Dolar 32,4056
Euro 34,7963
Altın 2.435,16
BİST 9.955,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

En İyi Özel Okullar Neden Tercih Ediliyor?

En İyi Özel Okullar Neden Tercih Ediliyor?
A+
A-

En İyi Özel Okullar

Eğitim; bir insanın iyi bir hayata sahip olması noktasında büyük bir öneme sahiptir. Anne ve babalar; ekonomik durumlarından bağımsız olarak çocuklarının iyi bir eğitim almasını arzu ederler. Türkiye’de devlet okullarına olan talep bir hayli fazladır. Bu yüzden, devlet okullarındaki sınıflar oldukça kalabalıktır. Ayrıca, geçmişten bu yana devlet okullarının imkanlarının bir hayli yetersiz olduğunu söylemek gerekir. Dolayısıyla özel okul tercihi yapmak isteyen velilerin aklında çok sayıda soru işareti bulunuyor. Yazımız sayesinde en iyi özel okullar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarını özel okula gönderme konusunda daha istekli olduklarını görüyoruz. Ayrıca özel okulların çok sayıda avantajı vardır. Her şeyden önce, sınıf mevcutları; devlet okullarına kıyasla çok daha az! Öğretmenler; öğrencilerle çok daha iyi bir şekilde ilgileniyorlar. Ayrıca, özel okullarda yalnızca derslere önem verme durumu yok. Öğrencilerin en az bir sosyal etkinlik ile ilgilenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, sportif faaliyetlere de dikkat ettiklerini görüyoruz. Bir başka deyişle, özel okulda okumak ciddi bir avantaj!

Hangi Özel Okullar Daha Başarılıdır?

Özel okul tercihlerini etkileyen birden çok faktör vardır. Her şeyden önce, okulların yıllık ücretleri önemlidir. Eğitim ücretinin yanı sıra yemek, servis ve kırtasiye ücreti de vardır. Bu noktada, velilerin erken kayıt indirimlerinden yararlanması tavsiye etmekteyiz. Ayrıca, kardeş indirimi veya çocuğun LGS derecesine göre yapılan başarı indirimi de vardır.

Koç Okulları En İyi Özel Okullar

Koç Okulları

1998 yılından bu yana eğitim veren Koç Okulları; Vehbi Koç tarafından hizmete açılmıştır. Ayrıca en iyi özel okullar arasında yer almaktadır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde toplam 18 Koç Okulu var. Koç Okulları; anasınıfından başlayarak İngilizce eğitime önem verir. Öğrencilerin önüne çok sayıda imkan vardır. Fen laboratuvarı, havuz, kütüphane, spor salonu ve daha birçok imkan sayesinde öğrenciler kendilerini derslerin yanı sıra ders dışı faaliyetlerde de geliştirme imkanına sahip. Koç Okulları; üniversite başarısı yüksek olan bir okuldur. Öğrencilerini hem yurtiçi hem de yurtdışı üniversitelere yönelik olarak hazırlar. Öğrencilerin yatılı kalma imkanı da vardır. Koç Okulları; birçok öğrenciyi burslu okutmaktadır.

Bilfen Koleji Okulları

Bilfen Koleji Okulları

Türkiye’nin en popüler özel okullarından birisidir. Türkiye genelinde 24 farklı Bilfen Okulu yer alır. Okulun bulunduğu bölgeye göre farklı ücretler talep edilir. Öğrencilerin seviyelerine uygun özel eğitim modeli uygulanır. Buna ek olarak, Bilfen’in güçlü bir müfredatı vardır. Öğrenciler; bilhassa gelişmiş spor alanları sayesinde kendilerini birçok faaliyetin içerisinde bulurlar. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise olmak üzere farklı seviyeler için son derece kaliteli bir eğitim verilir.

Bahçeşehir Kolejleri

Bahçeşehir Koleji

Türkiye’nin en çok tercih edilen özel okullarının başında gelir. Ülke geneline yayılmış şubeleriyle dikkat çeker. 1994 yılından bu yana İstanbul’da yer almakla beraber ülkenin diğer şehirlerinde de en az bir adet Bahçeşehir Koleji vardır. Başarılı öğrencilere indirim yapılır. Bunun yanı sıra, fiyatları şehirlere göre farklılık gösterir.

İstek Okulları

İstek Okulları

Bilhassa İstanbul’un en popüler özel okullarının başında gelir. İstanbul’da dört farklı kampüse sahiptir. Bunun yanı sıra, Antalya, Kocaeli, Afyon, Mersin, Denizli, Yalova, Osmaniye gibi şehirlerde de kampüsü mevcuttur. İstek Okulları; anasınıfından başlayarak üniversiteye kadar uzanan sorunsuz bir eğitim vaat eder. Başarılı ve mutlu bir öğrenci yetiştirmek; okulun temel hedefidir.

Doğa Koleji

Doğa Koleji

Diğer özel okullara kıyasla daha uygun fiyatlıdır. Türkiye’de 90’dan fazla kampüse sahiptir. Öğrencilere sunulan imkanlar sayesinde birçok ailenin çocuğunu göndermek istediği bir okuldur. Ücretleri şehirlere kıyasla farklılık gösterir. Ayrıca, öğrencinin başarısına veya kardeşinin aynı okulda okumasına bakılarak birtakım indirimler uygulanır.

