Dolar 32,5580
Euro 34,9769
Altın 2.426,92
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

En Güçlü Köpekler Hangileri?

En Güçlü Köpekler Hangileri?
A+
A-

En Güçlü Köpekler

Köpekler, köpekgiller familyasına ait 400’den fazla ırkı olan etçil ve memeli hayvanlardır. Dünyada en çok beslenen evcil hayvanından biridir. İnsanların en yakın dostları olan bu sevimli hayvanlar arasında en güçlü köpekler seçilmesi zor bir konudur. Yoldaşlarımıza baktığımızda aşırı fiziksel yeteneklerini hayal etmekte zorlanıyoruz. Ve çoğu zaman, tasma üzerinde yürürken ara sıra kol çekmesi dışında, köpeklerimizin gerçek gücüne tanık olmuyoruz.

Dünyanın En Güçlü Köpeği

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok güçlü köpek ırkı vardır, her biri kendi yolunda benzersizdir ve birçoğu gerektiğinde kaslarını kullanma yetenekleri için yetiştirilmiştir. Ancak eve getirmeden önce köpeğinizin dünyanın en güçlü köpeği olup olmadığını öğrenmelisiniz. Amerikan Kennel Club sözcüsü Brandi Hunter, “Bir koruyucu, bir işçi ya da sevmek için sadece bir köpek arıyorsanız, güçlü ırklar, çeşitli insanlar için harika arkadaşlar edinen harika köpeklerdir” diyor. “Bu köpekler muazzam güçlerinin yanı sıra sadık, sevimli ve akıllılar. Her zaman olduğu gibi, potansiyel köpek sahipleri, belirli bir cinsin yaşam tarzları için doğru olduğundan emin olmak için araştırmalarını yapmalıdır. ” demiştir.

En Güçlü Sadık Dostumuz

Bu köpekler, var olduklarından beri ağır görevleri tamamlamak için güçlerini kullanıyorlar. Korumadan avlamaya, hayvan sürüsü ve ağırlık çekmeye kadar birçok alanda kullanılan köpekler, türlerinin en güçlü köpekleri. Yazının devamında listelenen köpeklerden biri ile yürüyüşe çıkmaya karar verirseniz, diğerlerinden daha talepkar olduklarını unutmayın.

Dünyanın En Güçlü 10 Köpeği

Günümüzde kabul edilen 300’den fazla köpek ırkı arasından derlediğimiz dünyanın en güçlü 10 köpeği işte şu şekilde:

en güçlü köpekler kangal

1-Kangal

Türk çoban köpekleri olan Kangallar Asya Çoban Köpeği ailesindendir. Anadolu’da yaşayan Türklerin hayvancılık alanında en iyi yardımcılarından biridir. İnsanlara karşı sevimli ve yumuşak olan bu köpekler hayvan sürülerine tehdit oluşturan her türlü yabaniye karşı oldukça atak, tepkili ve saldırgandır. Bulundukları yeri sahiplenirler ve diğer köpeklere göre daha korumacı bir içgüdüye sahiptirler. Zekâ seviyeleri oldukça yüksektir ve hafızları çok güçlüdür. Yüzyıllar boyunca savaşlarda ve avlarda da kullanılmıştır. Kötü hava koşullarından etkilenmezler. Bir Sivas kangalı kapalı apartmanda bakıma uygun değildir. Onun için en iyi yaşam alanı etrafı çitlerle çevrili bahçeli bir evdir.

en güçlü köpekler tosa ınu

2-Tosa Inu

Tosa Inu ya da Japanese Tosa Inu, Japonya’daki bir köpek ırkıdır. 1868 ve 1912 tarihleri arasında Sumo güreşine benzer bir şekilde tasarlanan bir köpek dövüşünde kullanılması amacıyla farklı cinslerdeki köpeklerle oluşturulmuştur. Bu köpeklerin cinsleri şöyledir:

  • Bull Terrier
  • Bulldog
  • Kochi
  • Büyük Dane
  • Bernard

Tosa Inu en güçlü köpeklerden biridir. Eğitildiği takdirde oldukça itaatkâr olan bu köpeklerin bakıcıları bu cins hakkında bilgi sahibi olmalı ve köpeğe nasıl davranması gerektiğini bilmelidir. Bu güçlü köpek yarım ton ağırlığı kolayca çekebilmektedir. Çok dayanıklı, sağlam ve bir o kadar da saldırgan olan Tosa’lar aynı zamanda sabırlıdırlar. İnsanlarla arkadaşlık ilişkileri iyi olsa da istemeden de olsa zarar verebildiğinden bakıcılarının tedbiri elden bırakmamaları tavsiye edilmektedir.

