Dolar 32,3743
Euro 34,7834
Altın 2.432,21
BİST 9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

En İyi SUV Hangisi? SUV Araç Alırken Dikkat!

En İyi SUV Hangisi? SUV Araç Alırken Dikkat!
A+
A-

En İyi SUV Hangisi?

Otomobil piyasasında insanlar birçok model arasından seçim yapmaktadır. Kimisi hatchback kimisi ise sedan araba tercih eder. Ancak bazılarının tercihi SUV araçlardan yanadır. Dolayısıyla araç sahibi olmadan önce en iyi SUV hangisi diye araştırma içerisine girerler. SUV modellerinin genel özellikleri arasında şunlar vardır:

  • Geniş iç hacim,
  • Diğer otomobil modellerine kıyasla yükseklik,
  • Hem asfalt hem de engebeli arazide kullanım,
  • Normal yol tutuşu,
  • Sürücüye sağladığı rahatlık.

Diğer otomobil modellerinden bu şekilde farkları olan SUV modelleri gittikçe daha popüler hale geldi. Bundan ötürü üreticiler SUV model üretimi yarışında bir rekabet içerisine girdiler. Hal böyle olunca piyasadaki SUV modelleri de artmış durumda.

SUV Araçlar Nasıl Kullanılır?

SUV Araçlar Nasıl Kullanılır?

En iyi SUV hangisi sorusundan ayrı olarak bu araçların kullanımı da merak konusu. Bir kesim SUV araçların yalnızca engebeli araziler için olduğunu düşünüyor. Ancak şehir içi kullanımlarınızda da normal bir şekilde bu araçları kullanmanız mümkün. Bir diğer konu ise vites konusudur. SUV modelini tercih etmeden önce aracınızın manuel ya da otomatik vites mi olacağına karar vermelisiniz. Şayet şehir içi bir kullanım söz konusu ise trafik zamanlarında rahat bir kullanım için otomatik vites tercih edebilirsiniz.

Şimdi dilerseniz sizler için araştırdığımız birkaç en iyi SUV modelinden bahsedelim.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

En iyi SUV hangisi diye sorulunca akla ilk gelen modeller arasında Range Rover Evoque vardır. Aracın dış tasarımı bakımından markanın diğer araçlarından çok farklı değildir. 2011 yılından bu yana 750 bin tane satış yapmıştır. Dolayısıyla Range Rover en iyi SUV modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Dış tasarımındaki heybetli görünümüyle Range Rover, SUV model araçların öncülerindendir.  Heybetli bir dış görünüme sahip olan araç, modern ve bir o kadar da şık tasarımlıdır.

Aracın 2021 modelinde kapı kollarının içe gömülmüş halde tasarlanmış olması dikkatleri çekmiştir. Dışarıdan görünen sportif şık ve lüks tasarım aracın iç tasarımında da görülmektedir. Aracın içi ve koltukları deri döşemelerle kaplanmıştır. 10 inç büyüklüğünde olan ekran ise isteğe bağlı olarak ikiye ayrılıyor. Üst kısımda navigasyon gösterirken alt kısımda medya bilgilerini gösteriyor. Bu yüzden sürücüye kolay ve pratik bir kullanım sağlamaktadır. İç tasarımı ile sürücüye kaliteli ve konforlu bir sürüş vaat ediyor. Dünyanın En İyi Arabaları seçildi, sizler de ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

En iyi SUV denildiğinde Nissan Qashqai, akıllara gelen ilk araçlardan oluyor. Diğer SUV model araçlarda olduğu gibi Nissan Qashqai de yüksek ve heybetli bir görünüme sahiptir. Türkiye’de sık tercih edilen SUV modelleri arasında bulunmaktadır. Kompakt SUV segmentinde yer alır. Dolayısıyla orta ölçekli ve tam ölçekli SUV segmentlerindeki modellerden daha ekonomik ve tasarrufludur. Pek uygun fiyatlı olduğu söylenemese de performans ve yakıt tüketimi bakımından iyi bir araçtır. Ayrıca yedek parçalarının ucuz olması sebebiyle sürücülerin sıklıkla tercih ettiğini görüyoruz. Yeni geliştirilmiş olan çarpışma önleme sisteme ile olası bir kaza anı algıladığında hızlı bir şekilde tepki veriyor. Elbette bu da aracın beğenilen özellikleri arasında yer almaktadır.

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

En iyi SUV araçlar arasında bir diğer model Citroen C5 Aircross’tur. 720 litreye kadar çıkabilen bagaj kapasitesinin yanında son derece konforlu ve kullanışlı bir SUV modeli olarak bilinmektedir. Sürücüye sessiz bir sürüş keyfi sunulmak için ön cam çift katmanlı ve yalıtımlı yapılmıştır. Bu sayede rüzgarın gürültüsü en aza indirilmiş ve araç içinde sessizlik sağlanmıştır. Ayrıca manevraların kolaylaştırılması amacıyla direksiyon çok hafif tasarlanmıştır. Araç içi teknolojik olarak donatılmıştır, çokça fonksiyona erişim sağlanmıştır.

