Dolar 32,3970
Euro 34,7929
Altın 2.434,65
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

En İyi Oyuncu Mouse Seçenekleri Karşınızda!

En İyi Oyuncu Mouse Seçenekleri Karşınızda!
A+
A-

En İyi Oyuncu Mouse

Kişiler birbirinden farklı sebeplerden ötürü en iyi oyuncu mouse arayışı içerisine girmektedir. Birbirinden farklı özelliklerde, avantajlar ve fiyatlarda oyuncu fareleri bulunmaktadır. Her türlü ihtiyaç ve bütçelere uygun oyuncu fareleri vardır. Kişiler kendi ihtiyaçlarına ve bütçelerine yönelik olarak tercihlerini gerçekleştirebilir.

En İyi Oyuncu Mouse Nasıl Olmalıdır?

Oyuncu Mouse Nasıl Olmalıdır?

İyi oyuncu Mouse satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bu hususlar içerisinde en önemlisi farenin tasarımıdır. Kişiler kendi ellerine göre, kullanışlarına göre en uygun olan fareyi tercih etmelidir. Böylelikle çok daha iyi bir oyun kalitesine erişeceksiniz. Sol ya da sağ el kullanıma göre de fare tercihleri değişiklik göstermektedir. Kullanıcılar bu noktada almak istedikleri farenin tasarımına dikkat etmelidir.

Oyuncu farelerinin tasarımlarından sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise oyuncu faresinin oyunlar için yeteri kadar kullanışlı olup olmadığıdır. Kullanıcılar bu noktada kendi oynadıkları oyunlar üzerinden farelerin yeteri kadar avantaj sağlayıp sağlamayacağı konusunda kendi araştırmalarını yapmalıdır. Örnek olarak FPS oyunları oynayan biri için hafif tasarımlı, sensörü çok daha hassas ve keskin olan bir fare seçmek kişilere yüksek avantaj sağlayacaktır.

Son zamanlarda kablosuz bağlantı teknolojilerinin gelişim göstermeleri ile bağlantıdan dolayı meydana gelen sorunlar ortadan kalkmıştır. Kişiler bu noktada mouse kablosundan rahatsız oluyorsa eğer kablosuz fareler tercih edebilir.

Logitech G502 Hero

Logitech G502 Hero

Ergonomik tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Logitech G502 Hero ürünü piyasa içerisinde en iyi oyuncu mouse olarak nitelendirilmektedir. Pek çok özelliği ile kullanıcılarına çok çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Çok özellikli bu farenin üzerinde 11 adet programlanabilir düğme bulunuyor. Kullanıcılar kendi istedikleri bu düğmeleri yönetebiliyorlar. Kullanışlı bu fare aynı zamanda Logitech’in ünlü Hero sensörüne de sahiptir. 16 bin DPI ayarına kadar destekleri bulunmaktadır. Ele oturan bir tasarımı bulunmaktadır. Tasarım özellikleri itibariyle oyunculara kaliteli oyun deneyimi yaşatmaktadır. Aynı zamanda Logitech G502 Hero’nun ağırlığı değiştirebilir şekildedir. Ancak solaklar için uygun bir yapısı yoktur.

Rampage SMX R9

Rampage SMX – R9

Düşük bütçeli oyuncular için en rahat oyuncu faresi olarak nitelendirilmektedirler. Minimum bir oyuncu deneyimi için Rampage tam bir fiyat performans ürünü olarak ortaya çıkmaktadır. Konforlu bir tasarımı bulunmaktadır. Fiyatına göre oldukça yüksek bir sensöre sahiptir. Maksimum DPI değeri ise 3200 olsa da çoğu oyuncu yeterli olduğu bilinir. Kendi fiyatı içerisinde RGB ile birlikte gelmesi en avantajlı özelliklerinden biri olarak kullanıcıların karşısında çıkmaktadır. Fiyat performans açısından sıklıkla tercih edilen oyuncu fareleri arasında yerini alıyor.

Steel Series Rival 3

SteelSeries Rival 3

Oldukça basit ve şık bir tasarıma sahip olan bu model fiyatının uygunluğu ve sağladığı çeşitli avantajları ile birlikte sıklıkla tercih edilir. Hero sensörü ile kıyaslanan üstün bir sensöre sahip olması ile birlikte en hassas oyuncu faresi listesi içerisinde yerini alır. 77 gramlık hafifliğe sahip olması sağladığı avantajlarından biridir. Aynı zamanda RGB bölgesi bulunuyor. Orta büyüklükte bir tasarı ile hem sol hem de sağ el kullananlar için uygundur.

Razer Basilisk X Hyperspeed

Razer Basilisk X Hyperspeed

Razer Basilisk X Hyperspeed oyuncu faresi en iyi fiyat performans ürünlerinden biri olarak kendi piyasasında üstlere yerleşiyor. Kablo aratmayan bir kablosuz bağlantı özellikleri ile birlikte profesyonel oyuncular tarafından tercih edilmektedir. Ergonomik bir tasarıma sahiptir. Tasarımı sayesinde oyunculara rahat bir oyun deneyimi sunmaktadır. Tek bir pil AA ile oyun modunda 285 saate kadar dayanabilmektedir. Fiyatına göre oldukça iyi bir sensöre sahip olmasıyla en iyi fareler arasında yerini alıyor.

