Dolar 32,5433
Euro 34,9184
Altın 2.430,06
BİST 9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türkiye’nin En İyi Giyim Markaları Hangileri?

Türkiye’nin En İyi Giyim Markaları Hangileri?
A+
A-

Türkiye’nin En İyi Giyim Markaları

Sizlere daha öncesinde en iyi giyim markaları yazımızda dünyadaki prestijli giyim markaları hakkında bilgiler vermiştik. Bugün ise Türkiye’de faaliyet gösteren %100 yerli sermayeden oluşan giyim markalarından bahsetmek istedik. Bir önceki yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz. Türkiye’de yerli firmalar arasında, çok sayıda kaliteli ve prestijli markalar bulunuyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları olarak da adlandırabileceğimiz bu markalara bakacak olursak;

  • Beymen
  • Kiğılı
  • DS Damat
  • Damat Tween
  • Bisse
  • Abbate
  • İGS
  • İpekyol
  • Mavi
  • Koton
  • Colins

Gibi dünyaca tanınan isimleri görürüz. Sözü geçen dünyaca ünlü ve prestijli markaların yanı sıra, Lc Waikiki, DeFacto, Desa gibi kaliteli ürünler üreten ve uygun fiyatlı giyim markaları karşımıza çıkıyor. Çoğu ülkemizden çıkıp dünyada marka olan en iyi giyim markaları arasında bulunan bu isimler, ürünlerinin büyük bir bölümünü iç pazarda satışa sunuyor. Bunun yanında üretimlerinin önemli bir bölümünü yurtdışına ihraç eden markalar, aynı zamanda yerli sermayenin önemli temsilcileri arasında kendilerine yer buluyor.

türkiye'nin en bilinen giyim markaları

Türkiye’nin En Bilinen Giyim Markaları

Türkiye’nin en bilinen giyim markaları arasında gösterebileceğimiz Lc Waikiki ve DeFacto gibi yaygın giyim zincirleri, aynı zamanda her bütçeden tüketicinin beğenisine yönelik ürünler sunuyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları sıralamasında da yer alan bu isimler, Ortadoğu ve Avrupa’da da mağazalar açmayı hedefliyor. Ülkemizin en önemli ihracat ürünlerinin başında yer alan tekstil sektörü, bilindiği gibi ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tekstil markalarının piyasada bilinirliği, reklam sektörünün gelişmesi ile birlikte doğru orantılı karşımıza çıkıyor. İnsanların akıllarına kazınan sloganlar üreten markalar, reklama ayırdıkları bütçenin yüzlerce katını satış patlamaları sayesinde geri alabiliyor. Marka bilinirliğini yükseltmeyi başaran giyim markaları, bu sayede ürünlerini daha geniş pazarlarda sunup, çok daha yüksek fiyatlarla satış yapabiliyor. Bu markaların bir çoğu, henüz reklamın gücünün yeni farkına varmış aile şirketleri olmaları sebebiyle, önümüzdeki yüzyıla çıkamayacak yerli sermayelerden oluşuyor. Marka bilinirliğini artırmayı başaran sermayeler ise, gerek iç piyasada gerekse dış piyasada pazarlarını genişletmeyi hedefliyor.

Türkiye’de En Çok Satan Giyim Markaları

Ülkemizde en çok satan giyim markaları arasında yer alan isimlerin, aynı zamanda en çok bilinen markalar olduğu görülüyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları arasında gösterebileceğimiz bilindik isimler dışında, çok sayıda kaliteli yerel tekstil işletmeleri de bulunuyor. İslami giyim markaları, deri sektöründe ürünler üreten işletmeler, ayakkabıcılık alanında kaliteli ürünler üreten isimler bu listede yer alıyor. Tamamı dayanıklı ve kaliteli ürünler üreten işletmeler, genellikle ülke içinde en çok satan yerel işletmeler arasında yer alıyor. Devlet desteği ile ihracata yönelmeleri durumunda, bu markaların dünya çapında birer giyim devi olacakları tahmin ediliyor. Bir ürünün çok satılması, o ürünün en iyi olduğu anlamına gelmeyeceğinden, kaliteli ve dayanıklı giyim malzemesi almak isteyenler, markadan çok içeriğe önem veriyor. Bu da, marka bilinirliğini artırmanın yanı sıra, kaliteli ve sağlam ürünlerle halkın karşısına çıkmanın, çok daha etkili bir yöntem olduğu gerçeğini gün yüzüne çıkarıyor.

Türkiye Piyasasında Yer Alan Yabancı Giyim Markaları

Türkiye Piyasasında Yer Alan Yabancı Giyim Markaları

Ülkemizin tekstil ürünleri konusunda dünya çapında kaliteli ürünler üretmesi sebebiyle, iç piyasada tanınma oranı yüksek, kaliteli ve dayanıklı ürünler ile tüketicilerin hizmetinde olan çok sayıda markadan söz edilebilir. Türkiye’nin en iyi giyim markaları sıralaması yapmamız gerektiğinde, hem tanınmış hem de ülke genelinde tanınırlığı düşük markalardan söz edebiliriz. Bunun yanı sıra, iç piyasada kendince yer edinen çok sayıda yabancı giyim markası da görüyoruz. Bu da aynı zamanda ülkemizin ticaret hacminde çok önemli bir etken olmakta. Türkiye piyasasında yer alan yabancı sermayeli giyim markaları arasındaki en bilinen örnekler;

  • Zara
  • Mango
  • Gucci
  • Armani
  • Versace
  • Pierre Cardin
  • Dolce Gabbana
  • Y – London
  • DKNY
  • United Colors of Benetton
  • Polo

Şeklinde verilebilir. Bu markalar yakın merceğe alındığında, büyük çoğunluğunun son derece kaliteli ve pahalı ürünlerle karşımıza çıktığı görülüyor.