Hangi Özel Okulların İmkanları Daha İyidir?

  • TED Koleji: Köklü bir geçmişe sahip olan bu okul; güçlü bir kadroya sahiptir. Öğrenci seçimi konusunda oldukça titizdir. Ücretini karşılayabilen her öğrencinin girdiği bir okul değildir. Hem derslerde hem de ders dışı faaliyetlerde başarılı olan öğrencileri bünyesinde barındırır. Anasınıfından başlayarak İngilizce eğitim verir. Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Kocaeli, Adana, Karabük, Çorum, Bursa, Alanya ve Bodrum gibi yerlerde kampüsleri vardır. Diğer özel okullara kıyasla pahalı olsa da çok sayıda indirim sunar. Bilhassa peşin ödemelerde yüzde beş indirim uygulanır.
  • İELEV Eğitim Kurumları: Yalnızca İstanbul Çekmeköy’de hizmet veren bu okul; başarısıyla Türkiye çapında popüler olmuştur. Türkçe, İngilizce ve Almanca eğitim vermesiyle meşhurdur. Ayrıca, tıpkı diğer özel okullar gibi beş farklı kademede eğitim verir.
  • Ankara Bilişim Koleji: Ankara sınırları içerisinde dört farklı kampüste eğitim imkanı sunar. Çankaya ve Pursaklar’da birer kampüs bulunur. Ayrıca, Hüseyingazi’de ilköğretim ve lise olmak üzere iki farklı kampüsü daha vardır.
  • Enka Okulları: Kalitesiyle dikkat çeken okullardan birisidir. 9 ve 11. sınıf öğrencilerini sınavla kabul eden bir okuldur. Diğer özel okullara kıyasla yüksek ücretiyle dikkat çekse de bu ücretin hakkını verir. İstanbul ve Sakarya’da bulunan kampüsleri oldukça popülerdir.
  • MEF Okulları: Türkiye’nin en eski özel okullarından birisidir. 1996 yılından bu yana faaliyetlerine devam etmektedir. İbrahim Arıkan tarafından kurulan MEF Okulları; öğrencilerine sunmuş olduğu eğitim seçenekleri ile dikkat çeker. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, İspanyolca, Almanca gibi eğitim dili seçenekleri bulunur. Anasınıfından başlayarak üniversiteye kadar uzanan kesintisiz bir eğitim vaat eder. Üç farklı kampüsü vardır. Eğitim ücretleri; kampüslere göre farklılık gösterir. Fen ve Teknoloji Lisesi’ne sahip olan bu okul; lise seviyesinde herkesin imrendiği bir eğitim sunar.
  • Ata Koleji: Bilhassa uygun fiyatlı özel okul arayanlara hitap eder. 1980 yılından günümüze kadar olan süreçte faaliyetlerine devam eden Ata Koleji; teknolojinin nimetlerinden yararlanan bir okuldur. Eğitim sırasında en son teknolojiyle üretilmiş ekipmanları kullanır. Ayrıca, son derece güçlü bir eğitim kadrosu vardır.

Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Özel Okulları

  • FMV Işık Lisesi: Türkiye’nin en köklü okullarından birisidir. Yüz yılı aşkın süredir eğitim dünyasının içerisinde yer alır. Erenköy, Nişantaşı, Ispartakule ve Ayazağa kampüsleri vardır. Okul ücretleri kampüslere göre farklılık gösterir.
  • Sınav Koleji: 1992 yılından bu yana eğitim dünyasında var olan bir okuldur. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Hatay gibi şehirlerde hizmet verir. Ayrıca, İstanbul’da birden çok kampüsü vardır. Lise öğrencileri için Fen ve Anadolu lisesi olmak üzere iki farklı seçenek mevcuttur.
  • İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları: Eğitim kalitesiyle dikkat çeken bir okuldur. Yıllara dayanan sağlam bir temeli bulunur. Anasınıfından başlayarak üniversiteye kadar uzanan eğitim imkanları vardır. Bunun yanı sıra, diğer özel okullara kıyasla yüksek indirim oranlarına sahiptir. Bilhassa öğrencilerin üniversite dönemine rahat bir şekilde hazırlanmasını amaçlar.
  • Özel Tevfik Fikret Okulları: Türkiye’nin Fransızca eğitim veren okulları arasındadır. Ankara ve İzmir’deki kampüsleri büyük ilgi görmekte. Fransızca dışında İngilizce eğitimde oldukça önemlidir. İzmir ve Ankara’daki kampüslerinin ücretleri değişkendir.
  • Eyüboğlu Eğitim Kurumları: Çamlıca Kampüsü’nde ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar uzanan kademelerde eğitim verilir. Kemerburgaz Kampüsü’nde ise anaokulu, ilkokul ve ortaokul için eğitim seçenekleri bulunur.

Sonuç olarak, çocuğunu özel okula göndermek isteyenler yukarıdaki okullar arasından tercih yapabilirler. Her birisinin kalitesiyle kendisini ispatladığı aşikardır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.