en güçlü köpekler basenji

3-Basenji

Orta Afrika kökenli bu köpek bilinen en eski köpek ırklarındandır. Kökeni Antik Mısır’a kadar dayanmaktadır. Kısa ve kıvrık bir kuyruğa sahiptir. Kocaman ve dik kulakları vardır. Ayrıca Basenji havlamayan tek köpektir. Bu özelliği onu dünya tarafından tanınmasını sağlamıştır. Neredeyse hiç havlamazlar ancak kendilerine özgü sesler çıkartırlar. Görünüşü sert olsa da çok kibar bir kişiliğe sahiptirler. Ayrıca Basenji çok temiz bir köpektir, kediler gibi tüylerini temizlemek için saatlerce kendilerini yalayabilirler. Her an oyuna hazırlardır ve asla yorulmak nedir bilmezler.

great dane danua

4-Great Dane/Danua

Kökeninin Antik Yunan’a uzandığı tahmin edilse de kesin olarak Almanya menşeilidir ve “Almanya Mastifi” olarak tanınırlar. Dünyanın en büyük köpeği bir Danua’dır. Köpeğin boyu 1 metre 12 santimdir ve kuyruğu 2 metreyi geçmektedir. Kelimenin tam anlamıyla bir devdir. Görünüşü itibariyle asaleti, gücü ve dayanıklılığı birleştirmektedir. Çok iyi huylu bir köpektir ve çocuklara karşı çok sabırlıdır. Etrafındaki herkesi sevebilecek kocaman bir kalbi vardır. Cesur bir bekçi köpeğidir. Erkenden iyi bir eğitim alması şarttır zira yabancıları o koca cüssesiyle bir baş ya da pati darbesiyle yıkabilir.

sibirya kurdu husky

5-Sibirya Kurdu/Husky

Husky’ler Alaska’ya 1909 yılında getirilmiştir. Yüzyıllarca Sibirya’nın Chukchi halkı tarafından kızak çekiminde, ren geyiklerini gütmede ve bekçilikte bu köpekleri kullanmışlardır. Çetin Sibirya şartlarında gayet iyi iş çıkarmaktadırlar. Soğuk havayı severler. Küçük sürüleri ile saatlerce uyumlu bir şekilde çalışmayı severler. Gözleri genellikle mavidir, kahverengi gözleri de olabilir. Ayrıca iki gözü ayrı renklerde olabilir. Sibirya kurtları havlamayı pek sevmezler, bazen ulurlar. İnsanlarla araları çok iyidir, eğitilmeye çok müsait köpeklerdir. Ancak bazen dik başlı olabilirler.

alman kurdu

6-Alman Kurdu

1800’lü yıllarda Almanya’da ortaya çıkan bu köpekler çoban köpeği ya da polis köpekleri olarak işlev görmektedirler. Birçok alanda insanlara yardımcı olan bu köpekler zeki, eğitimi kolay ve korumacıdırlar. Bunların yanında Alman Kurdu cesur, korkusuz, dürüst ve çalışkandır. Uzun süre yalnız kalmayı hiç sevmezler. Gereksiz yere ses çıkartmazlar yalnızca gerekli zamanlarda havlarlar. Saldırgan yapıya sahip değillerdir sadece tanımadıkları yabancı kişilere karşı mesafelidirler. Sadık olmalarından dolayı çok kolay da arkadaş edinirler.

dogo argentino

7- Dogo Argentino

1920’de Arjantin’de Dr. Antonio Nores Martinez tarafından iyi bir av ve bekçi köpeği olarak geliştirilmiştir bir ırktır. Irkın yetiştirilmesine Cordoba köpeği adını vererek başlamıştır. Daha sonra başka ırklar kullanarak bu ırkı geliştirmiştir. Bu ırklar sırasıyla:

  • Great Dane
  • Boxer
  • Spanish Mastiff
  • Bulldog
  • Bull Terrier
  • Great Pyrenees
  • Pointer
  • Irish Wolfhound
  • Dogue de Bordeaux

