Dolar 32,3313
Euro 35,1685
Altın 2.241,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

En İyi Türk Kahvesi Markaları

En İyi Türk Kahvesi Markaları
A+
A-

En İyi Türk Kahvesi

Yorgun akşamların kurtarıcısı olarak bilinen Türk kahvesi, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Misafirlere ikram edilen bir kahvenin kırk yıl hatırının olduğunu hepimiz biliriz. Kız isteme töreninin vazgeçilmezi olan Türk kahvesi denildiği zaman herkesin aklına farklı markalar gelir. Yazımızda hem en iyi Türk kahvesi hem de kahvenin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

İyi bir Türk kahvesi yapmak istiyorsanız gerekli araçlara sahip olmalısınız. Geniş ağızlı porselen bir fincan işinizi görecektir. Buna ek olarak, ince çekilmiş bir Türk kahvesi satın almalısınız. Son olarak, bol suya ihtiyacınız bulunuyor. Türk kahvesinin dört farklı şekilde yapıldığını da eklemeliyiz. Bu noktada hem kendinize hem başkalarına kahve hazırlarken tercihlerin önem taşıdığını bilmelisiniz. Sade kahveye tahmin edebileceğiniz üzere şeker eklenmez. Bunun yanı sıra, az şekerli kahveye bir çay kaşığı şeker eklendiğini bilmelisiniz. Orta şekerli kahveye ise iki çay kaşığı şeker, çok şekerli kahveye ise üç çay kaşığı şeker eklenir. Bu detayların ardından Türk kahvenizi aşağıdaki gibi hazırlayabilirsiniz.

  • Kaç fincan kahve yapacağınıza bağlı olarak her fincan kahve için iki çay kaşığı kahve, bir fincan su ve istediğiniz miktarda şeker koymalısınız.
  • Cezveyi kısık ateşe yerleştirmelisiniz. Olabildiğince karıştırarak pişirmelisiniz. Kahvenin yavaş yavaş kaynama derecesine gelmesini sağlamalısınız.
  • Kısık ateşte pişen bir kahvenin lezzeti de bir o kadar iyi olacaktır.
  • Kahvenin kaynamaya başlamasıyla beraber üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtmalısınız.

Sonuç olarak, Türk kahvenizi yukarıdaki gibi pişirmelisiniz. Ancak, servis sırasında kendine özgü Türk kahvesi fincanını kullanmaya dikkat etmelisiniz. Türk kahvesi ile ilgili olarak çok hoşunuza gidecek türden bir bilgiyi paylaşmalıyız. İyi bir Türk kahvesinin üstünün köpükle kaplı olduğunu hepimiz biliriz. Gelenek ve göreneklerimize göre en köpüklü kahve fincanı ortamdaki en yaşlı insana verilir. Siz de kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız cezve seçimine dikkat etmelisiniz. Bir fincandan dört fincana alabilecek genişliğe sahip bir cezveyi tercih etmelisiniz.

Türk kahvesi içmeden önce neden soğuk su içildiğini merak ediyorsanız bunun da mantıklı bir açıklamasının olduğunu bilmelisiniz. Ağız tadının kahveye hazırlanması için kahvenin yanında mutlaka soğuk su bulundurulur. Türk kahvesi; lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da faydalıdır. Yemeklerin ardından hazmı kolaylaştırmasının yanı sıra keyif verici olduğunu da ifade etmeliyiz. Bu noktada, kahveden önce su içilerek ağız temizliği yapılır. Son olarak, bilhassa kırmızı et yemeklerinin tüketilmesinin ardında kahve içilmesinin tavsiye edildiğini ifade etmeliyiz.

Hangi Türk Kahvesi Markalarını Satın Almalısınız?

Türk kahvesinin nasıl yapılacağına dair bilgi verdikten sonra size mutlaka denemeniz gereken en iyi Türk kahvesi markalarından bahsedelim. Sizler de tavsiyelerimize uyabilirsiniz.

Kurukahveci Mehmet Efendi

Kurukahveci Mehmet Efendi

Türk kahvesi denildiği zaman herkesin aklına doğal olarak Kurukahveci Mehmet Efendi geliyor. 1871 yılından bu yana hizmet veren markanın yalnızca Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde de tanındığını ifade etmeliyiz. Güney ve Orta Amerika’ya özgü arabica türü kahvesinin her şeyine hayran kalacaksınız. Yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinin harmanlanmasının ardından kavrulduğunu söylemeliyiz. Son olarak, ince bir şekilde öğütülmesi ile süreç tamamlanır. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin kahvelerinin hem tadına hem de kokusuna hayran kalacaksınız. Birçok otoriteye göre en iyi Türk kahvesi; Kurukahveci Mehmet Efendi’dir.

Kahve Dünyası Orta Kavrulmuş Türk Kahvesi

Kahve Dünyası Orta Kavrulmuş Türk Kahvesi

Brezilya’nın Rio şehrinin Mina bölgesinde bulunan arabica çekirdeklerinden elde edilen bu kahvenin de en iyi seçeneklerden birisi olduğunu söylemeliyiz. Bu kahvenin hem kokusuna hem de köpüğüne hayran kalacaksınız. 2004 yılında kurulan bu markanın kendisini kısa sürede kabul ettirdiğini söylemeliyiz. Orta kavrulmuş Türk kahvesi; kahve sevmeyenlere dahi hitap eden tadıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topluyor. Bu noktada, siz de acı ve yoğun kahve tadından hoşlanmıyorsanız tercihiniz Kahve Dünyası olmalı!

