Dolar 32,3743
Euro 34,7834
Altın 2.432,21
BİST 9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

En İyi Granit Tencere Seti Modelleri ve Fiyatları

En İyi Granit Tencere Seti Modelleri ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Granit Tencere Seti

En iyi granit tencere seti hangisidir? Oldukça sert ve kristal yapılı mineralden oluşan tane görünümlü magmayik felsik kaya türüne granit denir. Granit yakın zamana kadar mermer ya da başka işçilikler için kullanıyorken, günümüzde züccaciye kategorisine de başarılı bir adım atmıştır. Granit yapışmaz ve kolay temizlenir yapısı sayesinde yemek yapmak için harika bir buluş olmuştur.

Son zamanlarda tencereler, tost makineleri, kek kalıpları gibi pek çok üründe kullanılmaktadır. Tamamen saf ve doğal bir kayadan üretildiği için son derece sağlıklıdır. Ancak aldığınız firma ve kalite her zaman büyük önem arz etmektedir. Çelik tencere üretimi tamamlandıktan sonra, püskürtme yöntemi sayesinde granit çelik ya da döküm ürünün 3. veya 4. Tabakası olarak püskürtülür. Bu sayede granit tencere üretimi tamamlanmış olur.

En iyi granit tencere setlerini almak istiyorsanız, muhakkak çift çelik taban olmasına ve granitin ise kaliteli ve hemen kendini atmayacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı firmalar granit tencere üretmez, kaplama usulü granit yerleştirilir. Zamanla aşınarak soyulur. Ancak çelik ya da döküm ürünlerde bunlar söz konusu değildir. Teflon üzeri kaplamalarda granitin kendini atması mümkündür. Bu sebeple granit tencere seti alırken marka ve kalitesine dikkat etmelisiniz. Peki, en iyi granit tencere seti gündeme geldiği zaman hangi markalar ön plana çıkar? İşte detaylar!

Hangi Marka Granit Tencere Daha İyi?

Hangi Marka Granit Tencere Daha İyi?

Son zamanlarda dünya üzerinde en çok satan ürün granit olmuştur. Özellikle kadınların artık Çelik ve dökümlerden sıkılması üzerine granit piyasaya bomba gibi düşmüştür. Çok beğeni kazanması ve satış rekorları kırması üzerine birçok üründe granit uygulaması gerçekleşmeye başlanmıştır.

Tencere setleri, tost makineleri, kek kalıpları, pasta kalıpları ya da çaydanlıklar gibi aklınıza gelebilecek her üründe artık granit uygulaması kullanılmaktadır. Her firma granit üretebilir ancak hangi firmalardan almak daha sağlıklı olur? İşte sizler için ülkemizde en çok granit satışı yapan ve beğeni kazanan markaları araştırıp bulduk;

  • Taç – Master Cook serisi (7 parça granit tencere seti) – 489₺
  • Emsan – Premium serisi (7 parça granit tencere seti) – 723₺
  • Karaca – Bio Diamond serisi (7 parça granit tencere seti) – 899₺
  • Emsan – Line serisi (7 parça granit tencere seti) – 999₺
  • Jumbo – Stone serisi (7 parça granit tencere seti) – 4.349₺
  • Papilla – Letoon serisi (8 parça granit tencere seti) – 799₺
  • Schafer – Siyah Rock serisi (6 parça granit tencere seti) – 499₺
  • Emsan – Pinky serisi (4 parça granit tencere seti) – 100₺

Yukarıda belirtilen firmalar Türkiye’de analizi yapılmış ve en çok beğeninizi kazanan ve satışı gerçekleşen firmaların ürünleridir. Diğer firmalarda da elbet güvenilir ve kaliteli granit tencere setleri mevcuttur. Ancak bu sayılan firmaların güvenirliği ve kalitesi test edilmiş ve piyasada ün kazanmışlardır. En iyi granit tencere seti söz konusu olduğu zaman mutlaka bu tür tencerelere dair bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

En İyi Granit Tencere Nasıl Anlaşılır?

Granitin doğal kendi rengini taşıyan ürünleri tercih etmelisiniz. Doğal üretilen ve renklendirmeye maruz kalmamış orijinal granitler; açık gri, koyu gri ve kahverengidir. Ağır olması en önemli kalite belirtisidir. Hafif olması granitin az olduğuna ve kalitesiz olduğuna işarettir. Diğer bir bakılması gereken husus ise, kulp ve saplardır. Sapların çelik ya da döküm olmasına muhakkak dikkat etmelisiniz.

Eğer plastik saplar kullanılmış ise maalesef yine orta derece kaliteli ya da kalitesiz sınıfına bakıyorsunuz demektir. Fiyatları piyasada değişiklik göstermektedir. Ucuz granitler asla kaliteli değildir. Üretimi ve içeriğindeki granit kayası kullanımı nedeni ile piyasada biraz maliyetli satışları bulunmaktadır. Bu nedenle fiyatın çok aşağı olması dikkatinizden kaçmamalıdır. Bu da yine ucuz ve kalitesiz ürünü işaret etmektedir.

Granit Tencere Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Granit Tencere Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Doğası gereği kaya olan granit, son derece ağır bir üründür. Bu nedenle hafif olması kalitesiz olduğunu işaret eder. Kalitesiz garantilerin ömrü oldukça kısadır. Granit alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi; ağırlıktır. Daha sonra sap ve kulplara bakılmalıdır. Granit tencereler ne kadar kaliteli ise o kadar el yakmama özelliğine sahip Çelik ya da döküm kulplar ile üretilmiş olmalıdır.

Eğer kulplar plastik ise, zamanla ise sürekli sorun çıkabilir. Pürüzlü ya da pürüzsüz yüzeye sahip olması farkıda gözlerden kaçmamalı. Ne kadar pürüzsüz ise o kadar kaplama işlemi olduğunu belli eder. Doğası gereği granit hafif pürüzlü yapıya sahiptir. Eğer seramik gibi akışkan ve yumuşacık bir cilt gibi kaygan ise maalesef bu nokta da kalitesiz olduğunu sizlere belirtmek zorundayız.

Granit alırken dikkat edilecek hususlar; ağırlık, kulplar, pürüzlü yapısı ve fiyatıdır. Piyasa değeri oldukça yüksek olan granit tencere setleri maliyetli ürünlerdir. Ne kadar ucuzsa o kadar kalitesiz olduğunu işaret etmektedir. En iyi granit tencere seti alırken dikkatli davranmanız beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.