Dolar 32,5317
Euro 34,8626
Altın 2.441,40
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

En İyi Bisiklet Markaları ve Bisiklet Çeşitleri

En İyi Bisiklet Markaları ve Bisiklet Çeşitleri
A+
A-

En İyi Bisiklet Markaları

Bisiklet, bir spor aracı olmanın yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinde yaygın olarak tercih edilen bir ulaşım aracı olmaktadır. Hatta televizyonlarımızdan Kanada Başbakanın işine bisikletle gidip geldiğine şahit olduk. Bisiklet firmaları, bisiklet zevkini doyasıya yaşamak isteyenler için harika tasarımlara ve özelliklere sahip bisikletler üretmeye devam ediyorlar. Naçizane bizim bisiklet almayı düşünenlere ilk tavsiyemiz adı sanı belli olmayan dükkân önlerinde rastgele satılan bisikletleri almamanız olacaktır.  Çünkü alacağınız bisiklet, ortopedik ve teknik donanımlara sahip olmalı ki bedensel rahatsızlıklar oluşmasın ve verdiğiniz para boşa gitmesin. Bu sayede kullanım zevkini doyasıya yaşayın. İşte bizler bisiklet tercihinizde sizler yön verecek en iyi bisiklet markaları adlı bir liste hazırladık. Dilerseniz bu bisiklet markalarına geçmeden önce kısaca bisiklet ve bisiklet çeşitlerinden biraz bahsedelim.

Bisiklet Çeşitleri Nelerdir?

Ülkemizde çok yaygın olmasa da birçok gelişmiş ülkede bisiklet kültürü yaygın olmaktadır. Ülkemizde bisiklet genellikle çocukluk ve gençlik dönemlerinde tercih edilen ve evlatlarımıza hediye özelliği taşıyan bir ürün olmaktan öteye gidememiştir. Ancak bisiklet bir eğlence aracından daha fazla ve neredeyse bir yaşam tarzı olmaktadır. Kullanım alanlarına ve özelliklerine göre bisikletlerde farklılık göstermektedir. Bunun için bisiklet tercihi yaparken ne şekilde kullanacağımızı göz önünde bulundurarak tercih etmeliyiz. Sağlıklı ve doğru bir seçim içinde bisiklet çeşitlerini bilmemiz gerekmektedir. Genel olarak beş çeşit bisiklet bulunmaktadır.

Şehir İçi Kullanıma Uygun Bisiklet

Şehir İçi Kullanıma Uygun Bisiklet

Adından da anlaşılacağı üzere, bu bisiklet türü kullanımı en yaygın olan bisiklet olup, şehir hayatında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir bisiklet türdür. Bu bisiklet türlerinde amortisörlü ve amortisörsüz seçenekler bulunmaktadır. Bulunduğunuz şehrin yol koşullarına göre tercihinizi bu ikisinde yana belirleyebilirsiniz. Aralarındaki temel fark ise amortisörlü bisiklet yoldaki engebeleri hafifletirken, amortisörsüz bisiklet daha hafif olmaktadır. Ağırlıkları hemen hemen 10 ile 15 kg arasındadır. Bundan dolayı yokuş çıkmak ve sürat yapmak nispeten kolay bir hal almaktadır.

Dağ Bisikleti

Dağ Bisikleti

Genellikle ülkemizde fiyatları uygun olduğu için dağ bisikleti modelleri çokça tercih edilmektedir. Ancak dağ bisikletleri zorlu araziler için üretildiğinden şehir hayatında kullanılması pek anlam ifade etmemektedir. Ağırlıkları da bu bağlamda daha fazladır. Genellikle 12 ile 18 kg arasında bir ağırlığa sahiptirler. Belirttiğimiz gibi zorlu araziler için üretilen bu bisikletler ile haliyle sürat yapmak zordur. Dağ bisikleti tercih ederken bu noktaları göz önünde bulundurmanız ve ihtiyacınız doğrultusunda bir bisiklet almanızı tavsiye ederiz.

Yol Bisikleti

Yol Bisikleti

Bir diğer bisiklet çeşidi olarak karşımıza yol bisikleti çıkmakta. Yol bisikletleri ile şehir bisikletleri arasında ne gibi bir fark var diye merak ediyor olabilirsiniz. Yol bisikletleri bilinen en süratli bisikletlerdir. İnce tekerleklere ve hafif ağırlıklara sahip olan bu bisikletler ile çok yüksek hızlara çıkabilirsiniz. Yol bisikletleri amortisörsüz olmaktadır ve bu açıdan da şehir bisikletlerinden ayrılmaktadır. Yapılarında bir amortisör bulunmadığından ötürü engebelerin hissini azaltacak bir karbon malzemeye sahiptirler. Kullanım açısından çok rahat olan bu bisikletler genellikle bisiklet sporu ile uğraşan kişiler tercih etmektedir. Ortalama ağırlıkları ise 5 ile 10 kg arasında değişmektedir.

