Dolar 32,5860
Euro 35,0186
Altın 2.452,62
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

En İyi Lastik Markası – Fiyat Performansta 1 Numara!

En İyi Lastik Markası – Fiyat Performansta 1 Numara!
A+
A-

En İyi Lastik Markası

Otomobil kullanıcısı iseniz lastiklerin sizin için oldukça önemli olduğunu dile getirmeliyiz. Lastik seçiminde dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunmaktadır. Bu yazıda, en iyi lastik markası dışında lastik seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda da bilgi alabilirsiniz.

Lastik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Lastik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Lastik seçimi sırasında ilk olarak lastiğin ebatlarının araca uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Lastik tasarımı esnasında üretici firmalar birçok mühendislik hesabı yaparak aracın yola sürtünmesi, yakıt ekonomisi, konfor, viraj kabiliyeti, durma mesafesi gibi kriterler arasından en sağlıklı kombinasyonu yaparak ölçü verirler. Lastik ebatlarının değiştirilmesi halinde bu durumun birçok avantaj ve dezavantajı olacaktır. Lastik tabanının genişletilmesiyle beraber lastiğin yere temas eden yüzeyi artacağından mütevellit yola tutunması da artacaktır. Fakat, konfor ve yakıt gibi hususlarda araca zarar vereceğini ifade etmek gerekir. Lastik yanak yüksekliği arttırıldığı takdirde ise aracın düz yolda giderken veya kasislerde sürücüye hissettireceği darbe miktarı daha az olacaktır. Ancak, bu durumda da aracın viraj kabiliyeti olumsuz etkilenecektir. Bu örneklerde olduğu gibi birçok kriter için hesaplama yapılarak birtakım testlerin ardından tüketiciye en doğru lastik ebadı sunulmaktadır. Bu yüzden, üreticinin önerdiği ebatlar dışında farklı bir ebatın kullanılması asla tavsiye edilmez.

Araç markalarının orijinal ekipman lastiklerini seçmek; önem taşıyan bir diğer husus olmaktadır. İklim koşullarının da lastik seçimini etkilediğini söyleyebiliriz. Yaşadığınız yerin iklim koşullarına göre lastik satın almalısınız. Kış şartlarının zorlu olduğu bir coğrafyada yaşıyorsanız lastikleriniz normalden daha sağlam olmalıdır. Bilhassa kış lastiklerinin güvenli sürüş ve zorlu kış şartlarında uygun frenleme sağladığını ifade etmeliyiz. Yaz lastikleri ise konfor ve rahatlık sunmalıdır.

Lastiklerin ortalama beş yıl veya 50 bin km’nin ardından değiştirilmesi şarttır. Bahsettiğimiz süreler araç kullanım durumuna göre değişse de aracınızdan verimli bir performans elde etmek istiyorsanız lastiklerinizi belirli aralıklarla değiştirmek zorundasınız. Buna ek olarak, lastiğin yanağında veya sırtında oluşan çatlamalara ya da deformasyonlara bakarak da lastik değişim zamanının gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Araca uygun lastik basıncının uygulanması önem taşıyan bir diğer husus olmaktadır. Sürüş konforu ve güvenliği adına haftada bir veya iki haftada bir olmak üzere lastik basınç değerini kontrol etmelisiniz.

En İyi Lastik Markası Hangisi?

Lastiklerin ömrünü uzatmak adına 10 bin km’de bir olmak üzere lastiklerin yerini değiştirmelisiniz. Bir başka deyişle, öndeki lastikleri arkaya, arkadaki lastikleri ise öne almalısınız. Son derece pratik bir çözüm olsa da çok işe yaradığını söylemeliyiz. Lastik satın alırken üretim tarihine bakmanız da şarttır. Bilhassa yakın tarihte üretilmiş lastikleri satın almaya çalışmalısınız. Bir diğer husus ise kendi sürüş tarzınıza uygun lastikleri satın almaktır. Bilhassa uzun sürüşler yapıyorsanız kolay bir şekilde deforme olmayan türden lastikleri tercih etmelisiniz. Son olarak, uzun süreli kullanım ve yakıt tasarrufu sağlayacak lastikler tercihiniz olmalıdır.

Lastik satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsettikten sonra size birçok kişinin aklında yer alan en iyi lastik markası hakkında tavsiyeler vereceğiz. Yukarıdaki hususların yanı sıra her lastik markasının kendine özgü bir kalitesi bulunmaktadır.

