Dolar 32,3804
Euro 34,7550
Altın 2.425,46
BİST 9.970,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Rahat Bir Nefes İçin En İyi Hava Temizleme Cihazı

Rahat Bir Nefes İçin En İyi Hava Temizleme Cihazı
A+
A-

En İyi Hava Temizleme Cihazı

Pandemi dönemiyle beraber insanların hayatlarını daha çok kapalı alanlarda geçirdiğini ifade etmek gerekir. Bu yüzden, kapalı alanlardaki havanın kalitesi daha önemli hale gelmiştir. Yaşam alanlarının tam anlamıyla temiz olması için ilk olarak havanın temizlenmesi gerekir. Teknolojinin gelişmesiyle beraber farklı cihazlar kendisini göstermiştir. Onlardan birisi de hava temizleme cihazıdır. En iyi hava temizleme cihazı satın almak isteyen çok sayıda insan bulunuyor. Ancak, birçok kişinin bu cihazın ne işe yaradığını merak ettiğini söyleyebiliriz. Yazımız sayesinde bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Hava Temizleme Cihazının Faydaları Nelerdir?

Hava Temizleme Cihazının Faydaları Nelerdir?

Bu cihaz en faydalı ve kullanışlı cihazlar arasında kendisine yer bulur. Birden çok kullanım amacı vardır. Bilhassa hava hassasiyeti olanlar için harika bir seçenektir. 2021 yılında olduğumuz şu günlerde solunum yolları ile ilgili sıkıntı yaşayanların sayısı bir hayli fazladır. Buna ek olarak, birçok kişi alerjik hastalıklar ile mücadele etmektedir. Bu noktada, hava temizleme cihazı; bu tür sağlık problemi olan kişilere hitap eder. Her şeyden önce, havanın devamlı olarak temizlenmesini sağlar. Bu sayede, yaşam alanındaki kir, toz, duman ve mikrop gibi zararlı maddeler ortadan kaldırılır. Bir başka deyişle, insanlara çok daha verimli bir solunum imkanı sunulur. Ayrıca, antiviral hava temizleyici cihazların yalnızca havayı temizlemediği aşikardır. Bulaşıcı hastalıkları ve alerji krizlerini de azaltan bir cihazdır.

Hava temizleme cihazı; özellikle yaşam alanında evcil hayvanlara yer verenler adına önem taşır. Buna ek olarak, çocuklu aileler için de harika bir araçtır. Çocukların bağışıklık sistemi oldukça zayıftır. Hem çocukların hem de evcil hayvanların yaşam alanındaki zararlı maddeleri soluması ciddi bir risk teşkil eder. Hava ile oluşabilecek sorunların üstesinden gelmek adına anti bakteriyel hava temizleme cihazlarının kullanılması gerekir. Ayrıca, evcil hayvanların olduğu bir yaşam alanında tüy, kıl ve deri gibi havaya karışması muhtemel zararlı maddelerin temizlenmesi adına da hava temizleme cihazlarından faydalanılmalıdır.

Hava Temizleme Cihazı Nasıl Çalışır?

Hava temizleme cihazının basit bir çalışma prensibi vardır. Her şeyden önce, ortamdaki havayı içine çeker. Ardından, içerisinde bulunan iyonizer veya hepa filtre yardımı ile havayı temizlemesi söz konusudur. Hava; temizlenmesinin ardından ortama geri bırakılır. Söz konusu sürecin devamlı olarak tekrarlanması sayesinde ortamdaki hava temiz kalır.

Hava temizleme cihazı hakkında farklı görüşler vardır. Birçok kişi, bu cihazın yaşam alanları için gereksiz olduğunu düşünür. Ancak, kısa vadede dahi etkisini gösterebilen bir cihazdır. Solunum yolu hastalıklarının ortaya çıkmasını engeller. Bunun yanı sıra, var olan rahatsızlıkların ilerlemesinin önüne geçer. Yaşam alanı sahiplerinin ihtiyaçlarına uygun bir cihaz tercih etmesi gerekir.

Hava Temizleme Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber markalar arasındaki rekabet artmıştır. Bu yüzden, piyasada çok sayıda hava temizleme cihazı yer alır. Ancak, bu cihazlar arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Her şeyden önce, cihazın kullanılacağı alanın büyüklüğü önem taşır. Örneğin, büyük bir ortam için küçük bir cihaz tercih edildiği takdirde istenilen verim sağlanamaz. Ayrıca, cihazın hangi amaçla kullanılacağı da önem taşır. Hava temizleme cihazı; nemlendirme, koku giderme, küf koruması, alerji gibi amaçlara hizmet eder. Hatta, piyasada ozon üreticili, iyonizerli, koku gidericili, hepa filtreli olmak üzere çok sayıda cihaz vardır. Bu cihazlar arasından kullanım amacına uygun olanı tercih edildiği takdirde herhangi bir sorun yaşamaz.