Dünyada Yer Edinen Türk Giyim Markaları

Dünyada kendisine sağlam bir yer edinen Türk giyim markaları, aynı zamanda ülkemizde de en bilindik tekstil işletmeleri arasında yer alıyor. Tekstil giyim sektörü dış ticaret hacminde de büyük bir yer ediniyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları listesi hazırlamak gerekirse, bu listeye giren isimlerin büyük çoğunluğunu kıyafet alanında ürünler sunduğu görülür. Bunun yanı sıra ayakkabı ve çanta sektöründe de kaliteli ürünler ile tanınan isimlerden söz etmek mümkün oluyor. Özellikle deri sanayisinin uzun bir geçmişi olan ülkemizde, son ekonomik krizde batan veya kayyım atanan çok sayıda aile işletmesi bulunuyor. Bu işletmelerin büyük çoğunluğu kayyım sonrası da kaliteli ürünleri tüketicileriyle buluşturuyor.

Türkiye’nin En Kaliteli Ürünlerini Satan Giyim Markaları

Türkiye’nin En Kaliteli Ürünlerini Satan Giyim Markaları

Türkiye’nin en kaliteli ürünlerini üreten ve tezgâha çıkaran giyim markalarının bir kısmı, maalesef ki yalnızca yurtiçinde tanınıyor. Buna örnek verilebilecek onlarca isim bulunuyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları denilince akla gelen bu isimler, dünya pazarına açılmaları durumunda, yabancı sermayeli markalardan aşağı kalacak ürünler üretmiyor. Aksine birçok dünya deviyle yarışabilecek nitelikte giyim ürünleri üreten bu markalarımız, yeteri kadar tanıtım yapmaları durumunda, tekstilde ülkemiz adına büyük başarılara imza atma potansiyeli taşıyor.

Türkiye’nin Giyim Zincirleri

Ülkemizde, özellikle düşük ve orta gelirli ailelere yönelik ürünleri ile tanınan çok sayıda giyim zinciri mağazalar bulunuyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları değerlendirmesinde, orta sıralarda kendilerine yer bulan bu zincir mağazalar, aynı zamanda fiyat/performans bakımından son derece tatmin edici sonuçta ürünleri tüketicileriyle buluşturmayı başarıyor. Ülkemizin hemen hemen her ilinde ve her ilçesinde bulunan bu zincir giyim mağazalarının en bilindikleri arasında; Lc Waikiki ve DeFacto bulunuyor. Son zamanlarda büyük bir atılıma kalkan bu iki marka, neredeyse her avmde ve her köşe başında karşımıza çıkabiliyor.

Ülkemizin En Prestijli Giyim Markaları

Ülkemizin En Prestijli Giyim Markaları

Türkiye’nin en prestijli giyim markaları hem bayan hem de erkek giyiminde, ayakkabıdan deriye, kıyafetten çantaya oldukça geniş bir ürün yelpazesinde ürünler üretiyor ve bu ürünleri iç piyasada alıcılarıyla buluşturuyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları incelendiğinde, bu markaların önemli bir bölümünün köklü tekstil üreticileri olduğu görülür. Çoğu 19. yüzyılda kurulan aile işletmeleri olan bu köklü tekstil fabrikaları, son yıllarda evrilerek dünya çapında birer markaya dönüşmeleriyle tanınıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en iyi giyim markaları arasında gösterebileceğimiz bu tekstil devleri, aile şirketleri olmaktan çıkıp, profesyonel bir şekilde yönetilen halka arz edilmiş büyük şirketler kapsamına giriyor.

Dayanaklı Ürünler Sunan Giyim Markaları

Giyim sektöründe ürünler üreten firmalar, kaliteli ve şık olmaları kadar, dayanıklılık konusuna da önem göstermeleri durumunda ayakta kalmayı başarıyor. Türkiye’nin en iyi giyim markaları kapsamında değerlendirmeye alabileceğimiz isimlerin tümü, aynı zamanda dayanıklı ürünleri ile de sektörde kendisine yer edinmiş markalar arasında bulunuyor. Yalnızca görünüme önem vermeyen, aynı zamanda kalite ve dayanıklılığı göz önünde bulundurarak üretim yapan giyim markaları, bu sürecin sonucunda uzun vadede daha iyi geri dönüşler aldıklarını görür. Piyasa araştırmasına ve müşteri yorumlarına büyük önem gösteren günümüz işletmeleri, dayanıklı ürün sunmanın önemini çok iyi anlıyor. Bu sebeple Türkiye’nin en iyi giyim markaları arasında bulunanların tümü hem en kaliteli, hem de en dayanıklı giyim ürünlerini tüketicilerinin beğenisine sunuyor.

 

YORUMLAR

  1. erdal dedi ki:

    vakko nerede