çizilmesini istemeyen, kırılması riskini en aza düşürmek isteyenlerin ilk aldığı önlem ekran koruyucu kullanmak olmaktadır. Ekran koruyucu ilk defa takacaksanız baloncuk ya da toz oluşumu olmaması için bir uzmandan yardım alın.

Ekran Koruyucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Ekran Koruyucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aslında ekran koruyucu seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey seçilen ekran koruyucunun telefon modeli ile uyumlu olmasıdır. Her telefonun ekranında bulunan yapılar farklıdır. Ön kamera, ön flaş veya telefon modeline göre değişen eğer varsa telefon orta tuşu gibi yapılar farklılık gösterir. Bu yapıların yeri telefon ekranının şeklini oluşturduğundan, ekran koruyucunun şeklini de etkilemektedir. Ekran koruyucular, telefon modelinin özelliklerine göre yapıldığı için en iyi ekran koruyucu seçilmek isteniyor ise öncelikle telefon modeline göre bir ekran koruyucu seçmelisiniz. Model seçildikten sonra ekran koruyucunun malzemesine bakmalısınız. Ekranın koruyucunun telefonun modeline uygun seçilmesi kadar ekran koruyucunun yapıldığı malzeme de çok önemlidir. Ekran koruyucunun yapıldığı malzeme, ekran koruyucunun koruma seviyesini etkilemektedir.

Ekran koruyucuların cam malzemeden ya da plastik malzemeden yapılmış olan çeşitleri bulunmaktadır. Kişiler koruma oranına göre araştırıp ihtiyacına göre ekran koruyucusunun cam malzemeden mi yoksa plastik malzemeden mi yapılmış olması gerektiğine karar verirler. Cam malzemeden yapılmış olan ekran koruyucuların koruma oranı cam malzemenin sertliğinden dolayı daha yüksektir. Ancak plastik malzemeden yapılmış olan ekran koruyucuları kırılmaya daha dayanıklıdır.

Ekran Koruyucu Cam Mı Tercih Edilmeli Plastik Mi?

Ekran koruyucuların, farklı modellere göre çeşit çeşit yapılanları olduğu gibi farklı malzemelerden yapılanları da vardır. Bazı ekran koruyucuların yapımında cam malzeme kullanılırken bazılarının yapımında ise plastik malzeme kullanılmaktadır. Malzemelerin farklı olması ekran koruyucuların koruma oranını ve buna bağlı olarak da fiyatlarını etkilemektedir. Plastik malzemeden yapılan ekran koruyucuların koruma oranı cam malzemeden yapılmış olan ekran koruyucuların koruma oranından daha düşüktür. Bu sebeple en sağlam ekran koruyucular cam malzemeden yapılmış olan ekran koruyuculardır.

Ekran koruyucunun hangi malzemeden olacağını seçmek tabi ki kişinin kendi isteğine ve ekran koruyucudan beklentilerine bağlıdır. Telefonunu sürekli düşüren, çarpan veya telefonuna zarar gelecek şekilde tehlikeli işlerde çalışan insanlar telefon ekranlarını daha iyi korumak amacıyla biraz daha fazla ücret ödemeyi göze alıp cam ekran koruyucu seçilmelidir. Telefonunu dikkatli kullanan, az sıklıkla düşüren veya telefona zarar gelmeyecek şekilde hafif işlerde çalışan insanlar ise tercihlerine bağlı olarak daha fazla ücret ödemeye gerek duymadan plastik ekran koruyucuları tercih edebilirler.

Ekran koruyucuların birçok ekran koruma çeşitleri bulunmaktadır. Bazıları ekranı çizilmelere karşı korur, bazıları ekranı parmak izi tutmayacak şekilde yağlara karşı korur, bazıları ise telefon ekranını yan taraftan diğer kişilerin göremeyeceği şekilde telefon gizliliği esas alınarak korur.

Tempered Glass Ekran Koruyucu

Tempered Glass Ekran Koruyucu

Bu çeşit ekran koruyucunun ana maddesi camdır. Temperli cam olarak da geçmektedir. Bir ekran koruyucunun tempered glass olup olmadığını anlamak için malzemesine bakılmalıdır. Eğer tempered glass ekran koruyucu ise bu ekran koruyucunun sert olması gerekmektedir. Tempered glass, ekran koruyucuların en ekran koruyucu modelleri arasında bulunmaktadır. Diğer çeşitlere göre telefon ekranını darbelere ve çiziklere karşı daha iyi korur. Bu ekran koruyucu çeşidinin diğer bir artısı ise sert olduğu için telefon ekranına hizalanması daha kolay olur ve böylelikle ekran koruyucu, telefon ekranına tam hizalı biçimde, her detaya uygun şekilde yerleştirilebilir.

Oleophic Coating Ekran Koruyucu

Oleophobic Coating Ekran Koruyucu

Diğer bir ekran koruyucu model ise oleophobik coating ekran koruyucu modelidir. Bu ekran koruyucunun üzeri farklı bir kaplama kaplanmıştır. Bu kaplamanın özelliği isminden anlaşıldığı gibi “oleophobic” yani yağ sevmiyor, yağ tutmuyor olmasıdır. Bu tip ekran koruyucular yağ sevmediği için parmak uçlarımızda derimizde doğal olarak bulunan yağı tutmazlar ve bu yağın sonucunda oluşan parmak izleri de telefona ekranında kalmazlar. Telefonun ekranındaki parmak izlerinden şikayetçi olan insanlar bu çeşit oleophobic coating ekran koruyucuları tercih edebilirler.

Privacy Layer Ekran Koruyucu

Privacy Layer Ekran Koruyucu

Privacy Layer ekran koruyucular, etrafınızda bulunan kişiler tarafından ekranınızın görülme olasılığını en aza düşürmek için ekran görüş açısını azaltan ekran koruyuculardır. Telefon gizliliğini önem veren kişiler tarafından tercih edilmektedir. Son zamanlarda bu tip ekran koruyucuların kullanımları oldukça artış göstermektedir. Kullanımları yaygınlaşmaktadır.

Matte Display

Matte Display

Telefonun ekranını matlaştıran ekran koruyucu modelidir. Kişiler tercihlerine göre telefonlarının ekranını parlak değil de mat kullanmak istemekteler. Bu modeldeki ekran koruyucuları tercih etmektedirler. Fazla yaygın bir ekran koruyucu modeli değildir. Fakat mat sevenler için her telefon modeline uygun olarak bu tip ekran koruyucular mevcuttur.

Ekran Koruyucular Telefonumuzu Ne Kadar Korur?

Telefonu darbelere, çiziklere karşı korumak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Telefonların donanımsal özellikleri yüksektir. Dolayısıyla buna paralel olarak fiyatları da yüksektir. Bu yüzden telefonlarımızın zarar görmemesi için çokça çaba gösteririz.

Telefonun özellikle de ekranını korumak için bazı önlemler alırız. Bu önlemlerden bir tanesi de kullandığımız ekran koruyuculardır. Fakat bu ekran koruyucular telefonun ekranını tam anlamıyla korumaz. Sadece belli bir seviyedeki darbelere, çizilmelere, düşmelere karşı korur. Yine de bütün bu zararları en aza indirgemek için  ekran koruyucular bir yere kadar kullanışlıdır. Hangi çeşit veya hangi modelde olursa olsun ekran koruyucuların telefon ekranını tam anlamıyla koruması imkansızdır. Yalnızca telefonun alacağı zararı olabildiğince aza indirir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.