Dolar 32,2944
Euro 34,6289
Altın 2.412,06
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Ustasından Orijinal Hamburger Köftesi Tarifi

Ustasından Orijinal Hamburger Köftesi Tarifi
A+
A-

Hamburger Köftesi Tarifi

Hamburger en çok sevilen fastfoodlardan biridir. Fakat hamburgerin içerisinde kullanılan hamburger köftesini evde de pratik şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu sayede dışarıda yeme mecburiyetinden kurtulmaya başlarsınız. Yapılışı çok zor olmayan bir tarif olduğundan dolayı isteyenler evde deneme yapabilir. Burada önemli olacak unsurlardan biri ise hamburger köftesinin malzemelerinin eksik olmamasıdır.

Enfes bir tarif olarak ön plana çıkan hamburger köftesini artık evde en doğal haliyle hazırlamaya başlayabilirsiniz. Üstelik bu tarifi yapmaya başladıktan sonra çok zor olmadığını fark edecek ve tekrar tekrarda yapmaya başlamış olacaksınız.

Gerçek Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır?

Gerçek Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır?

Gerçek bir hamburger köftesi yemek istiyorsanız o zaman yapmanız gereken ise bir an önce malzemeleri hazırlamaya başlamanızdır. Hamburger köftesinin yapılış aşamasına geçtiğimiz zaman şu yolu izlemeniz gerekecek;

  • Bir kap alalım ve içerisine de yarım kilo kadar yeterli olacak şekilde dana döş kıyma koyulmalıdır
  • Üzerine ise bir tane yumurta kıralım
  • Harca ardından ise 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi, bir yemek kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı da hardal eklemesi yapın
  • En son aşama olarak ise 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, yarım çay bardağı kadar karabiber ve yarım çay kaşığı kimyon ekleyin.

Hamburger Köftesine Ne Koyulur?

Hamburger köftesine ne koyulur kısmı en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Çünkü hamburger köftesinin lezzetini bozmamak ve aynı zamanda da birebir bir tarifi yakalamak adına malzemelerin tam olmasına dikkat edilmelidir. Bu sebepten dolayıdır ki eksiksiz bir şekilde malzeme listeniz içerisinde yer alması gereken ürün gruplarını şu şekilde sıralama yapabiliriz;

  • 500 gram dana döş kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Bir yemek kaşığı hardal
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Ardından bir çay kaşığı kadar kekik
  • Bir çay kaşığı ise sarımsak tozu
  • Yarım çay bardağı ise karabiber
  • Yarım çay bardağı kimyon

Yukarıda belirtiş olduğumuz malzemelerin tek birinin bile eksik olmaması gerekir. Bu malzemeleri tek tek hazırladıktan sonra ise artık hamburger köfteniz hazır olacak.

Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır Malzemeleri

Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır Malzemeleri?

Hamburger, en lezzetli yiyeceklerin başında yer alıyor. Hamburgeri bu denli lezzetli yapan faktörlerden biri ise içeriğinde kullanılan hamburger köftesi olduğunu söyleyebiliriz. Hamburger köftesi ne kadar lezzetli şekilde hazırlanırsa o zaman menünüz de damağınızda güzel bir tat bırakılmasını sağlamış olacak.

Malzemeleri Hazırlayın

Hamburger köftesi için ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Burada kıymanın nasıl olacağı çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Bu yüzden dolayıdır ki kıymanın dana döş kısmından olmasına dikkat edilmelidir. 500 gr kadar dana döş kıyma, hamburger köftesinin hazırlanması içinde yeterli olacaktır. Kıymanın haricinde bir adet yumurta, ketçap, hardal, üzüm sirkesi ve baharatlarda hamburger köftesinin olmazsa olmazlarındandır. Özellikle köftenin içerisine güzel bir aroma katması açısından yarım çay bardağı kadar kimyon ve karabiber eklenmelidir.

Hamburger Köftesi Hazırlanışı

Hamburger köftesinin yapılışı basittir. Öyle ki bir kap içerisine tüm belirtmiş olduğumuz malzemeleri karıştırarak güzelce bir harç elde edebilirsiniz. En son aşama olarak ise köfteleri avuç büyüklüğünüzde hazırlayarak kızartmaya başlayabilirsiniz. Hamburger köftesinin kızartılma işlemini ister tava da isterseniz de tos makinesinde yapabilirsiniz. Hangi yerde yapacak olduğunuz ise tamamen size bırakılmış bir durumdur.

En Pratik Hamburger Köftesi Tarifi

En pratik şekilde hamburger köftesini hazırlamak istiyorum diyorsanız yapacağınız son derece basittir. İlk defa yapacak olan kişiler bile artık hamburger köftesini yaparken hiçbir şekilde zorluk yaşamayacaktır. Hem yaparken keyif alacak hem de hamburger köftesinin en lezzetli haliyle hazırlanmaya başlamasını sağlamış olacaksınız. Orijinal ve bir o kadar da pratik şekilde bir hamburger köfteniz olsun istiyorsanız o halde şu yolları denemeye başlayabilirsiniz.

Pratik hamburger köftesine geçmeden önce ilk olarak bir kap alalım. Çünkü tüm malzemeleri birbirine güzelce karıştırabilmemiz içinde kap kullanmamız gerekir. Kabın içerisine 500 gram kıymayı ekleyelim. Ardından ise bir adet yumurtamızı kıralım ve güzelce karıştıralım. Bu karışım işleminden sonra ise bir yemek kaşığı üzüm sirkesi, bir yemek kaşığı hardal, bir yemek kaşığı ketçap ekliyoruz.

Tekrardan bu malzemeleri birbirine güzelce karıştırarak harçla özleşmesini sağlayalım. En son olarak ise artık tuz, karabiber, kekik, kimyon gibi içerisine ekleyeceğimiz baharatları katıyoruz. Yeniden karıştırdıktan sonra ise artık köftelerimize şekil vermeye başlayabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.