Dolar 32,2852
Euro 34,6790
Altın 2.403,67
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İyi Bir İlişki İçin 4 Altın Kural ve Önemi

İyi Bir İlişki İçin 4 Altın Kural ve Önemi
A+
A-

İyi Bir İlişki İçin 4 Altın Kural Nedir?

İyi ilişkiler kurmak herkesin hayalidir. Sağlıklı ilişkilerin olmazsa olmaz koşullarından biri dengedir. Çiftler arasında yer alan sorumluluk, bağlılık, şeffaflık gibi konularda karşılıklı dengenin yakalanması gerekmektedir. İlişki içerisinde karşılıklı duygular kadar karşı tarafın ailesi ve arkadaşlarıyla sağlıklı bağlar kurmak da bir ilişkinin ömrünü belirleyen ana unsurlardan olabilmektedir. Karşı tarafın ailesi ve arkadaşlarıyla uyumlu bir iletişim yakalandığında bu durum ilişkiye de olumlu bir şekilde yansıyacaktır. İyi bir ilişki için 4 altın kural bu noktada çok önemlidir.

İlişkilerde Uygulanması Önemli Olan 4 Kural

İlişkilerde Uygulanması Önemli Olan 4 Kural

Genel olarak ilişkilerde kuracağınız sağlıklı bağlar ilişkinin geleceği konusunda oldukça önemlidir. Ailelere ve arkadaşlara karşı gösterilecek nazik tutum çiftlerin ilişkisine olumlu bir şekilde yansır. Ayrıca sağlıklı, sıkı bağlar kurmak çok önemlidir. İyi ilişki nasıl kurulur sorularının cevabı nitelikte belli başlı kurallara bağlıdır. Bu kurallarla birlikte ilişkiler çok daha sağlıklı ve sıkı kurulabilmektedir. İyi bir ilişki için 4 altın kural iyi değerlendirmelisiniz. Bu kurallar:

  1. Olumlu bakış açısı
  2. Sorumlulukları paylaşmak
  3. Sadakat
  4. Şeffaf olmak

şeklindedir.

Olumlu Bakış Açısı

Bu kurallardan ilki tarafların olumlu bakış açılarına sahip olmalarıdır. Çiftler ilişki içerisinde elbette çeşitli sorunlarla karşılaşacaktır. Bu durumlarda her iki tarafın olumlu bakış açılarıyla sorunlara yaklaşmaları, çözüm odaklı olmaları bir ilişkinin geleceğini belirleyen en önemli özelliklerdir. Sorun odaklı bir şekilde problemlere yaklaşmak karşı tarafı zorlayacak ve ilişkiye oldukça zedeleyecektir. Mevcut problemlerin çok daha kolay bir şekilde çözülebilmesi için olumlu bakış açılarına sahip olmak önemlidir. Bu bakış açısı rahatlıkla çözüm önerileri oluşturmak için bir anahtar niteliğindedir.

Sorumlulukları Paylaşmak

İyi bir ilişki kurmak için çiftleri karşılıklı olarak sorumlulukları paylaşması çok önemlidir. Her iki tarafında bu nokta empati yapabilmesi gerekmektedir. Çiftler mümkün olduğunca dengeli bir şekilde var olan sorumlulukları paylaşmalı ve yardımsever bir şekilde ilişkiyi yürütmeli. Tüm sorumlulukların dengeli bir şekilde paylaşılması ve bu sorumluluklar yerine getirilirken karşılıklı haz duyulması bir ilişkiyi oluşturan temel taşlardır.

İlişki içerisinde bir tarafın sürekli olarak sorumluluk alması ve diğer tarafın gerekli özeni göstermemesi ilişkiyi temelinden sarsacaktır. Böyle bir durumda kısa süreler sonra sorunlar baş gösterecektir. Bir ilişki içerisinde “Her şeyi ben yapmalıyım,” düşüncesi ile birlikte “Hiçbir şeye elimi sürmeyim,” düşünceleri oldukça sağlıksız düşüncelerdir. Bu düşüncelerin var olduğu bir ilişki şeklinin ömrü uzun olmayacaktır.

Sadakat

Çiftlerin karşılıklı olarak birbirlerine sadık olmaları belki de bir ilişkide sahip olunması gereken en önemli özelliklerdendir. Sadakat için tarafların ilk olarak yalan söylememeleri gerekmektedir. Aldatmak ve yalan söylemek bir ilişkiyi her türlü kopma noktasına getirir. Ayrıca, ilişkinize büyük ve geri döndürülemez zararlar verecektir. Doğru ilişkiler kurmak için karşılıklı dürüst ve sadık olunması en gerekli özelliklerdir.

Şeffaf Olmak

Şeffaflık iyi bir ilişki için 4 altın kural içerisinde yer almaktadır. Bireysel sırların günümüz teknoloji koşulları dikkate alındığında çok daha kolay bir şekilde açığa çıktığı bir gerçektir. Bir ilişki içerisinde ilişki ile ilgili olarak şeffaf olmak sağlıklı bir ilişkinin temellerini atmanızı sağlar. “Nasıl olsa önemsemeyecek, nasıl olsa haberi olmayacak,” gibi düşüncelere sahip olmak bir ilişkiyi derinden yaralar. Bu tip düşüncelerle birlikte saklanan bilgiler bir gün açığa çıktığında bir ilişkiyi net şekilde bitirmektedir. Ayrıca bu durum karşılıklı güvenin ve saygının yitirilmesine sebebiyet verir. Bu nedenle ilişki içerisinde şeffaf olmak, yalan söylememek karşılıklı güven ilişkisi için önem teşkil eder. Kendimiz için önemsiz bir mesele, karşı taraf için oldukça önemli olabilir. Bu nedenle şeffaf olmak, karşı tarafı bilgilendirmek önemlidir.

