Dolar 32,3794
Euro 34,7059
Altın 2.425,57
BİST 10.005,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Türkiye’nin En İyi Plajları Yaz Bitmeden Yerinizi Alın!

Türkiye’nin En İyi Plajları Yaz Bitmeden Yerinizi Alın!
A+
A-

Türkiye’nin En İyi Plajları

Türkiye’nin en iyi plajları yaz mevsiminin gelmesi ile pek çok kişinin tercih ettiği plajlardır. Herkes tatilini sıcacık ve deniz meltemi ile en güzel yerlerde geçirmek ister. Ancak böylesine sıcak ve denize sıfır bir yerde lüks bir tatil geçirmek için tatil ve iş için özel bir bütçe ayırmanız gerekir. Ancak en iyi plajlarının hemen hemen hepsi hem bütçe ayarlamaları hem de deniz tatilleri açısından ödediğinizin karşılığını verir. Bu sayede sizler de aileniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Yaz Tatiliniz İçin Tercih Edebileceğiniz 9 Plaj

Türkiye’nin birçok yerinde henüz keşfedilmemiş ayrı güzellikler var. Ancak bugün sizlere Türkiye’nin en iyi plajları hangileri bunu yazıyoruz. Henüz yaz ayları bitmemişken sizler de elinizi çabuk tutun. Bunun için tek yapmanız gereken çantanızı hazırlamak ve en iyi plajlar listesinden birini seçerek rotanızı buraya çevirmektir. Ayrıca Bozcaada En İyi Otel yazımızı incelemeyi unutmayın!

Ölüdeniz Plajı - Muğla

Ölüdeniz Plajı – Muğla

Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırları içinde yer alan bu plaj, Kaputaş Plajı ile birlikte Türkiye’de turizm tanıtımı için en çok kullanılan plajdır. 2006 yılında güzelliği nedeniyle ‘dünyanın en iyi plajı’ seçilen Ölüdeniz Plajı’nda çeşitli konaklama yerleri ve restoranlar bulunmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’nin en iyi plajları listesinde ilk sırada yer alıyor. Bu yüzden her yıl dünyanın her yerinden yüz binlerce turist Ölüdeniz Plajı’nı ziyaret etmektedir. Bu açıdan Ölüdeniz plajlarının çoğu halka açıktır. Ancak şezlong ve şemsiyeler için ekstra ücret alınmaktadır. Temiz ve berrak deniz arayanlar için güzel bir seçenek sunan bu plaj, kapalı ama bozulmamış bir havza olarak karşınıza çıkar.

Cirali Plajı - Antalya

Çıralı Plajı – Antalya

Çıralı Plajı sayesinde plajdan birkaç adım ötede kamp yapabilirsiniz. Buna ek olarak tarih, yeşillik ve denizin buluştuğu Caretta Caretta’nın evi olan eşsiz güzellikteki bungalov otellerde de konaklayabilirsiniz. Çıralı Plajı’nın tarihi ve doğal bir sit alanı olması nedeniyle yüksek binaların yapılmasına izin verilmemesi sahili daha da güzelleştirir. Nehir yatağı ve ince kumun etkisiyle deniz biraz serin olsa da Caretta Caretta’lar sizleri beklemektedir. Ayrıca Çıralı Plajı’ndan günübirlik yelken açarak Olimpos, Ceneviz Koyu ve Adrasan gibi ünlü koyları ziyaret edebilirsiniz. Böylelikle Çıralı tatilinizde unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Ilıca Plajı - İzmir

Ilıca Plajı – İzmir

İzmir ilinin Çeşme ilçesinde bulunan Ilıca Plajı, yaz aylarında en işlek sahil beldelerinden biridir. Bu plajda kaplıcaların bulunması ise kış aylarında bile sıcak su arayışında olanlar için idealdir. Yaz aylarında ise, büyük bir ısıtmalı yüzme havuzuna benzeyen denizde ılık su bulabilirsiniz. Kum ise yakıcı güneş gibi kızgın ve sakindir. Sahildeki sığ su, çocuklu ailelerin Ilıca Plajı’nı tercih etmesinin en büyük nedenlerinden biridir. Yüzmeye yeni başlayanlar için de uygun olan bu plajın derinliği yüksek değildir. Bu yüzden suyun tadını çıkarabileceğiniz plajlardan biridir. Bu açıdan Ilıca Plajı, Türkiye’deki en iyi plajlar listesinde yer alır.

Kleopatra Plajı - Antalya

Kleopatra Plajı – Antalya

Alanya’nın batısında yer alan Kleopatra Plajı, bölgenin en ünlü ve popüler plajlarından biridir. 2 km uzunluğundaki bu kumlu plaj, berrak ve sığ suları ile yaz aylarında birçok ziyaretçiyi cezbetmektedir. Alanya sahili birçok sıralı plajdan oluşur. Bu açıdan Kleopatra Plajı ise Damlataş Plajı sona erdikten kısa bir süre sonra başlar. Plaj, adını ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’dan almıştır. Türkiye’nin diğer bölgeleriyle ilgili anlatılan efsaneler de bu kumsala aktarılmaktadır.

