Dolar 32,3010
Euro 34,6729
Altın 2.407,37
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Deri Ceket Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri Ceket Bakımı Nasıl Yapılır?
A+
A-

Deri Ceket Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Kaban giyilemeyecek kadar sıcak, ancak kumaş ceketlerin yetmediği dönemlerde de deri montlar devreye girmektedir. Böyle serin günlerde deri ceket devreye girmektedir. Hem spor kıyafetlerle birlikte hem de ciddi kombinlerde kullanılabilen deri montların ömrünü yapılan bakımlar belirlemektedir. Deri ceket bakımı iyi bir şekilde yapıldığında uzun süreli bir kullanım gerçekleştirilebilir.

Deri ceketlerin bakımı için rutin temizliğin basit işlemleri kimi zaman yeterli olabilmektedir. Hiçbir şekilde zor olmayan birkaç basit işlemle bakımı yapılabilmektedir. Deri ceketlerin bakımı kadar muhafaza ediliş şekilleri de önem taşımaktadır. Deri montlar hava alan bir yerde muhafaza edilmelidir. İlk dikkat edilmesi gereken noktalardan deri montların muhafaza ediliş şekilleridir. Organik bir yapıya sahip olan deri ceketlerin çok sıcak olmayan, hava alan bir yerde muhafaza edilmesi ömrünü uzatacaktır ve ilk günkü tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır. Montlar baza ya da valiz içerisinde değil, gardıropta saklamak gerekmektedir.

Deri Bakımı Nedir?

Deri Bakımı Nedir?

Deri ceket bakımı oldukça basit birkaç husustan oluşmaktadır. Bu hususlara dikkat edildiği sürece ceketler ilk günkü görünümlerinde uzun süreli olarak kullanılabilmektedir. Genel olarak çoğu montun üzerinde nasıl bakım yapılmasına dair önemli işaretlerin yer aldığı etiketler bulunmaktadır. İlk olarak kişilerin bu etiketlere dikkat etmeleri önemlidir. Etiketler üzerinde hangi yıkama türlerine uygun olduğu, nasıl temizlemeniz gerektiği, nasıl muhafaza etmeniz gerektiğine dair bilgiler yer alıyordur. Bu nedenle bu etiketlerin kesilmemesi ve üzerinde yer alan işaretlere göre hareket edilmesi önem taşımaktadır.

Deri ceketlere bakım yaparak onların uzun ömürlü olmalarını, güzel görünümlerinden hiçbir şey kaybetmemelerini sağlarız. Diğer kıyafetlere göre çok daha fazla özen gösterilmesi gerekebilmektedir. Deri ceket kullanımı için bu tip bakımların bilinmesi önemlidir. Deri mont zaman içerisinde değişimler gerçekleştirebilir, sertleşebilir, yumuşayabilir. Bu gibi durumlarda çeşitli uygulamalar yapmak gerekebilmektedir. Sertleşme ve kurumalar oluyorsa parlatmak için vazelin kullanmalısınız. Montunuzu yumuşamasını sağlayacak ve daha uzunu ömürlü olacaktır.

Deri Kıyafetlerin Bakımı Hakkında

Modası hiçbir zaman geçmeyen deri montlar bakım istemektedir. Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi olan deri ceketlerin bakımı basit birkaç işlemden oluşmaktadır. Dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Deri ceketleri çok sık süreler boyunca giydiğinizde kirlenmeleri normaldir. Aynı zamanda bazı olumsuz durumlar da oluşur. Kimi deri ceketlerde bir zaman sonra koku oluşmaktadır. Bu noktada deri ceketin bakımı önem kazanmaktadır.

Deri ceketleri kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamayın. Deri montlarınızın içi tüyle ise kuru temizlemeye gönderin. Çamaşır makinesi ve elde yıkama yöntemleri kesinlikle önerilmemektedir. Lekeli bölgeleri ıslak bezler yardımı ile birlikte silmekte fayda var. Silme işlemleri esnasında deri cekette yırtılmalar oluşmaması için vazelin tercih edin. Vazelin deriyi besleyecektir. Dolayısıyla yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.

Beyaz deri montlar için vazelin önermiyoruz. Vazelin yerine krem tercih edin. Vazelin deriyi tamamen beslemesi sebebiyle oldukça yararlıdır. Islak olan deriyi kesinlikle ısıya maruz bırakmamak gereklidir. Güneş görmeyen bir yerde, havalandırılan bir bölgede muhafaza edilmesi gerekmektedir. Oda sıcaklığı uygundur.

Deri ceketlerin formunu koruması da en az temizlik işlemleri kadar önem taşımaktadır. Deri ceketlerin formunu koruması için askıda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir şekilde katlama, ezilme yapılmadan kendi genişliğine uygun bir yerde askıda muhafaza edilmelidir. Muhafaza işlemlerinde naftalin ya da çeşitli kimyasal ürünler kullanılmamalıdır.

