Dolar 32,3782
Euro 34,7437
Altın 2.429,32
BİST 10.012,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Mutlaka Yemeniz Gereken En İyi Çikolata Markaları

Mutlaka Yemeniz Gereken En İyi Çikolata Markaları
A+
A-

En İyi Çikolata Markaları

Üretimi ve sunumu ile başlı başına bir sanat olan çikolata herkes tarafından sevilmektedir. Bitter çikolata, sütlü ya da beyaz çikolata en çok bilinen çeşitler olurken, kuvertür, dolgu veya kaplama çikolatalar en sevilen türler arasında yer almaktadır. İç malzemesine göre de yerken farklı tatlar sevenler için birçok çeşit bulunmaktadır. Özellikle en iyi çikolata markaları gündeme geldiği zaman birbirinden farklı lezzetlerin varlığından söz etmek mümkün olmaktadır.

Top 5 Çikolata Markası

Top 5 Çikolata Markası

Fıstıklı, fındıklı, meyveli, bisküvili veya naneli çikolatalar tercih edilenler arasında yer almaktadır. Vegan beslenme tarzını benimseyenler için de organik özel yapım çikolatalar bulunmaktadır. Bağırsak ve sindirim problemi yaşayanlar için glutensiz çikolata üretimi de birçok markada yaygın olarak kullanılır. Çikolatalar kalitesine ve markasına göre farklılık göstermektedir. İşte en iyi çikolata markaları;

  • Divan
  • Vakko
  • Godiva
  • Melodi
  • Bolçi

Divan Çikolata Markaları

Divan Çikolataları

İsviçre kökenli çikolata reçetesi hazırlayan Divan Pastanesi, 45 yıldır kalitesinden ödün vermeyerek en kaliteli ve en iyi çikolataları yapmaya devam ediyor. Mevsimine göre çikolata çeşidi 150-200’den fazladır. Divan Çikolataları özel olarak üretilerek tek patentli şekildedir. Yıllardır Usta Muhsin Çufaoğlu’nun özel tarifi ile üretilen çikolatalar herkes tarafından sevilmektedir.

Meyveli çikolata çeşitlerinin yanında, fındıklı, fıstıklı çeşitler de herkesin severek tattığı çeşitlerdir. En iyi çikolataları arasında Madlen çikolataları gösterilmektedir. Paketleme ve sunum konusunda da oldukça özenli bir hizmet vermektedirler. Lüks çikolata ve en pahalı çikolata kategorisinde yer alan Divan, aynı zamanda butik pastane konseptinin de lideridir.

Vakko Çikolata Markaları

Vakko Çikolataları

Modada öncü bir lider olan Vakko çikolata da oldukça iddialı ve öncü bir markadır. 1988 yılında Süperfine Çikolatasını üreterek, Türkiye’de ilk defa çikolata üreten moda markası olmuştur. Vakko çikolatalarını Türkiye’deki fabrikasında üretmeden önce İsviçredeki fabrikasına numune hamurlarını yollamaktadır. Bunun en büyük neden oradaki özel tarife sahip kişinin denemesini sağlamaktadır.

Özel formülle üretilen çikolataların sırrını hala kimse bilmiyor. Eşsiz ve lüks çikolata klasmanında olan Vakko çikolatalarının tek bir dezavantajı bulunuyor. O da kalitesin ve tek olması sebebi ile fiyatları…

Godiva Çikolataları

Godiva Çikolataları

Belçika menşeli olan Godiva çikolataları tüm dünyada sevilen ve bilinen bir lezeettir. Özel dolgulu çikolataları herkes tarafından sevilir. Beyaz, bitter ve sütlü çikolatalarının birçok çeşidi vardır. Tadının eşsiz olmasının yanında en bilinen özelliklerinden bir tanesi de yaptıkları sunum ve paketlemelerdir. Her konsepte uygun kişiye özel paketlemeler ile, sevenleri özel hissettirmeyi başarmaktadır. Bu sebeple en iyi hediyelik çikolata markası arasında da yerini alıyor.

Godiva, Masterpieces çikolata çeşidi en çok sevilen ve satın alınan çeşitler arasındadır. Lüks tüketim çikolatasına giren Godiva, özel tarif ile üretiliyor. Her kesimden insana uygun çikolatalar yapması sayesinde birçok alıcısı da mevcuttur. Özellikle veganlar ve sindirim problemleri olanlar için eşsiz laktozsuz çikolataları ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Melodi Çikolataları

Melodi Çikolataları

En büyük butik çikolatacısı ve draje üreticisi olarak bilinen Melodi Çikolataları, daha çok Beyoğlu çikolataları olarak bilinmektedir. Lezzetin her çeşidini bünyesinde barındırdığı için herkes tarafından sevilir ve her kesimden alıcısı vardır. Şeker ve drajeler, çikolata dışında ürün tüketmek isteyenlere hitap eder ve özel olarak üretilir. Madlen çikolataları hediyelik ürünler arasında en çok tercih edilenleridir.

Special çikolataları tamamen özel üretimdir ve içlerindeki farklı malzemeler kişilerin damak zevkine göre alım sağlar. Dekorlu ve yaldızlı çeşitleri ise farklı şekillerde ve boyutlarda çikolata almak isteyenler için eşsiz bir fırsattır. Söz, nişan, isteme veya hediyelik ürünler için çeşitli paketli ürünler vardır. En çok sevilen ürünleri arasında ise fındıklı ve sütlü kare çikolataları yer almaktadır.

Bolçi Çikolataları

Bolçi Çikolataları

Gurmelerin rotalarından biri olan Bolu, çikolatada da eşsiz lezzetleri ortaya koymaktadır. Bolulu ustaların ellerinden çıkan ve bir bolu markası olan Bolçi, Türkiye’de en çok tüketilen Türk markalı çikolatadır. En iyi çikolata markaları sorusuna en çok verilen cevaplardan bir tanesi de Bolçi’dir. Lezzeti tamamen kendine özgü olan bu çikolata markasının en bilinen özelliği çikolatasının krokan ile kaplanmasıdır.

Eşsiz bir tat elde edilen bu özel tarif ile kendini özel hissetmek isteyen herkese eşsiz dakikalar sunmaktadır. Yoğun olmayan ve damakta uzun süreli hoş bir tat bırakan çikolataları ile her yaşta insana hitap eden bir markadır. En meşhur çikolataları arasında Beyoğlu Çikolatası yer alır. Tek bir dezavantajı vardır. O da üzerinde bulunan glikoz şurubudur. En iyi çikolata markaları arasında yer alan Bolçi kendine özgü dokusu bulunan çikolataların adresi konumunda yer almaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.