Dolar 32,2774
Euro 34,6528
Altın 2.413,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

En Kaliteli ve En İyi Takım Elbise Markaları

En Kaliteli ve En İyi Takım Elbise Markaları
A+
A-

En İyi Takım Elbise Markaları

Hanımların aksine beylerin şık görünmek için kullanabilecekleri giyim ürünleri oldukça azdır. Bu noktada ceket pantolon kombinleri haricinde takım elbiseler bir alternatif olarak erkeklerin karşına çıkmaktadır. Takımlar düğünler ve özel günlerde giymek için uygun ürünlerdir. Ama kumaşının ve kesiminin kaliteli olmasına özen göstermeniz şarttır. Bu noktada resmi giyim ürünleri üzerine yoğunlaşmış markalara yönelmenizi öneririz. Elbette ki en iyi takım elbise markaları söz konusu olduğu zaman karşımıza birden fazla seçenek çıkmaktadır. Ülkemizde aşağıda sıraladığımız markalar en iyi takım elbise markaları arasında yer almaktadır;

  1. Vakko
  2. Süvari
  3. Hatemoğlu
  4. Pierre Cardin
  5. Damat – Tween

Vakko modayı yakalayan tasarımlara sahiptir. Fiyatları biraz pahalı olsa da zengin takım elbise kataloğundan size yakışacak kaliteli bir elbiseyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Beymen hazır giyim ürünleriyle öne çıkmış uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler bulabileceğiniz bir markadır. Damat -Tween birçok önemli markayı bünyesine dahil etmiş farklı tarzlarda takımları bulabileceğiniz bir markadır. Hatemoğlu ilk hazır giyim markalarından biridir ve takım elbisede dahil birçok giyim ürününü bulabilirsiniz. Ayrıca Pierre Cardin, Süvari gibi büyük markaları da tercih edebilirsiniz.

En İyi Takım Elbise Nasıl Olmalı?

En İyi Takım Elbise Nasıl Olmalı?

Takım elbise yıllardan beridir erkeklerin severek kullandığı bir giyim ürünü olmasıyla beraber bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde oldukça sakil bir görüntü oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle doğru takım elbiseyi seçmek için detaylara dikkat etmeniz gerekir. Alacağınız takım elbise üzerinize tam olarak oturmalıdır. Yani ölçüleri ne çok dar ne de çok bol olmalıdır. Eğer hazır giyim ürünleri arasında böyle bir takım elbise bulamıyorsanız tavsiyemiz diktirmeniz yönünde olacaktır.

Aldığınız takım elbisenin omuzları sizin omuzlarınızla aynı noktada bitmelidir. Eğer ayaktayken ceketinizi iliklediğinizde elinizi rahatlıkla ceketle vücudunuzun arasına sokamıyorsanız o takım elbisenin ölçüleri sizin için uygun değil demektir. Takım elbisenin gömlekle ve kravatla ve diğer aksesuarlarla uyumu da oldukça önemlidir.

Kravatınızı takım elbiseden daha koyu seçmelisiniz. Gömleğinizin yakaları ne ceketin altına girecek kadar geniş ne de ceketinizden uzak kalacak kadar dar olmalıdır. Ayakkabı noktasında da siyah bir ayakkabı edinmek birçok takımla giyebileceğiniz için sizi büyük bir dertten kurtaracaktır. Ayrıca unutmamalısınız ki kemerin rengin ayakkabınızın rengine göre seçilmelidir.

Takım Elbise Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Takım elbise iş hayatı ya da günlük hayatınızda olsun fark etmeksizin dikkatli şekilde kombinlenmesi gereken bir giyim ürünüdür. Üzerinizde nasıl durduğundan, yanında kullandığınız takılara her detaya dikkat ederseniz bakışları üstünüze çekmeniz kolay olur. Eğer ilk defa takım elbise seçiyorsanız açık görüşlü olmalı ve beğenilerinizi değil takım elbisenin üzerinizde ki görüntüsünü daha ön planda tutmalısınız.

Eğer bütçeniz yeterli değilse kötü kumaşa sahip onlarca takım elbise yerine kumaşı kaliteli birkaç tane takım elbise çok daha yararlı olacaktır. Kaliteli kumaş, takım elbiseyi gösteren en önemli detaydır. Tek düğmeli, çift düğmeli, yakası dikişli gibi her takım elbisenin ayrı özelliği bulunmaktadır. Size yakışan takımların özelliklerini mutlaka öğrenin bu sayede takım alırken bu özelliklere göre talepte bulunup daha kolay seçim yapabilirsiniz. Manşet ve paça uzunluğuna da önem vermelisiniz. Oturduğunuzda pantolon ve çorabın üstünden bacağınızın görünmesi ya da manşetlerin ceketin kolundan 1 santimden daha fazla ileri gitmesi şık görüntünüzün vasata dönüşmesine sebep olacaktır.

Takım Elbise Gömleği Nasıl Olmalı?

Takım Elbise Gömleği Nasıl Olmalı?

Takım elbisenizin içinden göründüğü için gömleğin önemsiz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ama gömlek temelde takım elbisenin patlamasını ve çok daha şık görünmesini sağlayan bir unsurdur. Bu nedenle seçeceğiniz gömleğe ve onun kalitesine en az takım elbiseniz kadar özen göstermeli ölçülerine de dikkat etmelisiniz. Ayrıca kombinlediğiniz takımla gömleğinizin renk uyumuna da özen göstermeniz önemlidir.

Koyu renkli takımlar giyiyorsanız ve kravat kullanmayacaksanız gömleği çizgili ya da kareli seçerseniz çok daha şık bir görünüm elde etmeniz ve dinamik bir görüntü elde etmeniz mümkün olur. Ama takımınız desenli ise ne olursa olsun gömleğiniz sade olmalıdır ki ortaya karmaşık bir görüntü çıkmasın. Gömleğinizin yakaları takım elbiseniz ile uyumlu ise slim fit gömlekleri kombinlerinizde kullanmanız çok daha akıcı bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Klasik takımlarla klasik, spor takımlarla spor kesim gömlekleri kombinlemenizi öneririz.

Takım Elbise Kumaş Karışımı Nasıl Olmalı?

Sizin isteklerinize göre bir takım elbiseyi onlarca marka ve model arasından bulmak oldukça zorlayıcı olabilir. Bu nedenle takım elbise seçerken eleyerek gitmeniz işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. İşe öncelikle kumaşlarla başlamanızı öneririz. Takımların kumaşları hakkında satıcıdan bilgi alıp elinizle dokunarak kalitesini denetlemelisiniz. Kaliteli kumaş elinize alıp buruşturduğunuzda buruş buruş kalmaz, dikişleri arasında büyük boşluklar bulunmaz.

Kumaş seçerken öncelikli olarak giyeceğiniz mevsime uygun olmasına özen göstermelisiniz. Yaz aylarında keten ve pamuk kış aylarında ise yünlü takımlar seçebilirsiniz. Polyester miktarı yüksek olan kumaşlardan uzak durmalısınız çünkü polyester hava almadığından dolayı terletecektir.

Formu da kısa sürelerde bozulabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca doğal ürünlerden yapılma takım elbiseleri seçmenizi öneririz. Ayrıca kumaş özelliğine göre takım elbiselerde çekme olabilir. Kuru temizlemeye verirken ya da yıkayacağınız zaman temizlik talimatlarına dikkat etmelisiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.