Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

En İyi Boya Markası

En İyi Boya Markası
A+
A-

Eviniz İçin En İyi Boya Markası

En iyi boya markası sayesinde yaşam alanlarınızın çehresini en kısa sürede değiştirebilirsiniz. Yaşam alanlarında bulunan her odanın kendine has bir renge sahip olması önem taşımaktadır. Evinizde değişiklik yapmaya karar verdiyseniz ve bu değişikliğe ilk olarak evinizin odalarını farklı renge boyayarak başlamak istiyorsanız tahmin edileceği üzere aklınızda en iyi boya markası hangisi sorusu bulunacaktır. Bu noktada, yaşam alanı sahiplerinin hem şanslı hem de şanssız olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü, gerçekten çok kaliteli boya markaları bulunmaktadır. Fakat, bu markalar arasından seçim yapmak zordur.

Boya Markası Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Boya Markası Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

En iyi boya markası hakkında bilgi vermeden önce evinize uygun boya markasının seçilmesi noktasında ilk olarak neler yapmanız gerektiğinden bahsetmeliyiz.

  • Her şeyden önce, odanızı düzenli hale getirmelisiniz. Bu sayede, odanızın şeklini ve boyutunu daha iyi görmüş olursunuz. Küçük bir odanız varsa açık renkler kullanmalısınız. Ancak, odanın lüks gözükmesi adına koyu renklerden yana tercih yapabilirsiniz.
  • Her yaşam alanının bir mimari tarafı bulunmaktadır. Bu noktada, odanızda kullanılmış olan kalıpları, sütunları ve süslemeleri düşünerek hareket etmelisiniz. Odanız için hangi boya markasının hangi renginin iyi olacağını hesap etmelisiniz. Bu noktada, boyaların sahip olduğu yoğunluklar önemli olabilir.
  • Bir sonraki aşamada odanızın kullanım amacını belirlemelisiniz. Yemek odası veya yatak odası için farklı renklerin uygun olacağını bilmelisiniz. Örneğin, mutfaklarda daha çok kırmızı veya beyaz gibi renkler tercih edilmektedir. Yatak odalarında ise yeşil ve mavi gibi renklerin hakim olacağını söylemek gerekir.
  • En sevdiğiniz boya rengini düşünmelisiniz. Her boya markasında renklerin farklı tonları bulunmaktadır. Canlı renkleri kullanırsanız yaşam alanınızda daha güzel bir ortam yaratmış olursunuz. Aynı zamanda, seçmiş olduğunuz boya; hem kişiliğinizi hem de ruh halinizi yansıtacak nitelikte olmalıdır.
  • İç cephe boyasını seçerken odanın konumu hakkında iyice düşünmelisiniz. Bol ışık alan bir konumda mı olacağı yoksa karanlık bir cepheye mi sahip olacağı gibi hususlar son derece önemlidir. Aynı zamanda, tavanın yüksek mi yoksa alçak mı olduğu da önemlidir.
  • Marka ve boya rengini seçmenizin ardından birkaç yerden fiyat almalısınız. Birçok yerde aynı markanın aynı ürününün farklı fiyatlara satıldığını bilmelisiniz.
  • Su bazlı boya seçtiğiniz takdirde boyanın yanı sıra tiner almanıza gerek olmayacaktır.

Hangi Boya Markası En İyisidir?

Boya satın almak isteyenlerin aklında hangi boya markası en iyisi sorusu bulunmaktadır. Ancak, bu noktada, ilk olarak hangi tür boyayı almak istediğinize karar vermelisiniz. Plastik boya satın almak istiyorsanız bu boya türünü satan markaları araştırmalısınız. Piyasada birçok boya markası bulunmaktadır. Tüketiciler arasında en çok beğenilen boya markalarının Dyo, Filli Boya ve Marshall olduğunu söylemeliyiz. Buna ek olarak, farklı boya markaları da bulunmaktadır. Önemli olan ise ne tür bir ev dekorasyonu istediğinizdir. İyi bir işçilik çıkartabilirsiniz ancak boyanızın markası kaliteli değilse emeğinizin hiçbir anlamı olmayacaktır.

Boya satın almadan hangi duvara, hangi renk boyanın ve hangi markanın ürününün yakışacağını iyi araştırmalısınız. Bilhassa internet üzerinden bilgi alabilirsiniz. Ancak, çevrenizde bulunan ve herhangi bir markanın ürününü kullananların yorumları sizin için daha faydalı olabilir.

Marshall Boya Markası

Marshall Boya Markası

Hiç şüphesiz tüketiciler tarafından en çok tercih edilen markadır. Bilhassa iç mekan boyaları konusunda en kaliteli ürünlere sahiptir. Bu noktada, evinizin içini boyamak istiyorsanız Marshall sizin için en uygun seçenek olacaktır. Kalitesi kadar uygun fiyatlı ürünleriyle de beğeni toplamaktadır.

Filli Boya Markası

Filli Boya Markası

Marshall boya kadar popüler bir marka olduğunu söyleyebiliriz. En büyük avantajı ise neredeyse her bütçeye uygun ürünlere sahip olmasıdır. Aynı zamanda, kaliteden hiçbir ödün vermeden uygun fiyatlı ürünleri önünüze sunmaktadır.