Eğer cekette ter kokuları bulunuyorsa bu noktada kişiler ilk olarak kuru temizleme kullanabilir. Bunların yanında ıslak bir bezle silebilir, sirkeli su ile ter kokan kısımları temizleyebilir. Ter kokusu kalmayana kadar silme işlemlerinin uygulanması önemlidir. Deri ceket bakımı yapmak çok çeşitli açılardan önemlidir. Uzun ömürlü olmasını sağlamak, temiz bir şekilde kullanmaya devam edebilmek için yer alan bakım önerilerine dikkat etmek gerekir.

Yapılan Bakımlar Ne İşe Yarar?

Yapılan Bakımlar Ne İşe Yarar?

Deri ceket bakımının önemi ilk olarak uzun ömürlü olabilmesi için önemlidir. Herkes ceketlerini uzun süreli olarak kullanmak ister. Deri ceketin ömrünü uzatmak için bahsedilen bakımların aralıklı olarak yapılması önemlidir. Deri ceketler muhafaza edildikleri yerlerde aralıklı havalandırılırsa, uygun ortamlarda muhafaza edilirse ilk günkü tazeliğini ve güzelliğini koruyacaktır. Kullanımlar sonrasında kişilerin kuru temizlemeye göndermeleri de yenilenmeleri açısından oldukça önemlidir.

Deri ceketlerin bakımını yapmak onları yenilemek ve ilk günkü gibi kullanmaya devam edebilmek için önem taşıyor. Kolay deri ceket bakımı birkaç işlemden oluşmaktadır. Vazelin ve zeytinyağı yardımı ile birlikte pamukla ceketin üzerini silmelisiniz. Bu ceketin yumuşak bir şekilde kalmasına, tazeliğini ve parlaklığını korumasına yardımcı olmaktadır. Ceketler neredeyse her sezon kullanılması ile birlikte bakıma ihtiyacı olan kıyafetlerdendir. Bu bakımlarla birlikte en sevilen deri montlarınızı uzun yıllar boyu kullanmak mümkün hale geliyor.

Deri Ceket Nasıl Kullanılır?

Deri ceket kombinleri çok çeşitli olmaktadır. Ayrıca her sezon giyilebilmesi nedeniyle oldukça çeşitli kombinler yapılabiliyor. Deri montların modası hiçbir zaman geçmemektedir. Tarzlar ve bütçeler ne olursa olsun kişiler kendilerine uygun olacak bir deri ceketi rahatlıkla bulabilirler. Onlarca farklı tasarım, kesim ve renklerde deri montlar bulmak mümkün. Kot pantolonlarla, tişörtlerle, kazaklarla, uzun elbiselerle ve hatta mini eteklerle kombinlemek oldukça akıllıcadır.

Ayakkabı tercihleri kişilerin kendi tarzlarına göre değişiklik gösterir. Elbiselerle birlikte topuklu ayakkabı tercihleri olmaktadır. Dolayısıyla kalem eteklerle feminen bir stil oluşturmak için deri mont giymeyi bir düşünün deriz.

Bakım Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

 

Bakım Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Deri cekete bakım yapmak ceketin uzun süreli bir şekilde kullanılabilmesi için önem taşıyor. Ancak bu bakım süreci içerisinde dikkat edilmesi gereken çeşitli durumlar bulunmaktadır. Ceketler her zaman özel bakım istemektedir. İlk olarak ceketlerin hiçbir şekilde çamaşır makinesi atılmaması gerekmektedir. Çamaşır makinesi ya da elde yıkama işlemleri ceketin formunun bozulmasına eski dayanıklılığını kaybetmesine yol açacaktır. Bu nedenle deri ceket temizliğini çamaşır makinesi ya da diğer elde yıkama yöntemleri ile gerçekleştirmeyin. Ceketin iç ve dış kısımlarını farklı yöntemlerle temizlemeye özen gösterin. Bu ceketler için özel olarak üretilen köpükleri kullanmakta fayda var.

Dikkatli temizliğinde deri ceketler ömür boyu kullanılan giysilerdendir. Deri ceketleri her zaman kuru temizlemeye göndermeniz gerekmez. Evde de ufak ufak temizleme işlemleri yapmak mümkündür. Ancak derinlemesine ve profesyonel temizlikler için kuru temizlemeden yardım almanızı önermekteyiz. Temizlik yaparken ilk olarak kuru bir mendil ile birlikte tozlarını alın. Uzun süre askıda kalan montlar tozlanabilmektedir.

Temiz bir mendil bu noktada yardımcı olacaktır. Bunun ardından ıslak bir bez yardımı ile hafifçe siliniz. Dairesel hareketlerle birlikte bezle temizlik yapmak iyi olacaktır. Deri temizleyici maddeler bulunmaktadır. Bu maddeleri deri ceketin üzerine dökerek yepyeni bir görünüm elde etmelerine yardımcı olursunuz.

Deri cekette oluşan lekelenmeler için çok çeşitli yöntemler önerilmektedir. Bu yöntemleri ilk olarak ceketin ufak bir bölümünde denemekte fayda var. Vazelin, alkol deri ceketlerde bulunan lekelerin giderilmesi için önerilmektedir. Ancak büyük lekeler mevcutsa bu durumda ceketi kuru temizlemeye göndermek en mantıklı seçim olacaktır. Deri ceket bakımı yaparken dikkat edilecekler deri ceketin kullanım ömrünü uzatacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.