Doğru bir eğitimle saldırgan kimliğinden sıyrılabilen Dogo’lar başarılı avcılıkları güçleri ve zekalarıyla tüm dünya tarafından tanınan dünyanın en güçlü 10 köpeği arasında sayılır. Bu köpekler kaslı ve atletik vücutlara sahiptir. Özgürlüklerine düşkündürler ve eğitilmeye çok hevesli değillerdir. Bazen diğer hayvanlara ve insanlara karşı çok agresif davranışlar sergileyebilirler. Bu yüzden erken yaşta eğitim onları uysallaştırmada iyi bir adım olacaktır. Bu ırkın tavuğa karşı alerjisi vardır ve beslenmede kaliteli köpek mamaları sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bekçilik, korumalık ve av köpeği olarak çok iyi performanslar sergilerler.

saint bernard

8-Saint Bernard

Bu köpek ırkının kökeni çok eskiye dayanmaktadır ve İsviçre kökenlidir. İspanya ve İsviçre arasında zor bir geçitte bulunan Menthon isimli bir kişi tarafından 980 yılında üretilmeye başlanmıştır.Bu köpeğin Romalılar tarafından getirildiği düşünülmektedir. Tahminlere göre Danua ve Pirene Dağ Köpeği karışımıdır. Pek çok alanda kullanılmış olsa da genellikle tanındığı alan kurtarma köpeği olmasıdır. Koku alma konusunda çok başarılıdır. Büyük kar kütleleri altından kalmış bir kişiyi bile tespit edebilir. Çok güçlüdür ve başı büyüktür. Hızlı hareket etmeyi sevmez. Naziktir ve arkadaş olmayı çok sever.

doberman

9-Doberman

İsmini üreticisi Louis Doberman’dan alan bu ırk birkaç farklı köpek ırkının çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Bu ırklar şöyledir:

  • Alman Kurdu
  • Rottweiler
  • Great Dane
  • İngiliz Tazısı
  • Beauceron
  • Pincher

Almanya kökenli olan bu ırk 1860’lı yıllarda ortaya çıkmıştır. Köpekler adaleli, güçlü ve asil bir vücuda sahiptir. Birçok ülkede yasak olmasına rağmen kulakları ve kuyrukları kesilerek herhangi bir kavga anında avantaj sağlamaları amaçlanmaktadır. Çünkü kulakları ve kuyrukları onların hassas alanlarıdır. Sahiplerine karşı çok sadıklardır. Sürekli sahipleri ile zaman geçirmek isterler. Çok kolay öğrenebilirler. Tehlikeli olarak bilinse de Dobermanlar sadece sahiplerini koruma içgüdüsüyle hareket ettiklerinden saldırgan olabilmektedirler. İyi birer bekçi ya da koruma köpeğidirler. Apartman hayatlarına uyum sağlayabilirler, çok havlamazlar.

en güçlü köpekler amerikan pitbull terrier

10- Amerikan Pitbull Terrier

En güçlü köpekler arasında gösterilen Amerikan Pitbull Terrier, 19. Yüzyılın başlarında İngiltere’de çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Çok güçlü ve kaslı bir gövdesi vardır. Oldukça çeviktir. Kısa kuyrukludur. Düşmanıyla öldüresiye savaşabilir ve sahibini tüm tehlikelerden korur. Tarih boyunca savunmada, bekçilikte ve korumada kullanılmıştır. Hafif bir eğitimle bile yabancının niyetini kolaylıkla kavrayabilecek kadar zekidir. Köpeğe karşı alınan önlemler onu çok saldırgan gösterse de sevecen bir yapıya sahiptir. Sahibinin kucağında oturmaya bayılır. Ortalama yaşam süresi 14 yıldır.

YORUMLAR

  1. KAYRA YİĞİT KÖSE dedi ki:

    SİBİRYA KURDU EN GÜÇLÜ KÖPEKTİR BENİMDE EN SEVDİĞİM HAVYAN BİZİM 1 TANE VAR 1.30 METRELİK CİTLERDEN ATLIYOR TÜNEL KAZIYOR KACIYOR KÖPEK GÖRÜNÇE ULUYOR ARKADAŞLARI GELİYOR.KOLAY EĞİTİLEBİLİR AMA İŞİN TEMELİ BEBEKKEN SAKIN EVDEDE BIRAKMAYIN EVİ ALT ÜS EDEBİLİR BALIK FALAN AVRSA EVDE TAVŞAN AVALR DİKKAT EDİN KEDİ VARSADA DOST OLABİLİR KEDİYLE BİİZMKİ KEDİYLE DORT OLDU AMA BEBEKKEN KEDİ APRÇALAYIP YEDİ

    1. The Unknown dedi ki:

      Bencede