Dolar 32,3588
Euro 34,7003
Altın 2.382,01
BİST 10.196,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Karbon Peeling Faydaları ve Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!

Karbon Peeling Faydaları ve Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!
A+
A-

Karbon Peeling Faydaları

Cilt bakımının önemini bilmeyen yok! Birçok kişi cildi ile ilgili farklı konularda sorun yaşıyor. Normalden çok daha koyu renkli cilt tonuna sahip kişiler bu durumun dezavantajını yaşıyorlar. Ancak, bu tür kişilerin lazer epilasyon için uygun olmadığı biliniyor. Bu noktada, devreye karbon peeling giriyor. Yazımız sayesinde karbon peeling faydaları hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgileri edinebilirsiniz. O halde başlayalım!

Karbon Peeling Nedir?

Karbon Peeling Nedir?

Birçok kişi bu işlemin ne olduğunu merak ediyor. Karbon peeling; koyu renkli cilt tonuna sahip kişilerde lazer epilasyon yapılmasını mümkün hale getiren bir işlemdir. Bu imkanı sağlayan lazer teknolojisinin yanı sıra tedaviye adını veren karbon sıvısı ile gerçekleştirilen bir uygulama olduğunu söylemek gerekir. Cilt sıkılaştırma başta olmak üzere gözenek küçültme ve leke tedavisi gibi uygulamalar da karbon peeling bünyesinde yer alıyor. Bir başka deyişle, cilt yenileyici işlemlerin hepsi birden karbon peeling sayesinde yapılabiliyor.

Aktif karbon veya aktif kömür; peeling için kullanılan maddelerin başında gelir. Normal kömürün yüksek ısıya maruz kalmış haline aktif kömür adı verilir. İnce ve siyah bir toz olarak kendisini gösteren aktif kömür; cilt sağlığının iyileştirilmesine doğrudan katkı sağlar. Yalnızca cilt için değil tüm vücut için faydalı özellikleri vardır. Örneğin, zehirlenme vakalarında zehirli maddeyi veya ilacı emmesi söz konusudur. Ayrıca, kandaki yüksek kolesterol seviyelerini düşürme gibi harika bir özelliği mevcuttur. Son olarak, kronik böbrek hastalarının daha kısa sürede iyileşmesine katkı sağlar.

Aktif karbon ile ilgili en önemli gelişme onun peeling için kullanılabilecek bir maske haline getirilmesidir. Bu sayede, cilt bakımına yepyeni bir ürün kazandırılmıştır. Bakterileri kendisine çekerek uzaklaştırması ve ciltteki kirleri temizlemesi gibi harika özellikleri vardır. Bu sayede, son derece etkili bir peeling malzemesi olduğunu kanıtlar. Sonuç olarak, aktif karbonun başrolünde yer aldığı karbon peeling ile cilt tam da herkesin istediği gibi derinlemesine temizlenir. Çok daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt görünüşü ortaya çıkar.

Karbon Peeling Hangi Faydalara Sahiptir?

Her şeyden önce, yüze uygulanan bir işlemdir. Yüz üzerinde doğrudan faydalı etkileri mevcuttur. Karbon peeling faydaları ile ciltteki kir, yağ ve toz temizlenir. Hatta, dikkat çekecek türden etkili bir temizlik yapılır. Bu sayede, çok daha parlak bir cilt görüntüsü elde edilir. Aktif karbonun özel boşluklu bir yapısı vardır. Ciltteki porlara daha etkili bir şekilde müdahale edebilecek bir maskedir. Bilhassa porlarda bulunan kirin, yağın ve istenmeyen maddelerin temizlenmesini sağlar. Ayrıca, temizleme işleminin ardından porlar çok daha sağlıklı ve sıkı kalır. Bir başka deyişle, yüzdeki porların genişlemesinin önüne geçer.

Karbon peeling uygulamasında aktif karbon kullanılır. Aktif karbon özellikleri sayesinde cilt bakımını sorunsuz hale getirir. Pürüzlü kaba bir yapısı vardır. Bu sayede, cildin en üst tabakasında bulunan ölü hücrelerden kurtulmayı sağlar. Cildin hemen altındaki canlı dokuyu ortaya çıkarır. Ferahlamış, canlanmış, pürüzsüz ve son derece sağlıklı bir cilt ile tanışılır. Peeling işlemleri sırasında karbon maskeleri kullanılır. Bu maskeler ile her şeyden önce ciltteki yağ dengesi korunur. Ayrıca, yağlanmaya ve sivilcelenmeye müsait olan ciltlerde yağlanmayı önleyici özelliği bulunur. Karbon peeling; bilhassa sıcak ve nemli havalarda faydasını gösterir.

