Dolar 32,3920
Euro 34,7866
Altın 2.434,96
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

En İyi Akü Markası ve Akü Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En İyi Akü Markası ve Akü Hakkında Bilmeniz Gerekenler
A+
A-

En İyi Akü Markası

Akü, herhangi bir arabanın çok önemli bir parçasıdır. Bu yüzden arabalar için hayati önem taşır demek doğru olacaktır. Çünkü sürekli gelişen teknoloji ile ana güç kaynağı elektrik olan birçok motor modeli doğmuştur. Bu nedenle akülü araçların sayısı her geçen gün artmaktadır. Aküler, elektrik enerjisini depolama yeteneği sağlar. Bunu yaparken elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürür. Gerekirse akü, depolanan enerjiyi elektrik enerjisi şeklinde geri yükler. Bu işlemlerin düzgün bir şekilde ilerleyebilmesi için ise en iyi akü markası hangisi ise onu tercih etmeniz gerekir.

Arabalarınız İçin Tercih Edeceğiniz En İyi Akü Markası

Arabalarınız İçin Tercih Etmeniz Gereken En İyi Akü Markası

Sizler için bugün en iyi akü markası listesini hazırladık. Akü markaları hakkında merak ettiğiniz detayları hazırladık. Sizler de bu markalar arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca En İyi Lastik Markaları adlı yazımızdan araç lastikleri hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Varta Akü Markası

Varta Akü Markası

Varta akü, Adolf Müller tarafından 1887 yılında kurulmuştur. Bu açıdan marka içten yanmalı motorlar için akü üretmek üzere ortaya çıkmıştır. İleri teknoloji, yüksek performans ve istisnai servis ağı ile 100 yılı aşkın süredir dünyanın birçok yerinde faaliyet göstermektedir. 1890’larda Almanya’da üretilen ilk elektrikli araçlara akü tedarik ederek, sadece içten yanmalı motorlar için değil, elektrikli araç motorları ve motorları için de kullanılabilecek aküler üretilmiştir. Her yıl teknolojisine bir yenisini ekleyen marka, 2011 yılında Eternal Lanterns adını verdiği 9 metreden düşmeye dayanıklı aküler üretmeye başlamıştır. Uzun süreli akü üretim tecrübesi ile Varta, bugün akü endüstrisinde tartışmasız bir numaradır.

Yiğit Akü Markası

Yiğit Akü Markası

Otomobillerin, elektrik santrallerinin, teknelerin, elektrikli bisikletlerin ve daha birçok elektrik motorunun ve aletinin önemli bir parçası olan aküler oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bir akü, kimyasal bir reaksiyonla üretilir. Özellikle otomobillerde yaygın olarak bulunan aküler, araç üzerinde çeşitli işlevlere sahiptir. Bunlardan en önemlisi, aracın çalışabilmesi için marşa akım verilmesi olarak tanımlanabilir. Aracı sürmek için gereken akımı üreten Yiğit akü, çeşitli kapasite ve özellikleri ile kullanıcıların tercih ettiği akü markalarından biridir. Motor kapalıyken elektrik sistemine amper gerilim dengesi sağlayan Yiğit akü, yüksek hızlarda jeneratörün ürettiği yüksek gerilimi alıcının reddetmesini sağlar.

Mutlu Akü

Mutlu Akü

1955 yılından bu yana hızla büyüyen Mutlu akü, çevre dostu, kaliteli ve dayanıklı akü modelleri ile pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Türkiye’nin en ünlü akü firmalarından biri olan Mutlu akü, yeni nesil aküleri ile kullanıcılara birçok çözüm sunmaktadır. Binek ve hafif ticari araçlar için üretilen aküler tüm küçük karayolu araçlarına uyumludur. Geleneksel akü modellerinin yanı sıra ihtiyaçları karşılamak üzere büyük araçlar, gemiler, karavanlar ve endüstriyel araçlar için de ürünler geliştirmektedir.

Bosch Akü

Bosch Akü

Elektrik enerjisini kimyasal enerji şeklinde depolayan ve depolanan kimyasal enerjiyi gerektiğinde elektrik enerjisi olarak sağlayan cihaza akü denir. Bu cihazlar araç motorunun çalışmasına büyük katkı sağlayan önemli cihazlardır. Bu açıdan Bosch akülü motor sisteminin önemli bir parçasıdır. Bu, aracın motor sistemine önemli ölçüde katkıda bulunur. Aracın motor sistemine etkin bir şekilde temas eden Bosch marka akü modeli, aracın en değerli bileşenidir. Motor sisteminize yardımcı olan Bosch aküleri aracınızın düzgün bir şekilde çalışmasına katkıda bulunur.