Jotun Boya

Jotun Boya

Dünya çapındaki popülerliğini ülkemizde de sürdürmektedir. Ancak, iç mekandan ziyade dış mekan boyası yapmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Dünya üzerinde AVM’lerden iş merkezlerine kadar birçok önemli yapının dış mekanının boyanmasında Jotun Boya’nın ürünlerinden faydalanılmaktadır. Boya sektörünün en tecrübeli firması olması dolayısıyla tüketicilerin gözü kapalı güvendiği bir marka olmaktadır. Dış mekan için olduğu kadar iç mekan için de Jotun Boya’nın tercih edilebileceğini söylemeliyiz.

Polisan Boya

Polisan Boya

Hem iç hem de dış mekan boyası söz konusu olduğunda birçok tüketicinin hiç düşünmeden satın aldığı ürünlere ev sahipliği yapmaktadır. Kalitesi bakımından bir Marshall kadar olmasa da iç ve dış mekan boyalarında tatmin edici nitelikler sunmaktadır. Ayrıca, ürün skalasının çok geniş olduğunu söyleyebiliriz.

Dyo Boya

Dyo Boya

Bu markanın en iyi iç cephe boyası olduğunu söyleyebiliriz. Doğalgaz kullanımı ile beraber insanların sobalı dönemlerde olduğu gibi her yıl evini boyamasına gerek kalmamaktadır. Bir başka deyişle, evin boyaları, çok uzun yıllar kullanıma sahip olmaktadır. Ancak, yine de kalitesiz boya kullanıldığı takdirde bu avantaj çok uzun sürmeyebilir. Tüketicilerin tercih edebileceği en iyi iç cephe boya markaları arasında Dyo boya bulunmaktadır.

Sonuç olarak, en iyi boya markası nedir diye düşünüyorsanız yukarıda adlarını verdiğimiz markaların ürünlerini kullanmayı kesinlikle denemelisiniz. İyi bir marka aldığınız takdirde fiyat performans oranı bakımından en iyisini elde etmiş olacaksınız. Bunun yanı sıra, silinebilir boyalar olarak bilinen boya türleri arasında su bazlı sentetik ve su bazlı saten boyalar bulunmaktadır. Boya sektöründe merdiven altı olarak tabir edebileceğimiz markaların olmasından mütevellit üzerinde silinebilir yazan her boyanın gerçek olduğuna inanmamalısınız. Bir başka deyişle, yalnızca ucuz olduğu gerekçesiyle duvar boyası almanız son derece yanlış bir karar olacaktır. Yukarıda adını verdiğimiz boya markalarının ürünleri aynı zamanda silinebilir olmalarından dolayı önem taşırlar. Bilinmeyen markalardan ise uzak durulmalıdır. İç cephe için boya alırken genellikle bu hususlara dikkat etmelisiniz. İç cephe harici dış cephe ile ilgili sorularınız için Dış Cephe Kaplama Fiyatları hakkındaki hazırlamış olduğumuz yazıyı okumanızı öneririz.

Boya Seçimi Nasıl Yapılmalı?

  • Bilhassa iç cepheler için boya seçimi yapmanız gerekiyorsa kendini ispat etmiş markalardan birisi tercihiniz olmalıdır.
  • Seçmiş olduğunuz markanın renk yelpazesinin geniş olması gerekir. Bünyesinde yalnızca koyu renkler bulunan markaların ürünlerinin pek tavsiye edilmediğini söylemeliyiz. Ancak, açık ve rahatlatıcı renkler konusunda sayısız alternatife sahip olan markaların ürünlerinin ise daha çok tercih edildiği aşikardır. Bu tür renkler sayesinde hem yaşam alanı olduğundan geniş gözükür hem de ortamda bulunan insanların kendilerini daha iyi hissetmesi söz konusu olabilir.
  • Renk seçiminde yaşam alanına hakim olan genel renk belirlenmelidir. Bu renge uygun boya ürünleri bulunan markalar öncelikli olarak değerlendirilmelidir.
  • Yukarıda bahsettiğimiz boya markaları; iç cephe boyalarını hazırlarken boya renklerini otomatik makinelerde karıştırırlar. Birden fazla boya almayı düşünüyorsanız makine ile renk karıştıran markaların ürünleri seçilmelidir. Bu özelliğe sahip olmayan markalardan ürün satın alınırsa boya renkleri birbirinden farklı çıkacaktır.
  • Markalar hakkında genel bilgi sahibi olmanız gerekir. Çünkü, bazı markalar, özellikle bazı boya türlerinde iyi iş çıkarmaktadır. Tavan boyası konusunda iyi olan markalar olduğu gibi su bazlı ürünleri kaliteli olan markalar da bulunmaktadır.
  • Boya markası seçiminde yaşam alanının özelliği de dikkate alınmalıdır. Örneğin, bazı mekanlar, küf oluşumuna son derece yatkındır. Bu tür yerlerde boya badana yerine anti küf ürünler tercih edilebilir.
  • Son olarak, ev ortamı için boya arayışı içerisindeyseniz tercihiniz kesinlikle silinebilir ürünler olmalıdır.
ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. asım yurdakul dedi ki:

    filli boya daha iyi marşal iyi dediler geçen sene yaptık olmadı bu sene filli boya yaptık mükemmel

  2. Ege Tok dedi ki:

    Yeni nesil boya markalarından Whynot listeye eklenmeli. Su bazlı, uygulaması kolay, renk yelpazesi binlerce değil belki ama trend renkler. Ayrıca kapatıcılığı çok yüksek, Kendin Yap mottosunu destekler biçimde üretilmiş bir boya ve boya için ihtiyacınız olan malzemeler set halinde. Bence tam bir kullanıcı kolaylığı sağlayan marka. Kendi işini kendi yapanlar için denenmiş bir tavsiye.