  • Goodyear
  • Cooper
  • Hankook
  • Continental
  • Michelin
  • Lassa
  • Bridgestone
Goodyear Lastik Markası

Goodyear Lastik

Goodyear Lastik Markası

Dünyanın en büyük yeşil lastik üreticisi olduğunu söyleyebiliriz. Aya çıkan ilk lastiklerin dahi üreticisi olan bu firma; geliştirmiş olduğu teknolojiler ile öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra, lastik satın alırken bütçenizi de düşünüyorsanız Goodyear en iyi seçim olacaktır. Lastiğin ne kadar uzun ömürlü olacağı, yakıt tasarrufu sağlayıp sağlamadığı gibi hususlar önem taşımaktadır. Yaz ve kış lastikleri olup olmamasının yanı sıra geliştirilen konforlu teknolojinin lastik fiyatında önemli bir etki yarattığını söyleyebiliriz. Goodyear lastik; kalite kontrol testinden geçmiş olmakla beraber güvenilirliği çoktan kanıtlanmıştır. Kalite performans kriteri son derece iyi olan Goodyear lastikleri; viraj kavrama, dönüş direnci, sürüş performansı, yol tutuşu gibi hususlarda en iyisini vaat ederek kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak etmektedir. Bu lastik markasında her lastik boyutu için çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Ortalamanın üzerinde lastik ömrü garantisi yer almaktadır. Yerel servis istasyonuna ücretsiz kargolama hizmeti de vardır.

Cooper

Cooper Lastik

Cooper

Bir diğer kaliteli lastik markasının de Cooper olduğunu söyleyebiliriz. Cooper lastiklerinin en büyük avantajı ise fiyatı noktasında olmaktadır. Gerçekten de çok uygun fiyatları vardır. Her lastik ebadı için çok sayıda performans seçeneği bulunmaktadır. İyi lastik ömrü garantisinin olduğunu da söylemeliyiz. Yol testi periyodunun değişmesi Cooper lastikleri için bir dezavantaj gibi dursa da bu lastik markasının artıları ile kıyaslandığında çok önemli olmamaktadır. Ancak, bu lastikleri internetten satın almanın zor olduğunu söylemeliyiz. Buna ek olarak, sedan lastiklerin lastik ömrü garantisi de bulunmamaktadır.

Hankook

Hankook Lastik

Hankook

Piyasadaki en uzun lastik ömrü garantisini sunmasından dolayı tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra, fiyatlarının da çok uygun olduğunu söylemeliyiz. Her ebat için kaliteli performans seçenekleri sunması söz konusudur. Kullanıcısının konforunu düşünen ve her mevsim şartına uyum sağlayan oto lastikleri ile her zorlu şartta en iyi sürüş performansını sunmaktadır. En yüksek seviyede sürüş güvenliği yaratmaktadır. Karlı ve buzlu havalarda güçlü yol tutuşu ve kuvvetli çekiş gücü garantisi sunmaktadır. Zorlu hava koşullarına ayak uyduran lastiklerdir. Bunun yanı sıra, sıcağa dayanıklı yaz lastiklerinin yakıt tasarrufu sağladığını da söylemeliyiz. Buna ek olarak, hem ıslak hem de kuru zeminde güvenli sürüş imkanına sahiptir. Geniş ebat seçenekleri ile üretilen lastikler; aracın her mevsim performansını korumasını sağlamaktadır.

Continental Lastik Markası

Continental Lastik

Continental

65 gün boyunca deneme süresi tanımaktadır. Bu sürenin ardından beğendiğiniz takdirde ürünü satın almanıza izin verilmektedir. Her lastik ebadı için yeterince seçenek sunmaktadır. Sürücü ile mükemmel bir uyum içerisinde olmakla beraber keyifli sürüşlere imkan tanımaktadır. Aracınızın tekerlek boyutlarıyla yüzde yüz bir lastiği Continental’ın geniş lastik seçenekleri arasında bulabilirsiniz. Continental; oto lastiklerini geliştirme sürecinde yüksek performans ve sürüş güvenliği hususlarını dikkate almaktadır.

Michelin

Michelin Lastik

Michelin

Piyasadaki en iyi lastik markalarının başında geldiğini söyleyebiliriz. Kış lastiklerinin lastik ömrü garantisi bulunmaktadır. Fiyatlarının diğer markaların ürünlerine göre daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, yüksek performans sağlamasından dolayı kendisi için ödenen paranın hakkını sonuna kadar vermektedir. Bunun yanı sıra, yaşadığınız yerin özelliklerine uygun lastik seçimi yapmanıza imkan verir. Kar yağışının olmadığı ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede yaşıyorsanız dört mevsim lastik kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak, kar yağışının sıklıkla görüldüğü bir yerde ikamet ediyorsanız sürüş güvenliğiniz açısından kar lastiğine sahip olmalısınız. Bu noktada, Michelin lastiklerinin tüm ihtiyaçlarınız için uygun çözümler sunduğunu söylemeliyiz.

Lassa

Lassa Lastik

Lassa

Türkiye’deki yol şartları da hesap edilerek en son teknolojiye uygun lastiklerin üretildiğini söyleyebiliriz. Binek, 4×4, hafif ticari, yol dışı, traktör, otobüs&kamyon olmak üzere altı farklı tipte araç için lastik modellerine sahiptir.

Bridgestone

Bridgestone Lastik

Bridgestone

Dünyanın en gelişmiş lastik teknolojileri ile üretilen lastiklerine ev sahipliği yapmaktadır. NASA tarafından geliştirilen su tahliye yüzeyi gibi üst düzey teknolojilerin lastiklere uygulanması söz konusudur.

Sonuç olarak, lastik satın alırken yukarıdaki markaların ürünlerine öncelik tanımalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.