Söylentiye göre Roma imparatoru Antonius, Alanya’yı Kleopatra’ya vermiş ve Kleopatra da bu kumsalda yüzmekten hoşlanırmış. Bu nedenle plaja Kleopatra’nın adı verilmiştir. Bu açıdan sizler de bu plajı ziyaret ederek sabah ve akşam altın rengine dönen Kleopatra Plajı’nın güzel sularında yüzen balıkları görebilirsiniz.

Sarımsaklı Plajı – Balıkesir

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık şehir merkezine 8 km uzaklığında bulunur. 7 km uzunluğunda ve 100 m genişliğinde olan bu plaj, muhteşem kumu ve berrak denizi ile bölgenin en ilgi çekici plajlarından biridir. Bu açıdan Sarımsaklı Plajı birçok konaklama yeri ile özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir. Plaj, kafeleri, lezzetli deniz ürünleri sunan restoranları ve kumarhaneleri ile ziyaretçilerine bu konuda çeşitli aktiviteler sunmaktadır. Bundan dolayı Ayvalık en iyi plajı olan yerler arasında yerini alır ve sizlere harika bir tatil deneyimi fırsatı sunar.

İztuzu Plajı – Muğla

İztuzu Plajı da diğer plajlar gibi kendine has özelliklere sahiptir. Bu açıdan deniz suyu ile tatlı su arasında yer alır. Sıra dışı özellikleriyle de en çok ziyaret edilen plajlardan biri olarak öne çıkan bu plaj, Kaplumbağa Plajı olarak da bilinmektedir. Böyle denmesinin nedeni ise Caretta Caretta kaplumbağalarının bu plajda yumurtlamasıdır. Bu açıdan kaplumbağa yumurtlama mevsimi boyunca akşam 8’den sabah 8’e kadar plaja giriş yasaktır. Çevredeki antik kentlerin yanı sıra gezilecek birçok yer vardır. Ayrıca doğası ve canlıların varlığı bu plajı görülmeye değer kılar. Bundan dolayı İztuzu Plajı, gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir.

Pırlanta Plajı – İzmir

Adını güneşte elmas gibi parlayan bir koydan aldığı söylenen Pırlanta Plajı, kristal berraklığındaki suları sayesinde de bu unvanı hak etmektedir. En iyi sahil ve denize sahip olan Pırlanta Plajı, Çeşme ilçenin merkezine sadece 10 km uzaklıktadır. Bu açıdan Urla yarımadasının batı ucunda, Çeşme’de yer almaktadır. Bu koya ulaşmak için ise toplu veya özel ulaşımı tercih edebilirsiniz. Güzel kumsallar, berrak sular ve sörf yapmaya uygun rüzgarlar, körfezi daha da düşündürücü kılmaktadır.

Denizin sığ olması ise rüzgarın kıyıya vurduğu zamanlarda dalgaların büyümesine neden olur. Bu özelliği de plajı çekici kılar. Ancak iyi bir şekilde yüzemeyenlerin bu plajda dikkatli olması gerekir. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki Pırlanta Plaja, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü için ideal koşullar sunar. Bundan dolayı plajda sörfçüleri sıklıkla görebilirsiniz.

Ayazma Plajı – Çanakkale

Çarpıcı turkuaz suları ve kumlu plajları ile ilk kez gelen ziyaretçileri şaşırtan Ayazma Plajı, Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada’da yer almaktadır. Adanın en işlek plajı olması nedeniyle ise bu plaj oldukça kalabalıktır. Yaz aylarında, günübirlik seferlerin yapıldığı tek koy olan Ayazma Plajı’na düzenli minibüs seferleri yapılmaktadır. Bu açıdan arabası olmayan ve gidilmesi gereken plajlar listesini tamamlamak isteyenler bu plaja kolayca ulaşabilir.

Plajın en güzel yönlerinden biri ise ahşap görünümlü restoranlarıdır. Bu restoranlar özellikle öğle yemeği için sıklıkla tercih edilir. Krep, mantı ve çiğ böreğin yanı sıra tüm sıcak ve soğuk deniz ürünleri ve mezeler bu restoranlarda kolaylıkla bulunabilir. Böylece denizden çıktıktan sonra lezzetli bir yemeği kolayca yiyebilirsiniz.

Patara Plajı – Antalya

Adını hemen yanı başındaki Patara antik kentinden alan bu plaj, Türkiye’nin en temiz kumu ve denizi olan birkaç plajından biridir. Antalya’nın Kaş ilçesi sınırındaki plaj yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda ve 300 ila 1500 metre genişliğindedir. En iyi plaj unvanına sahip Patara Plajı, Türkiye’nin en uzun ve en geniş plajlarından biridir. Patara Plajı çevresinde birçok konaklama tesisi bulunmaktadır. Ayrıca sahil boyunca çeşitli bütçelere göre restoran ve büfeler de bulunur. Plaja giriş ücretlidir, ancak müze kartı sahipleri ücretsiz de girebilir. Her ne kadar son yıllarda inşaat tehditleriyle karşı karşıya kalsa da Patara’nın dalgalı suları, rüzgar sörfü için uygundur. Bu açıdan farklı deneyimler tatmak isteyen kişiler için Patara Plajı güzel seçenekler sunar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.