Cyclocross Bisiklet

Cyclocross Bisiklet

Cyclocross bisiklet türü ise hem şehir bisikleti hem de yol bisikleti özelliklerini bir arada bulunduran bir bisiklet çeşidi diyebiliriz. Şehir hayatında rahatlıkla kullanabileceğiniz bu bisikletleri, engebeli arazi şartlarında da kullanabilirsiniz. Bu bağlamda bakıldığında fiyatı bu özelliklerinden ötürü diğer çeşitlerden daha fazladır. Hem amortisörlü hem de amortisörsüz çeşitler bulunan cyclocross bisikletler ağırlıkları da çok fazla değildir. Yaşadığınız ilin arazi şartları göz önüne alındığında cyclocross bisikletler daha makul olabilir.

Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bir önceki başlıkta belirttiğimiz gibi birden fazla bisiklet çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birisini seçip almak elbette yeterli değildir. Bisiklet alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

  • Öncelikle kullanım alanına göre göre hangi türde bir bisiklete sahip olmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Şehir hayatında kullanacağınız bir bisikleti bu alana uygun olmayan türde seçmemek akıllıca olacaktır.
  • Bisiklet alırken dikkat etmeniz gereken en önemli madde ise kadro boyuna göre tercihtir. 2 teker , koltuk, pedallar, sele arasındaki dörtgene kadro denilmektedir. Her bisiklet belirli kadro boylarında üretilir. Kadro boyunuzu hesaplayıp tercih edeceğiniz bisikletler konfor ve sağlık açısından sizlere daha iyi bir deneyim sağlayacaktır
  • Bisiklet alırken size uygun bir jant tipi seçmelisiniz. 26, 27.5 ya da 29 numaralı jantlardan size en uygun olanı daha iyi bir sürüş kalitesi sunacaktır.
  • Bisikletler iki tipli direksiyon modelleri ile üretilmektedir. Bunlar alta kıvrık ve düz olandır. Bu nokta da bisikleti alma amacınıza göre bir seçim yapmalısınız. Hız yapmak ön planda ise alta kıvrık olan tercih edilmeli.
  • Bir diğer dikkat edilmesi gereken noktada Amortisör konusudur. Çok engebeli bir arazide sürmediğiniz sürece, sabit kadrolu bisikletler her zaman daha iyidir. Amortisör veriminizi düşürür.
  • Ayrıca bisiklet alırken mutlaka test sürüşü yapmanız yerinde olacaktır.

En İyi Bisiklet Markaları Listesi

Bisikletler hakkında bu kadar detaylı ve faydalı bilgilerin ardından siz okurlarımız için hazırlamış olduğumuz en iyi bisiklet markaları listemize sıra geldi .

Specialized Bisiklet Markaları

Specialized Bisiklet

Listemizin ilk sırasını dünyada bisiklet üreticileri arasında önde gelen bir marka olan Specialized alıyor. Özellikle Amerika kıtasında popüler olarak tercih edilen bu bisiklet markasını ülkemizde de temin edebileceğiniz yerler var. Konfor ve güven esasıyla üretilen bisikletin imalatında çok kaliteli malzemeler tercih edilmektedir. Spicalized bisiklet fiyatları ise 2.500 TL ile 109.000 TL arasında değişmektedir.

Trek Bisiklet Markaları

Trek Bisiklet

Listemizin bir sonraki konuğu, dünyanın önde gelen ABD menşeili bisiklet markalarından Trek. Trek gerek performansı gerek konforu ile kullanıcıyı oldukça tatmin etmektedir. Bu nedenle verecek olduğunuz para kesinlikle boşa gitmeyecektir. Trek bisiklet fiyatları ise 2.500 TL ile 75.000 TL arasında değişmektedir.

Bianchi Bisiklet

Bianchi Bisiklet

Ülkemizde bisiklet piyasasında en çok pazar payına sahip firma Bianchi olmaktadır. Bisiklet dünyasının en eskilerinden olan bu markanın serüveni 1885 yılında başlamıştır. Fiyatı ve performansı herkese hitap ettiğinden dünya genelinde de çokça tercih edilmektedir. Bianchi bisiklet fiyatları ise 1.000 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir.

Cannondale Bisiklet

Cannondale Bisiklet

Listemizin dördüncü sırasında yer alan Cannondale, yine ülkemizde çok sık tercih edilen ve tanınan bir marka olma özelliği taşımaktadır. Kalitesi sayesinde özellikle dağ bisikletçileri bu markanın modellerini tercih etmektedirler. Tasarımı çok beğenildiği için bu başarısı ödül ile de taçlandırılmıştır. Bisikletin üretimlerinde yine kendi tasarımları olan amortisörler tercih edilmektedir. Cannondale bisiklet fiyatları ise 2.250 TL ve 57.000 TL arasında değişmektedir.

BMX Bisiklet

BMX Bisiklet

BMX bisikletlerin ortaya çıkma amacı motocross’u bisiklet dünyasına taşımaktır. Bu alanda kendinizi geliştirmek için alabileceğiniz en iyi bisiklet markaları arasında BMX, ön plana çıkmakta. BMX alırken birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekmekte. En önemlisi nerede kullanacaksanız o tür için bir BMX tercihi en doğru olanıdır. BMX bisiklet fiyatları ise 1.500 TL ile 9.000 TL arasında değişmektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.