Dolar 32,3503
Euro 34,6827
Altın 2.393,77
BİST 10.160,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Markaları Listesi

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Markaları Listesi
A+
A-

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi ve Faydaları

Cildine önem veren herkesin kullanması gereken ürünlerin başında doktorların önerdiği en iyi güneş kremi markaları geliyor. Birçok kişi; güneş kreminin yalnızca yaz aylarında kullanılan bir ürün olduğunu düşünür. Ancak, vücuduna değer veren insanların her mevsim güneş kremi kullanması şarttır.

Güneş kremi; her şeyden önce, cildi güneşin zararlı ışınlarından korur. Takdir edersiniz ki, cilt kanseri; çağımızın en büyük hastalıklarından birisi! UVB ışınları; sağlığa zararlı özellikleriyle dikkat çeker. Bir başka deyişle, cildin yapısını bozarak DNA mutasyonuna sebep olmaları söz konusudur. Bu noktada, güneş kremi kullanmak; güzellik açısından olduğu kadar sağlık açısından da önem taşır.

İnsanlarda yaşlanmaya bağlı olarak birtakım ince çizgi ve kırışıklıklar görülür. Bu noktada, düzenli olarak güneş kremi kullanan kişiler; kullanmayan yaşıtlarına kıyasla çok daha genç bir görünüme kavuşurlar. Bunun yanı sıra, ciltteki leke oluşumunun önüne geçen bir etkisi bulunur. Güneş kremi; bilhassa çok eskilerden bu yana güneş yanıklarını önleme gibi harika bir özelliğe sahiptir. Ayrıca, cilde nem kazandırdığını da ifade etmeliyiz. Cilde ihtiyacı olan elastikiyeti kazandırması, hava kirliliğinin cilde olan etkilerini en aza düşürmesi, cilde dikkat çekici bir görünüm kazandırması, renk tonu eşitsizliklerinin önüne geçmesi gibi faydalarının olduğundan bahsetmek gerekir.

Güneş kremi kullanmanın kanıtlanmış herhangi bir zararı yoktur. Birçok kişi; fazla güneş kremi kullanıldığı takdirde cildin bu durumdan olumsuz etkileneceğini iddia eder. Ancak, bu iddianın herhangi bir geçerliliği yoktur.

En İyi Güneş Kremi Tavsiyeleri

Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda güneş kremi bulunuyor. Ancak, her güneş kreminin benzer kalitede olmadığını söyleyebiliriz. Bu noktada, insanların aklında en iyi güneş kremi hangisi sorusu bulunur. Doktorlar tarafından tavsiye edilen ve tüm yıl kullanılabilecek güneş kremleri arasında aşağıdaki ürünler vardır.

La Roche Posay Anthelios Güneş Kremi

La Roche Posay Anthelios Güneş Kremi

Uzmanlar; havanın nasıl olduğundan bağımsız bir şekilde güneş kremi kullanılmasını tavsiye ederler. Bu noktada, La Roche Posay’ın Anthelios serisinde yer alan güneş kremlerinin en iyi seçenek olduğunu ifade etmek gerekir. Bilhassa sosyal medyada popüler olan bu ürünlerin en yüksek güneş koruma özelliklerine sahip olduğu bilinir. Hem UVA hem de UVB için yüksek korumaya sahip olmaları ciddi bir avantajdır. Bunun yanı sıra, hassas ciltler için de uygun bir üründür. Anthelios serisi; kalitesiyle dikkat çeker. Hem alerjik çitler hem de farklı cilt problemleri için uygun ürünlere sahip olan bu serinin fiyat performans kriteri bakımından en iyi seçenek olduğunu dile getirmek gerekir.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50

Özellikle günlük bakım için ideal bir üründür. Yüksek bir güneş korumasına sahip oluşuyla dikkat çeker. Ayrıca, ciltte herhangi bir beyaz iz bırakmaz. Buna ek olarak, yağlı bir his bırakmaması da ciddi bir avantajdır. Diğer ürünlerden farklı olarak incecik bir formüle sahiptir. Bu sayede, ciltte kolay bir şekilde dağılır. Buna ek olarak, makyaj altında kullanmak isteyenler için en doğru seçenektir. Hem cildi nemlendirir hem de cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur. Bunun yanı sıra, hava kirliliğine karşı koruyucu özelliklerinin de olduğunu söylemek gerekir. Sonuç olarak, çevresel faktörlerin cilde verdiği zararın önüne geçer. Ayrıca, erken yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırır. Son derece hafif yapısıyla göz doldurur. Bunun yanı sıra, kesinlikle parlama yapmaz. Tüm bu özellikleri ile günlük kullanım için en iyi güneş kremi olduğunu kanıtlar.

Prof Saraçoğlu Organik Güneş Kremi

Prof Saraçoğlu Organik Güneş Kremi

Bilhassa E vitamini içeren formülü ile dikkat çeker. Bu sayede, güneşten çabuk etkilenen cilde sahip insanların derdine derman olur. Buna ek olarak, cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Paraben ve GDO içermemesi ciddi bir avantajdır. Bunun yanı sıra, Etko Cosmos Organik Sertifikası’na sahip olan bir üründür.

Skinceuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50+

Diğer güneş kremlerine kıyasla daha yüksek fiyata sahip olmasıyla dikkat çeker. Fakat, yüksek geniş spektrumlu UVA ve UVB korumasına sahip bir üründür. Bu yüzden, kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eder. Yüzde yüz mineral içerikli oluşu ciddi bir avantajdır. Hem kapatıcılığının hem de koruyuculuğunun yüksek olmasından mütevellit tercih edilir. Ayrıca, sahip olduğu birtakım özelliklerinden dolayı makyaj bazı olarak da kullanılabilir. Tek dezavantajı pembe renge sahip olan sivilceleri kapatmamasıdır.

Bioderma Photoderm Tinted Cream SPF 50+

Bioderma Photoderm Tinted Cream SPF 50+

Yıllardan bu yana en iyi güneş kremi ürünlerini piyasaya süren Bioderma; bu ürünüyle de sınıfı geçmeyi başarıyor. Cilt tonunu eşitleme etkisinden dolayı tercih edilir. Yalnızca bu özelliğiyle diğer güneş kremlerinden farklı olduğunu gösterir. Su bazlı, ultra hafif ve renkli dokusuyla dikkat çeken bu güneş kremi; kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eder. Bilhassa fazla güneşte kalmaktan dolayı meydana gelen cilt yaşlanmalarını ortadan kaldırmak için en iyi güneş kremi alternatifidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.