Tchibo Türk Kahvesi

Tchibo Türk Kahvesi

Türk kahvesi hem bol köpüklü hem de lezzetli olmalıdır. %100 Arabica olan bu ürüne ilk deneyişinizin ardından hayran kalacaksınız. Tchibo, yalnızca Türk kahvesi kategorisinde değil diğer kahve türlerinde de son derece kaliteli ürünlere sahiptir. Tüm kahvelerin taze olarak çekilmesi ve kısa süre içerisinde paketlenerek satışa sunulması; tüketicilerin ilgisini arttırıyor.

Harput Dibek Kahvesi

Harput Dibek Kahvesi

Acı ve sert kahve sevmiyorsanız bu kahve tam size göre diyebiliriz. Şekerli tadıyla birçok kişinin favorisidir. Yumuşak içiminin olması da beğeni toplar. Arabica kahvenin yanı sıra orta kavrulmuş kahve içermesi de bu ürünün ne kadar kaliteli olduğunu kanıtlayan detaylar arasında bulunuyor. Kahvenin kokusuna da hayran kalacaksınız. İçermiş olduğu yararlı bitkiler ile kahve deneyiminizi eşsiz bir noktaya taşıyacaksınız.

Mahmood Coffee Hazır Türk Kahvesi

Mahmood Coffee Hazır Türk Kahvesi

En iyi Türk kahvesi seçeneklerinden birisi olduğunu ifade etmeliyiz. Bu markayı farklı kılan detaylardan birisi kahvenin saniyeler içerisinde hazırlanmasıdır. Buna ek olarak, sizi kahveye şeker koymaktan kurtarıyor. Sade, orta ve şekerli olmak üzere üç farklı şekilde satılıyor. Yalnızca bir bardak sıcak su ve fincan sayesinde kahvenizi istediğiniz her yerde hazırlayabilirsiniz. Mahmood Coffee; Kurukahveci Mehmet Efendi kadar olmasa da lezzetiyle adından söz ettiriyor. Cezvede kaynatmış olduğunuz kahve kadar lezzetli olduğunu özellikle belirtmeliyiz.

Osso Osmanlı Kahvesi

Osso Osmanlı Kahvesi

Adının yeni yeni duyuran bu markanın kahvelerine hayran kalacaksınız. Saraydan gelen lezzet sloganıyla hizmet sunan Osso; kahvelerinin içeriğinde bulunan maddelerle dikkat çekiyor. Keçiboynuzu, yemen kahvesi, sahlep, damla sakızı, damla çikolatası barındırmasıyla ne kadar kaliteli bir içeriğe sahip olduğunu ispat ediyor. Kahvenin içerisinde asla şeker veya tatlandırıcı bulunmuyor. Bilhassa yumuşak ve şekerli kahve seviyorsanız tercihiniz Osso Osmanlı Kahvesi olmalı!

Mandabatmaz Türk Kahvesi

Mandabatmaz Türk Kahvesi

Geçmişi çok eskilere dayanan bir markadır. 1967 yılından bu yana İstanbul Beyoğlu’nda bir cafe olarak hizmet veren Mandabatmaz, ürünlerini paketleme konusunda önemli bir adım atarak birkaç sene önce herkese ulaşmaya başladı. Markanın kahve konusunda dünya standartlarında olduğunu söylemeliyiz. Yukarıdaki diğer Türk kahvelerine kıyasla daha kaliteli kahve çekirdeklerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Buna ek olarak, kahveler, başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir kavurma yöntemiyle hazırlanıyor. Siz de Türk kahvesinin yoğun tadını seviyorsanız bu ürünü denemelisiniz.

Sahure Hanım Türk Kahvesi

Sahure Hanım Türk Kahvesi

Adını sosyal medyada görebileceğiniz bu markanın son derece yeni olduğunu ifade etmeliyiz. 2020 yılında üretilmeye başlanmasıyla kahve sektöründeki rekabete adım atmıştır. Kısa sürede hem tadı hem kokusu hem de köpüğüyle kalıcı olacağını ispat etmiştir. Köpüklü Türk kahvesi seviyorsanız sizin için en iyi tercih olacağını ifade etmeliyiz. Çünkü, birçok markanın Türk kahvesine kıyasla çok daha fazla köpürüyor. Orta kavrulmuş olması da farklı bir avantajı!

Hacı Şerafettin Gümülcine Türk Kahvesi

Hacı Şerafettin Gümülcine Türk Kahvesi

Hacı Şerafettin markası da kahve ile özdeşleşmiş markalardan biridir. Kendileri 1955 yılından bu yana sektördedir. Ancak, 2016 yılından bu yana Türkiye’ye satış yaptığını söyleyebiliriz. Sert ve acı kahve sevmeyenler için yumuşak ve şekerli tadıyla iyi bir seçenek olduğunu ifade etmeliyiz. Geçmiş yıllarda popüler olan Bulgar kahvelerini seviyorsanız bu kahveye kesinlikle hayran kalacaksınız.

Sonuç olarak, siz de en iyi Türk kahvesi tercihi adına yukarıdaki markaların ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.