Birçok kişi cildinde akne oluşmasından şikayet eder. Ölü deri hücreleri, bakteri ve yağ; ciltteki porların içerisinde birikerek akne oluşumuna sebebiyet verir. Ayrıca, akne oluşumundaki bir numaralı faktör olan bakteriler; yüzde kızarıklık ve şişme oluşmasına da sebebiyet verirler. Bu noktada, karbon peeling devreye girer. Her şeyden önce, derinlemesine temizlik sağlayarak ciltteki porlardaki bakteri oluşumunu ortadan kaldırır. Bu sayede, aknelerin engellenmesine de dolaylı yoldan katkı yapar. Bir başka deyişle, cilde tam da hayal edildiği gibi sağlıklı bir görünüm kazandırır. Karbon peeling’in faydaları bunlarla sınırlı değil! Bilhassa yaz aylarının kabusu olan sinek ve böcek ısırıkları yüzünden ciltte birtakım kızarıklık ve şişkinlikler meydana gelir. Karbon peeling; bu tür sorunların ortadan kaldırılmasında da önemli bir etkiye sahiptir.

Karbon Peeling Nasıl Uygulanır?

Karbon Peeling Nasıl Uygulanır?

Karbon peeling; bilhassa kadınlar için harika bir cilt bakım yöntemidir. Cildi temizleyerek ona parlak ve sorunsuz bir görünüm kazandırır. Bunun yanı sıra, küçük veya büyük olmasından bağımsız olarak tüm cilt lekelerini ortadan kaldırır. Ayrıca, akne oluşumunun da önüne geçer. Birçok kişi, karbon peeling işlemi için isteklidir. Ancak, bu işlem; cilde kimyasal bir madde sürülerek gerçekleştirilir. Bu yüzden, karbon peeling uygulamasından faydalanmayı düşünenlerin dermatolog tavsiyesi alması gerekir. Hatta, bu işlemin dermatolog kontrolünde yapılması doğru bir karar olacaktır. Çünkü, kimyasal maddenin dozunun iyi ayarlanmadığı veya maddenin cilt üzerinde normalden daha uzun süre kaldığı hallerde ciltte pek de istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Karbon peeling; herkes için uygun olmayabilir. Herhangi bir hastalıktan muzdarip olan veya düzenli ilaç kullanan kişilerin doktor kontrolünde sürece başlaması tavsiye edilir. Bu uygulamanın yapılması için ilk olarak cilt temizlenir. Bu sayede, maskenin ciltteki porlara daha kısa sürede etki etmesi sağlanır. Bir sonraki aşamada, alın, burun ve yanaklar başta olmak üzere tüm yüze karbon maskesi sürülür. Maskenin yüze eşit bir şekilde dağıtılması noktasında parmaklardan veya ince uçlu bir fırçadan yardım alınabilir. Bilhassa parmaklar ile masaj yapılarak yüze dağıtılması tavsiye edilir. Ancak, maskenin göze kaçmamasına dikkat edilmelidir. Maskenin kuruması adına 15 dakika beklenmesi gerekir. Ardından, yüzü ılık suyla yıkamak şarttır. Ancak, yüzün nazik bir şekilde kurulanması gerekir. Son olarak, yüze nemlendirici uygulanmalıdır. Karbon peeling; her ne kadar faydalı bir cilt bakım yöntemi olsa da yüzde kuruluğa sebebiyet vermesi ihtimaller dahilindedir. Bu yüzden, işlemin hemen ardından vakit kaybetmeden nemlendirici sürülmelidir.

Karbon Maskesini Hangi Aralıklarla Uygulamak Gerekir?

Karbon maskesinin hangi sıklıkla uygulanması gerektiği konusunda farklı görüşler mevcut! Bu noktada, normal cilt tiplerinde haftada 1-2 kez uygulanması noktasında herhangi bir sakınca yoktur. Fakat, kuru ve hassas cilde sahip olanların daha az uygulaması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra, karbon maskesi seçiminin nasıl yapılacağı da önem taşıyor. Bu noktada, birtakım hususlara dikkat edilmesi şart! Her şeyden önce, cildin özelliklerine uygun bir ürün tercih edilmelidir. Örneğin, yağlı cilt tipine sahip olanların içerisinde kil bulunan karbon maskesini kullanması gerekiyor. Buna ek olarak, kuru cilt tipine sahip olan birisinin cildin nemlenmesine katkıda bulunacak hyaluronik asit, jojoba yağı ve zeytinyağı içeren karbon maskelerini tercih etmesi tavsiye ediliyor.

Karbon peeling; faydalarına ek olarak birtakım riskleri ile de bilinen bir yöntemdir. Her şeyden önce, birtakım kimyasalları içermesi birçok kişinin gözünü korkutabilir. Bu noktada, cilt başta olmak üzere vücudun tamamında istenmeyen etkilerin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden, karbon peeling yaptırmak isteyenlerin doktora danışması gerekli olur. Ayrıca, uygulamanın hemen ardından ciltte birtakım kızarıklıklar meydana gelebilir. Fakat, bu tür kızarıklıklar asla yadırganmamalıdır. Hatta, iyileşme sürecinin bir parçası olarak görülmelidir. Kızarıklıklar kısa sürede geçer. Önemli bir problem olduğu takdirde vakit kaybetmeden dermatoloğa gidilmelidir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.