İyi Bir İlişki İçin Kurallar Neden Önemlidir

İyi Bir İlişki İçin Kurallar Neden Önemlidir?

İyi bir ilişki yönetmek için yer alan kurallar oldukça önemlidir. Bir ilişkinin sağlam bir şekilde ilerleyebilmesi için yer alan kurallara ilişki içerisinde dikkat edilmesi gerekmektedir. Olumlu bakış açıları, sadık olmak, şeffaf olmak, sorumluluk almak gibi kurallar birer kural olmaktan ziyade bir ilişkiyi ilişki yapan temel unsurlardır. Bu nedenle sağlıklı bir şekilde ilişki kurulabilmek için bu temel unsurlara her iki tarafında sahip olması gerekir.

İlişkiler içerisinde hayal kırıklığının olması, sorunların baş göstermemesi ve ilişkinin ömrünün uzun olması için bu kurallar çok önemlidir. Aksi halde taraflar arasında sürekli huzursuzluklar, sorunlar ortaya çıkacak ve tatsız anların oluşmasına sebep olacaktır. Sorunların sürekli meydana gelmesi de ilişkinin ömrünü kısaltacak ve bitimine neden olacaktır.

İyi Bir İlişki İçin 4 Altın Kural Nasıl Uygulanmalıdır?

İyi ilişki yönetmek için verilen 4 altın kuralın uygulanmasının önemi yüksektir. Taraflar bu kurallar içerisinde çok daha sağlıklı bir ilişkinin temellerini atabilir, uzun ömürlü ilişkilere sahip olabilir. Yer alan unsurlar üzerinde tarafların düşünmesi gerekir. Her bir unsurun nasıl uygulanacağı üzerinde düşünülmesi ve çeşitli farkındalıklara sahip olunması bu noktada önem taşıyor.

Tarafların ilişki içerisinde büyük, küçük fark etmeksizin yalan söylememesi, karşılıklı fikirlere saygı duyulması gerekir. Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında tarafların olumlu ve yapıcı bakış açılarına sahip olmaları sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmalarına neden olur. Her ne olursa olsun çiftlerin pozitif kalabilmeleri önemlidir. Sorun odaklı yaklaşımlar hiçbir şekilde tarafları çözüme ulaştırmayacaktır. Belki de aradığınız ilişki En İyi Arkadaşlık Siteleri ile sizleri bulacaktır. Yazımızı okumayı unutmayın!

İyi Bir İlişki İçin 4 Altın Kural Ne İşe Yarar?

İlişkiyi uzun süre devam ettirmek için bu 4 temel unsur çok önemlidir. Bu kurallar ilişkinin çok daha uzun süreli olmasını sağlar. Tarafların birbirlerini çok daha iyi bir şekilde anlayabilmelerine ve gelecekte karşılaşacakları sorunları ortaklaşa bir şekilde çözebilmelerini sağlar. Sağlıklı ve mutlu bir ilişkinin temel anahtarlarıdır.

Mükemmel bir ilişki oluşturabilmenin temel taşlarıdır. İlişki nasıl kurulur sorusunun cevabını bu 4 temel kural verir. Bu kurallar aynı zamanda tarafların birbirilerine gösterecekleri anlayışlı tavrın gelişmesine olanak tanır. Bu tip kurallar her sağlıklı ilişki için oldukça gerekli unsurlardır. Bu kuralların var olmadığı bir ilişki için sağlıklı bir ilişki olduğu söylenemez. Rahat bir şekilde iletişim kurabilmek mutluluğu da beraberinde getirecektir. Pozitif bakış açılarına sahip olan çiftlerin karşılıklı olarak çok daha rahat iletişime geçtikleri ve bununla birlikte mutlu bir hayat sürdürdükleri bir gerçektir.

İyi Bir İlişki İçin Nelere Dikkat Edilir

İyi Bir İlişki İçin Nelere Dikkat Edilir?

İyi bir ilişki için bu temel unsurlar önemlidir. Ancak bu unsurlarla birlikte uygulayacağınız başka önemli kurallar da vardır. Bunlardan biri de ilişkide iyi zaman geçirmektir. İlişki içerisinde tarafların beraber eğlenmeleri, ortak zevklere sahip olmaları çok önemlidir. Dolayısıyla çiftler iyi vakit geçirmek isterler. Çiftlerin karşılıklı olarak paylaşabilecekleri ortak bir paydaya sahip olmaları eğlenceli ve mutlu bir ilişkinin oluşumunda çok önem taşır.

Bir ilişkinin önemli kriterlerinden biri de mükemmel insanın var olmadığını bilmek olabilir. Hiçbir insan mükemmel bir şekilde var olmamıştır. Pek çok insan ilişkisi içerisinde çeşitli hatalar yapar. Bu noktada tarafların birbirlerine anlayışlı yaklaşmaları, empati kurabilmeleri, karşı tarafı anlayabilmeleri önem taşır. Karşı tarafın her konuda, her zaman mükemmel davranmasını beklemek sağlıklı bir beklenti değildir. Belki sevgiliniz mükemmel kişi değildir. Ancak mükemmel ilişkiler karşılıklı anlayış ve empati ile birlikte oluşur. İyi ilişki kurmak için tavsiyeler sağlıklı ve uzun ömürlü bir ilişkinin temeli olabilmekte, taraflara mutluluğu getirebilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.