Dolar 32,3970
Euro 34,7929
Altın 2.434,65
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

En İyi Viski Markaları ve Güncel Fiyatları

En İyi Viski Markaları ve Güncel Fiyatları
A+
A-

En İyi Viski Markaları

Alkol severler için mükemmel ve en iyi viski markaları bulmak zordur. Alkol birçok insan tarafından tüketilen içeceklerin başında gelmektedir. Dünyaca ünlü bazı markalar viski üretmektedirler. dolayısıyla alkol seven kişiler için bu markalardan yararlanmak büyük bir zevk olacaktır. Alkol genellikle mayalanma usulü ile meydana getirilen bir içecektir. Dünyaca ünlü markalar bu mayalanma aşamalarını en yüksek kalitede uygulayarak ortaya mükemmel lezzetler çıkarır.

Ünlü markaların elde ettiği lezzetler alkol severler için tercih edilen lezzetlerin başında gelir. Ayrıca alkoller özel koşullarda üretilmektedir. Çünkü kalite ve lezzeti sağlamak adına alkol özel koşullardan geçmektedir. Dolayısıyla bu koşulların tamamı kaliteyi sağlamak adına titizlikle gerçekleştirilmelidir. Ünlü markaların yaptığı da lezzeti sağlamak ve standartlaştırmak adına özel ve titiz şekilde çalışmalar yürütmektir.

Tüketicilerin Tercih Ettiği Viskiler

Tüketicilerin Tercih Ettiği En İyi Viskiler

En özel ve seçkin alkollerden biri viskidir. İçilme adabından tutun yapılışına kadar özen istemektedir. Bunun haricinde mükemmel harmanlanmış lezzetleri ile alkollerin en elit çeşitlerinden biridir. Bu yüzden dünyanın seçili yerlerinde üretim yapan markalar en iyisini üretmeye adanmış markalardır. En iyiyi elde etmek için özel bir çalışma yürütmektedirler. En iyi viski markaları derleyecek olursak liste aşağıdaki gibi olacaktır.

  • Johnny Walker Black Label
  • Glenfıddıch
  • Jack Daniels
  • Crown Royal
  • Knob Creek
  • The Glenlıvet
  • Macallan
  • Maker’s Mark
  • Jameson
  • Chıvas Regal

Ayrıca 20’lik rakı fiyatlarında da yeni yıldan sonra zamlar görülüyor. 20’lik rakı fiyatları hakkında da ilgili yazımızı okuyabilirsiniz!

https://haberard.com/20lik-raki-fiyati/

Johnny Walker Black Label

Johnny Walker Black Label

İlk olarak ele alacağımız viski Johnny Walker Black Label’dır. Bu viski İskoç viskilerinden en iyi harmanlanmış olanlarındandır. Dolayısıyla hem kaliteli hem de uygun fiyatı ile viski severlerin gözdesi haline gelmiştir. İs tadının yoğun olmayışı ile karamel tadının ağırlığı sayesinde mükemmel bir lezzet yakalanmıştır. Alkol oranı %40 olan bu viski en yüksek alkol oranına sahip olan viskilerdendir. Ayrıca 35’lik şişenin satış fiyatı ise 170 TL’dir.

Glenfiddich Viski

Glenfiddich Viski

12 yıllık olanlarından 50 yıllık olan yıllanmış viskilerine dahi erişebileceğiniz isim ise Glenfiddich viskileridir. Single malt serisine giriş için en uygun viski tercihlerinden biridir. Ayrıca meşe fıçılarında depolanan Glendfiddich yoğun turba tadı ile bilinmektedir. Fiyatı ise 550 TL civarında değişmektedir.

Jack Daniel's Viski

Jack Daniel’s Viski

Jack Daniels belki dünyada en çok ismi duyulan viskilerdendir. Bu bilinirlik ona mükemmel bir lezzeti için teşekkür niteliğinde olmaktadır. En çok satanlar arasında yerini de alan bu viski Tennessee viski çeşitlerinden sayılmaktadır. Bunun nedeni ise üretilirken kömür filtrelemesi işlemine tabii tutulmasıdır. ABD de üretilen bu viski Amerikan meşesi fıçılarda depolanmıştır. Alkol oranı ise %45 civarındadır. Jack Daniel’s 35’lik fiyatı ise 163 TL’den başlamaktadır.

Crown Royal

Kanada lasiklerinden olan Crown Royal ise 50 farklı viskinin harmanlanmış halidir. Ayrıca Keskin vanilya tadı ile öne çıkıyor. Kanada’da üretilen bu içkiler meşe fıçılarda depolanmaktadır. Crown Royal viski fiyatları ise 500 TL’den başlamaktadır.

Knob Creek

En az üretim yapan viskilerden biri olan Knob Creek ise yüksek alkol oranı ile tanınır. 6 yıl boyunca içi yakılmış meşe fıçılarda bekletilmektedir. Bu nedenle mükemmel bir tada sahiptir. %50 yi geçebilen bir alkol seviyesine sahiptir. ABD’de üretilen bu viskilerin damıtımevi ise Jim Beamdir. Knob Creek viski fiyatları ise 550 TL’den başlamaktadır.

The Glenlıvet

Sıradaki viskimiz ise Glenlıvet viskidir. En az 12 yıllık lan viskilerin 15 ve 18 yıllıkları da bulunmaktadır. Her geçen yılı lezzete atılan bir artı olarak düşünürsek lezzetli bir viskidir. Single malt kategorinin en bilinen isimlerindendir. Yoğun is tadı ve meyve aromaları ile lezzeti yükseltilmiştir. İskoçya menşeili bu viski eski burbon fıçılarında depolanmaktadır. Alkol oranı ise %43 olarak belirlenmiştir.

Macallan

Macallan, en çok ismi duyulan viskilerden biridir. Yüksek sınıflı bir çeşittir. 12 ila 18 yıllıkları bulunabilmektedir. Ayrıca, Amerikan veya Avrupa menşeili fıçılarda depolanmaktadır. Alkol oranı ise %43’tür. Alkol oranı düşük gibi görünse de tadı ile ilgileri çekmektedir.

Maker’s Mark

İlk üçe giren adaylarımızın üçünsü ise Maker’s Mark viskidir. Şişe mantarının üzerindeki kırmızı mumu ile her yerde tanınmaktadır. Karamel ve vanilyanın muhteşem uyumu ile bir lezzet oluşturmuştur. Kolay içimi sayesinde birçok yeni viski severler tarafından tercih edilmektedir. Alkol oranı %60 lara varabilmektedir. Amerikan fıçılarda depolanan viski en çok Amerika’da tüketilmektedir.

Jameson

2.sırada Jameson viskiler bulunmaktadır. En önemli özelliği 3 kez damıtılmasıdır. Bu işlemler de ona kolay bir içimi getirmektedir. İrlanda asıllı olan viskimiz hem sek hem de kokteyl olarak tüketilebilmektedir. Baharatlı ve çiçeksi tadıyla ağızlarda hemen tanınmaktadır. Irısh viski kategorisinde olan viski %40 alkol oranına sahiptir.

Chıvas Regal

İlk sıraya yerleşen viski ise Chıvas Regal olmuştur. Scotch viski kategorisinde olan bu viski dünyada en popüler viskilerden biri olmuştur. 1786 kuruluşu olan Speyside damıtım evinde damıtılmaktadır. Ayrıca en kaliteli viskilerden olan bu viski kolay bir içim ve sert bir lezzete sahiptir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.