Dolar 32,4325
Euro 34,8475
Altın 2.428,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Kedilerinizin Tüm İhtiyaçları İçin En İyi Kedi Maması Markaları

Kedilerinizin Tüm İhtiyaçları İçin En İyi Kedi Maması Markaları
A+
A-

En İyi Kedi Maması Markaları 

En iyi kedi maması markaları evinde kedi besleyenlerin ilgisini çekmektedir. Takdir edersiniz ki, kedi en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biridir. Birçok kişi kedi beslemenin zor olmadığını düşünür. Ancak, zannedilenin aksine sorumluluk gerektiren bir eylemdir. Kedilerin de tıpkı insanlar gibi özel bakım ve beslenme ihtiyaçları bulunur. 

Evinde kedisi olan insanların aklında en iyi kedi maması markaları hangisi sorusu yer alır. Bunun yanı sıra, kedi maması seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler konusu da önemlidir. 

Kedi Maması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kedi Maması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Evinde kedi besleyen insanların önem vermesi gereken hususların başında mama seçimi gelir. Bir başka deyişle, kedisinin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını isteyenlerin onu en doğru mamalarla beslemesi şarttır. Ancak, kedi maması seçimi zannedildiği gibi basit değildir. Birden çok kritere dikkat edilmelidir. Takdir edersiniz ki, güncel tarih itibariyle, kedi maması fiyatları bir hayli yüksektir. Bu noktada, kedi sahiplerinin masraftan kaçınmaması gerekir. Çünkü, iyi bir şekilde beslenmeyen kedinin veteriner masrafları fazla olacaktır. 

İyi bir kedi maması her şeyden önce kedinin temel beslenme gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olmalıdır. Doğal katkılarla desteklenmiş olması şarttır. Bunun yanı sıra, kesinlikle kimyasal içermemelidir. Bir kedinin günlük beslenme planına uyularak mama seçiminde bulunulmalıdır. Doğru hazırlanmış bir beslenme programında hayvansal protein kaynağı, değerli vitamin, mineral, enzim ve yağ asitleri ile su yer alır. Fakat, bu besinlerin her kediye aynı miktarda verilmesi yanlıştır. Kedinin kilosu, yaşı ve genel sağlık durumu dikkate alınarak mama miktarı belirlenmelidir. 

Hayvansal protein kaynağı, bir kedinin beslenmesi adına hayati önem taşır. Bu noktada, hayvansal protein kaynağı bakımından zengin kedi mamaları arasından seçim yapılmalıdır. Bu sayede, kedinin proteinden faydalanması sağlanır. Buna ek olarak, kediler; akciğer ve karaciğer tüketebilirler. Fakat, her yan ürünün kediler için uygun olmadığını söylemek gerekir. Bu noktada, satın almadan evvel mama içeriği detaylı bir şekilde incelenmelidir. 

Hangi Kedi Maması Markaları Tercih Edilmelidir? 

Karbonhidrat; insanların beslenmesi adına önem taşır. Ancak, kedilerin beslenmesinde zannedildiği kadar önemli değildir. Yine de kalitesi yüksek tahıl içeriğine sahip kedi mamaları tercih edilmelidir. Ayrıca, istenildiği takdirde karbonhidrat ihtiyacının sebze ve meyvelerden karşılandığı tahılsız kedi maması seçenekleri arasından da tercih yapılabilir. Taurin ise kedilerin beslenmesinde önem taşıyan hususlardan bir diğeridir. Hatta, kedi sağlığı adına önem taşıyan değerli bir aminoasit olduğunu söyleyebiliriz. Kediler, Taurin üretemeyen canlılardır. Bu yüzden, Taurin’i mutlaka dışarıdan almaları gerekir. Sonuç olarak, kedi mamasının içeriğinde kesinlikle Taurin olmalıdır. İyi bir kedi maması; vitamin ve mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahip olmalıdır.

Son olarak, kedi maması satın alırken kedinin yaşı dikkate alınmalıdır. Yavru, yetişkin, yaşlı ve kısırlaştırılmış olmak üzere farklı yaş gruplarına hitap eden kedi mamaları vardır.

Piyasada çok sayıda kedi maması vardır. Ancak, her birisi benzer kalitede değildir. Bu noktada, aşağıdaki bahsettiğimiz en iyi kedi maması markalarına mutlaka göz atın. 

N&D Pumpkins Kedi Maması

N&D Pumpkin Kedi Maması

Listemizin ilk sırasında N&D Pumpkin Tahılsız Bıldırcın Etli Bal Kabaklı ve Narlı ürünü bulunuyor. Aslında N&D; en iyi kedi maması markalarının başında gelir. Her şeyden önce, bu markanın yüzde yüz doğal malzeme kullandığından bahsedebiliriz. Bu ürün ise bilhassa kısırlaştırılmış kedilerin en sevdiği ürünlerin başında gelir. Yüksek besin değeri ile dikkat çeker. Bu sayede, kedilerin sürekli olarak acıkmasını ortadan kaldırır. N&D; hem Türkiye’de hem de dünyada en çok satılan kedi maması markalarının başında gelir. Bu markayı özel kılan birden çok detay vardır. Islak ve kuru mama seçeneklerinin yanı sıra yavru ve yetişkinler için üretilen özel mamalar da bulunur. Tavuklu & narlı, yaban mersini & kuzu eti, elma & dana eti ve daha birçok farklı mama seçeneğiyle dikkat çeken bir markadır. Ayrıca, N&D, ürünlerinde hiçbir şekilde GDO ve mısır kullanmaz. Bu sayede, kedi sahipleri tarafından tercih edilir. 

Hill's Tavuklu Kedi Maması

Hill’s Tavuklu Kedi Maması

Listemizin ikinci sırasında Hill’s markasının tavuklu yetişkin kedi maması ürünü bulunuyor. Bu markanın bünyesinde farklı ihtiyaçlara hitap eden kedi maması seçenekleri mevcut! Kısırlaştırılmış, kısırlaştırılmamış, yavru, ergen ve yetişkin olmak üzere neredeyse her kediye hitap eden mama seçeneklerini bulmak mümkündür. Yüksek protein oranı ile bilinir. Light bir ürün olmasıyla takdir toplar. 

Pro Plan Kedi Maması

Pro Plan; birçok kişinin tercihi olan kedi maması markasıdır. Her şeyden önce, çok daha ekonomik bir marka olduğunu söylemek gerekir. Neredeyse her yaş dönemine uygun mamalar barındırmasından dolayı tercih edilir. Bilhassa günlük elde edilen ürünleri mamalarında kullanması ile takdir toplar. Protein oranının yüksek olması ciddi bir avantajdır. 

Orijen Cat & Kitten

Bu listede olmayı hak eden markalardan bir diğeri de Orijen Cat & Kitten markasıdır. Yüzde yüz doğal ve katkısız oluşunun yanı sıra tahıl ve karbonhidrat bulundurmaması, taze et ve sebzelerle üretilmesi gibi avantajları vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.