İnci Akü

Bir otomobilin önemli bir parçası olan akü, elektrik enerjisini ileride kullanmak üzere depolayan ve içindeki çeşitli maddeler sülfürik asit veya sulu çözelti ile temas ettiğinde meydana gelen bir kimyasal reaksiyon yoluyla voltaj üreten bir bileşendir. Aracın kendi kendine çalışmasını sağlayan İnci akü, aracın çeşitli bölümlerinin çalışmasını sağlar. Bir araçtaki akünün en önemli işi, marş motoruna aracın çalışabilmesi için güç sağlamaktır. Ayrıca İnci akünün aracı nasıl koruduğunu da bilmekte fayda vardır. Aracın motoru kapalıyken kullanılan radyo ve iç aydınlatma gibi bileşenler için gerekli ışığı sağlar. Motor çalışırken elektrik sistemi, jeneratörün ürettiği yüksek voltajdan hızlı ve zararsız bir alıcı sağlar. Bundan dolayı İnci aküler, sıklıkla tercih edilen akü modellerinden biridir.

President Akü

Akü, zamanla boşalan bir cihazdır. Yorulduğunda veya bittiği zaman motor çalışamaz ve motosiklet sahibi zor durumda kalır. Akünün bitmesine neden olan birçok madde vardır. Elektrikli ekipmandaki sızıntılar akünün boşalmasına neden olur. Ayrıca akünün motor çalışmıyorken kullanılması deşarjı hızlandırır. Elektrik sisteminin alternatörü aküyü motor çalışırken şarj eder, ancak motor çalışmıyorken şarj etmez. Bu açıdan kaliteli akülerin tercih edilmesi gerekir. Bunun için ise President akü tercihi yaparak kaliteli akü seçimi yapmış olursunuz.

Hugel Akü

Hugel akü, ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini çok kolay bir şekilde elde edebildikleri için birçok uygulamada kullanılmaktadır. En yaygın kullanım alanı arabadır. Arabalarda kullanılan akülere kurşun asitli akü denir. Bunun nedeni ise üretim aşamasından itibaren kurşun ve sülfürik asitten oluşmasıdır. Ancak araçlar otomotiv endüstrisinde çok çeşitli uygulamalar için üretildiğinden kullanılan Hugel akülerinin kapasitesi araçtan araca değişebilmektedir. Bu açıdan Hugel akü çeşitlerini sayesinde aracınız için uygun olan bir aküyü satın alabilirsiniz.

Powermaster Akü

Doğru aküyü seçmek aracınızın ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Aküler, aracın ömrünü ve performansını doğrudan etkiler. Ancak tam tersine, otomobil üreticilerinin beğendiği orijinal yedek parçaları kullanmak, otomobilin verimliliğini büyük ölçüde arttırır. Akü gibi önemli bileşenleri seçerken konum da çok önemli bir faktördür. Bildiğiniz gibi soğuk mevsimde araba çalıştırmak zordur. Düşük motor sıcaklıkları ve donmuş motor yağı, aracı çalıştırmayı çok zorlaştırır.

Bu aşırı koşullar, aracın motoru çalıştırırken daha fazla enerji harcamasına neden olur. Bazı durumlarda, aracı bir kereden fazla çalıştırmaya çalışmak aküyü boşaltacaktır. Bu tür problemlerin önüne geçmek için üreticilerin kış şartlarına göre tasarlanmış yüksek CCA değerlerine sahip Powermaster akü modelleri tercih etmeleri gerekir. Ayrıca ucuz aküler isteyen kişiler için de Powermaster uygun fiyatlar sağlayarak her bütçe için yardımcı olur.

Duracell Akü

Araçlara güç sağlayan aküler, çeşitli özellik ve modellerde olur. Duracell akü, elektrik enerjisini kimyasal enerjiye çevirerek aracın gerektiğinde kullanılabilmesini sağlayan bir cihazdır. Bir arabanın en çok ihtiyaç duyduğu en önemli cihazlardan biri aküdür. Aküleri kullanırken dikkate alınması gereken bazı özellikler vardır. Bu açıdan Duracell akü üzerinde olumlu bir etkisi olabilecek birçok faktör vardır.

Elektrik enerjisi içeren araç akülerinin hasar görmesi veya yırtılması tehlikeli durumlara neden olmaktadır. Hem araç hem de kullanıcı için tehlikeli arz eden bir cihaz olduğundan dikkatli olmalısınız. Bu açıdan en iyi akü çeşitleri arasında yer alan Duracell akü modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

Povver Akü

Povver akü markasının ürünlerinin bu kadar popüler olmasının temel nedeni, geniş bir ürün yelpazesine sahip olmalarıdır. Aküler çeşitli akımlar ve motor kapasiteleri üzerine kuruludur. Bu açıdan doğru araç için doğru aküyü satın almak çok önemlidir. Aksi takdirde pek çok sorun ile karşılaşmak olası bir hale gelir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için araç tipini dikkatli bir şekilde değerlendirmek lazım. Daha sonra en uygun araç tipini seçmek gerekir.

Dolayısıyla ihtiyaçlarınıza uygun bir ürün bulmalısınız. Bu sayede akünüz ve arabanız rahat ve uzun ömürlü olacaktır. Araç aküsü seçiminde en önemli özellik kapasitesidir. Kapasitedeki güç amper cinsi ile paraleldir. Bir akünün amperini bilmeniz, akünün araca sağlayacağı gücü bilmeniz demektir. Bu açıdan Povver akü modelleri arasından bir seçim yaparak aracınıza uygun olan aküyü kolaylıkla bulabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.