Audi Q8

Audi Q8

En iyi SUV otomobiller arasında yer alan Audi Q8 üst orta sınıf bir SUV araç modelidir. Audi, Q8 ile lüks, pratik ve dayanıklı bir model sunmaktadır. Dış tasarımı ile de fazlasıyla dikkat çekici durmaktadır. Teknolojik olarak ileri sürüş asistanlarıyla konforlu ve kolay bir sürüş keyfi vaat edilmiştir. İç tasarımına bakıldığında aracın içinde birinci sınıf ve son derece şık, konforlu malzemeler kullanıldığı görülmektedir. Tasarımında bulunun çift ekranlı kurulumu, kolay menüleri, yüksek kaliteli grafikleri, ses tanıma sistemi kullanıcısına kolaylıklar sağlıyor. Güvenlik sistemleri açısından bakıldığında Ulusal Karayolu Trafik İdaresi tarafından genel olarak beş yıldız almaktadır. Yapılan çarpışma testlerinde yine beş yıldız, devrilme testlerinde ise dört yıldız almıştır. Bu özellikleriyle beraber Audi Q8 heybetli gövdesine göre kolay manevra kabiliyeti ile de sürücüleri oldukça etkilemektedir.

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Sık kullanılan SUV modelleri denildiğinde hatırlanan isimlerden bir tanesi de iddialı görümüyle ve estetik tasarımıyla dikkatleri çeken Peugeot 3008 modelidir. Kendine özgü karakteristik bir tasarıma sahip olan led ön farları ilk bakışta fark edilmektedir. Geliştirilmiş olan Peugeot 3008 bulunduğu sınıfta en ergonomik, güvenli ve konforlu bir sürüşe sahiplik etmektedir. Sahip olduğu sesli komut sistemi, teknolojik dokunmatik ekranı zarif ve şık görüntüsünün yanında son derece konforlu ve pratik bir kullanıma sahiptir. Standart paketlerinde 8 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı 3 boyutlu navigasyon özelliği bulundurmaktadır. Küçük hacimli motoru ile düşük yakıt kullanımına karşın performansının iyi derecede olması kullanıcıları tarafından beğenilen özelliklerinden olmuştur.

Renault Captur

Renault Captur

En çok tercih edilen SUV çeşitleri arasında, yakıt tüketiminin az olması nedeniyle Renault Captur bulunmaktadır. Renault Captur beş farklı motor seçeneği sunmaktadır. Yakıt tüketimi ve vergileri bakımından kullanıcıların kendi bütçesine uygun olan aracı seçebilmesine olanak sağlanmıştır.  Düşük yakıt tüketimi ile büyük dokunmatik ekranı, gösterişli iç dizaynı ve tercihlere göre değişebilen çift gövde rengi aracın en çok tercih edilen SUV çeşitleri arasında yer almasının sebeplerindendir. Günümüz araçlarının artık hepsinde bulunan güvenlik önlemi olarak kör nokta uyarı sistemi Renault Captur’da da bulunmaktadır. Ayrıca yine güvenlik önlemlerinden olan şerit takip sistemi ve 360 derece kuş bakışı görüntü sağlayan kamera sistemi en çok tercih edilen SUV çeşitleri arasında bulunan bu araçta da yerini almıştır. Renault Captur, ilk çıktığı 2013 yılından beri Avrupa’da kendi segmentindeki en çok satışa ulaşmıştır.

Ford Puma

Ford Puma

Sık tercih edilen SUV modelleri arasında yerini almış modellerden olan Ford Puma motorunun küçük fakat güç üretimin büyük olması ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Ayrıca sportif dış görünümüyle de kullanıcıların beğenilerini toplamıştır. İç tasarımına bakıldığında Ford markasının diğer modellerinden pek farklı olmadığı görülmektedir. Farklı olarak deri döşemeler değil çıkarıp yıkamaya olanak sağlayan fermuarlı kumaş döşemeler kullanılmıştır. Bu özelliği ile kullanıcıya temizlik konusunda kolaylık sağlamıştır.

Aracın içinde 12,3 inç büyüklüğünde, dikey konumda hem sürücünün hem de yan taraftaki yolcunun rahatlıkla görebileceği bir ekran bulunmaktadır. Bu ekrana telefon ile bağlanarak sesli komutlar ile kullanım kolaylıkları sağlanmıştır. Hem SUV model hem de keyifli bir sürüş arayanlar Ford Puma’yı tercihleri arasında bulundurmaktadır. Elektrikli versiyonu ile de çevreci bir SUV modeli ortaya çıkmaktadır. Tehlike uyarı sistemleri, çarpışma önleme yardımcısı ve acil durum manevra destek sitemi gibi yeni arttırılmış güvenlik özellikleriyle sevenlerinin karşısına çıkıyor. Sınıfındaki en yüksek bagaj kapasitesine sahip olan Ford Puma şehir içi ve arazi kullanımlarında kolaylıklar sağlıyor.

Dacia Duster

Dacia Duster

En uygun fiyatlı SUV modelleri listelerinde ilk sıralarda yer alan Dacia Duster uygun fiyatlı, konforlu ve şık bir SUV araç sahibi olma imkanı sağlamaktadır. Kompakt SUV segmentinde bulunan Dacia Duster, düşük yakıt tüketimi, geniş hacmi, aile kullanımına uygun oluşu ve en uygun fiyatlı SUV modelleri arasında bulunması modelin tercih sebeplerinden olmuştur. Hız severlerin beklentilerini karşılamasa da arazide ve şehir içinde oldukça kullanışlı bir araçtır. En uygun fiyatlı SUV modellerinden biridir. Dolayısıyla donanım ve güvenlik açısından biraz zayıf kalmıştır. Diğer SUV model araçlara göre ortalama bir model olarak bütçesine hitap eden kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.