Corsair Ironclaw RGB Wireless Oyuncu Mouse

Corsair Ironclaw RGB / Wireless

Uygun fiyatlı oyuncu faresi çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Oyunculara ergonomik bir kullanım sağlamaktadır. Kablolu versiyonu 105g iken kablosuz versiyonu 130g ağırlığındadır. Kablosuz modeli hem kablolu bir şekilde hem de kablosuz bir şekilde kullanılabildiğinden dolayı daha çok tercih edilmektedir. Şarj edilebilir bir pil kullanmaktadır. Tek bir şarjı ile birlikte oyun modunda 24 saat kadar dayanabilmektedir. Normal modda ise 50 saate kadar dayanmaktadır. Uygun fiyatlı oyuncu fareleri içerisinde yerini almaktadır. Fiyat performans olarak oyunculara istedikleri kaliteyi sunmakta ve sıklıkla tercih edilmektedir. Ergonomik bir tasarıma sahip olması sağladığı bir diğer avantajlarındandır.

Logitech G102 / 203

En ucuz oyuncu fareleri arasında olan Logitech G102 / 203 modeli kullanıcıların oyun performansını arttırmaktadır. Logitech 102 ve Logitech 203 arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Aralarında var olan tek fark biri birçok rengi gösterebilirken, diğeri sadece bir rengi gösterebilmektedir. Bu özelliğin herhangi bir şekilde kullanım açısından fark yaratmaması sebebiyle önemi yoktur. Logitech 203 Amerika modeli iken, Logitech 102 modeli ise Avrupa modeli olarak kullanıcıların karşısında çıkmaktadır.

Prodigy modeli aynı anda sadece bir renk gösterebilmektedir. Ancak Lightsync birçok rengi gösterebiliyor. Bu ürün modellerinde kullanıcılara uygun fiyatlı olan modeli önerilmektedir. Zira her iki türle de oyun deneyimi aynıdır. Ancak Logitech 102 modeli fiyatına göre çok daha iyi bir sensöre sahip olmasından dolayı sıklıkla önerilen modeldir. Maksimum 8000 DPI değerine kadar da desteği bulunmaktadır. Oldukça basit bir tasarıma sahiptir ancak hem sol hem de sağ ile kullanılabilmektedir. Bu özellikleri ile Logitech 102 oldukça kullanışlı olmaktadır. Logitehc tüm oyuncu fareleri için Logitech G HUB sayesinde özel makrolar kurabilme imkanı sunmaktadır.

Logitech G305 Lightspeed Wireless

Logitech oyuncu fareleri içerisinde Logitech G305, G102 ile benzer bir tasarıma sahiptir. G102 modelinin sahip olduğu her artı özellik Logitech G305 modelinde de bulunmaktadır. Bu modelin adından da anlaşılacağı üzere tek ve en büyük farklı kablosuz bir fare olmasıdır. Kablodan rahatsız olan ve kabloların oyun performansını kötü etkilediğini düşünen kişiler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir bir modeldir. Bu fare Logitech’in ünlü Hero sensörüne sahiptir.

Bu sensör genel olarak profesyonel oyuncular tarafından sıklıkla tavsiye edilen bir sensördür. Maksimum 12 bin DPI değerine sahip olan bir oyuncu faresidir. Tek bir AA pil ile birlikte çalışmaktadır ve toplam 250 saate kadar dayanabilmektedir. Kullanıcılar oyun oynamadıkları zamanlarda düşük güç tüketim moduna geçerek pil ömrünü uzatabilirler. Bu model aynı zamanda kullanıcılarına hem sol hem de sağ elle kullanabilme avantajı sağlamaktadır. Ancak şarj edebilme özelliği yoktur ve kablolu kullanılamaz bir modeldir.

Logitech G Pro Wireless / Hero

G Pro Wireless pek çok profesyonel oyuncu tarafından en iyi oyuncu faresi olarak nitelendirilmektedir. Oyunculara sağladığı yüksek performans ile birlikte sıklıkla tercih edilmektedir. Basit ve şık bir tasarımı bulunmaktadır. G502 gibi özelliklere sahip olmasa da basit tasarımını ayrı bir özellik olarak görebilmek mümkün. Kablosuz olmasına rağmen 80 gram ağırlığı ile birlikte avantaj sağlar. Birçok kablolu ve kablosuz modellerden çok daha hafif bir yapısı bulunuyor. Hero sensörüne sahiptir. Bu model hem sol elle hem de sağ el ile birlikte kullanılabilmektedir. Aynı zamanda birçok el boyutu için rahat bir kullanım sunar. Şarj edilebilir özellikleri bulunmaktadır. Hem kablolu bir şekilde hem de kablosuz bir şekilde kullanılabilmesi en önemli avantajları içerisinde bulunur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.