Hangi Hava Temizleme Cihazı Tercih Edilmelidir?

Yaşam alanlarının kalitesini düşürmemek adına iyi bir hava temizleme cihazı satın almak gerekebilir. Aşağıdaki ürünlerin her birisinin kalitesi tartışılmazdır.

Winix Zero Pro Hava Temizleme Cihazı

Winix Zero Pro Hava Temizleme Cihazı

Birçok kişinin evinde veya ofisinde yer verdiği bu cihaz kendisi için ödenen paranın hakkını sonuna kadar verir. Her şeyden önce, düşük enerji tüketir. Bu sayede, hesaplı bir ürün olduğunu ispat eder. Gün boyu çalıştırılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Sessiz bir şekilde çalışır. Ortamdaki kepek, tüy ve bakterileri yok ederek havayı temizler. Beş aşamalı Hepa filtresi oldukça kullanışlıdır. Yıkanıp tekrar kullanılması mümkündür. 8,5 kg ağırlığındadır. Birçok kullanıcı; bu cihazın piyasadaki en iyi hava temizleme cihazı olduğunu iddia eder.

Dyson Pure Cool Hava Temizleme Cihazı

Dyson Pure Cool Hava Temizleyici

Sosyal medyadaki en popüler hava temizleme cihazlarının başında gelir. Air Multipler teknolojisine sahiptir. Yalnızca bir saniyede 290 litrelik havayı temizlemesi söz konusudur. Ayrıca, havayı 350 derece boyunca dönerek odanın içerisine dağıtır. Diğer cihazlardan farklı olarak odaklanmış mod özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde cihazın hava yönünü ayarlama imkanını sunar. Buna ek olarak, ortamdaki kötü gazları tespit eder. Söz konusu gazların ne olduğunu kullanıcıya gösterir. Hepa filtreye sahiptir. Bu sayede, tüm bakterileri içine hapseder.

UFO O2 Hava Temizleme Cihazı

UFO O2 Beyaz Hava Temizleme Cihazı

Birçok kişinin satın almayı düşündüğü bu ürün; fiyat performans oranı bakımından en iyilerden birisidir. Mavi ışığa ve kumandaya sahip olması öne çıkan özellikleri arasında bulunur. Buna ek olarak, ultraviyole özellikli lambası; UV ışınları yayarak ortamın havasında bulunan bakteri ve diğer tüm zararlı maddeleri ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra, yaz aylarının korkulu rüyası olarak bilinen sivrisineklerden korunmak adına etkili bir çözüm sunar. Ürünün tablet yuvasına sivrisinek kovucu takıldığı takdirde sivrisinek problemi ortadan kaldırılır. Ayrıca, cihazın bir de koku haznesi mevcuttur. Bu hazne sayesinde istenilen kokunun ortama yayılması mümkün hale gelir.

Daikin MC70L Hava Temizleme Cihazı

Havadaki zararlı maddelerin hepsini birden yok edebilen bu cihaz birçok avantaja sahiptir. Düşük ses seviyesi ile kimseyi rahatsız etmeden çalıştığını gösterir. Ayrıca, cihazın filtresini en az iki yıl boyunca kullanmak mümkündür. Son olarak, motor hızını kontrol ederek enerji tasarrufu yapabilen bir cihazdır. Bir başka deyişle, düşük enerji tüketimi ile insanların cebini yakmaz.

Electrolux Pure A9 Hava Temizleme Cihazı

Her şeyden önce, şık tasarımıyla dikkat çeker. Yaşam alanlarına çok yakışır. Buna ek olarak, düşük ses seviyesine sahip olmasından mütevellit sessiz bir şekilde çalışır. PureSense teknolojisine sahiptir. Bu sayede, evin hava kalitesini anlık olarak ölçer. Ayrıca, evin temizlenme oranını kendi başına belirleyebilir. Bir başka deyişle, kimsenin evde olmadığı zamanlarda dahi sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Fakir Vigor Plus İyonik Hava Temizleme Cihazı

Ev eşyaları denildiği zaman birçok kişinin aklına Fakir geliyor. Birbirinden kaliteli ürünlere ev sahipliği yapan markanın öne çıkan ürünlerinden birisi de hava temizleme cihazı! Cihazın otomatik hava tespiti gibi harika bir özelliği bulunuyor. Çalışması sırasında ortamda bulunan bakterileri tespit ederek haber vermesi mümkün oluyor. Buna ek olarak, gören herkesin hayran kalacağı türden bir tasarımı mevcuttur.

Beurer Lb 37 Hava Temizleyici

Temizleme alanı diğer markaların hava temizleme cihazlarına kıyasla daha dar olsa da ultra sessiz çalışma gibi harika bir özelliği mevcuttur. Buna ek olarak, otomatik kapanma özelliği ile de göz doldurur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.